Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

10.990 Ft

Elder Sign

10.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (25)

Vélemények

4.68
25 értékelés
(18)
(6)
(1)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2019. 09. 15.
Elder hétfő

Amióta megvan az Elder sign, a hétfő délutánok alap játéka lett, nagyon izgalmas, magával ragadó, így aki szereti a kockajátékokat és a kooperatív játékokat, akkor ezt be kell szerezni!
2019. 09. 13.
Egy végtelenül izgalmas kooperatív játék, amely egy más világba repít. Aki imádja a Cthulhu mítoszt, annak kötelező darab. Gazdálkodni kell a kockákkal, mérlegelni a lehetőségeinket és persze együtt kell működni a többi nyomozóval, különben felébred az egyik Mérhetetlen Vén és vége a világnak. Nincs két ugyanolyan játék a számtalan küldetés miatt. Nagyon izgalmassá teszi a játékot a karakterek különböző egyedi képességei, melyek olykor segítenek a játék során, vagy éppen hátráltatnak. Könnyű, viszonylag gyors és kezdők is élvezik mert a kockadobás izgalmat hoz .Mindenkinek ajánlom ezt a játékot, ketten is nagyon jó szórakozást nyújt, bár több nyomozóval mindig könyebb.
2019. 09. 13.
Ha másra nem is de erre a kiegészítőre azért van szükség szükség, mert az alapjátékkal együtt jelentősen megnő az újrajátszhatóság és a játékélmény ráadásul most már remekül skálázható a nehézség.

- A kiegészítőben új a bejárat. Itt már nem lehet Ősi jelet venni illetve játékhatások miatt be is zárhat egy-egy bolt.
- Az új tárgyakkal mennyiségileg is több a variáció. Valóban van jelentősége mit vásárolunk.
- Van olyan tárgy, amivel akár 5 szörnyet is el lehet pusztítani vagy lehet áldást adni játékosra, küldetést törölni stb.
- Az társaknak is megnőtt a jelentősége. Képességeik révén küldetés vagy szerep specialistákká válhatunk.
- Sok új kaland mellett új nyomozók, vének és szörnyek, idegen dimenziók, mítosz kártyák.
- Áldás/átok mechanizmus, mester mítosz kártyák

Összességében, az amúgy is remek játék szerintem a Unseen Forces kiegészítővel lesz/lett igazán teljes.
2019. 02. 23.
Kicsit könnyű de kiegészítőkkel jó

Tehát az Elder Sign egy horror játék, melyben a játék végéig érezhetjük a világra leselkedő közelgő véget. Az alapjáték miután belejöttünk tényleg kicsit könnyű. A kiadó ezt gyorsan kompenzálta 6 kiegészítővel, melyeknek részei mind összekeverhetőek, néhány pedig egyedi játékelemként működik mely csak az adott kiegészítővel használható. Ezek a kiegészítők közel lehetetlenné tudják tenni a játékot, de mentségükre szóljon hogy a fokozat finomhangolható nagyjából a könnyűtől a lehetetlen szintig kívánságunk szerint. Imádom, Örök játék.
2019. 02. 18.
Úgy repül az idő...

Először a számítógépes változatával játszottam, de nem hiszek a számítógép által generált véletleneknek (könnyű fokozaton utolsó kocka 10-ből 7-szer pont beadja azt, amit kell, nehéz fokozaton pedig 6 kockából nem tudok 1 szimbólumot kidobni). Ettől a "random" faktortól eltekintve a játék tetszett, ezért beruháztam a táblás változatra. Alapvetően a kockás játékokkal nem vagyok jóban, mert átlagon alul gurítok. Azonban az Elder Sign kivétel, mert van újradobási lehetőség. Nah, nem is nagyon tudok betárazni ezekből...
Az egész játék mechanikája, hangulata gyorsan megragadja az embert, ráadásul kezdőként is ad lehetőséget a sikerre. Ez magával hozza, hogy szinte ordít 1-2 kiegészítőért, ami színesíti és nehezíti a játékot. Nem is értem, hogy sokan miért panaszkodnak a könnyűségére, mert így a játék alapjai könnyen elsajátíthatók, 1-2 kitalált szabálymódosítással nehezíthető, a kiegészítők pedig alapból hozzák a nehezítést.
A kalandok és a csapatmunka hatására gyorsan eltelik egy szombat délután, mire észbe kap az ember, már késő este van. Persze a játékban is gyorsan telik az idő, rendszeresen kapunk az arcunkba szörnyet, doom tokent, vagy valami más szívatást. Szinte hálásak voltunk, ha éjfélkor nem történt semmi.
A legrövidebb játékot egyedül játszottam. A legnagyobb videómegosztóról beraktam a Mysterium 1 órás soundtrackjét, hogy megadja az alaphangulatot. A játék témájával és gyertyafénnyel vegyítve 20 perc után annyira rossz hangulatom lett, hogy inkább elpakoltam, pedig nagyon szeretem a horror filmeket.
Összegezve: hatalmas kaland, ha többen vagytok, kezdőknek is könnyen megtanulható és élvezhető, pro nyomozóknak pedig rengeteg kiegészítő áll rendelkezésre különböző helyszínekkel. Csak ajánlani tudom, az egyik kedvenc játékom lett. A kis baráti társaságom pedig hamarosan 2 kiegészítővel újabb kalandokra indul.
2018. 08. 12.
Kellemes borzongás

Ha szereted az Eldritch Horrort vagy az Arkham Horrort, és előfordul, hogy csak kevesen tudtok összejönni vagy kevés időtök van, akkor érdemes beszerezni az Elder Signt. A cél ugyan az, mint a másik két nagy tesóban: megakadályozni, hogy az adott Mérhetetlen Vén elpusztitsa jobbnál jobb társasjátékokkal teli világunkat. Ehhez Elder sign-okat kell gyűjtenünk, Vénenként változó mennyiségben. Minden főellenségnek van valamilyen speciális képessége is, amivel igyekszik megneheziteni a dolgunkat. Mondhatni, hogy inkább kevesebb, mint több sikerrel, mert az alapjáték elég könnyű. Eddig négy lejátszott játékból négyet nyertünk. Ettől függetlenül tény, hogy minden játék alatt voltak izgalmas percek, de összességében könnyebb, mint az EH vagy az AH, de nem kevésbé élvezetes. A tárgyak gyűjtögetése vagy a szörnyek legyilkolása és az idegen dimenziókbeli utazások nem kevésbé izgalmasak és szórakoztatóak, mint az emlitett játékokban.
Kell hozzá egy kis angol tudás, a szabálykönyv ugyan magyar nyelven is megtalálható a neten (egy önzetlen forditónak köszönhetően), de a kártyákra irt szövegeket azért le kell tudni forditani.
A doboz tartalma szerintem kielégitő, kapunk éppen elég Mérhetetlen Vént és nyomozót is. Mi véletlenszerűen szoktunk választani, ezzel kicsit nagyobb kihivás elé is állitva magunkat. Az eddig játszott nyomozók és a Vének is változatosak voltak, minden meccs kicsit más volt. Persze az alap mindig ugyan az, de a Vének képességei is változtatnak kicsit a játékmeneten. Tárgyakból és varázslatokból szokás szerint kicsit kevés van, három-négy játék után mindent látott az ember, de a kiegészitők ezt (plusz pénzért) orvosolják. Ez igy volt eddig minden társasnál, amit megvettem. Ezeknél a Cthulhu mitoszos FFG társasoknál pedig az első kiegészitő mindig az alapdobozból kihagyott lapokat tartalmazta.
Ajánlom azoknak, akik egy könnyedebb játékmenetű, de nem kevésbé szórakoztató játékot keresnek, mint az EH, én több mint egy hónapot vártam rá (éppen nem volt beszerezhető) és közben eszembe jutott, hogy lemondom a rendelést, de nagyon örülök, hogy nem tettem.
2018. 01. 04.
Megunhatatlan!

Remek kis játék, hangulatos, pörgős, egy kis beleéléssel nagyon vicces helyzetek alakulhatnak ki. Számos játékon túl vagyunk már és még nagyon sok hátra van. :D
2017. 11. 27.
Igényes kivitel, a játék maga elég összetett, sok mindenre oda kell figyelni (szörnyek megjelenése, kockák elzárása, mítosz kártyák napi hatása, éjféli hatása, jutalmak, veszteségek, na és persze az óra átállítása, nálunk ez többször el is maradt a végére). Összességében szórakoztató játék csak nem az este végén :).
2017. 11. 24.
Rövid, pörgős szórakoztató Arkham játék. Nagyobb csoportnál többet kell várni, hogy újra rád kerüljön a sor, de annyira nem vesz el a játék élményből. Ugyan azok a tárnyak, mint az Arkham Horrorban. Gyors játék menete van, könnyűnek tűnik, de tud nehéz is lenni. A kártyák maguk nagyon szépek.
2017. 11. 21.
Izgalmas, pörgős játék, kis és nagy társaságnak is.
2017. 09. 28.
Imádom!
Profi módon átültették a sztorit és a hangulatot egy "dobókockás" játékba.
A magyar nyelv hiánya senkit se riasszon el!
A letölthető magyar szabály, FAQ és kártyaleírások elegek a felhőtlen játékhoz,
de egy pár játszott óra után már ránézére meg lehet mondani, hogy mi szerepel a kártyákon.
Kicsit könnyűre sikeredett, de az Unseen Forces kiegészítő helyre rak mindent és indulhat az izzadás :)
Gyorsnak számító, egy - másfél óra játékidőnek köszönhetően bármikor előkapható, akár hétköznapi estéken is.
Aki egyszer is elgondolkozott azon, hogy megvegye-e, annak üzenem: Igen! :)
2016. 12. 21.
Lovecraft világa ezúttal sem okoz csalódást.A dobozt kibontva az embernek az az érzése támad, hogy ez csak egy kocka-dobálós játék... DE ez, azért így nem teljesen igaz! Jó játék, de 4-5 főnél többel kicsit unalmassá válik, mert sok lehet a holt idő. A játékban szereplő tárgyak szinte ugyanolyanok, mint az Arkham horror-ban vagy az Eldrich horrorban, mégis maga a játék jóval gyorsabb, mint az említett két példa. Javasolnám mindazoknak, akik szeretik ezt a stílust.
2016. 11. 19.
Imádjuk :)

Arkham Horror kockajátékban és mégis más! Izgalmas, pörgős. Kisebb és nagyobb társaságban is jó szórakozás.
2016. 04. 11.
Átlátható, de kellően összetett

Az egyik első társasom volt. Nem túl hosszú, de kellően összetett. Izgalmas és kidolgozott hangulata van. A kockadobás a lehetőségekkel és 'segítségekkel' megfelelő egyensúlyt teremt. Egyedül is élvezetes, egy vagy több nyomozót játszva egyaránt.
2015. 10. 29.
A kedvenc játékom

Szeretem az Eldritch Horrort, de túl hosszú, hogy gyakran játsszuk, ezért megpróbáltam az Elder Signt, és bejött! Nagyon jól visszaadja a hangulatot, és maga a játékmenet is izgalmas. Mindenkinek ajánlom!
2015. 10. 19.
Egyszerű, pörgős játék Lovecraft világán

A játékkal rengeteget játszottam már, így gondoltam megírom a saját véleményem. Ketten és négy játékossal is egyaránt jó.Elég pörgős. Ennél több játékossal játszva már többet kell várni hogy újra ránk kerüljön a sor, de ez nem mindenkinek okoz gondot, mert általában együtt szurkol a csapat a sikeres dobásokért. Kell egy kis idő mire ráérez a játékos hogy karaktere képességét mikor használja, melyik küldetést tudja megcsinálni, van e elég kockája hozzá, van e clue -ja és még akkor sem biztos hogy sikerülni fog. Mert a játék tud nagyon nehéz is lenni, szerencse nem csak a dobásokhoz kell, hanem a lapjáráshoz is, valamint ha szörny kerül játékba akkor milyen erős lesz, lockol e kockát. A kártyák leírása, kidolgozottsága szépre sikerült, de sajnos a kártyákon a képek nem valami nagyok, de máskülönben nem tudnánk rápakolni kockákat. Összességében a szabálykönyv egyszerű, a játékmenet pörgős, szórakoztató, valamint a kezdő játékosok is hamar beletudnak tanulni.Akinek nem okoz gondot hogy sok szerencse kell a játékhoz, és szereti Lovecraft világát, az biztosan nem fog csalódni.
2015. 10. 19.
éjszaka a múzeumban

Rettegés Arkhamban Light.
Szeretem Lovecraft dolgait, mind könyvekben, mind játékokban, de ez valahogy nem lett az esetem, a kocka kombókat egy ideig szórakoztató kirakni, de valahogy az egész olyan semmilyen és kevés, nyilván nem egész estés játéknak készült de valahogy nem fogott meg a dolog..
2015. 09. 27.
Egy élmény

Gyönyörűen kidolgozott és egyszerű játék. Számomra megunhatatlan, ha csak ketten tudunk játszani akkor ez egy kötelezően előkerülő darab. Ne hagyjátok ki!
2015. 08. 31.
Hello Cthulu

Remek játék , egyedül és barátokkal . Előnye: egyszerű érthető szabályok , gyors játékmenet , gyönyörű kivitel, jó témaválasztás . Hátránya : minden a kockákon dől el . Az első kiegészítője még nehezebbé és kegyetlenebbé teszi a játékot , plusz behozza az áldás és átok kockákat a játékba. A második kieg. pedig új helyszínre helyezi a játékot már nem a múzeumban tevékenykedünk hanem az egész városban.
2015. 08. 27.
Én nem lennék ilyen szigorú ezzel a játékkal, mint az előttem szóló. Szerintem a maga kategóriájában kell értékelni, és nem mondjuk egy Civilizationhoz hasonlítani. Lám, ott a Dixit, enyhén szólva nem a bonyolultságáról híres, mégis ezrek imádják. Ha azt vesszük, tényleg csak egy kockajáték, de a kiterjesztett szabályrendszer, maga a téma, a szép kártyalapok stb., nagyon szórakoztatóvá teszik, még akkor is ha ez utóbbiak csak hangulatkeltő elemként dominálnak. Egyelőre most már tényleg kicsit könnyűnek tűnik - 10 játék után; de elsőre azért nem nagyon győztünk -, ám házi szabályokkal simán lehet nehezíteni (pl. bejáratlapon nem lehet Elder Signt venni, elpusztult nyomozó után nem lehet újat behozni stb.), és állítólag a kiegészítők is brutálisan megnehezítik. Szerintem azokat is meg fogom venni.
Azokra a helyzetekre ajánlom, ha egy társaság nem hardcore gamerekből áll, és nem igénylik hogy komplex játékkal 4-5 órát játszanak.
2015. 08. 18.
Arkham Dice Horror

Cthulhu környezetben játszódó kockadobálás. Pozitívuma, hogy könnyedebb nagydobozos társainál, így a játék olyanokhoz is eljuthat, akik kevésbé "szerepjátékoznának", inkább csak egy könnyed esti kikapcsolódásra vágynak. Pár játék után vagyunk, egyelőre szeretjük. :)
2015. 08. 14.
Nekem elsőre a hangulatból semmi nem jött át sajnos, pedig eleinte felolvasgattuk a helyszínkártyákat is. A játékmechanizmus ettől függetlenül rendben van, ahhoz képest mint amit vártam, meglepően sokat gondolkoztunk/taktikáztunk, hogy akkor most mit is lenne érdemes csinálni. Egyelőre viszont túl könnyűnek tűnik, de lehet csak szerencsések voltunk eddig. Picit lehetne rövidebb, talán ha tapasztaltabbak vagyunk a játékidő is javul majd.
2015. 07. 31.
Könnyű, egyszerű, de azért mégis Lovecraft :)

Az Elder Sign tulajdonképpen egy Arkham Horror light-nak felel meg amit itt többen is írtak. Nem csak nehézségben értendő hanem mechanikában is. A játékban társainkkal együtt co-op játékmódban különböző múzeumi helyszíneket látogathatunk meg a Miskatonic egyetemen belül és az ott szükséges jeleket kidobva jutalmat szerezhetünk. A jutalmak gyűjtésével erősödünk és akár Ősi jeleket is szerezhetünk amivel a Mérhetetlen véneket örökre elzárhatjuk attól hogy a világunkra merészkedjenek. A játék nagyon szerencsefüggő és előfordulhat hogy 1-2 szerencsétlen kari "beragad" és nem erősödik a többiek mellett és csak kolonc lesz. Ugyanakkor az alapjáték nagyon könnyű, ami azért ronthat az élményen, hisz kb 80-90%ban lehet nyerni.
2015. 07. 12.
Arkham lájt

Első társasjátékom! :)
Rövid, gyors játékmenet, kevés holtidő 4 játékosnál.
Könnyű megtanulni az alapokat, azonban itt is vannak részletek, amelyekre érdemes odafigyelni.
Kockadobás dönt szinte mindenről, érdemes felkészülni az egyes kalandokra és van benne egy kevés stratégia is.
A játék nagyon szép, mínőségi kivitel.
2015. 07. 10.
Szörnyvadászat

A játék alapvetően kockapóker: Dobsz a kockákkal, majd néhányet max. kétszer újradobsz. Ha kijön a megfelelő kombináció, teljesítettél egy kalandot, ha nem, különböző büntetést kapsz: csökken az életerőd, kezdesz megőrülni, szörnyek jönnek elő stb. Ha sikerül a megfelelő számú ősi jelet (Elder sign) összegyűjteni, mielőtt a mérhetetlen vén felébred, megmentetted a vilűgot. Ha nem, még van esélyed egy utolső epikus küzdelemben legyűrni a Vént, de ha itt is elbuksz, a világ is megsemmisül.
Gyönyörű illusztrációk hátborzongató szövegek
Egy hátránya van, magyar nyelven nem érhető el, bár minimális nyelvtudással is játszható, de az élmény a kártyaszövegek felolvasásával teljes.