Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Eldritch Horror

Ár:
19.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (30)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Az Ősi Gonosz ébredezik... össze kell fognotok, hogy megmentsétek a világot! Az Eldritch Horror összetett, kooperatív fantasy-horror társasjáték. A játékosok az 1920-as évek átlagembereinek bőrébe bújnak, hogy keresztül-kasul bejárva a Földet megküzdjenek őrült kultistákkal, másvilági szörnyetegekkel és saját félelmeikkel... hogy végül kiderüljön: egyáltalán nem átlagosak! A játék H.P. Lovecraft Cthulhu-univerzumában játszódik.

Vélemények

4.80
30 értékelés
5
(25)
4
(4)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 15.
Borzongást mindenkinek

Rengeteget játszottunk már az alapjátékkal és beszereztünk hozzá,jó pár kiegészítőt is,mi ketten is négy karakterrel szoktunk játszani és szívesen rászánjuk azt a három órát amibe ez kerül.Sok különböző "nyomozó parti" kombinációt kipróbáltunk a kalandok hangulata remek,legrosszabb esetben azon nevetünk mennyire elintéz minket az aktuális nagy öreg.
Három vagy öt játékos esetén még egy extra karakterrel játszik valamelyikünk.
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 15.
hosszú, de értékes szenvedés

Párom keresett a baráti társaságnak valami ütősebb dolgot, mint a kártyázás, így szilveszterre - egy másik helyről - kibéreltük. Kb. 3 napig volt nálunk, ami alatt gyakorlatilag minden este játszottunk. Annyira tetszett, hogy nem vittük vissza, így automatikusan a mienk lett - nyilván a kaució a játék teljes ára volt :)

Azóta elszaporodtak a "mikor eldritch-ezünk már?" és "na, egy eldritch horror este?" kezdetű facebook-csoport beszélgetéseink és amikor összejövünk, már szinte mindig csak ez van az étlapon. Nyilván így tovább is tart, de az első kör 8-10 órájához képest (persze a sztorizgatás közben miért is dobnánk :D ) már villámgyorsak vagyunk, 3-6 óra is elég :D Kb. hozzuk az átlagos 50% nyerést/bukást, de ezzel a játékkal még a bukás és a "szenvedés" is jóleső fajta.

Kb. a 10-15-ik körünknél járunk, és mivel a játék nálunk van, párommal is szoktunk egyszer-egyszer 2-en, 4 nyomozóval játszani. Úgy - mivel fókuszáltabbak vagyunk - általában hamarabb, 3-4 óra alatt megvagyunk egy körrel. Nemrég kezdtük el észrevenni a szinergiákat, ki-ki az alapján választani, hogy mi a csapat érdeke, mint inkább mi a "szép" karakter/hely/teendő. Pl. leálltunk a harácsolással, miután pár kört elbuktunk úgy, hogy mindenki tele volt mindenféle lappal, épp csak a szóbeszédek lezabálták az életerőt.

tetszik, hogy egy-egy kártya mennyire másképp tudja formálni a játékot más nyomozók esetén. Egyik körben az indiából induló vírust (HAHA aktuális COVID HAHA) 1 kör alatt leszedtük, senkinek fel sem tűnt. Na, következőre "jó lesz az később, csak még megcsinálom ezt-azt és megyek is", minek a végén a vírusra felkerült a 4. életerő jelző, és hirtelen mindenki lesérült a mítosz körben. Aztán 2 körrel később az új nyomozók is kimúltak és el is fogyott a választható keret :D

Szóval... az első pár körre kell a türelem, mert hosszú lesz, de mint minden kellően bonyolult (akár PC/ps akár társas)játékhoz, a tanulási görbe megugrása után hatványozottan egyre élvezhetőbb a játék, és már az első kör is hangulatos.

Ajánljuk a darkest dungeon játék OST-jét, a dedikáltan a játékhoz szánt ambient zenéket, illetve majdnem bármit ami "horror, dark piano, Vampire: The Masquerade" és hasonló stílusú, mert elvarázsolja a hangulatot. A félhomály és a fejenként egy gyertya már nagyon hardcore, nálunk bejött ;)
Nem gondoltam, hogy ilyen drága játék ennyire meg fogja érni, de pozitívan csalódtam.
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 26.
Alap + Forsaken Lore

Véletlen folytán bukkantam rá, egyből megfogott. Az alap játék is számtalan újrajátszási lehetőséget nyújt, kiegészítőkkel együtt pedig ez hatványozottan igaz.
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 21.
Vélemény

Sziasztok!

Kb 1 hónapja bukkantam rá erre a játékra, egyből meg is rendeltem és már vártam, hogy kipróbálhassam végre. Első nekifutásra 5-en ültünk le játszani (kb 1 óra előkészület volt, mire mindent kipakoltunk, rendszereztünk), de nem kezdtük el unni a játékot. Amint elkezdődött a játék nagyon megtetszett mindenkinek, elsőre nyílván sok mindent kell figyelni, bele kukkantani a szabálykönyvbe, még akkor is ha már elolvastad előtte. A játék során egyre érdekesebb kártyák kerültek elő, amitől még jobban szimpatikus lett a játék. Igaz kb 4 óra volt mire a végén elbuktunk, de ezért is jó a játék, nem mindig happy end a vége :) Várjuk újra, hogy össze jöjjön a társaság és felvegyük újra a harcot a VÉNEK ellen, remélhetőleg nagyobb sikerrel, mint elsőre.

Szóval összefoglalva nagyszerű játék és szívesen ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kicsit komolyabb játékkal játszani, mégha nem is mindig sikerül a játéknak úgy végetérnie, ahogy azt eltervezzük.

| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 20.
Eldritch Horror

Szuper játék. Fantasztikus hogy egyedül is lehet vele játszani, bár 8 fővel nagyon elhúzódhat.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 28.
Rövid ajánlás

Nem emlékszem pontosan mikor vettük meg a játékot, de azt tudom, hogy rögtön kedvencem lett, mivel cooperatív és vannak benne csillogós tárgyak így páromnak is a szívébe lopta magát. Egyszerűen remek! Akik esetlegesen olvassák Lovecraft-ot azoknak kivételesen nagyszerű lesz látni a karaktereket, a helyszíneket, a mérhetetlen véneket. :) Szerintem elképesztő módon adja vissza a világot, még ha kicsit kalandosabban is mint horrorisztikusan.
| 4 / 5 csillag!
2020. 04. 03.
Igazán játék

3 nap masszív tanulás után és 2 éles játék után engem megvett kilóra. Most már nagyon élvezem... egyből beszereztem hozzá a kieget. Nem veszi kedvem a kocka dobás fakotra.
| 4 / 5 csillag!
2020. 01. 26.
Értékélés

Nagyon jó játék, az embernek jó pár órás kalandra kell készülnie ha egyszer belevág. :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 31.
Horrortörténet elhivatottaknak

Ajánlom mindenkinek, aki szereti beleélni magát a játszott történetbe, és nem riad vissza a kezdeti sikertelenségektől.
A játék története, mesélése az arra fogékony játékost könnyen magába szippantja, a szabályok megismerése néhány parti után nem okoz problémát.
Az összetevők minőségére nem lehet panasz, a fordítás néhány apróbb kivételtől eltekintve nem töri meg a hangulatot, megfelelő munka.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 31.
Igazán megfogott

Nagyon nagyon jó játék!!! Órákig el lehet kalandozni, tele fordulatokkal, és nagyon bele tudja magát élni a játékos.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 27.
a világ sorsa a tét

Olyan embereknek ajánlom akik nem bánják, hogy az első pár játszmájukban (melyek egyenként akár 6-8 órásak is lehetnek a játékosok számától függően) nem feltétlen szereznek sikerélményt. Viszont ez ne riasszon vissza senkit, aki szereti Lovecraft világának atmoszféráját, ami teljes súllyal telepszik ránk a játék során. Aki ezt megelőzően nem is olvasott Lovecraft-ot az is átfogja érezni a játék során azt a reményvesztett érzést amit az író karakterei érezhetnek olyankor, mikor egy ép ésszel felfoghatatlan lénnyel találják szembe magukat és az őrület mezsgyéjén egyensúlyozva próbálnak a történtekre józan magyarázatot találni. Szóval mint mondtam a játék nagyszerű munkát végez ennek az atmoszférának az átadásában és az újrajátszhatósága is magas ugyanis minden Vén legyőzéséhez más más küldetéseket kell teljesíteni, melyekhez más más kalandokat kell átvészelni. És még ha a világunkat fel is falja Azatoth, hát vigasztaljon a gondolat, hogy a társainkkal együttműködve mi mindent megpróbáltunk és az izgalmak közepette ugyan számos veszéllyel néztünk szembe, de mégis jól szórakoztunk.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 29.
2 fővel nehéz

Volt már pár alkalmam kipróbálni a játékot, igaz még csak két játékos módban játszottam vele. Lovecraft témában sosem lehet elég a társasjáték:D
A világtérkép, az összes kártya és token nagyon szép, igényes kivitelezésű, mint FFG-nél általában.
A játék mechanizmusa egyszerű, a szabálykönyv könnyen értelmezhető.
Maga a játék viszont valóban nehéz volt 2 fővel ( általában az ilyen játékok több fővel könnyebbek), de nekem ez pozitívum legalább nagyobb a kihívás, hogy nyerjen az ember,(pedig nagyon szeretek nyerni minden játékban na de ki nem?) De egy mérhetetlen vén ellen igen nehéz dolga lenne bármely nyomozónak.
Az egész világot bejárhatjuk nyomok után kutatva, a nagyobb városokban kapuk nyílnak ahonnan szörnyek jönnek,valamint a kör végén, ha a csillagkép egyezik a kapuéval, akkor kapjuk érte a végzet jelzőket, és nem kell sok hogy felébredjen a mérhetetlen vén, és akkor még nehezebb dolgotok lesz. A kártyalapok leírása nagyon jóra sikeredett, igazán bele tudja magát élni az ember a játékba és Lovecraft világába. Nagyon jó hogy kooperatív a játék és együtt beszéljük meg ki-hova megy, és mit fog csinálni a körében. A fontosabb dolgokban a csapat "vezére" (vezető nyomozó) dönt, valamint ő szenvedi el a negatív hatásokat. A történés attól is függ, hogy milyen helyszínen tartózkodunk (város, vadon, vagy tenger) így találunk rá nyomokra, fejlődik a képességünk és így oldunk meg feladatokat, hogy végül megnyerjük a játékot. A kockadobáláson alapszik a játék, így nagy a szerencsefaktor, van, hogy a legjobb képességünkkel 4 kockából 1 sem jön be, de van, hogy szerencsés vagy és egy 1es szintű képességgel is megcsinálod az adott tesztet 1 kockával. Engem ez sem zavart igazából.
Aki szereti Lovecraft világát, és/vagy valami jó horror/nyomozós témában keres játékot, az próbálja ki, szerintem tetszeni fog!
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 19.
Játék az alappal és a kiegészítőkkel.

Ez egy nagyon jó társas bár egy kevés gyakorlatot igényel, hangulatos, fordulatos gyönyörűen kidolgozott én mindenkinek ajánlani tudom ha már gyakrabban játszottatok vele akkor érdemes megvenni a kiegészítőket mert nagyon sok új dolgot tesz a játékhoz, a lehetőségek szinte végtelenek lesznek .
| 4 / 5 csillag!
2019. 08. 19.
"Csillagok között utaztam és reszkettem az istenektől."

Előnyök:
Megadja a hangulatot, az alapszabályok csak közepesen bonyolultak, és az egész játék szépen kidolgozott.
Hátrányok:
A játék nagyon nehéz, így kezdőknek nem ajánlott. Nagyon épít az együttmőködésre, s olykor bizony fel kell áldozni "magunkat", hogy a világ megmeneküljön. Nagyon sokáig el tud húzódni éppen ezek miatt.
Összegezve:
Úgy vettem észre, hogy négy fő esetén még kellő kihívás, meg is valósítható, de több játékos esetén már inkább büntet, kezd szinte megoldhatatlan lenni. Párommal szoktuk játszani, ketten, egyszerűnek nem mondanám, de átjön a Lovecraft-hangulat, a rejtélyek megoldhatóak, és a világ megmenthető.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 13.
Csak halkan, nehogy felébredjen

Ez a játék hozza azt amit megígér, egy ízig-vérig lovecraft-i hangulattal megáldott hatalmas kalandot. A hatalmas jelző mind a játék helyigényére (nekünk nagyon kell sakkozni, hogy minden kiférjen), mind a parti játékidejére (minimum 2,5 óra), és az élményre is igaz. Ez egy vérbeli ameri, így ha azokat nem szereted, ne tegyél vele próbát. Hátránya, hogy elég nehéz darab (eddig három játszmából csak egyet nyertünk). A kártyák ismétlődését orvosolhatja a kiegészítők megvétele, bár még csak a bejelentésig jutott el az első. Ha az ember hagyja, nagyon magába tudja szippantani a hangulata. Nekem nagy kedvencem lett.
| 3 / 5 csillag!
2019. 04. 01.
Vélemény

Sokáig a társaság egyik kedvence volt, de megunható. A sok kockadobálás idővel frusztrálóvá válik. A kártyák terén igényli a folyamatos frissítést. Viszont arról nem vagyok meggyőződve, hogy érdemes is. Miután már rongyosra lett játszva. Úgy látom hiányoznak belőle azok az elemek amik igazából élvezetessé tehetnék. Ha lecsupaszítjuk a témát a játék csak kártyahúzogatásból és kockadobálásból áll amibe a játékosnak csak felszínesen van beleszólása.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 18.
Fordulatos

Az első nagyobb lélegzetvételű játékunk. Sok alkatrész, hatalmas tábla, remek hangulat. Nem könnyű, bármennyire összehangoljuk a lépéseket egy rossz dobás boríthat mindent. Ha ez nem szegi kedvét a játékosoknak, akkor nagyon jól lehet szórakozni. A szabályfüzet már terjedelmesebb, de nem riasztóan sok. Az alapjáték találkozásai pár játék után ismétlődnek, de a sok kiegészítő orvosolja ezt. Várjuk a kiegészítők esetleges magyar megjelenését.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 05.
Értékelés

Ez az első bonyolultabb társasjáték amibe befektettem.Kiegészítőit szerintem kötelező megszerezni hozzá,bár ahoz eléggé mélyre kell nyúlni a zsebünkben.Cserébe egy szerintem megunhatatlan és nagyon izgalmas játékot kapunk.Sajnos egyenlőre csak az alap játék van meg magyarul.Minimális angul tudással már játszhatóak a kiegészítők,de bonyolultabbá és fárasztóbbá teszi.Viszont hála pár lelkes rajongónak elkészült egy fordítás a játékhoz. (egy nagyon szép kis exel fájl) Így kicsit ugyan körülményes,de a kellő angol tudással nem rendelkezők számára is élvezhető lesz a játék!Egyesek szerint már túl hosszú a játék,de szerintem ez teszi olyan jóvá! (volt már 6 órás játékunk is,de minden percét élveztem!)
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 19.
Végre egy jó co-op

Már évek óta szemezgettem ezzel, de most végre rászántam magam, hogy beszerezzem. Nem bántam meg. A játék szép, és rengeteg minden történik egy parti alatt. Örültem, hogy elég kihívással is szolgált, ugyanis a második játéknál csak egy körön múlott a győzelem. Sajnos már pár járták után látszik, hogy muszáj lesz megvenni egy-két kieget hozzá, mert kevés helyszín és eseménykártya van, amik egy idő után tuti unalmassá válnak. De akkor is jó. :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 11.
Te jó ég...

Nekem ez volt az első nagyobb költségvetésű társasom. Nagyon nem bántam meg. Kötelező vétel lehet akár kezdőknek is. Elsőre bonyolultnak tűnhet, de csak elsőre. Aztán ami utána jön... az frenetikus. Kötelező "olvasmány"
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 28.
addiktív

Habár a játékban nyilván komoly szerepe van a szerencsének, a tematika és hangulat simán elviszi a hátán az egészet. Rengeteg különböző tárgy, varázslat és képesség áll rendelkezésre ahhoz, hogy megbűvölhessük a kockákat, amire bizony szükségünk lesz, mert a játék még a legegyszerűbb vén esetében is nehéz. A játék menetét meghatározó mítoszpaklit a szabálykönyv segítségével azonban kedvünk szerint alakíthatjuk, így akár kvázi easy módban is eljátszhatók az alapok, a fantasztikus hangulat garantált.
| 4 / 5 csillag!
2018. 05. 04.
Kaland és kihívás

Nagy előddel az Arkhammal szemben sokkalta dinamikusabb és pörgősebb de nem lett kevésbbé nehéz. Inkább kaland mint horror játék, de nagyon szépen illeszti be a világba Lovecraft agyszüleményeit. Iszonyat nehéz és sajnos nagyon sok múlik a szerencsén, de hatalmas élmény nyújt.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 23.
Eldritch

Szuper játék. Nagyon átjön benne Lovecraft világa, a hosszú játékidő ellenére egy percig sem unalmas.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 26.
5/5

Nem rég kezdtem el párommal társasozni, és olyan játékot kerestünk, amely complex mechanikák mellett igényes kivitelezést, és hangulatos "körítést" kapott. Első próbálkozásra telibe találtunk.

Zoli barátom szavaival élve: " Ez a játék olyan, mintha egy izgalmas filmet élnénk át."
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 14.
Eldritch Horror

Ajánlom!
Nagyon jól balanszolt, erősen tematikus, és izgalmas játék. Ami a legjobban tetszik, hogy sosem éreztem azt, hogy egy játékot már biztosan megnyertünk, vagy elvesztettünk, bármikor fordulhat a játék állása, és a dobálás "randomsága" ellenére a játékosnak nagyon sok döntési lehetősége van, hogy befolyásolja a játék menetét.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 19.
EH.

Nagyon élvezetes játék, szépen kidolgozott.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 18.
Eldritch Horror

Remek hangulatú, igazi kihívás :) Pár játék után azt mondhatom, hogy tulajdonképpen majdhogynem előre megkomponált tökéletes lépésekkel lehet csak győzni benne, plusz egy kis szerencse sem árt a dobásoknál :) Maga a játék nagyon kidolgozott, s ha belegondolunk, hogy az összes kiegészítővel együtt mennyi kártyánk van és lesz, az újrajátszási lehetőség szinte határtalan :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 09.
EH

Gyönyörű a játék kivitelezése, igényes kártyák és tartozékok. Egy napot töltöttünk a játékszabály értelmezésével, s utána zökkenőmentesen tudtunk játszani. Egy 12 és egy 15 éves gyerekkel is remek kikapcsolódás volt!
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 12.
ELDRITCH HORROR

Remek játék, gyönyörű kidolgozás, jó sztorik. Nekünk nagyon tetszik, játszatja magát.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 26.
LOVECRAFT

Aki ismeri a témát, tetszeni fog neki a játék is. A szabályzat érthető, gyorsan tanulható. Fantáziadús eseményekkel teli.