Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Eldritch Horror: Forsaken Lore kiegészítő

Ár:
8.790 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (13)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.92
13 értékelés
5
(12)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 24.
Ezt vedd meg

Ez és a mountains of madness szerintem kötelező az EH-hoz. Azt a küldetésért, ezt a változatosságért. Az alapdobozba is szépen beférnek. Nem mintha nem lenne elég az alapjáték, de ennyi lappal sokkal jobb.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 05.
A kiegészítő kevés fajta újdondágot tartalmaz,mégis nagyon sokat ad! Az alap játékban viszonylag kevés találkozás van így azokat sokszor újra kell keverni,ami hosszú távon unalmas lesz.Ezzal a kiegészítővel ez a probléma megoldódni látszik.Kicsit az új nyomozókat hiányolom belőle,de összességében szerintem nagyon jó!
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 14.
Forsaken Lore EH Expanded

Ahogyan azt sokan mondták már előttem is, a Forsaken Lore nagyon sok extrát ad hozzá az eredeti játékhoz. Nem bővíti ki sok extra mechanizmussal, hanem inkább több ugyanabból. Az összes Mérhetetlen Vén számára ad új Research Encountereket és Mystery-ket, ami a legnagyobb extra, és még sok apróságot, kapu, város találkozást. Nagyon szépen kikerekíti a játékot és növeli az élettartamát, és a nehézségét is egy picit :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 22.
Kötelező
Csak ismételni tudom az előttem szólókat, ez a kiegészítő elsősorban nem azért fontos mert új dolgokat ad a játékhoz (pl uj főgonoszt) hanem az alapjáték egyik problémáját orvosolja, mégpedig azt hogy az encounter kártyákból kevés volt s több játék után sokszor ujra meg ujra ugyanazok kerültek. Ebben a kis dobozban elég sok ilyen encounter kártya leledzik amik nagyon feldobják az alapdoboz tartalmát.
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 13.
Kötelező
Nagyon sok lap van benne, ami igazán kell az alap játékhoz.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 19.
Father of Serpents

A kiegészítő igencsak megnöveli az alapjáték újrajátszhatóságát az új helyszínkártyákkal, kapunk még új conditiont (lost in time and space, mérgezés), új tárgyak, ereklyék, varázslatok, és természetesen új misteryk és a főgonosz, maga Yig. Nem módosult a játék szabálya, kicsit többet vártam a kiegészítőtől, de a legfontosabb az újrajátszhatóság növelése volt. Nem lett könnyebb a játék de nem is baj, így legalább meg van még a kihívás, Yiget csak nagy-nehezen sikerült legyőznünk egy adag szerencsével, de az alapjátékból Cthulhut még mindig nem sikerült, pedig játszottunk már párszor vele :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 06.
Még több a jóból

Sokat ad az alapjátékhoz, mindenképpen érdemes beszerezni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 31.
Must have....

Az első kieg az EH-hoz, de sokak szerint és szerintem is eleve ezzel együtt kellett volna kijönnie a játéknak. Ezzel duzzasztották fel egészséges méretűre a deckeket és így már elégséges az újrajátszhatóság véleményem szerint.
Kár, hogy nem volt benne az alapdobozban, így kicsit lehúzásnak tűnik, de mind1 mert az EH fanok úgyis megveszik.
Egyébként Yig van benne aki korábban az egyik leggyengébb boss volt az AH-ban vagy az ES-ben, de itt az EH-ban ő lett végül az egyik legerősebb!
Az igazi kihívást keresőknek ajánlom! ;)
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
A kötelező kieg

Lássuk csak mi is van a doboztető alatt:
1. Yig, mint az 5. AOO és a hozzá kapcsolódó kártyák, köztük szerintem a legnehezebb rejtéllyel, a Crown of the Serpent nevű gyönyörűséggel. Ráadásként a játék kultista szörnyeit az előkészítésnél a Mérhetetlen Vén mellé ki kell készíteni, így annak az esélye, hogy egy erős borzalommal találod szembe magad jelentősen megnő.
2. Új állapot kártyák: most már meg is mérgez minket a játék (és közben ebben az állapotban nem is tudsz gyógyulni), vagy csak egyszerűen eltűnünk az idő és tér labirintusában.
3. Kiegészítő kártyák az eddig megjelent paklihoz: mítosz, rejtélyek, tárgyak, ereklyék, állapotkártyák és különböző találkozások. Ez már nagyon kellett.
4. Új legendás szörnyek és 1 kultista. Pár plusz életerő és épelme jelző (volt még hely a szörnyek mellett). Lényeges változás, hogy a legendás szörnyekkel csak akkor tud nyomozónk megküzdeni, ha már a többi hagyományos szörny azon a helyszínen elpusztult.
5. Az új varázslatok segítségével mérgező ködöt idézhetünk és segíthetjük társaink gyógyulását.
6. Új ereklyék: most már nem csak pluszokat adhat egy-egy ereklye, hanem káros hatásaival nehezíti nyomozóink életét.
Összegzés: az alapjáték mellé kifejezetten ajánlott a beszerzése. Egyértelműen nehezíti a küldetéseket és „Yigi baby” sem olyan kis „édi” ellenfél, ahogy azt esetleg az Elder Sign-ban megismerhettük.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 11.
Kötelező
Az alapjáték mellé egyből vegyétek meg, ne is játsszatok nélküle!
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Aminek az alapdobozban kéne lennie

Ez az a kiegészítő, aminek az alapdobozban kellett volna lennie. Szinte "kötelező" a beszerzése.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Kötelező
Nagyon jó kis kiegészítő. Rengeteg új kártyát hoz be. Elsősorban a mérhetetlen vének kártyáit szaporítja, így sokkal jobban újrajátszható lesz a gém, de jönnek új varázslatok, condition-ök és tárgyak is. Sajnos új karakter nem jött vele, de összeségében nagyon sokat dob a játékélményen és a variációs lehetőségeken. Csak ajánlani tudom!
Ez az a fajta kiegészítő, ami nem bonyolítja új szabályokkal az alapjátékot (csak pár új apróság van), hanem rendesen feltúrbózza azt!
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 09.
Az alapjáték ezzel a kiegészítővel válik teljessé. Akinek tetszett az EH szerezze be bátran.