Escape the Room - A csillagvizsgáló rejtélye

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.3)
  Gyönyörű és egyedi, kooperatív nyomozós játék, ahol minden részlet számít!
  A játékosoknak valódi rejtéllyel van dolguk! A csillagvizsgáló hajdani tulajdonosa eltűnt, azóta pedig különös dolgok
  történnek – furcsa zajokat hallani, ismeretlen eredetű szagok terjengnek... A játékosok megpróbálják lépésről lépésre
  megfejteni a rejtvényt, minden apró nyomot alaposan megvizsgálva – vajon sikerül időben megtalálniuk a professzort?
  Klasszikus dedukciós játék merőben új köntösben!

  Értékelések átlaga 


  (4.3)

  Közönségdíjak

  Családdal 5 Partijátéknak 5
  60% (6)
  20% (2)
  10% (1)
  10% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 10 értékelés
  Nem lehet összepakolni...

  zalan | 2018. január 20.

  Nincsen hozzá összepakolàsi útmutató úgy, hogy már semmi èrtelme nincs megtartani. Nem lehet tovàbbadni esetleg csak úgy, ha nincs visszarendezve...
  Szabadulószoba függőknek kötelezős

  Kriszta | 2018. január 13.

  Mi imádjuk a szabadulószobákat, így egyértelmű volt, hogy ezt a társasjátékot is kipróbáljuk. Négy gyermekünkkel (7-10-12-14) együtt vágtunk bele, és igazán nagyon szórakoztató volt! Simán hozza az "élő" szabadulószobák hangulatát. Nagyon szép, jól felépített társasjáték. Az igaz, hogy csak egyszer lehet vele játszani. A játékhoz tartozó linken van visszacsomagolási útmutató, így más családoknak, barátoknak kölcsönadható. Mi ezt tettük. :-) Eddig még mindenkinek nagyon tetszett.
  Szabadulószoba

  Ágnes | 2017. október 30.

  Szeretem a logikai játékokat és a feladványokat. Mindig szerettem volna kipróbálni élesben,de féltem,hogy nem menne. Tévedtem. Remekül mulattunk és bőven az időn belül kijutottunk. Nem lehetetlen és sokszor bebizonyosodott,hogy nem kell túl agyalni,mert a megoldás az orrunk előtt van. Ezek után élőben is ki akarom próbálni
  Ha a hegy nem megy Mohamedhez

  Ginger21 | 2017. szeptember 25.

  Ha szeretitek a szabadulós jàtékokat, de nem tudtok kimozdulni, akkor ez egy remek vàlasztàs.
  A linket azonban mi nem talàltuk...
  Szabadulószoba-játék egy dobozba zárva

  Béci | 2017. szeptember 22.

  A játékosok egy szobába zárva találják magukat, ahol nyomokat és rejtett tárgyakat kell keresniük a szabadulás érdekében.
  A dobozban egy érdekes rejtvény sorozatot találunk, melyet megfejtve juthatunk ki a csillagvizsgálóból. A történet szerint 1869-et írunk, amikor a város jól ismert csillagásza felesége halála után rejtélyes módon eltűnik...
  A doboz tartalma: egy végigjátszható történet.
  Nagyon szórakoztató sok izgalmat tartogató játék. Remek szórakozás kicsiknek és nagyoknak, családok és baráti társaságok, gémerek és alkalmi játékosok számára egyaránt.
  remek kijutós játék

  susannaius | 2017. július 5.

  Tökéletesen leképez egy jól felépített kijutós játékot. A feladványok ötletesek, a történet izgalmas, maga a játék gyönyörű. Felnőttek ketten másfél óra alatt játszottuk végig. Egyszer használatos, de megéri :)
  Remek családi kaland

  Wish | 2017. január 22.

  Gyerekkel játszottuk végig (7 és 9 évesek). Nagyon izgatottak voltak, teljesen beszippantották őket a rejtvények. Egyetlen hátránya, hogy rövid volt, pedig hagytuk a gyerekekenek felolvasni a kártyákat, tekergetni a korongot, rakosgatni a rakosgatni valót, de így sem töltötte ki az egy órát.
  Várjuk a folytatást

  Márti | 2017. január 12.

  Én nem igazán vagyok jó a szabadulós szobákban, sem a valóságosban, sem abban, ami csak dobozban/bőröndben bújik meg. De a két fiú, akivel játszottam, odáig meg vissza volt tőle, különösen úgy, hogy kaptak spéci meghívót és játék közben végig szólt Brahms. Én picit úgy éreztem, hogy átszáguldottunk a játékon, mivel összesen nagyon kicsivel több, mint egy óra kellett. A vége fél órát pedig 8 perc alatt fejtettük meg. Ettől függetlenül egy jó kis játék, érdemes kipróbálni. 3-4 fővel ideális, efölött sajnos csak egymást akadályozzák a játékosok.
  Szabaduló szoba dobozba zárva

  Gubirobi | 2016. december 10.

  Barátomnak köszönhetően 3 fős társaságunknak lehetősége nyílt kipróbálni a játékot. Életemben nem jártam meg szabaduló szobában, de a játékról eddig készül ismertetők elolvasása során állandó jelleggel megjelent ez a fogalom, mint összehasonlítási alap.
  A történet is ilyen formán kezdődik: csapatunk az elhagyott csillagvizsgáló rejtélyét kutatná ki, amikor is ránk záródik a virtuális szoba ajtaja és limitált időkeret áll rendelkezésünkre megfejteni annak (és a benne található tárgyak) titkait, egyben kiszabadulni. A nyomozás (szabadulás) lépéseit a játék dobozából előkerülő borítékok sorozata jelképezi. Az aktuális feladatot teljesítve tovább tudunk lépni a következő felé, egyben megismerjük az elhagyatott épület rejtélyét, történetét is.
  Le szeretném szögezni az elején, ez egy „egyszer játszós” gém. Nem fogod elfelejteni a megoldásokat maximum több évtized alatt, így többet játszva az élmény határozottan csökken (illetve csökkenhet, mert nem visz rá a lélek, hogy újra játsszak vele).
  Ennek ellenére – amíg a piac nem telítődik, ha telítődik egyáltalán – érdemes családoknak, baráti társaságoknak kipróbálni, majd használtan továbbadni, eladni, elajándékozni, hogy mások is kipróbálhassák.
  Mi a játékidőn belül kijutottunk, megfejtettük a titkot, de a történetről nem mondanék semmit (bár nincs benne Csutulu, se zombi, se viking, se vámpír/vérfarkas).
  Határozottan élveztem az együtt gondolkodást és a könnyű kezdő rejtvényektől a nehezebbek felé haladást. Az utolsó kivételével gyorsan rátaláltunk a megoldásokra és annál is bőven a megadott időkeretben voltunk. Próbáltunk arra is odafigyelni, hogy mindenkinek legyen lehetősége rájönni a rejtvények nyitjára (bár néha igen nehéz volt nem beleszólni).
  Az egyszeri használhatósága ellenére szívesen ajánlom kipróbálásra. Az pedig még kérdés, hogy a kiadó következő ilyen játéka mekkora élmény lehet, milyen más típusú rejtvényeket tettek bele vagy „kopipészt” más témával az egész.
  nyomozós, szabadulós játék

  starbac | 2016. december 6.

  Szeretjük a szabadulós szobákat és játékokat, ezért is vettük meg ezt a játékot. Nekem elsőre a T.I.M.E stories-ra hasonlított a szabályokat olvasva. Talán kicsit annak egyszerűbb változata. Nagy előnye, hogy a játékot magyar nyelvre is lefordították a T.I.M.E stories-zal ellentétben. Egyelőre a játékszabály olvasásán vagyok túl, tesztelni még nem sikerült, de a rejtály így is nagyon jónak tűnik, izgatottan várom, mikor jön össze a csapat, hogy megoldjuk ezt a rejtélyt. Gémklub jóvoltából kapunk hozzá a szabálykönyvben egy linket, melyen találunk korhű zenét, képeket és még sok mást + segítségeket, ha elakadnánk a nyomozásban. Természetesen egyszer játszható játékról beszélünk, hiszen ha a rejtélyt már tudjuk utána nincs izgalom. Viszont szintén plusz pont, hogy míg a T.I.M.E stories jóval 10000 Ft felett van addig ez a játék 5000 Ft körüli összegért ad egy estés játékélményt. Aki szereti az ilyen jellegű játékokat, annak biztos nagy élmény lesz. Én már nagyon várom, hogy a társasággal ki tudjam próbálni. Nyomozásra fel! Remélem lesz folytatása is ennek a remek játéknak!

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!