Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

5.490 Ft

EXIT 3.-A fáraó sírkamrája

5.490 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (8)

Vélemények

3.38
8 értékelés
(1)
(5)
(0)
(0)
(2)
Értékeld a játékot!
2020. 09. 13.
Sziasztok!
Mi már kb a 3. feladatnál hibába ütköztünk, ahol a feladat szerint feletére kellett szinezni bizonyos csempéket, viszont a megoldás a lefestett csempét is beleszámolta a megoldásba. Ez így lehetetlen...
Más ezt hogyan oldotta meg?
2019. 01. 18.
Négyes

A szerintem béna és feleslegesen túlbonyolított második rész után, egész jóra sikeredett ez az egyiptomi téma. Normál nehézségű és ötletes feladványok, bár ha valaki nem tud németül az simán elakadhat (nálunk volt olyan aki tudott németül, így nem akadtunk el), (nem néztem, de lehetséges, hogy), a segítség megnézésével talán ez orvosolható (bár ekkor a végső értékelésnél romolhat a teljesítményünk, ami nem a mi hibánk). Összességében ajánlom a szabadulós-játékok kedvelőinek.
2018. 12. 10.
Szuper volt!

13 éves fiam kapta ezt a játékot, és hárman álltunk neki a feladatnak. Ő, a 11 éves húga és én. Nagyon-nagyon jól szórakoztunk! Észre sem vettük az idő múlását! Mindannyian megállapítottuk, hogy nagyon élvezetes volt. Sajnos a játék csak egyszer használatos, hiszen darabolni, firkálni, hajtogatni kell, de pont emiatt volt olyan jó... Csak ajánlani tudom mindenkinek. Mi már beruháztunk a többi részére is. :-)
2018. 06. 30.
Otthoni szabadulószoba

Az utóbbi években egyre több helyről hallottam, hogy az úgynevezett szabadulószobákban csapatban, baráti társaságban megméretették magukat. Ez a tendencia az egyre népszerűbb társasjátékok piacára is begyűrűzött. Miért is ne lehetne otthoni körülmények között az eredeti élmény könnyedebb változatát megélni?
Ez mindenképpen a társasjáték nagy előnye. Megveszed, otthon a megfelelő időpontban a megfelelő társaságban (akár kisgatyában) kibontod és már egy képzeletbeli zárt helyiségben is találod magad, ahonnan – mily meglepetés – ki kell jutni. De tarthatsz közben szünetet, elvégezheted akár folyóügyeidet is. :)
Az 1-1,5 óra alatt teljesíthető kaland kellemes fejtörést kínál a „bennszorult” kísérleti alanyok részére, mindezt magyar nyelven. Az élményfaktor mindenkinél más és más (akár a kaland témájától függően is változik), de általánosságban számomra pozitív. A fejtörők egy részén, mint „kés a vajon” jutottunk át, de sokszor nehéz volt a megfelelő megoldást megtalálni, mert inkább túlgondolkodtunk dolgokat, mint a „pofonegyszerű” megoldás az eszünkbe jutott volna. Ehhez a játékban segítség kártyák is megtalálhatóak, ha nehezen boldogulna a csapat.
Hátránya, hogy tényleg egyszer használható. Ha vigyázva használod, tovább lehet adni, eladni, elajándékozni.
„Voltam már török börtönben”: tényleges „szobában”, élőben persze ez is jobb, de a társas is lekötött, élveztem kis csapatunk közös agyalgását. Inkább 3-4 fővel ajánlanám, mint nagyobb társaságban.
2018. 04. 22.
Kijutottam, és befelé fordultam

Felettünk a verőfényes napsütés, kellemes árnyék, hűs szellő, körülöttünk a tavaszias, zöld színben pompázó látvány, alattunk egy selymes pléd. Hogyan függ össze a játékkal? Azon módon, hogy a harmonikus környezet megtapasztalása nélkül, talán a játék befejezéséig sem jutunk el. Egy általam kedvelt pszichológus szerint az unalom megdöglésre késztet. Ez a játék sok-sok élményben gazdag unalmat és csalódottságot ígér.

Egy kiragadott részlet az EXIT: a fáraó sírkamrája társasjáték élményből:
A - "Most jön az utolsó feladat!"
D - "Oké, addig én megnézem az '1. tipp' segítségkártyát!" (összesen 3 darab áll rendelkezésünkre minden megoldásra váró feladatnál)
A - "Micsoda?!, Te nem is szeretnél részt venni a rejtély felfedésében és a szabadulás utolsó fázisában?"
D - *legyintés*, majd "Amíg Te gondolkozol a megoldáson, addig én előre meglesem a végét, nincs értelme tovább küzdeni."
A - "Rendben, azért én még fűzök egy kis reményt az utolsó feladat izgalmát illetően, hátha mégis megérte, hogy a látókörömbe akadt ez a szabadulós játék."
D - *elolvassa a segítségkártyát, majd magában kuncogva rám sandít*, "Szerintem ne tervezz estére semmilyen programot!"
A - *szemforgatás és mély sóhaj* "Na inkább nézzük meg a '2.tipp' segítségkártyát, vagy várj, jöhet inkább a 'Megoldás' segítségkártya!"

Pásztázva a megoldókártyán szereplő információkat, rövid idő elteltével...

A - "Most akkor mi van?! Ezt hova is kell tenni?!"


ELŐNYÖK:
- az egyiptomi kultúrát kedvelők számára megfelelő tematika-választás

HÁTRÁNYOK:
- némely feladat megoldásához szükség van német nyelvtudásra
- a kis könyv logikai strukturáltsága elégtelen
- kétértelmű megfogalmazások (leginkább a játékmenetet irányító utasítok, további teendők tekintetében, illetve a feladatkártyák megfogalmazása sem mindig letisztult - ebben az esetben nem a feladatok megfejtési folyamatára vonatkozó többértelmű leírásra, hanem a félrevezető, semmitmondó megfogalmazásra gondolok)
- a játék tartalmaz olyan triviális feladatokat, melyektől a Kis Füles gyerekeknek szóló rejtvénymagazin is sírásra fakadna és a haját tépné

ZÉRO hozzáadott érték:
- elfogadható a doboz és a játék komponensek grafikai megjelenése

AJÁNLÁS:
személyesen senkinek sem ajánlanám, ebben a kategóriában megjelent már értékesebb/pozitívabb élményeket nyújtó társasjáték
2018. 04. 20.
Továbbra is kreatív

Ebben a verzióban is izgalmasra sikeredett a játék, bár sajnos volt egy olyan feladvány, aminél meg voltunk lőve, aki kipróbálja, tudni fogja, melyikre gondolok. Ettől függetlenül hozta a színvonalat, és abszolút előhozza az "out of the box" gondolkodást.

Összességében az elhagyott kunyhós több izgalmat hozott, de ezt is ajánlani tudom!
2017. 12. 27.
Bele kell lendülni

A magyar változatról tudok nyilatkozni, és abban elég nehéz elindulni, nem voltak valami egyértelműek az utasítások, de ahogy az ember agya rááll a dologra egyre könnyebb és szórakoztatóbb lesz az egész.
2017. 12. 04.
A szokásos EXIT minőség

1-1,5 óra kellemes kikapcsolódás, nem túl nehéz, de azért van kihívás is benne. Viszont a fordításnál jobban figyelhettek volna, minket nem volt, ami rávezetett volna az első megoldásra - eredetiben ez persze máshogy néz ki. A segítőkártyák jól jönnek ilyenkor.