Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fallout

Ár:
19.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (5)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Egy lepusztult jövőben folyik a harc a vízért és az élelemért – és persze a kupakokért! A Fallout különleges hangulatú, történetvezérelt, összetett társasjáték szuperül kidolgozott figurákkal. A játékosok a számítógépes sikerjáték világában bolyongva küldetéseket teljesítenek, miközben küzdenek a túlélésért.

Vélemények

4.60
5 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 06.
A legjobb Fallout játék

Nagyon szeretem a Fallout játékot és mikor megtudtam, hogy megjelenik nem volt kérdés , hogy megveszem . Azóta beletettem 40 játékot ( kipróbáltam minden játékos számban) számomra megunhatatlan .
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 15.
Fallout

Fallout hangulat, remek játék.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 21.
Nagyon ameri!

Számomra hatalmas élmény volt kipróbálni. Elejétől kezdve a sztori elképesztően magával tud ragadni. Egyaránt kidolgozott a különböző történet szálak, és maga a játék megjelenései! Egy az egyben átadja azt a hangulatot, mint amit számítógépen játszva először éreztünk. Egy igazi ameri játék, mivel a története rendkívül kidolgozott, de az ameri játékok vele járója a szerencse faktor is. A játékban az összes harc teljes mértékben a szerencsén múlik, és a játék előre haladtával egyre kisebb eséllyel tudunk majd jókat gurítani. Sajnos elképzelni nem tudom hogy lehet beleférni a dobozon is feltüntetett 2-3 órás játékidőbe, mert mi alaphangon 4-5 óra alatt tudjuk csak lejátszani, bár lehet csak mi vagyunk túl tökölősek.Gyakorlott játékosoknak, akik szeretnek stratégiázni és szeretik az ameri játékokat, nagyon ajánlom, viszont akik inkább euro felé húznak, és a szerencse faktort nem, illetve nem tudják elengedni azt, hogy a sztori szórakoztat és a győzelmet el kell engedni. nem ezt a játékot ajánlanám belépő szintű ameri játéknak.
| 3 / 5 csillag!
2019. 02. 08.
Igazi ameri játék....

Annak idején a PC-s korszakomból kimaradt a játék, én még a Doom-on, Duke Nuken-en, Quake-n, Tomb Raider-en nőttem fel. Amikor beharangozták megnéztem egy-két videót a PC-s játékról és belevágtam. A játék doboza, beltartalma szépen kidolgozott, de valóban igaz egy-egy eleme nagyobb mint kellene. A választott karakter fejlődése ötletesen van megoldva - tapasztalati pontok gyűjtése, amiből egyre több kell - és a fejlődéssel egyre jobb képességgel bír a karakterünk. A pálya felpakolása (hexa lapok) elegendő randomítást nyújt a játékhoz. A dobozban van 4 alapküldetés, de az igazi fanok valószínűleg otthon is kreálnak majd maguknak. A csata rendszer is számomra új volt, de mindenképp ötletes megvalósítással, még ha kockákkal is történt. A játék mellett a találkozás kártyák adják a játék sava-borsát, itt viszont egy-két játék után már kiismerhetővé vállnak a lapok és annak választási lehetőségei, még ha ezek bizonyos eseményeknél bővülnek is. Alapvetően az ameri rajongóknak kötelező darab, mert hangulatos a játék, én viszont rájöttem, hogy többszöri kísérlet ellenére sem vagyok igazi ameri. Én egy vérbeli eurós vagyok. Ettől függetlenül jó kaland volt.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 30.
Kiváló adaptáció

Véleményem szerint a játék nagyon jól sikerült, a Fallout széria hangulatát teljes mértékben visszaadja. A szabályai viszonylag egyszerűek, logikusak, pár játszma alatt könnyen megtanulható. A játék a mechanikáját tekintve leginkább a Rettegés Arkhamban-hoz hasonlítható. Itt is lényegében karaktert fejlesztünk, találkozásokat hajtunk végre, harcolunk és az ellenfelek automatikus mozgása is nagyon hasonló. Négy különálló történetet játszhatunk végig, mind a négy történetnek van egy véletlenszerűen generált térképe, saját szabályai és kettő, egymással szembenálló frakciója. Aki először tesz szert adott számú befolyásra, az nyeri a játékot. A játék szintén véget ér, ha valamelyik frakció eléri a legmagasabb befolyást. Ekkor, ha senkinek sincs meg a kitűzött mennyiségű befolyása, mindenki veszít. Rengeteg főküldetés van, illetve mellékküldetés. Ezeket többféle képen is meg lehet oldani, általában valamelyik frakciót gyengítik, illetve erősítik. És itt jön be a játék zsenialítása, ugyanis nyíltan (esetleg titokban) mindenki csatlakozhat egy frakcióhoz, amit segít. És miután mindenki választott frakciót, elkezdődik a harc a két frakció erősítéséért/gyengítéséért. Ez alatt sok borsot lehet törni a másik orra alá. Ebből következik, hogy ez a játék sok játékos esetén igen csak kompetitív, míg kevesebben játszva inkább kooperatív (a növekvő nehézség miatt). Nincs is jobb érzés, mint amikor úgy sikerül megnyerni egy játékot, hogy a történet is lezárul egy frakció győzelemre juttatásával, illetve a kitűzött befolyás mennyiséget is sikerül elérni. A játék újrajátszhatósága nagyon jó, rengeteg eseménykártyát csomagolnak a játék mellé, ami a kezdetekkor kevésnek tűnhet, de a küldetések játék közben rendesen felduzzasztják az alap paklikat. A játék részei nagyon igényesen lettek kidolgozva, a fordítás is nagyon jó lett, hibákat nem találtunk eddig benne. Egyedül a bábuk mérete zavart kicsit, szerintem túl nagyok lettek a térképrészletekhez képest, így néha nehézkes az elhelyezkedés egy lapkán, bár a játékélményt ez nem befolyásolja negatív értelemben. A játék egyedül is játszható, viszont így irreálisan nehéz, ajánlott ilyenkor azt a könnyítést bevezetni, hogy a játékos 2 helyett 3 akciót hajthat végre. Ez a játék 4, esetleg 3 játékossal a legélvezetesebb. A véletlennek itt is elég nagy szerepe van, a korábban említett társashoz hasonlóan. Összességében azt kell mondanom, hogy az év egyik nagy meglepetése lett számunkra a játék, és remélem, hogy a hamarosan megjelenő kiegészítő is jön majd hozzá magyar nyelven.

Pro:
-igényesen kidolgozott, gyönyörű, a széria hangulatát teljes mértékben visszaadó kialakítás
-egyszerű, könnyen elsajátítható logikus szabályok
-nagy újrajátszhatóság
-nagyszerű, felejthetetlen történetek…

Contra:
-…amik sokszor nem fejeződnek be, mert valaki nyer (bár ez is az újrajátszási értéket növeli)
-térképelemekhez képest aránytalanul nagy műanyagbábuk (játékélményt nem befolyásolja)
-kevés játékossal irreálisan nehéz, és más játékélményt nyújt
-néha a kelleténél nagyobb szerencse faktor

Időtartam: 2-3 óra

Megjegyzés:

Sajnos nagy meglepetésünkre a szabálykönyv nem tartalmaz PVP (játékos a játékos ellen) szabályokat, ezért az alábbit kreáltuk:

Egy harc akcióért az aktuális játékos megtámadhat egy azonos (vagy távolsági fegyver esetén szomszédos) mezőn lévő játékost. A támadó játékos dob mindhárom kockával, majd összeszámolja a találat jelzőket (*). A kockák a rendes harc szabályainak megfelelően újradobhatók, illetve a találatok számát a képességek módosíthatják. Ezután a védekező játékos megteszi ugyanezeket a lépéseket. Ezt követően a támadó és a védekező játékos találatainak a számát kivonjuk egymásból. A kevesebb találattal rendelkező játékos a kapott számnak megfelelő mértékű találatot szenvedi el, amit páncéllal csökkenthet a szokásos módon. Ezután találatonként annyi életerőt veszít a vesztes játékos, amennyi a nyertes játékos szintje (=S.P.E.C.I.A.L jelzők száma). Ezen felül a nyertes játékos elvehet legfeljebb a vesztes játékos szintjének megfelelő összértékű tárgyat vagy kupakot az adott játékos tartalékából (éppen használt felszerelést nem lehet). A vörös határral körülvett nehéz tereptípusú mezők, illetve a települések területe PVP mentes övezet, aki ott tartózkodik, más játékos által nem támadható.