Fallout

  Normál ár: 19 990 Ft

  A Te árad: 18 991 Ft

  Értékelés:  (5.0)
  Ki osztja be legügyesebben a túlélők közül a tartalékait, és ki fedez fel nagyobb területet?
  A játékosok az atomháború utáni felperzselt területeket kell felfedezzék, a sugárzásnak ellenállva és az
  ellenséges lényekkel megküzdve. Minél gyorsabban fedik fel az ismeretlen részeket, annál biztosabb a
  győzelmük, de kockázatos is. És ahogy egyéni céljaikat teljesítik, befolyáshoz jutnak – de ha befolyásukkal
  egy frakciót túl erőssé tesznek, mindannyian veszítenek!

  Értékelések átlaga 


  (5.0)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  100% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 1 értékelés
  Kiváló adaptáció

  PhoenixZ | 2018. augusztus 30.

  Véleményem szerint a játék nagyon jól sikerült, a Fallout széria hangulatát teljes mértékben visszaadja. A szabályai viszonylag egyszerűek, logikusak, pár játszma alatt könnyen megtanulható. A játék a mechanikáját tekintve leginkább a Rettegés Arkhamban-hoz hasonlítható. Itt is lényegében karaktert fejlesztünk, találkozásokat hajtunk végre, harcolunk és az ellenfelek automatikus mozgása is nagyon hasonló. Négy különálló történetet játszhatunk végig, mind a négy történetnek van egy véletlenszerűen generált térképe, saját szabályai és kettő, egymással szembenálló frakciója. Aki először tesz szert adott számú befolyásra, az nyeri a játékot. A játék szintén véget ér, ha valamelyik frakció eléri a legmagasabb befolyást. Ekkor, ha senkinek sincs meg a kitűzött mennyiségű befolyása, mindenki veszít. Rengeteg főküldetés van, illetve mellékküldetés. Ezeket többféle képen is meg lehet oldani, általában valamelyik frakciót gyengítik, illetve erősítik. És itt jön be a játék zsenialítása, ugyanis nyíltan (esetleg titokban) mindenki csatlakozhat egy frakcióhoz, amit segít. És miután mindenki választott frakciót, elkezdődik a harc a két frakció erősítéséért/gyengítéséért. Ez alatt sok borsot lehet törni a másik orra alá. Ebből következik, hogy ez a játék sok játékos esetén igen csak kompetitív, míg kevesebben játszva inkább kooperatív (a növekvő nehézség miatt). Nincs is jobb érzés, mint amikor úgy sikerül megnyerni egy játékot, hogy a történet is lezárul egy frakció győzelemre juttatásával, illetve a kitűzött befolyás mennyiséget is sikerül elérni. A játék újrajátszhatósága nagyon jó, rengeteg eseménykártyát csomagolnak a játék mellé, ami a kezdetekkor kevésnek tűnhet, de a küldetések játék közben rendesen felduzzasztják az alap paklikat. A játék részei nagyon igényesen lettek kidolgozva, a fordítás is nagyon jó lett, hibákat nem találtunk eddig benne. Egyedül a bábuk mérete zavart kicsit, szerintem túl nagyok lettek a térképrészletekhez képest, így néha nehézkes az elhelyezkedés egy lapkán, bár a játékélményt ez nem befolyásolja negatív értelemben. A játék egyedül is játszható, viszont így irreálisan nehéz, ajánlott ilyenkor azt a könnyítést bevezetni, hogy a játékos 2 helyett 3 akciót hajthat végre. Ez a játék 4, esetleg 3 játékossal a legélvezetesebb. A véletlennek itt is elég nagy szerepe van, a korábban említett társashoz hasonlóan. Összességében azt kell mondanom, hogy az év egyik nagy meglepetése lett számunkra a játék, és remélem, hogy a hamarosan megjelenő kiegészítő is jön majd hozzá magyar nyelven.

  Pro:
  -igényesen kidolgozott, gyönyörű, a széria hangulatát teljes mértékben visszaadó kialakítás
  -egyszerű, könnyen elsajátítható logikus szabályok
  -nagy újrajátszhatóság
  -nagyszerű, felejthetetlen történetek…

  Contra:
  -…amik sokszor nem fejeződnek be, mert valaki nyer (bár ez is az újrajátszási értéket növeli)
  -térképelemekhez képest aránytalanul nagy műanyagbábuk (játékélményt nem befolyásolja)
  -kevés játékossal irreálisan nehéz, és más játékélményt nyújt
  -néha a kelleténél nagyobb szerencse faktor

  Időtartam: 2-3 óra

  Megjegyzés:

  Sajnos nagy meglepetésünkre a szabálykönyv nem tartalmaz PVP (játékos a játékos ellen) szabályokat, ezért az alábbit kreáltuk:

  Egy harc akcióért az aktuális játékos megtámadhat egy azonos (vagy távolsági fegyver esetén szomszédos) mezőn lévő játékost. A támadó játékos dob mindhárom kockával, majd összeszámolja a találat jelzőket (*). A kockák a rendes harc szabályainak megfelelően újradobhatók, illetve a találatok számát a képességek módosíthatják. Ezután a védekező játékos megteszi ugyanezeket a lépéseket. Ezt követően a támadó és a védekező játékos találatainak a számát kivonjuk egymásból. A kevesebb találattal rendelkező játékos a kapott számnak megfelelő mértékű találatot szenvedi el, amit páncéllal csökkenthet a szokásos módon. Ezután találatonként annyi életerőt veszít a vesztes játékos, amennyi a nyertes játékos szintje (=S.P.E.C.I.A.L jelzők száma). Ezen felül a nyertes játékos elvehet legfeljebb a vesztes játékos szintjének megfelelő összértékű tárgyat vagy kupakot az adott játékos tartalékából (éppen használt felszerelést nem lehet). A vörös határral körülvett nehéz tereptípusú mezők, illetve a települések területe PVP mentes övezet, aki ott tartózkodik, más játékos által nem támadható.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.