Mi mennyi?

Normál ár: 4 790 Ft


A Te árad: 4 551 Ft

Értékelés:  (4.7)
A gyümölcsösnél szétgurultak a gyümölcsök! A játékosok feladata, hogy összeszedjék őket, egyezőségeket keresve a háromszög alakú kártyákon.
A Mi mennyi? az egyszerű parti játékok legjobb hagyományait követve rendkívül egyszerű szabályokkal bír, gyors, és garantáltan függőséget okoz! A kétoldalas lapok egyik felén egy szám vagy egy gyümölcs szerepel, ami alapján a másik oldalára felcsapott kártyán található gyümölcsök közt kell egyezőséget találni. Figyelem, koncentráció, gyorsaság, és egy csipetnyi számolás, ez a Mi mennyi?

Frissítő vitaminfröccs - tudsz ötig számolni?

Nyári gyümölcskosár a Kék Narancstól

A Blue Orange már jó pár játékkal bizonyított, hogy értenek a pergő menetű logikai és az éles agyat igénylő partijátékokhoz. A Mi mennyi? egy jól sikerült partijáték, amelyhez elsőre azt gondolnánk: elég, ha ötig tudunk számolni. Hiszen egy narancsot csak meg tudunk különböztetni egy ananásztól, epret a málnától?!

Amikor gyümölcsök ugrálnak a szemed előtt

Adva van 54 háromszögletű kártya, rajta ötféle gyümölcs: narancs, banán, ananász, eper, málna. Ha megnézzük közelről, a citromsárga és a piros közötti 5 színváltozatot képviselik. Vagyis kapkodás közben nehéz elsőre megmondani, melyik az eper és melyik a málna, melyik a narancs és melyik az ananász. Jóllehet természetesen más forma és más színárnyalat…

Pedig muszáj egymástól megkülönböztetni őket, ugyanis meg kell mondjuk, melyikből mennyi van. Azaz hogy melyik az, amelyikből annyi van, mint az előző kártya hátán. Vagy mennyi van abból, ami az előző kártya hátán van.

Mi?! Mi a mennyi, vagy mennyi a mi?!

Vagyis a játék alapverziójának ez a menete: 1) magunk elé tesszük az egész paklit úgy, hogy a kártyák gyümölcsös oldala legyen felül, majd 2) felfordítjuk a legfelső lapot, és a pakli mellé tesszük. A felfordított lap hátán vagy egy gyümölcs van, vagy egy szám. 
Ha gyümölcs látszik, gyorsan meg kell számoljuk, hogy a pakli tetején lévő kártyán hány darab ilyen gyümölcs van, és hangosan kimondani - lehetőség szerint elsőként. 
Ha egy számot látunk a felfordított lapon, akkor gyorsan meg kell számoljuk, hogy a pakli tetején lévő lapon melyik gyümölcsből van ennyi, és ha megvan, hangosan kimondani a gyümölcs nevét - természetesen a leggyorsabban!

Akinek sikerült elsőként a helyes választ megadni, megkapja a kártyát, és a játék így megy tovább, amíg elfogy a pakli. Gondolom, nem kell részletezzem, ki nyeri a játékot?

És ha az alapverzió bejött, jöhet a másik kettő!


Néma gyümölcsök - a hűtlen pontok játéka

A háromszögletű fémdobozban a kártyákon túl találunk még tíz darab vastag korongot is. Egy-egy korong mindegyik gyümölcsről és mindegyik számról. A "Kapd el a korongot" verzióban ugyanaz a játék menete, de ahelyett, hogy kimondanád, melyik a jó megoldás, gyorsan el kell kapnod a megfelelő korongot. Amint összegyűlt előtted négy korong, már nyertél is!

De a dolog nem ilyen egyszerű. Hiába zsebelted be a négyes korongot, ha pár kártyával később újra a négyes szám a nyerő, és a másik játékos gyorsabb, mint te, lenyúlhatja előled a korongot. Nem ülhetünk tehát a babérokon, minden kártyánál igyekeznünk kell, mert gyümölcseink könnyen elpárolognak előlünk…

Korongsor - ugyanaz másként!

Hasonszőrű játékoknál megszokhattuk, hogy ugyanazokat a kártyákat máshogy használva egészen más játékélményt kapunk. Így van ez a Mi mennyi?-vel is. Az előző verzióban bemutatott tíz korongot a "Korongsor" játékverzióban máshogy használjuk.

A tíz korongot összekeverjük, majd kitesszük egy sorban az asztal (pokróc) közepére. A gyümölcsös oldalával felül levő lapok pakliját mellétesszük, majd az ismert módon felcsapjuk a legfelső kártyát. De ezúttal nem azt nézzük, hányas szám vagy milyen gyümölcs van a felcsapott lap másik oldalán, hanem azt, hogy a korongsor első korongja micsoda - és ha mi találjuk meg leghamarabb, a pakli napvilágra került lapján mi a mennyi, vagy mennyi a mi, csak ki kell mondjuk, és már mienk is a korong.

De nem kell féljünk, hogy gyorsan elfogy a tíz korong, mert aki ráérzett az öt gyümölcs ízére, a villámgyors játék után máris repetázni szeretne… 

Tíbaláj

Értékelések átlaga 


(4.7)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

67% (2)
33% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 3 értékelés
Számolós Dobble

Dóra | 2018. július 31.

Én is leginkább a Dobblehoz tudnám hasonlítani de mivel itt számolni is kell méghozzá elég gyorsan, kicsit nagyobbaknak ajanlanám mint a Dobble jr. Szép a grafika, a gyümölcsök cukik.
Bármikor

Kinga | 2017. január 13.

Ha akad pár perc szünet vagy csak el akarjuk ütni kicsit az időt, nagyon jó erre ez a kártyajáték. Viszonylag sokan lehet vele egyszerre játszani, nagyon hamar vége van egy partinak, kicsi kompakt a csomag, bárhova vihetjük magunkkal. Alapvetően nem egy nagyon fantasztikus és újító játék, de jó kis pörgős.
itt a gyümi, mennyi a gyümi...

Ma Rcell | 2016. augusztus 7.

Az alap játékmódot a dobble-hoz tudom hasonlítani. Keresd meg, hogy az adott gyümiből mennyi van, vagy miből van annyi, mint a célszám. Ha a Dobble tetszett, akkor ez a játék is neked való. A második játékmódban már nem elég megválaszolni a "Mi mennyi" kérdést, de indulhat a kapkodás az asztalon a megfelelő tokenért. A poharakat tegyétek arrébb...

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!