Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

6.990 Ft

Fedőnevek

6.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (151)

Leírás

Két ügynökség összecsapása: melyikük kapcsolja össze okosabban a fedőneveit? 
A Fedőnevek zseniális, Év játéka díjas szóasszociációs partijáték. A két csapat vezetőinek olyan szavakat kell kitalálniuk, amelyek segítségével a társaik rájönnek, hogy a kirakott 25 szóból melyek a sajátjaik. A szókincset és a kreativitást fejlesztő társasjáték.

Játékbemutató videó

Vélemények

4.78
151 értékelés
(120)
(29)
(2)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2022. 09. 28.
2020. 10. 11.
Remek party- és családi játék

A Fedőnevek az a játék, ami gyakorlatilag bármikor bevethető, maikor összegyűlik a család, vagy a baráti társaság. Öt perc alatt megtanulható, cserébe órákig élvezetes.
2020. 10. 08.
Kiemelten ajánlott társasjáték

Számomra egy kellemes meglepetés volt ez a játék, főleg Activity után, ami minden találkozón előkerül és én már őszintén kicsit unom is. Nagyon jókat lehet derülni.
2020. 08. 10.
Sokszínű játékélmény és kihívás, egyszerűen, letisztultan

Logika, stratégia, kreatív asszociáció és egy kis gondolatolvasás. Egyszerű és nagyszerű, csapatokban játszódó, családi vagy partijáték (2-4-6 főnek) ami egyszerű és könnyen előkészíthető "díszletekkel" és szabályokkal képes sokféle képességünket próbára tenni és lehetőséget nyújt a játékostársak észjárását jobban megismerni. A nehézsége is kellemes egyensúlyban van, így nem is túl könnyű de azért jelent kellő kihívást is.
2020. 08. 10.
Szuper!

Pár éve volt hozzá szerencsém, nagyon megtetszett!
2020. 08. 10.
Majdnem tökéletes

Most beruháztunk több partyjátekra is, köztük erre. Könnyed kis játék, gyorsan megtanulod, viszont nekem valami hiányzott belőle. Sokszor újrajátszható, de 2-3 kör után (nekem legalábbis) egysíkú lett és letettem.

Összességébeb ettől függetlenül ajánlom, csak nem került be az örök kedvencek közé
2020. 08. 10.
Műveltségi kémkedés?

Szerintem egy izgalmas játék a Fedőnevek. Nagyon megdolgoztatja az agyat, mert általában nem könnyű 2-nél több szót összekapcsolni. Igazából azt vettem észre, hogy nagyon társaságtól is függ, hogy mennyire sikeresek a csapatok. Ha a csapat nagyon másképp gondolkodik, mint a kémfőnök, és tök máshogy asszociálnak, akkor totális kudarc lesz. Viszont emellett egy alapvetően pörgős játékról beszélünk, és ha belefér több kör is, akkor érdemes kicsit rotálni a csapatokat, illetve a kémfőnököket is, ez sokkal kiegyenlítettebbé tudja tenni a fordulókat.
Nagyon sok szó van a játék dobozában, de az a jó, hogy nem kell felismerhetetlenek legyenek a szókártyák, így ha mégis kevésnek bizonyulna az a tán 400 szó, simán lehet bővíteni házilag továbbiakkal, és így elég korlátlan lesz az újrajátszhatóság.
Aki szereti a Dixitet, annak érdemes a képes verziót is kipróbálni. Én mindenképpen ajánlom a Fedőneveket, nagyon jó partyjáték. Két főre is van variáns a szabályzatban, de arra inkább a Négyszemköztöt ajánlanám.
2020. 07. 19.
Közepes parti játék

Sokaknál nagy kedvenc, szerintem vannak sokkal jobbak, valahogy engem nem talált el annyira
2020. 06. 27.
Jó partijáték. 4 és 6 fővel a legjobb. Két nagyobb játék közé ideális. A humoros hangulat legtöbbször része a játéknak kezdettől fogva, de ha mégsem akkor néhány félreasszociálás után már mindenki csak nevetni fog. Gondolkodtató játék. Összességében szerintem egy jó kémes játék.
2020. 06. 23.
Érdekes

Nem tartom egy top gamenek,de számomra felüdülés volt vele játszani. Két megerőltető komoly játék között simán belefér 3-4 gyors party. Kimondottan ajánlanám társasági eseményekhez, ismerkedős esetekhez vagy családi összejövetelekre. Amolyan utazó Activity feeling
2020. 06. 07.
Kedvenc

Az egyik legjobb asszociációs játék, órákig tudunj vele játszani. Imádjuk
2020. 05. 19.
Biztos bennem van a hiba, de nem jött be.

Sajnos nekem jott be, pedig ismerosokkel jatszottunk egy klubban. A tobbiek elveztek, de nekem tul egysiku es inkabb szerencse faktoru jatek. Ha meg trukkoznek az elenfelek planenem lesz izgalmas es kinyirja az elmenyt.
2020. 04. 19.
Asszociáció

Akár fél óra alatt is játszható. A játékosszám sajnos elég definiált, de így is jó szórakozást nyújt. Változatos és nehezen megunható, amihez kell egy jó társaság is.
2020. 03. 18.
Ismerd meg a másikat!

Úgy gondolom, hogy kíváló játék, mellyel sokat tanulhatunk játékostársaink gondolkodásáról. Érdekes pár-pár ellen is, de a fiúk lányok ellen mindig nagyon adrenalinosra sikerül! :)
2020. 02. 27.
Enyhén túlértékelt

Bár az alap koncepciója érdekes is lehetne a játéknak, sajnos nagyon játékos függő, hogy mennyi időbe telik egy-egy játszma. Akinek nem gond a sok holtidő, annak bejöhet, de aki szereti a pörgősebb partyjátékokat, azok kerüljék el messzire.
2020. 02. 21.
Nagyon jó kis partijáték

Ez a játék örök kedvenc. A szabályok egyszerűek és jól érthetőek, az önismétlés veszélye még sem áll fenn, hiszen sosincs két ugyanolyan játék a sok különböző kártya miatt.
2020. 02. 13.
Remek partyjáték

Igazán szórakoztató, könnyed és nagyon vicces társasjáték, ami próbára teszi, hogy ki mennyire ismeri a társa gondolkodását. Hatalmas újrajátszhatóságával, könnyű tanulhatóságával tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek. :)
2020. 02. 12.
Szórakoztató partyjáték

Vicces és megmozgatja a játékosok kreativitását és műveltségét, csaj ajánlani tudom :)
2020. 02. 09.
Asszociáció

Nagyon rá kell érezni a partnerek gondolkodására. Talán négyesben egyszerűbb a játék, mint többen, de nagyon szórakoztató volt minden játékmenet benne.
2020. 02. 07.
Szórakoztató

Nagyon szórakoztató társasjáték. Mi hárman is játszottuk, úgy, hogy az egyik játékos "kettős ügynök" volt, és hol az egyik, hol a másik játékossal játszott. Persze ez így egy kicsit nyakatekertnek tűnhet, de így is sikerült nagyon jól szórakozni. :) Nagyobbacska gyerekekkel is remekül játszható. Barátnőm tanító néni, és délután szokták játszani a diákjaival.
2020. 01. 24.
Családi kedvenc

Nagymamától a kisgyerekig mindenki szereti. 5 perc elmagyarázni úgyhogy aki shoha nem társasozott, az is tudja élvezni. Zseniális játék!
2020. 01. 21.
Csillag - Öt

Pofon egyszerű, gyors játék, hatalmas újrajátszhatósággal, baráti társaságoknak, családoknak. Az első pár kör lassan indult, de könnyen rá lehet érezni. Garantált a nevetés.
2019. 12. 18.
Kémhatás

Használni kell a képzelőerőt! Jó játék.
2019. 12. 08.
asszociáció

Nagyon érdekes társasjáték, azonban nagyon fontos, hogy az a pár lesz előnyben a játék során, amelyiknek a tagjai jobban ismerik egymást. Ettől függetlenül szórakoztató és számtalan alkalommal újrajátszható
2019. 12. 02.
Mindenki szereti

Kifejezetten jó társas, még este fáradtan is. Jó, ha ismered a partnered, fontos, hogy ugyanarra asszociáljatok
2019. 12. 01.
Gondolkodós asszociációs


Baráti összejövetelen találkoztam a játékkal.
2 pár játszott egymás ellen, segített a játék során a sok belsős poén, azonos asszociásós gondolatok. Nagyon élvezetes és szórakoztató játék.(sarkítva mondanám,hogy kipróbálhatjátok,hogy egyrúgóra jár-e az agyatok - ha nem azzal sincs baj,ha igen akkor ez a ti játékotok :) )

Kiemelem a gyakorlatilag végtelen újrajátszóhatóságát és a szabályok egyszerűségét. De a kártyák szerintem lehetnének egy kicsit nagyobbak,vagy lehetne nagyobbal rajtuk a szó.
2019. 11. 25.
Ki hol van?

Ez egy nagyon jó kis kreatív játék, amely számomra nagyobb és kisebb játékos csapat esetén is kiváló szórakozást nyújt. Egyszerűsíti a játékmenetet, ha a játékosok már ismerik egymás észjárását, de pár kör után nincs akadály. Aki szereti az asszociációs játékokat, mindenképpen próbálja ki.
2019. 11. 22.
Partyjáték

Egyszerű, olykor mégis kihívásokat jelentő játék. Ajánlott összeszokott baráti társaságoknak.
2019. 11. 13.
Kémek mindenhol

Nagyon jó hangulatú party játék. Társaságunk egyik nagy kedvence.
2019. 11. 12.
Egyszerű és szórakoztató

Könnyen megtanulható játék, ugyanannyira élvezetes családdal, mint barátokkal. Jobb összeszokott társasággal játszani. Sokáig élvezetes marad.
2019. 11. 09.
Egyszerű, gyors partijáték. Nem hátrány, ha jól ismered a csapattársaid, számukra olyan utalást tudsz adni, amit kitalálnak.
2019. 11. 09.
Minden mennyiségben

Megunhatatlan játék. Baráti társasággal kezdtük el játszani, és nagyon hamar rákaptunk, sokszor utazik velünk kirándulni, de még fesztiválozni is. 4-6-8 fővel egyaránt remek. Nincs két egyforma parti, így az újrajátszhatósága végtelen. Összeszokott csapattal a játék megmutatja a mélységeit, míg hirtelen összeverődött társaságban a játékosok kreativitása lesz igazán próbára téve. Az biztos, hogy akár így, akár úgy, felejthetetlen élménnyel lesz gazdagabb mindenki. Már kezdőket, és a társasjátékok iránt kevésbé érdeklődő ismerősöket is sikerült megfertőznünk (természetesen jó értelemben) a Fedőnevekkel. Szerintem mindenképpen kötelező darab.
2019. 11. 03.
Végtelen nevetés

Legjobb összeszokott baráti társaságokkal, párokkal játszani. Végtelen asszociációs láncok és labirintusok épülnek, a vége pedig óriási nevetés és aha-élmények.
2019. 10. 04.
Új információ

Játszottuk családdal és baráti társasággal is. Nagyon érdekes, ha "idegen" emberek kerülnek párba, mert nagyon sok újat meg lehet tudni az illető gondolkodásáról, előzetes tudásáról/tájékozottságáról.
2019. 09. 19.
Parti játék

Alap parti játék, jó játék menettel. Normális játék élmény, Legalább 6 fővel lehetséges. Asszociációs vonalon vannak jobban, de egyértelműen említésre méltó.
2019. 09. 06.
Egyszerű és nagyszerű

Egyszerű játék egyszerű embereknek, és olyanoknak, akik nem szívesen hallgatják fél óráig a játék szabályát.Vicces és érdekes tud lenni az "egymás fejével gondolkodósdi". Pároknak (mármint párkapcsolatban levőknek) pedig azon túl, hogy remek-, gyakran nagyon tanulságos élmény lehet :D
2019. 09. 05.
Parti

Ez egy nagyon jó parti játék. nagyon sokat játtszunk
2019. 09. 05.
Mire gondolhatott a költő?

Nagyon szeretjük, sok partin túl vagyunk már családdal (gyerekekkel), barátokkal is. Mindig jó választás. Ha igazán menő 3-4-es kombinációkat játszunk, akkor persze időt kell hagyni a gondolkodásra. Ez is egyfajta változatosság a játékban, módot ad könnyebb és agyalósabb játékmódokra is. Egy biztos: a sikerhez nagyon egymásra kell hangolódni.
2019. 08. 29.
Pary játék

Családnak, illetve társaságnak ajánlom, persze függ a társaság összetételétől, inkább már az összeszokottabb társaságok fogják igazán élvezni.
2019. 08. 14.
Sose add fel

Nagyon jó és pörgős játék, tényleg max. 10-15 perc egy kör. Ha vesztésre állsz, akkor se add fel! Volt hogy az első körben egyszerre 4 ügynököt fedtünk fel mégis elveszítettük a játékot.

2019. 08. 03.
Tetszett

Mėg csak egy tårsasággal próbáltam, de tetszett. Tipikusan az a játék, amit bármilyen társaságban elő lehet kapni, de vannak mélységei, főleg ha jól ismerik egymást a résztvevők, vagy erős az asszociációs képességük. Akár kisgyerekeket is bele lehet vonni. Szerintem beszerzem majd.
2019. 07. 05.
asszociáció

már ismerősebb társaságnak ajánlom, de kezdő társasozók is könnyen megtanulják, az egyszerű és egyértelmű szabályokat. nagyon ki-ki játék, van aki imádja de van akinek nem a szíve csücske. vásárlás elött mindenkép próbáljátok ki :)
2019. 07. 02.
Csapatépítő party játék

Az egyik legjobb csapatépítő\Partyjáték. Képek kiegészítőjével még izgalmasabbá, nehezebbé tehető.
2019. 06. 29.
Elengedhetetlen parti kellék

Nagyon jó kis parti játék, egyszerű gyorsan tanulható szabályokkal. Tegnap próbáltuk ki egy 6 fős társasággal, akik között volt olyan aki távolságtartó a játékokkal és úgy ült le közénk, hogy jó bejön ő is megnézi. Ebből egy 4,5 órás maraton lett, és csak azért nem hosszabb, mert későre járt és menni kellett haza. :)
Mivel egy parti játéknál a hangulat a fontos, ezért szerintem nem kell nagyon szigorúan ragaszkodni a szabályokhoz, ha valamelyik szó necces volt szemet hunytuk fölötte.
Mi sokat nevettünk közben, egymást (és magunkat is) zavarva olyan eszement asszociációkat vezettük le, hogy öröm volt nézni. :D
Szerintem 6-8 fő hozzá az ideális létszám, mert sokat dob a hangulaton, ha a kémfőnök nem egy személynek, hanem egy kis csapatnak adja a feladványt. A csapattagok nagyon jól tudják egymást segíteni, vagy akár elbizonytalanítani, félrevezetni :D
A kétszemélyes játékmódja sem rossz, de nem adja vissza azt a hangulatot és élményt, mint csapatban. Számomra inkább csak gyakorlás érzete van, mint ha csak felkészülnénk a köv partira.
2019. 06. 22.
Elő a pókerarcot!

Nagyon jó kis bulijáték. Akkor a legjobb, ha vagy nagyon jól ismeri a társaság egymást, vagy egyáltalán nem (utóbbiból rengeteg vicces helyzet kerekedik) :)
2019. 06. 20.
Egy jó partyjáték

Egy remek partijáték ami nem véletlenül első helyezett BGG-n party játék kategóriában könnyed játék, gyors és élvezetes.
2019. 05. 02.
százszor is újrajátszható

Kifejezetten változatos tud lenni a társaságtól függően, más a játék egyetemisták között és megint más családdal gyerekeket is bevonva. Teljesen rápörögtünk, kicsit már lejöttünk róla, de azért szívesen elővesszük újból néha-néha.
2019. 04. 19.
Party játék

Családnak, illetve társaságnak ajánlom. Természetesen társaság függő, mennyire hajlamosak az emberek asszociálni. Gyorsan tanítható és második - harmadik partyra mindenki benne van már teljesen. Nagyobb társaságban mindig előkerül a conceptel együtt :)
2019. 04. 16.
Társaságfüggő

ha elkapsz olyan társaságot aki vevő az asszociációdra, akkor hatalmas potenciál van benne.
Viszont ha rossz társaságt fogsz ki az elllenkező hatást vált ki
2019. 04. 09.
Első az ajánlottaim között

Ajándékba kaptam, amikor még nem robbant be a köztudatba. Hatalmasat aratott a baráti társaságon belül, meg is vették rögtön többen és barátról barátra terjedt a híre. Nem csoda, hisz egy könnyen megérthető és abszolút magával ragadó partijátékról beszélünk, aminek elő kell kerülnie, ha együtt a család vagy ha átjönnek a haverok (szilveszterre #1!). Plusz pozitívum, hogy a játékosszám nem kötött (Bingo helyett beviheted idősek otthonába feldobni a hangulatot). Számomra mindenképp beszerzésre vár a többi kiadása (Fedőnevek Négyszemközt, Képekkel, stb.) is.
2019. 04. 08.
4 fő

Jó kis családi, vagy dupla páros játék, négyen a legjobb.
2019. 04. 03.
Partiból

Ha azt kérdeznétek, mi az a bulijáték ami mindig előkerül, akkor ezt mondanám! Zseniális játék. De sajnos a homokóra fölösleges :'(
2019. 04. 02.
Asszociálós partijáték

Szeretjük elővenni a társasági összejöveteleken, először bonyolultnak tűnik a szabálya annak, aki nem ismeri, de egy pillanat alatt bele lehet jönni. Aztán persze mehet az agyalás :D Néha azért előfordul, hogy elég hosszan kell várni arra a játékosra, aki összeköti a szavakat. Szerintünk 4-en a legjobb, de nagyobb társasággal is vicces megvitatni a tippeket. Mindenképp ajánlom!
2019. 03. 06.
Egyik legjobb partijáték

Kb egy éve játszottam vele először az egyik munkatársammal. Amikor elmesélte a szabályokat kicsit bonyolultnak tűnt, de elkezdtünk játszani és pikkpakk értette is mindenki és nagyon élveztük. Azóta már sokszor kölcsönkértem, ha családdal mentünk valahova több napra, esetleg más csapattal játszottam, de már ideje lenne egy sajátot is beszereznem. Az egyetlen gondom, hogy ha iszunk mellé, akkor rendre elfelejtek gondolkodni és nézni a másik csapat szavait, így sokszor jártam már úgy, hogy olyan szót mondtam, amivel az ő szavukat találtuk ki véletlenül :D
2019. 01. 24.
Klassz partijáték

Asszociációs partijáték. A játékszabály nem túl bonyolult, ezért könnyen és gyorsan elsajátítható. Majdnem korosztályfüggetlen, de azért jó ha a gyerek tud olvasni ;-) Gyors, szórakoztató, pörgős játék.
2019. 01. 21.
Ideális partijáték

Nagyon jó asszociációs játék. Számtalanszor újrajátszható, gondolkodtató, szórakoztató! Ráadásul nem bonyolult.
2019. 01. 19.
Asszociáció

Nagyon élvezetes, ötletes, valamint ha esetleg már unalmasak lennének a játékban lévő szavak (amire a kombinálhatóság miatt ekég pici esély van), akkor lehet akár papírfecnikre sajátokat írni.
2019. 01. 16.
Asszociáció fejlesztés 5*

Nagyon szeretjük azért, mert gondolkozni kell azon, hogy 2-3 látszólag össze nem kapcsolódó szó mégis hogyan kapcsolódhat. Amikor egy elvont kapcsolat megszületik, és még a csapattárs is megérti, hogy mi miért, az felemelő érzés. Nagyon jó kapcsolat, asszociáció építő játék
2019. 01. 13.
Partijáték mindenkinek

Könnyen érthető játék bármely korosztály számára. Gyakorlott játékosok/csapatok a szabályok "kihasználásával" még izgalmasabbá tehetik a játékot. ;)
2019. 01. 10.
Elgondolkodtató

Nagyon jó és élvezetes játék. Az egyetlen probléma, ami természetesen nem a játék hibája, az az, hogy nem mindegy kivel játszunk. Ha véletlen olyan személlyel állunk le játszani, akinek többszöri kör után sem jut eszébe semmi értelmes, az sajnos a játékélmény rovására megy
2019. 01. 07.
Fedőnevek

Kedvencek között van, ha négyen vagyunk általában ez is mindig előkerül. Többen is próbáltuk már, de eddigi tapasztalataink alapján négyen a legjobb.
Nagyon egyszerű a szabálya, könnyen tanítható, de nagyon jól lehet szórakozni rajta.
2019. 01. 06.
Az egyik legjobb partijáték

Egyszerű, gyorsan megtanulható szabályok, végtelen számú játékos, remek asszociációs lehetőségek. Pontosan, ami egy igazi partijátékhoz kell. Habár két csapat küzd egymással, egyáltalán nincs kompetitív jellege a játéknak, nem lesz belőle összeveszés, inkább csak egymás ugratása.
2019. 01. 02.
Egyik kedvenc

Bármelyik oldalon is vagy, gondolkodást igényel a játék, és egymás gondolatmenetére való ráhangolódást. Összeszokott baráti társaságban az összhang eredményezte sikerélmény miatt élvezetes, új társaságban pedig könnyen megismerhetjük egymás gondolatvilágát.
2019. 01. 01.
Franko

Szorakoztato, szeretheto, ujrajatszhato :) szeretjuk
2018. 12. 31.
Egy új kedvenc

Karácsonyra kaptuk. Rögtön megtetszett!
A szabály egyszerű, könnyen megérthető. Változatos, nagyon szórakoztató játék.
A gyerekek (9-12-14) nagyon élvezik! Mindenki kémfőnök akar lenni!
2018. 12. 31.
Kedves kis játék


Nem túl bonyolult, könnyen elsajátítható kis partijáték. 8-an ideális de akár 10-en is lehet játszani, sőt úgy még jobban össze lehet zavarni a gondolatmenetünkkel a csapattársunkat, és nehezebb dönteni. Baráti összejövetelekhez sörözés mellé kiváló. Rendkívül jó ár/érték arány.
2018. 12. 26.
Millió lehetőség

Ez egy kitűnő játék, akár családdal, akár barátokkal ül neki az ember. Az újrajátszahtósági faktor rendkívül magas, a szabályok egyszerűek. Szerintem az első pár körre mindenképpen tapasztalt játékosok legyenek a kémfőnökök, mert az a legnehezebb szerep.
2018. 12. 19.
Fedőnevek - nagy kedvencem

Nagyon jól eltalált játék, millió variáció, soha nem kell kiegészítőket venned hozzá! A férjemmel kettesben is játsszuk, saját kitalált játékszabállyal. Bár van benne egy ötlet két személy részére is.

Egy hátránya van, hogy a kémfőnököknek sokat kell gondolkozniuk, hogyan kapcsoljanak össze minél több kártyát, anélkül, hogy rávezetnék az ügynökeiket a bérgyilkos kártyára, mert akkor vége a játéknak.

Az is kell hozzá, hogy a játékosoknak hasonló képzettársítása legyen, különben nagyon mellé lehet lőni a szavakkal.
Szóval van benne buktató, de épp a nehézsége, a variálhatósága, a gondolkodásra szoktatás, a logika, és a szabad asszociáció miatt a kedvencem!!
Imádom az olyan játékokat, ahol nem a szerencséé a főszerep.
2018. 12. 17.
Jó játék

A játék célja, hogy megtaláljunk minél több szó között az összefüggést, megkockáztatva, hogy nem mindenki asszociál ugyanarra a dologra. Játék közben hangosan próbáljuk meggyőzni egymást a magunk igazáról, ami olykor-olykor borzasztóan vicces szokott lenni. Nekünk nagyon tetszik!
2018. 12. 12.
Best ever

nagyon szórakoztató, gondolkodtató játék, mi már 4en is (2 pár) nagyon jól szórakoztunk vele .... :) a legjobb, mikor a párod kitalálja a gondolataidat :D
De munkatársakkal is nagyon jó csapatépítő társas
2018. 12. 11.
Remek party játék

Nagyon jó játék, nagyobb társaságban játszottuk, magába szippant, egyből több kört akar játszani az ember :)
2018. 12. 10.
Nagyon jó

Többször újra lehet játszani könnyű megérteni és nagyon szórakoztató.Megéri az árát.
2018. 12. 04.
Kiváló

Egyszerű szabályok, de ennek ellenére erősen gondolkodtató és szórakoztató. Mindenkinek ajánlott aki szereti a magyar nyelv sajátosságait!
2018. 11. 27.
Akkor gondolkodjunk...

Remek játék!
Gazdag szókincs szükséges hozzá,és persze nagyon fontos a csapatok közötti összhang,hogy adott szó kapcsán kinek mi jut először eszébe. Egyszerű a szabálya,a játék maga viszont koránt sem,de nagyon jó szórakozás.
2018. 11. 25.
Kedvencem

Kellemes meglepetést okozott a játék. A gyerekeim hozták, és nagyon hamar belejöttem. Kiváló szórakozás este, tv nézés helyett. Ajánlani tudom mindenkinek 50 felett is.
2018. 11. 23.
Kiváló játék

Nagyon izgalmas, pörgős játék. A szabály könnyen és gyorsan értelmezhető, így új társaságba vinni is nyerő ötlet. Kémfőnök vagy titkos ügynök... mindkét oldal máshogy jelent kihívást.
2018. 11. 22.
Nagyszerű játék

Szórakoztató és gondolkodós játék egyszerre. Az egyik kommentben olvashattuk, hogy legalább 5 fő szükséges a játékhoz. Ez szerintem nem így van, mi négyen játszottuk és minden jó volt!
2018. 11. 22.
Fedőnevek

Mióta megvettük nem sokat játszottunk vele, talán 4-5 alkalommal. Asszociációs játék, inkább könnyed kikapcsolódásnak ajánlanám. A gémklub boltokban sokszor ki van pakolva, szóval megtudjátok nézni vásárlás előtt.
2018. 11. 12.
imagine

Valóban nagyon szuper, de a minimum 4 fő szükséges.
2018. 11. 11.
valóban társasjaték :)

Könnyi megérteni, nagyszerű partyjáték. Gyakran vesszük elő tarsaságban.

2018. 11. 02.
szuper :)

Szeretjük a játékot, szórakoztató és milliószor újra lehet játszani :)
2018. 10. 23.
Fiúk a lányok ellen

Ez egy tipikusan olyan játék, amit annyiszor játszol újra ahányszor nem szégyenled. Mindenkinek máshogy működik az asszociációs képessége, éppen ezért baromi vicces dolgok tudnak kisűlni. Volt olyan, hogy 8-10 éves gyerek is volt a csapatban, de volt, hogy 50 éves felnőtt is. Nagyon ajánlom, mert tényleg jó.
2018. 10. 21.
Kedvenc játékesteken

Bármikor előveszem a Codenames játékot, mindig akar egy csapat, aki szívesen kipróbálja és csak nagy nehezen adja vissza.
Nekünk az angol verzió van meg, amihez kell egy kis nyelvtudás, de mivel a játék elején letisztázzuk, hogy melyik szó mit jelent, utána már magyarul pörög a játék. Izgalmas, kicsit gondolkodtató és gyors.
Szeretjük :)
2018. 10. 15.
:D

( VEDD MEG ) :D Rendkívül szórakoztató és nem túl hosszú játék. Sok emberrel a legélvezhetőbb, de 2 - 4 személy is tökéletesen el lehet vele.
2018. 10. 12.
Alkohol mellé nem javasolt

Születésnapi ajándéknak vettük egy olyan ismerősünknek akivel sűrűn össze szoktunk járni társasozni. Elsőre talán bonyolult a játékszabályzat, de hamar bele lehet jönni. Elég erős agytornát jelent a játék, ha úgy jönnek a lapok, egy bizonyos alkohol mennyiség után már igen megterhelő tud lenni :)
2018. 09. 08.
tetszett

Az egyik legjobb játék, amit társaságban elő lehet venni: pillanatok alatt elsajátíthatóak a szabályok, a "torpedós" csapatkapitányi kártyának köszönhetően abszolút változatos és kiszámíthatatlan, magas az újrajátszási értéke, és mindig szórakoztató :) Kvázi-idegenekkel játszva jó hangulatpumpáló és feszültségoldó, barátokkal játszva pedig egészen új dimenziók nyílnak meg, mert kiderül, ki ismeri igazán a gondolkodásmódod :)
2018. 09. 01.
Kémes asszociációs játék

A Fedőnevek egy könnyen megérthető szabályokkal rendelkező asszociációs játék, amelyet akár ketten, vagy többen is játszhattok. A pályakártyák forgathatóságával és a szókártyák keverésével rengetegféle játéktábla lehet, mindig van ok a fejtörésre. Mi olyan nehezítéssel szoktuk időnként játszani, hogy nem szabad egyetlen szóra utalni, vagyis a mondott szám nem lehet 1, ezzel időnként kissé elvonttá válik és más szintre helyeződik a játék. Minél többen játsszák annál inkább el lehet csúszni, mert pl. hiába tudja a csapatból 1 ember a helyes megfejtést, ha a többiek leszavazzák, akkor könnyen zsákutcába lehet szaladni.
2018. 08. 30.
egy szóban

Szórakoztató és közben kreativitásra sarkall. 4-5 fős csapatokban ideális. De minél többe játsszák, annál könnyebb lebeszélni egymást a jó megoldásról, a kémfőnök meg közben a haját tépi... (szigorúan pókerarccal)
2018. 08. 12.
Társaság kedvence

Ez a játék több emberrel élvezhető leginkább mondjuk 6-8 ember .
Maga a játék eléggé megtudja mozgatni az agyat de eközben vicces .
A szabálya elsőre elég bonyolult de aztán ahogy megértetted könnyen fog menni .
Ajánlom a nagy társaságal bíró embereknek .
2018. 07. 23.
Tökéletes partyjáték

Egyszerű, mégis jól megmozgatja az agyat, amennyiben tényleg komolyan veszi az ember a játékot és nem csak 1-1 szóra próbál rámutatni játékostársának.
2018. 07. 09.
Egyszerű, érdekes partijáték

Nagyon egyszerű a játékmenet, de maga a játék azért kicsit sem könnyű. Jól összehozza a társaságot, nagyon egymásra kell hangolódni a siker érdekében, és nagyon sok vicces pillanatot tud eredményezni a játék.
2018. 06. 19.
Megunhatatlan partijáték

Nagyobb társaság esetén szinte automatikusan nyúlunk ez utána játék után, hiszen kevés más ilyen szuper, kreatív és vicces játék van 7-8 embernél nagyobb táraságnak. Mindenképp érdemes részletesen elmondani minden szabályt, mert heves viták kerekedhetnek belőle, ha ez elmarad, viszont maga a játék nagyon szuper, akárhányszor újrajátszható és minden alkalommal más. :)
2018. 05. 08.
Egyik legjobb partyjatek

Egyszeru,szorakoztato, sokan jatszhato, csak ajanlai tudom!
2018. 05. 07.
Kockáztatni élmény

Nagyon jó játék, igazán jókat lehet szórakozni vele. Izgalmas ha olyanok vannak egy csapatban akik másként gondolkoznak. Ha mer kockáztatni az ember és nem alibizik, hogy csak 1-1 szavakat találtat ki akkor még úgy is jó szórakozás ha veszít az ember. Csak ajánlani tudom baráti társaságoknak, tökéletes party játék.
2018. 04. 30.
Ügynökös(?) agytorna

Az elsőre bonyolultnak tűnő játék izgalmas és meglepően jó agytornának bizonyul. Viszont kicsit sajnálom, hogy a fedőnevek, titkos ügynökös tematikája csak a dizájnban érzékelhető. Mindenképpen jó játék buliindítónak is, hiszen csapatokkal játszva összehozza vagy mélyebb beszélgetésbe, a másik nézőpontjainak megismerésébe kényszeríti a játékosokat.
2018. 04. 12.
Remek szórakozás és időtöltés

Első ránézésre a játék könnyűnek tűnik, de amint belecsöppensz a játékba rájössz, hogy nem is olyan egyszerű. A játékot ismeretlenekkel is jól lehet játszani, de ha ismerős barátokkal játszod, akkor ha egy a gondolkodásmódotok, érdekeltségi körötök, vagy van valami közös pont köztetek, akkor máris több egyéni összekötéseket is be lehet vetni. A találgató oldalról úgy tűnik, hogy a csapatfőnök túl sokáig gondolkozik néha, nem érted, hogy mit nem tud ezeken összekötni, viszont mikor te kerülsz a tábla másik oldalára, egyből rájössz, hogy ez sokkal nehezebb még a másik oldalnál is. Remekül megmozgatja az agytekervényeket és jó szórakozást nyújt. 4 fővel is remekül működik, de ennél jóval többel is, talán 6-8 fővel a legoptimálisabb, de nem gond ha többen vagy kevesebben vagytok (bár ha túl sokan vagytok, akkor káosz is lehet belőle, ha mindenki másra gondol)

2018. 04. 06.
Találgatós ügynökösdi

Kifejezetten trükkös játék, ami jól megmozgatja mindenki agytekervényét. Elsőre azt hittem, hogy könnyű gyerekjátékkal lesz dolgom, de hamar rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan egyszerű benne nyerni. Nagyon furcsa kombinációkat foghatunk ki a szavakból és néha szinte lehetetlennek tűnik megtalálni a közös tulajdonságukat amivel rávezethetjük a többieket. Talán annak a játékosnak gyorsabb és könnyebb akinek csak kitalálnia kell, hogy mire gondolt a másik. Míg aki a kilcsszót adja meg, igazán kreatívan kell törnie a fejét. Igazi partijáték, ami rengeteg nevetőgörccsel járhat.
2018. 04. 03.
Igazi partijáték!

Ne a hétvégi ivással kössük össze! Elég kreatív játék, kreatív embereknek!
Tipp! A szabályokat többször beszéljétek meg, de a leírásban is kitérnek rá!
2018. 03. 31.
Partitársas - minél többen, annál jobb

7 fős társasággal játszottuk, hihetetlenüljól szórakoztunk, aznap este ez a játék pörgött a legtöbb ideig, tényleg órákig leköti az embert. Érdemes cserélgetni a csapatok összetételét és a kémfőnököket. Nem árt, ha az ember jól ismeri a saját kémfőnöke gondolkodásmódját :)
Könnyen megtanulható, szinte végtelen variációk, kreativitást is igényel.
2018. 03. 29.
Nálunk a nagymamának is bejött!

Családi összejövetelen vettük elő gyors játékként, mert késett a vacsora. Kicsit tartottunk attól, hogy a nagymama nem fog tudni érvényesülni, de egy-egy kulcsszóra nagyon jó javaslatai voltak. Egész este csak ezzel játszottunk. Azok a családtagok is jól szórakoztak, akik először nem is akartak játszani.
A szórakoztatás mellett erősen gondolkodtató is, mert egy jó kulcsszóval 3-4 ügynök is felfedhető ha jó a leosztás. Mi (ezt is) nagyon szeretjük!
2018. 03. 22.
Legjobb party játék

A társaság kedvence, főleg ha egyszerre sokan gyűlünk össze. Megéri beszerezni.

2018. 03. 05.
Nagy kedvenc

Akár nagy társaságban is lehet játszani, és nem lehet abbahagyni 2-3 kör után. :)
2018. 02. 22.
Jó játék

1-2 kör letelte után, már nagyon izgalmas tud lenni ez a játék. Kisebb és nagyobb csapatokban is játszható.

2018. 02. 14.
Ne olvasd félre a Béke szót és láss helyette Békát, mert Bob Marley kulcsószó alapján nem fogja a másik kitalálni

Egy nagyon jó játék, ami tökéletes arra, ha nincs sok időtök játszani egy nagyobb volumenű társasjátékot. Nagyon sok nevetést tud okozni, nincs két ugyanolyan játék.
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt tökéletesen és maximálusan élvezhető.
2018. 02. 11.
Egy mindenkiért, mindenki egyért

Az egyik legjobb társasjáték amivel játszottam. Ideális játék, hogy összekovácsolja a különböző gondolkodásmódú embereket.
2018. 02. 08.
Egyszerű, de nagyszerű! #megunhatatlan #légykreatív

A játék lényege, hogy mielőbb kitalálja a csapatod a 9 vagy 8 szót, ami hozzátok tartozik. A kezdőcsapatnak mindig 1 szóval többet kell kitalálnia. A jó kémfőnök ki tud találni olyan szavakat, amelyekhez több, mint 1 szó tartozik - akár 3-nál több is. A csapat biztosan sikeres lesz, ha tud a kémfőnök fejével (valamennyire) gondolkodni :)

Alapvetően 2 csapat játszik egymás ellen, de megoldható 3 csapat küzdelme is. Ebben az esetben a harmadik csapathoz tartoznak az ártatlan járókelők, illetve a kezdőcsapat egyik szava. Így mind3 csapatnak 8-8-8 szót kell megtalálniuk, és még a bérgyilkos is játékban marad. A csapatok sorrendjét pedig sorsolással lehet eldönteni.

A játék megunhatatlan, a 25 szó összetétele folyamatosan cserélhető, akár új szavak kitalálásával is izgalmasabbá tehető.
2018. 02. 06.
A társaság nagy kedvence

Egy igazán szórakoztató és gyors partyjáték. Kreatívok előnyben mindenképp. Hihetetlen, hogy egy-egy szóval mennyi mindenre lehet asszociálni és hatalmas nevetéseket okoz, ahogy az emberek elkezdik magyarázni, hogy "mire gondolhatott a költő?". Abszolút ajánlós a nagyobb társaságoknak, és akik már unják kicsit a tabut és a dixitet.
2018. 01. 25.
Az új kedvenc

Miután a Dixitre kezdtünk már ráunni, így új társasjáték után néztünk. Kaptam kollégáimtól 10 különböző játékot egy hétvégére. 1 kör Concept után jött a Fedőnevek. A másik 8 játékot már elő se vettük aznap, kifulladásig nyomtuk , a következő héten pedig megrendeltem --- talán ez a rövid történet jól leírja, hogy mennyire lenyűgözött bennünket ez a játék.

Egy szóra lőni nem nagy kihívás, hiszen elég egy szinonimát találni, a szavak többségénél működik. De úgy mindig a "nem kezdő" csapat nyerne, mert a kezdőknek eggyel több ügynökük van. Ezért ők rá vannak kényszerítve arra, hogy kettő (vagy még több) kártyát célozzanak be. Siker esetén viszont a másik csapat is lépéskényszerbe kerül, és nekik is kettesével kell lépkedni. De lehet arra is várni, hogy a másik csapat kiejtsen 1-1 ügynökét, hogy a mi kulcsszavunk már tényleg csak 2 kártyára illeszkedjen -- szóval még a taktika is szerepet játszat :)

Rengeteg szókártya van hozzá, abból mindig csak 25-öt használunk, a kódkártyák is forgathatóak, így elvileg nem lehet kiismerni teljesen, mint pl egy Activity-t. Persze biztos lesz olyan, hogy már uncsi lesz, de talán még nem egyhamar :)
2018. 01. 24.
Ajánlott

Több helyről hallottam róla, így már nagyon vártam, hogy kipróbálhassam!
Izgalmas, jó családdal és barátokkal is. Minden kör más, így nem kifejezetten az a hamar megunós játék.
Talán egy kis negatívum, hogy főleg a vezetők szemszögéből érdekesebb, ha sokáig gondolkodnak elég vontatottá válik a játék, így ez nagyban befolyásolja.
2018. 01. 22.
Kapd elő, nem lősz mellé

Családdal, baráti társasággal jó móka, teljesen ismeretlenekkel egész más színezetű. Rá lehet döbbenni, mennyire másként gondolkodsz, és mennyire nehéz ráállni a másik asszociációira...
Pillanatkép egy kolleganőéknél:
Kémfőnök1 (hosszas gondolkodás után...): "Hmmm... Sárga, 3."
Kémfőnök2 hozzá fordul: "Én is ezt akartam mondani..."
A kitalálók ezután tippelgethettek, hogy a 6 sárga dologból melyik az övék. :D
2018. 01. 11.
Party játék a javából

Szerintem az egyik ha nem a legjobb party játék, sokan játszható szórakoztató és még a társast nem kedvelő emberek is szeretik, plusz pont hogy nem monoton akár 10-20 játék után sem, annyi variáció van benne!
2018. 01. 07.
Not the assasin!

Imádjuk! Nagyon jó játék, nagyon jó koncepció. Megunhatatlan, szinte sosem fognak ugyanazon szavak újra egymás mellé kerülni. Végtelenszer újrajátszható. Csapatban a legjobb játszani, mehet a vita, hogy mire is gondolt a Kémfőnök. Kémfőnöknek lenni egyszerre izgalmas, jó, kihívás és nehéz. Rettentő nehéz sokszor 2 vagy annál több szót összekapcsolni, játékaink során nálunk a 4 volt a maximum. Nem tudok 5 csillagot adni a játéknak, mert csak az egy, tökéletes játéknak tudom megadni majd az 5 pontot, ami nem tudom, hogy valaha is eljön-e majd, viszont ez a játék nagyon közel van hozzá! Na meg persze vigyázzatok, ne legyünk gyerekek, és ne vesszük össze azon ha a Kémfőnökök nem bírják ki hogy "ez kicsit elvont, ne az egyértelműre gondolj", vagy "ez most nehéz lesz, ne gondoldd túl" és hasonló hinteket ne adjanak. Legyünk elnézők, no. :D
2017. 12. 27.
Csalódás

Jól összeszokott baráti társasággal próbáltuk ki. Már az elején is csalódással indult a játék, mivel mindegyik csapat pillanatok alatt kitalálta a kémfőnökök kulcsszavát. Ennek oka, hogy sokáig csak 1 fedőnévhez 1 kulcsszó párossal játszottunk és csak később jöttünk bele az 1 kulcsszó több fedőnév metódusba. Ennek hatására megnövekedett a játékidő de így is pár perc alatt (max. 15 perc) véget ért a játék nagyobb izgalom nélkül. Kreatív, gyakorlott játékosok számára nem igazán kihívás. Ennek ellenére a szabályok könnyen elsajátíthatók, pörgős játék és akár egy tucat ember számára is játszható egy időben.
2017. 12. 20.
Legyél egyértelmű!

Jó játék, ha türelmesekkel játszol. De nagyon utálom, ha sürgetnek, hogy mondjak már valamit. Nekem a játékmesteri poszt nem megy benne, nagyon nehéz az asszociáció, márpedig ez úgy jó játék, ha valaki kreatív dolgokat mond. A másik oldalon szeretek lenni, kitalálni mások asszociációját.
2017. 12. 15.
Szorakoztató

Mi a baráti társasággal játszottuk, és egyszerűen nem is értettük, hogy korábban hogyan létezhetett nélküle társasjátékos összejövetelünk.
Egy apró észrevétel, amikor már három egymásutáni napon is ezzel játszik az ember, akkor kezd fárasztó lenni.
2017. 12. 11.
Családi és partijátéknak egyaránt nagyon jó

Keverjük össze a Tabut a Torpedóval, és máris kész a Fedőnevek, csupán köröket ver mindkettőre. Sokáig gondolkodó kémmesterekkel egy kicsit lassú lehet az indulás, és gyerek kontra felnőtt esetben is kellhet némi kiegyenlítő mechanizmus (a legjobb az, ha mindkét csapatban van felnőtt és gyerek is, vagy mindkettőben csak felnőtt, vagy mindkettőben csak gyerek), de még így is nagyszerű játék. A képekkel verziót pedig azok is játszhatják, akik még nem tudnak (jól) olvasni.
2017. 12. 10.
családi és party játék

Minden korosztály számára élvezhető, aki már tud olvasni, így családi, de party játéknak is kiváló
2017. 11. 28.
Tabu helyett Fedőnevek

Asszociációs játék, amit nem mindenki fog szeretni, de aki igen az nagyon. Nehézségét az okozza, hogy tudsz-e olyan szót találni a szókincsedben, ami lefed több szót a feldobott kártyák közül és a csapattársaid mennyire ismerik a gondolkodásod. Lehet pörgős, de lehet lassú játék is, attól függ kikkel játszod, de mindenképp szórakoztató. Fejleszti a szókincset, asszociációt, összetett gondolkodást.
2017. 11. 27.
Asszociáció

Kellemes játék akár családdal vagy barátokkal is. Az asszociációs készség játszik döntő szerepet. Érdemes kipróbálni a képes verziót is.
2017. 11. 27.
5/5

Nincs aki nem szeretné. Gyors, izgalmas, , változatos,szórakoztató kis partyjáték.
2017. 11. 23.
A gondolat teremtő ereje...

Nagyon kellemes, egyszerű, végtelen lehetőségeket rejt magában a játék. Fontos viszont megemlíteni, hogy ha nem megfelelő párral játsszuk, akár rémálommá is válhat a játékmenet!
2017. 11. 20.
Ötletes, gyors!

Ismerkedésre, randira, barátokkal egyaránt tökéletes!
2017. 11. 08.
Az egyik elgjobb partyjáték

Sok társaságnak mutattam már meg, és a legtöbb helyen nagy tetszést aratott. 6 fővel ideális, 8-an már egy picit sokan vannak a csapatban, de még éppen jó.
2017. 11. 02.
Könnyen elsajátítható :)

Direkt nagyobb társaságok által játszható játékot kerestem, amelyet gyorsan el lehet sajátítani. Tökéletesen alkalmazható az iskolában is levezetés képen, vagy társasjáték délutánokon. Baráti társaságnak pedig tökéletes parti társasjátékként hasznosítható.
2017. 10. 31.
Szórakoztató a gyerekeknek is

Családban, 8-14 éves gyerekekkel játszuk. Szeretjük, megfelelő feszültséget ad, nem feszíti túl az érzelmeket. Tetszik benne, hogy viszonylag rövid ideig tart és nem bonyolult előkészíteni. Kis helyen is elfér (tárolás és játék közben egyaránt).
2017. 10. 31.
Asszociációs játék mindenkinek

Az egyik legjobb játék, amit társaságban elő lehet venni: pillanatok alatt elsajátíthatóak a szabályok, a "torpedós" csapatkapitányi kártyának köszönhetően abszolút változatos és kiszámíthatatlan, magas az újrajátszási értéke, és mindig szórakoztató :) Kvázi-idegenekkel játszva jó hangulatpumpáló és feszültségoldó, barátokkal játszva pedig egészen új dimenziók nyílnak meg, mert kiderül, ki ismeri igazán a gondolkodásmódod :)
2017. 10. 26.
volt már ilyen...

Nem igazán értem a hypot. Adott egy játékos, akinek a csapatát rá kell vezetni arra, hogy kitaláljon egy-két célingert bizonyos megkötésekkel. Ismerős? Tabu? Acitivity? Még a dixitet is ide sorolom, bár az némileg eltér ettől a sémától. Ebben az esetben olyan szóasszociációkat kell használni, amellyel a csapattársak kitalálhatják a célszavakat (a sztori szerint a szövetséges ügynökök fedőnevét) egy rakás más szó közül. A feszültséget az okozza, hogy igyekezni kell a lehető legtöbb célszóhoz köthető asszociációt megtalálni, viszont nem szabad túl félrevezetőnek lenni, mert akkor játékostárs esetleg az ellenfél kódneveit választja, ne adj isten a játék végét jelentő orvgyilkos fedőnevét. Kb. dixit fíling ne legyél túl konkrét, de túl elvont se. Hozzá kell tennem, hogy nem vagyok a partijátékok híve.
2017. 10. 20.
Kicsit logikai partijáték

Végtelenül egyszerű a játékszabálya. A játék nehézségét az okozza, hogy a csapatvezető játékosnak olyan szót kell kitalálnia, amivel a csapattagjait rá tudja vezetni minél több ehhez kötődő szóra.
2017. 10. 01.
Minden társaságban siker

Bárhol vetettem be eddig ezt a játékot, sikeres volt. Nem is tudok elképzelni olyan társaságot ahol ne működne, talán csak a heavy-euro rajongókat lehet nehezebb megfogni vele (én is az vagyok, szóval vannak kivételek :D).
Arra nagyon kell figyelni, hogy mindenféle kommunikáció tiltva legyen a csapatkapitányok részéről
2017. 09. 28.
Tökéletes Party játék

Bármivel is játszunk egy este, ez a játék mindig előkerül kisebb - nagyobb társaságoknál egyaránt :)

Kevésbé gyakorlott játékosokkal is kifejezetten ajánlom, eddig bárhol előkerült mindenki egyből ráérzett, és egy kör után soha nem áll meg a Fedőnevek party.

Nem az a fajta játék, ahol az számítani, hogy ki nyer, kinek milyen a taktikája.
Egy könnyed, de mégis taktikus játék, garantáltan sok nevetéssel, összeveszés nélkül.
2017. 09. 19.
Agymozgató

Nagyon ötletes és kimondottan élvezhető ha olyanokkal játszol kikkel nagyjából azonos a gondolkodás módotok.
2017. 09. 18.
Jó játék

Nagyon jó péntek esti családos összejövetelekre. Öcsém is nagyon szereti, bár nem nagyon érti a szabályát de azért ügyesen játszik vele. Kicsit bonyolult először, de aztán bele lehet jönni , remek patrijáték.
2017. 09. 12.
Pörgős party indító

Nekünk nagyon bejött ez a játék. Számunkra 4 fővel volt a legizgalmasabb, de 6-8 főnek is ideális, szuper csapatépítő játék, főleg, ha a játékosok jól ismerik egymást, hasonló a gondolkodásmódjuk. Viszonylag gyors, kb. 20 perc egy kör 4 fő esetén, több játékossal valamivel nő a játékidő.
2017. 09. 12.
Nem rossz...bár kicsit bonyolult

Érdekes és változatos játékként definiálnám. Baráti körben játszottunk, de kicsit vontatottra sikerült, mivel kisebb-rövidebb ideig tartott 1-1 körben a gondolkodás. Talán ha összeszokottabb baráti kör játszik, akkor könnyebben megy. Gyakran estünk abba a hibába, hogy ami az egyiknek egyértelmű volt a másiknak nem sokat mondott...
2017. 09. 12.
Sokat játszható és rendkívül szórakoztató

Ez egy remek játék, mert egyszerű, nem kell hozzá szabályokat magolni és elég, ha a társaság józan, illetve agyilag relatíve friss. Hátrány, hogy elég durván 4 emberrel az ideális és páratlan létszámban át kell szervezni ezt-azt benne, illetve a kis homokórát nem érdemes benne használni, mert csak elvonja a figyelmet a komoly logikázást igénylő feladványokról. Előnye, hogy kihívás olykor ráhangolódni a partner asszociációs képességére és világára, illetve itt is lehet több lépéssel előre gondolkodni, például akkor, ha az ellenfél benéz valamit, de te magadban már tudod, hogy mi lett volna a helyes megfejtés számára.
2017. 08. 21.
megunhatatlan


Minden alkalommal előkerül ez a játék. Gyorsan megtanulható, könnyen játszható. Ha valaki nagyon sokat gondolkodik, akkor pedig ott a homokóra... :)
2017. 08. 20.
Rég vártam, nem csalódtam

Régóta ki akartam próbálni a játékot és sikerült is 2, 3, 4 és 5 fővel. Mindegyik összeállítás szórakoztató volt. A partik gyorsak, izgalmasak, kreatívnak kell lenni.
Úgy érzem, megérdemli a Spiel des Jahres díjat.
2017. 08. 17.
Szórakoztató, elgondolkodtató

Társaságban jó szórakozás, de nagyon oda kell figyelni.
Elég nehéz jó szavakat mondani.
Gyengébb játékosok ne legyenek kémfőnökök.
2017. 08. 17.
Egyszerű & nagyszerű

Tipikusan olyan játék, amit 5 perc alatt meg lehet érteni és aztán 5 órán keresztül játszani! Egy tök egyszerű mechanikával szinte végtelenné teszi a variációs lehetőségeket. Igazi agymunka, asszociációs képességek és a társaink gondolkodásának jó ismerete kell hozzá - és mindezt fejleszti. Különösen figyelni kell arra, hogy ne csak olyan meghatározásokat mondjunk, amihez minél több fogalom kötődik a mieink közül, hanem arra is, hogy ne kötődjön a meghatározásunk olyan kártyához, ami nem hozzánk tartozik (vicces kihívás volt pl. amikor a "jogász" és az "ügyvéd" két különböző csapathoz tartozott). Kiváló bevezető játék (pl azoknak, akik nem játszottak még (sok) partijátékot), de bármikor gyorsan előhozható baráti vagy családi társaságokban később is.
2017. 08. 02.
A képekkel verzió könnyebb

Én személy szerint azt vettem észre, hogy a "Fedőnevek képekkel" társas kicsit egyszerűbb. Talán csak ahzért érzem így, mert a leírt szóra folyamatosan rájár az agyam, és jobbára akörül forog. A képeknél nincs ilyen problémám. Egyébként mindkét verzió nagyszerű csapatépítő játék, összehozza a "legválogatottabb" társaságot is. Könnyű szabályok, gyorsan megtanulható, aki szeret gondolkodni, abból nagyon jó "kémmester" válhat.
2017. 07. 28.
Csapatépítőre

Nagyon klassz játék, csapatépítőre különösen ajánlott. Érdekes látni, hogy mennyire különbözően tudnak gondolkodni az emberek, és azt is, hogy kik azok, akiknek szinte teljesen egy rúgóra jár az agyuk. Optimális esetben a rejtvény feladó és legalább egy megoldást kereső között ez a kapocs meglesz! :)

Nagyon izzadni szokott az, akinek ki kell találnia az összekötő szót, egyrészt ugye a helyes szó miatt, másrészt meg a kitalálás során, mert faarccal kell végigülnie, ahogy a többiek ötletelnek, és pont a másik csapat szavaira akarnak rakni. Egy kis higgadtság ilyenkor nem árt! ;)
2017. 07. 16.
"Kapujáték"

Kiválló kapujáték, ami alatt azt értem, hogy nem "gémer" barátokkal is nyugodtan kipróbálhatod, és talán ez lesz az, ami bevezeti őket a társasjátékok világába.
2017. 07. 16.
Szuper csapatjáték

Egyszerű és érthető játékszabályok, izgalmas játékmenet :)
Próbáltuk négyen is, úgy nem az igazi. 6-8 játékossal sokkal jobb, főleg ha összeszokott csapat vagy ismerik egymást a csapattagok.
Egy kicsit a Dixithez, esetleg a Concepthez tudnám hasonlítani.
2017. 06. 27.
Boros estek 30-asok játéka

Nagyon ötletes csapatépítő játék.
2017. 06. 22.
Zseniális partijáték

Sok társasággal próbáltam már, tinédzserektől nyugdíjasokig, családtól barátokig mindenkinek nagyon bejött ez a zseniális partijáték. Ideális időtöltés könnyed szórakozásra vágyóknak!
2017. 06. 15.
Egyszerűségében zseniális

Pillanatok alatt megtanítható az egész családdal, akár nagymamával is a vasárnapi ebéd utáni punnyadás helyett. A teljesen kezdők is ugyan olyan jó eséllyes indulnak, mint a leghardkórabb gémerek.
2017. 04. 23.
Kémek krémje avagy az asszociációs játékok koronázatlan királya ?

Nagyon jó és pofonegyszerű ötletre épülő fergetegesen szórakoztató partijáték, ami a szürkeállományt is megtornáztatja. Persze minden társasjáték esetében elmondható, hogy nagyon sokban függ a játékélmény a játékostársaktól, itt azonban ez hatványozottan igaz. 6 fővel felejthetetlen élményt nyújt, de más játékosszám mellett is jól működik. Véleményem szerint is fontos a homokóra használata, kis nyomást helyezhetünk ezzel az ellenfél kémfőnökére. A játék szerzőjének érdemes kipróbálni a komolyabb, komplexebb játékait is. Kötelező partijáték, sok nevetést és gondtalan percet nyújt. (Nos, ha a Fedőnevek a király, akkor azért a Dixit a királyné).
2017. 04. 17.
Fedőnevek

Elsőre kicsit szkeptikus voltam a játékkal kapcsolatban, de amikor már 3. órája játszottuk (6 fős társasággal) rájöttem miért isteníti mindenki. A szabályai 3 perc alatt elmagyarázhatóak, és garantált szórakozást nyújt, rengeteg nevetéssel. Első játék előtt fontos átbeszélni, hogy milyen kulcsszavakat engedélyeztek, ezzel jó néhány vitás esetet kikerülhettek. 4 fővel is élvezetes, de minél többen vagytok, annál jobb. Csak ajánlani tudom.
2017. 04. 05.
Legjobb partijáték

Nem véletlenül kapta a tavalyi év legjobb partijátéka címet. Egyszerű, de nagyszerű. Gyors, könnyed, pörgős. :) Mindenki szereti akinek eddig mutattam.
2016. 03. 29.
Szuper családi játék!

Sikerült még húsvét előtt beszereznem egy példányt a családnak. A 20-40 perc szerintem nem felel meg a valóságnak, mi 10-15 perc alatt lejátszottunk egy kört. Viszont utána azonnal nyomtuk is a következő kört! :) Végül 1 órát játszottunk vele, pedig a családban többen is nehezen ülnek le ennyit játszani. Szóval nálunk nagyon jól működött olyan játékosokkal is, akik nem szoktak/nem szeretnek játszani. Ajánlom! :) (A legjobb szerintem 4-6 játékossal.)
2015. 06. 18.
Hozza az elvárást

Nagyon sok jót hallottam erről a játékról mielőtt megvettem volna, ezért az elvárások is elég nagyok voltak vele szemben, de nem is kellett csalódnom benne. 2-3 kör alatt rááll az ember az ehhez szükséges gondolkodásra és onnantól felpörög a játék. Utoljára 8 óra repült el úgy hogy szinte észre se vette a csapat....