Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

6.990 Ft

Fedőnevek képekkel

6.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (30)

Leírás

Két kémcsapat összecsapása: melyikük kapcsolja össze kreatívabban az ügynökeiket rejtő képeket? 
A Fedőnevek képekkel nagyszerű szó- és képasszociációs partijáték. A két csapat vezetőinek olyan szavakat kell kitalálniuk, amelyek segítségével a társaik rájönnek, hogy a kirakott 20 képből melyek a sajátjaik. A szókincset és a kreativitást fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.73
30 értékelés
(24)
(4)
(2)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2021. 12. 04.
Bármennyiszer játszható, nem unja meg az ember.
2020. 06. 24.
Minimális változás

Az alapjátékban szavakra utaltál, itt ugyanezt teszed képekre. Tök jó kis változtatás, hogy a vizuális készségre megy rá ez a verzió, viszont nem tudom.. kicsit lehúzásnak tartom kifizetni az alapjáték árát azért a néhány új képlapkáért.
2020. 04. 17.
Nagyon jó folytatása az alap játéknak. Itt szavak helyett képeket kell összekapcsolni asszociációval. Nem könnyebb és nem is nehezebb, mint az alap Fedőnevek, inkább egy más jellegű asszociációs menetet kíván. Fiatalabb játékosok számára ez a változat könnyebben emészhető lehet, gyerekekkel játszva inkább ezzel ajánlom kezdeni. Mint a Fedőnevekben, itt is sok kártyát kapunk a dobozban, melyek mindkét oldalán találhatóak képek. Ezek a rajzok néhol elég furcsának hatnak, mert úgy vannak megoldva, hogy egy-egy ilyen képről egyszerre több dologra is lehessen asszociálni, ami érdekessé teheti a játékot. Ugyanis egy-egy képről, mindenkinek tök más juthat eszébe. Emellett egy új játékmód is megjelenik, amit mi az alap játéknál is így játszottunk ezután: miután minden kártyát kitaláltunk, ami hozzánk tartozott, befejezésül a feketét (bérgyilkost) is ki kellett találni, mint a billiárdban a fekete golyó. Egy kicsit megspékeli az alap játékot is ez a befejezés
2020. 03. 27.
Fedőnevek

Kedvenc. Nagy társasággal ideális.
2020. 01. 30.
Nagy létszámra

Az egyik legjobb partijátékunk, mindig előkerül nagyobb társaságban és mindenki szerette eddig. Próbáltuk három, két fővel is úgy nem az igazi, de erre ott a Fedőnevek négyszemközt. Csapatokban szuper és tényleg elképesztő micsoda dolgokat vesznek észre egyesek, vagy milyen más síkon gondolkoznak. Az eredeti verzióval nem játszottam, de a képes verzió annyira bejött, hogy nem is érzem hiányát.
2019. 12. 16.
Nagyon jó party társas, szórakoztató, könnyed játék. Az eredeti szavas változatnál jobbnak tálalom!
2019. 12. 05.
Nehezebb, mint az eredeti Fedőnevek

Ez a játék is baromi jó, sokkal nehezebb, mint az eredeti Fedőnevek. Itt minden rajz 2 az 1-ben, kihívást jelent jól magyarázni :)
2019. 09. 19.
A sorozat legjobbja

A fedőnevek közül a legerősebb változat, asszociációs vonalon a dixitre hajaz, családdal is jó :) legalább 6 fős társaság kell szerintem.
2019. 05. 06.
Szuper játék, asszociációs, mint a Dixit, és sokan lehet ezt is játszani.
2019. 04. 13.
zseniális party játék

Szinte minden nagyobb összejövetelkor előkerül, és több körön keresztül játsszuk, megunhatatlan! Van, hogy 10-12 fővel játszunk, abszolút leköti a társaságot, a másik csapat sem unatkozik általában, eltrollkodjuk az időt amíg az egyik csapat találgat. Nekünk jobban bejött, mint a sima szavas verzió, több lehetőséget rejtenek a rajzok. Néha még ketten is előkapjuk, úgy is élvezhető :)
2019. 03. 26.
Egyszerű és nagyszerű

Kiváló családdal és barátokkal, izgalmas. Az egyetlen negatívum, hogy amíg az egyik csapat dolgozik addig a másik majdnem semmit nem tud csinálni. Sok plusz pont, hogy egyszerűen megtanulható és nagyon nagy az újrajátszhatósági faktora a játéknak.
2019. 03. 03.
Variációk

Nagyon szuper játék, az elv ugyanaz, mint a szavas változatban, viszont ha lehet még több a variációs lehetőség és ettől még izgalmasabb meccsek kerekednek ki belőle. Nagyon érdekes kinek mi jut eszébe egy-egy bizarr képről és hogy tudnak e a játékosok úgy utalni, hogy a csapattársnak is az jusson eszébe.
2019. 01. 16.
Fedőnevek fejlesztve

A Fedőnevek mechanizmusát tovább gondolták, így megalkotva ezt a nagyon jó játékot. Megtanít még inkább elvontan, színesen, több síkban gondolkodni, ami fiatal korúak körében egy nagyon fontos fejlődési lépés.
2019. 01. 06.
Fedőnevek még több asszociációs lehetőséggel

Az eredeti Fedőnevek is remek játék, de ez az elvont képekkel operáló változata talán még azon is túltesz. Persze kicsit hülyén hangzik, hogy titkos ügynökként mindenféle absztrakt képekkel kell operálni, de ebben a játékban a "körítés" nem igazán számít, a hangulatot maguk a játékosok és a furábbnál furább asszociációik adják. Nyugodtan lehet egy kis alkoholt fogyasztani hozzá, úgy még vadabbak lesznek az ötletek! Csillagos ötös.
2018. 11. 27.
Csapatban

Elsőre talán kuszák a szabályok, de egy kör után már mindenki érti.
Nagyon élvezetes.
Bár a leírás szerint ketten is lehet játszani a szükséges minimum a 4 fő, nagyobb társaságban élvezetesebb.
2018. 11. 27.
Kombináld a szavas fedőnevekkel!

Ha szereted a normál fedőnevek játékot akkor ezt is szeretni fogod,a képek direkt olyanok,hogy több mindent is fel lehessen rajtuk fedezni ha jól figyelsz.
Mi sokszor a szavakkal kombináljuk a képeket,tehát a 2 játékot egybegyúrjuk es úgy játszunk. Szerintem úgy még élvezetesebb.
2018. 11. 11.
Kiváló

Szuper partijáték. az asszociáció a képek rafináltsága miatt csodálatos dolgokat hoz.a kis rajzok annyira jól el vannak találva, hogy csak ámulok. A variációs lehetőség végtelen, így az újrajátszhatóság is, nem lesz unalmas. Szeretjük.
A szabályba beleírnám, hogy a szám, amit a kémfőnök mond, max annyi lehet, ahány ügynök még hátravan, mert utalás is lehet belőle. Enélkül a túl nagy szám bemondása mindig nagy vitába torkollik, és persze nagyban megkönnyíti a csapat dolgát.
2018. 09. 26.
Egy igazi kihívás az agyadnak!

Amikor először játszottam vele azt hittem, hogy végem. Ismertem a Fedőnevek játékot ezért gondoltam simán menni fog, de igazság szerint nagyon meg kellett az agyamat forgatni. A képeken ugyanis nem egy valami szerepel, hanem sokkal több minden, így nehezebb összekötni őket. Míg a Fedőnevekben akár 4-et is össze tudsz kötni itt csak max 2-tőt, mert mindenki mást lát bele a képekbe. :D De egyébként nagyon jó játék! Akinek tetszett az alap Fedőnevek játék annak ez is tetszeni fog! :)
2018. 08. 30.
beindítja a KÉPzeletet

Szabadabb aszociációt tesz lehetővé, mint a szavas változat, de ez nem csökkenti a játék izgalmát, hisz mindenki mást lát bele a képekbe. Nálunk mindig jókedv és nagy nevetések kísérik a játékot.

2018. 07. 09.
Fedőnevek Dixit hangulattal

Szórakoztatóbb, de néha talán kicsit nehezebb is, mint a sima szavas verzió, mert a többértelmű képek miatt még szabadabb az asszociáció.

Ez is szuper partijáték, egymásra hangolja az embereket és sok vicces helyzetet eredményez. Akiknek nehezen megy a pókerarc, azoknak azért tud nehézséget okozni, ha ők kerülnek a "mesélő" szerepbe.
2018. 02. 02.
Egyszerű, de nagyszerű

A játék egyszerű, de nagyon népszerű a baráti társaságom körében. Nem igényel hosszas előkészületet, nincs szükség a játék során különleges készségekre, egyszerű a szabálya és viszonylag rövid a játékideje. Emiatt tökéletes választás azoknak is, akik csak alkalmanként szeretnének játszani, de túllépnének az Activity vagy a Scrabble adta lehetőségen. A a játékosok folyamatos interakcióba kerülnek egymással, egy másodpercnyi holtidő sincs a játék során. A csapattagok folyamatosan beszélgetve, vitatkozva próbálnak közös nevezőre jutni, a kémfőnökök pedig újabb és újabb kódszavakon törik az agyukat az egyre változó tábla láttán. A rivális csapat köre alatt halkan érdemes megvitatni az ellenség lehetséges kártyáit is, hiszen annál többet lehet kizárni az asztalon lévő fedőnevek közül, ez pedig közelebb juttathatja a csapatot a győzelemhez
2017. 12. 19.
Csak egy kis képzelet kell hozzá

A szöveges változat után azt hittem, hogy ez is nehézséget fog okozni, de sokkal könnyebb volt az asszociáció, úgyhogy volt sikerélményem. Pedig nem vagyok a legkreatívabb típus, sajnos. Nyugisabb körülmények között nagyon jó volt vele játszani, de éjfél körül kicsit altatós, mert nem pörög annyira.
2017. 11. 30.
Képekkel szabadabb

Remek asszociációs játék kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Gyerekek szívesebben játszanak ezzel a verzióval, mint az eredetivel, felnőtteknél van ilyen is, olyan is. Én szeretem, mert szabadabb asszociációs lehetőségeket érzek benne, mint a szó alapú eredeti játékban. Ez is fejleszti a kreatív gondolkodást, képi asszociációs készséget és játék közben szinte észrevétlen jobban megismerjük egymás gondolkodásmódját is. Ovisokkal is lehet már játszani, bár leginkább gyermeke válogatja, ahogy nincs két egyforma felnőtt, ugyanúgy nincs két egyforma gyermek sem. Családdal, barátokkal remek időtöltés és fejlődés egyszerre.
2017. 10. 24.
"Képes" vagy rá, hogy megfejtsd!

Az eredeti játéknál érdekesebbnek tartom, mivel itt jobban elengedhetjük a fantáziánkat, és nem kell bizonyos szavakhoz erőltetnünk a feladványunkat. Jó kis móka tud lenni, ha sokan vagyunk.
2017. 10. 03.
Dixit és Fedőnevek között félúton

Maga a fedőnevek hatalmas kedvenc nálam. Illetve akármilyen társasággal játszunk egy partyt, mindenhol nagy sikernek örvend.
Legalábbis ami az alapjátékot (a szavakkal való asszociációt) jelenti.

Kicsit nekem ez a fedőnevek képpel mindezek ellenére egy zsákutcának tűnik.
Lehet azért gondolom ezt mert ha képes asszociációs játék kerül szóba, akkor nálam a Dixit a favorit, ha pedig kooperatív (bár a fedőnevek nem teljesen az, mert két csapat van), akkor pedig a Mysterium.
Mindkettő játék nagy kedvenc nálam, de valahogy a Fedőnevek képekkel nem tudta felvenni nálam a versenyt az előbb említett két társassal.
Ha Fedőnevek, akkor én maradok a "szavas" verziónál.
2017. 10. 02.
Könnyebb, mint szavakkal

Már a képes és a szavas verzióval is többet játszottam, de azt vettem észre, hogy az emberek jobban teljesítenek a képekkel. Kisebb gyerekekkel még nem használtam, ezek mind felnőttek voltak.
Ketten is nagyon jól el lehet vele szórakozni, mi újabb és újabb játékszabályokat és háttértörténeteket találunk ki hozzá. Mondanom sem kell, hogy nem minden játéknál használhatod a kreativitásodat ilyenre.
2017. 08. 29.
Remek, mint az eredeti

Akárcsak az eredeti játék, ez is zseniális lett. A képekkel ugyan nyelvfüggetlen lett, én egy kicsit mégis jobban szeretem a hagyományos verziót. A képek szépen megrajzoltak, több dolog/elem látható rajtuk, ami miatt nem szűkül be, a kémfőnök lehetősége.
2017. 07. 29.
Lehetőségek tárháza

Nagy előnye, hogy variálható az alapkiadással, így nem kell dönteni, hogy a kettő közül melyikre van szükség. Továbbá a képek miatt talán a kisebbeknek is jó szórakozás! Nagyon szuper!
2017. 07. 18.
10 éves kortól?

Nálunk a 7 éves gyerekek is imádják, sok mindenre rá tudnak jönni, a képek szinte magukért (az apró részletek esetén maguk ellen :) beszélnek.
Nyilván vannak olyan mélységű képek, amiért ráírták a 10 évet, de ily módon írhatták volna a 14-et is.
Kiváló társasjáték, újrajátszása végtelen, egy parti nem elég sosem. Egy-egy parti nem hosszú, félóra-óra, ha "kicsikkel" is játszunk.
2017. 07. 01.
Könnyen KÉPES vagy megszeretni! :)

Bár a Fedőnevek alapjáték is klassz, a képes változata egyszerűen szuper!
Sokkal több mindenre lehet asszociálni a többjelentésű képekről, ami egyben persze kicsit nehezebbé is teszi a játékot. Van benne kihívás, az biztos! De ha egyszer belejössz, nehéz abba hagyni. :) A képes változatot gyerekekkel is sokkal könnyebb játszani. Ők is érdekes módon kapcsolják össze a különböző kártyákat. De a 2-3 fős játékváltozata nem az igazi. A játékot minimum 4-6 fővel javaslom játszani (hiszen van két csapat, mindkettőnek egy-egy kémfőnöke is), úgy viszont igazi partijáték, amit nehéz abba hagyni! :)