Fesztáv

Normál ár: 18 990 Ft


A Te árad: 18 041 Ft

Értékelés:  (4.6)
Igazi madárrajongók vagytok – kutatók, madár megfigyelők, ornitológusok és gyűjtők –, akik megpróbálják felkutatni és madárházukba csábítani a legszebb példányokat. Minden madár tovább bővíti az élőhelyeid egyikének hatalmas kombinációs láncát (az akciókat). Ezek az élőhelyek a növekedés számos kulcsfontosságú tényezőjére koncentrálnak:
• A madáretető formájú kockatorony eledelkockáinak segítségével szerezhettek eledeljelzőket
• Tojásokat rakhattok a változatos színű tojásfigurákat felhasználva
• Húzhattok a száznál is több egyedi madárkártyából, és kijátszhatjátok őket

Az a játékos győz, aki a legtöbb pontot gyűjti a madarakkal, a bónuszkártyákkal, a játék végi célokkal, tojásokkal, elraktározott eledelekkel és madárrajt alkotó példányokkal.

Értékelések átlaga 


(4.6)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 5 Családdal 7
78% (7)
22% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 9 értékelés
Végre nem birka, tégla és társai

András | 2020. január 13.

Kifejezetten tetszett, hogy itt végre nem téglát, vasat, birkát, fát, követ stb. kellett gyűjtögetni, adni-venni, hanem madarakat, tojásokat, továbbá kukacot, patkányt és társait, ami ha nekünk nem is, de egyes madárfajoknak finom csemege. Továbbá közelebb viszi az ember lelkivilágát a madárvilághoz, ezáltal a természet egy szeletének megismeréséhez. Jó játék, üde színfolt a társasok világában.
Közel 20 játék után, hype nélkül

Péter | 2019. december 11.

Kezdem azzal, hogy gyönyörű. Tényleg. Minőségi minden porcikája.

De.

Az akinek számít az, hogy ő irányítsa a játékot és ne a játék őt, annak kevésbé fog tetszeni. Mert az esetek nagy részében a szerencsefaktor ellen kell majd dolgoznunk és azzal kell játszanunk, amit a játék dob, nem azzal amit mi válogattunk ki. Sajnos túl sok benne a véletlen, nehezen tervezhető, inkább taktikai darab. Szép, de maga a játék nem nagy eresztés.
Megnyert magának a játék

Judit | 2019. augusztus 20.

Egy rendezvényen csöppentem az asztal mellé, ahol éppen kifele pakolták, és azonnal megfogott. Nagyon nem éreztem képesnek magam a szabályok felfogására, mindannyian akkor játszottunk vele először, de végül rettenetesen élveztük, (és még én is megértettem). :) A kivitel csodás: ilyen szépen kidolgozott játékot még nem láttam! 5 fővel garantáltan érdekes.
Nagyon klassz jatek

Zsolt | 2019. augusztus 8.

Kb egy honapja vettem a jatekot es azota folyamatosan jatszunk vele.
Az a klassz benne hogy a kemenyvonalasabb jatekosok es az alkalmi tarsasozok is tudjak elvezni. Ha csak pakolgatod a madarakat es a tojasokat kulonosebb tatika nelkul, akkor is sok pontot lehet szerezni, de van lehetoseg taktikazni is.
Az alkatreszek, kartyak nagyon jo minoseguek, a fotorealisztikus madarak is nagyon jol neznek ki.
A jatek izgalmas ketten is, de ot fovel is, igazabol nem nagyon szamit hogy hanyan jatszanak egyszerre vele.
Automata ellen meg nem probaltam de majd ki akarom azt is.
Nyugis játék

Reka | 2019. augusztus 1.

Még csak pár kört játszottunk le vele, hol ketten, hol hárman, de szeretjük. Nagyon csendes nyugis játék. Ha nem szeretnénk, akkor nem versengünk túlzottan, inkabb csak épitgetjük a saját madarainkat az élőhelyekre, és gyűjtögetjük a végpontjainkat. Eddig minden alkalommal mikor újra játszottuk magunkhoz képest átlag 10 ponttal többet szereztünk. Kiváncsi vagyok meddig lehet fejlödni benne. A játék ad lehetőséget erősebb versenyszellem kiélésére is, de mi ìgy szeretjük. Szépek az alkatrészei, egy élmėny előpakolni. Eddig akárkivel játszottunk, mindenkinek tetszett. Az elején kicsit nehéz volt megérteni a lényeget a sok kütyü, meg a sok lehetőség miatt, de az első játék végere teljesen érthető minden. Remélem lesz majd kiegészítő pakli európai madarakkal, ha igen, biztosan beszerezzük azt is! Szerintem megérdemli az 5 csillagot!
Egyik legjobb vételem életemben!

Soma | 2019. július 26.

Nagyon vágytam erre a játékra sok megnézett vélemény és végigjátszás után. Tegnap próbáltuk ki először, két játékossal, és... Azt a mindenit!!! Az anyagminőség és a dizájn már korábban lenyűgözött, abban a pillanatban, hogy kinyitottam a dobozt, és a játékmenetben sem kellett csalódnom. Lehet, hogy a képességekből nincs 170 féle, de igenis minden kártya különböző, és nem csak a mintájában. Ráadásul szerintem közel sem elég egy erős madarat kifogni, mert erősen épített kombóból több is van a játékban, ez már egy matchen és a kártyák átnézegetése során is kiderült. Szerintem az újrajátszhatóság is hatalmas, a pakli egészen kis hányadát használtuk csak fel, és minden célkártya/céllapka törekszik erre.
Ami igazán fantasztikus, hogy minden ici-pici mozzanatában törekedtek a balanszra. Barátnőm úgy érezte, már a játék elején elrontotta az egészet (mindent feltett az első körben egy madárra, ami a kedvenc madara, de nem tűnt túl erős lapnak), de a végére csak pár ponttal előztem meg, sőt, volt pont, ahol vezetett. Egyetlen apró bakijának azt tartom, hogy öt játékosnál, mivel csak négy körig tart a játék, ezért valaki sajnos nem lesz kezdőjátékos.
Hát...

Gerisone | 2019. április 17.

Nagyon vártam, hogy kézbe vegyem! A minősége az kifogástalan. Minden patent! A feketeleves azonban hamar előbukkan. Az első játék tényleg élvezetes. Nézi mindenki milyen madarat tesz a táblára, nézegeted a képeket. Aztán a második játékra a madarak eltűnnek és csak a száraz adatok maradnak. A 170 különböző madárkártya tényleg áll, de csak a képekben. A különböző képességek száma nagyon maximum 20. Amilyen az anyagok minősége, olyan jellegtelen maga a játék. A fordulók után nyerhető bónuszok, az egyéni célkártyák alig nyomnak a latba. EGY jó madár megszerzésével simán több pontot lehet szerezni. Nekem nagy csalódás volt. A 3 csillag csakis a felhasznált anyagok minősége miatt. A játék egy erős 2-es
A játék ami rabul ejt

Péter | 2019. március 22.

Amikor megláttam az első képeket a játékról egyből szerelem lett. :D Amint lehetett elő is rendeltem a kiadónál. A játék doboza nagyon szép. Valahogy így kell kinéznie egy doboznak. A doboz belső felén egy ábra mutatja, hogy játék után hogyan pakoljunk vissza a dobozba, hogy elférjünk benne. Alkatrészekből nem lesz hiány...
-170 egyedi madár kártya
-75 tojás figura
-40 fakocka (5 színben) mellyel az akciókat jelölhetjük
-103 étel jelölő
-26 bónuszkártya
-5 nagyméretű fa dobókocka
-5 nagyméretű játékos tabló
és még pár dolog a teljesség igénye nélkül: kártyatároló, forduló végi cél jelölők, pontozófüzet, nagy csomag simitózáras tasak, 4 csukható átlátszó doboz. És egy madáretető formájú kockatorony.
Az alkatrészek minősége csillagos 5-ös. Ugyanígy a kinézet is szemet gyönyörködtető. A szabály kellemes tapintású papírra lett nyomtatva, a kártyák minősége is szuper, mind minőségileg és grafikailag.
A kockatorony-t pár perc alatt össze lehet szerelni. A setup pár percet vesz igénybe, és neki is lehet állni játszani. Egyedül a 170 kártya keverése okozhat gondot. Magáról a játékról csak annyit írnék, hogy nem lesz 2 egyforma játék soha, és megunni sem lehet. Erről gondoskodik a 16-ból, 4 véletlenszerűen kiválasztott forduló végi cél. Illetve a játék elején a 26 bónuszkártyából véletlenszerűen kapott kártya (amiből játék közben akár újakat is szerezhetünk).
Madarakat kell gyűjtenünk a saját tablónkra a megadott szabályok szerint. Valamelyik madár nem ad semmilyen bónuszt, valamelyik a kijátszásakor, valamelyik körönként egyszer juttat előnyhöz bennünket, ha valamilyen feltétel teljesül, és van olyan ami akció közben. Na ezekkel lehet szép kombókat kialakítani. Pontot lehet szerezni a kártyára írt ponttal, bónusz kártyával, forduló végi célokkal, tojásokkal, a kártyáinkon lévő étel jelölőkkel, és a kijátszott madárkártya alá csúsztatott kártyákkal. Ezeknek a pontoknak az összege adja meg a végső pontszámot.
A 26 bónuszkártya nagyon ötletes. Teljesség igénye nélkül: olyan madarakat kell gyűjtenünk, amelyiknek a nevében egy szín van, földrajzi kifejezés, testrész, személynév stb. Viszont a fordítok megjegyezték, hogy a kártyáknak kb 1/3-át meg kellett változtatni a fordítás miatt, hogy a játék beli egyensúly fennmaradjon. Így például egy madárnak nem biztos, hogy teljesen ugyanaz a neve a valóságban, mint ami a kártyára van írva.
Szerintem jönnek hozzá kiegészítők a későbbiekben. Ez a 170 madár leginkább az Amerikai kontinensen őshonos. Így lehetne csinálni hozzá a többi kontinensen élő madarakból kiegészítőt.
Aki teheti próbálja ki, egyszerű szabályrendszerrel rendelkező játék, amit már 10 éves kortól is lehet játszani.
imádom

Nikol | 2019. március 18.

Előrendeltem, pedig nem vagyok oda a madarakért, de ez egy gyönyörű és nagyon ötletes és jó játék.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.