Firkaland

Normál ár: 8 990 Ft

A Te árad: 8 541 Ft

Értékelés:  (4.5)
A Firkaland abszolút egyedülálló és zseniális családi társasjáték, ahol nincs más dolgunk, mint rajzolni – és közben reménykedni, hogy nem néztünk el valamit…

A játékosok a saját, átlátszó táblájukra rajzolnak a középen elhelyezett feladatkártyának megfelelően. Néha össze kell kötniük, néha bekarikázniuk, vagy éppen pontokkal kell eltalálniuk egy-egy objektumot, pusztán a szemmértékükre hagyatkozva. Ha készen vannak, lapjukat a feladatkártyára helyezve ellenőrzik, sikerült-e teljesíteni a követelményeket , és máris jöhet a következő kör!

Az ötletes, stílusos grafika, a nehézségi szintekre bontott hét világ, és nem utolsó sorban a tény, hogy nem kell egymásra várni, hiszen mindenki egyszerre játszik, garantáltan az asztal mellé szögezi a legizgágább gyerekeket is!
A Firkaland egy eredeti, különlegesen szórakoztató partijáték 2-5 személy részére, ahol a játékosok letörölhető filctollal rajzolnak egy-egy átlátszó táblára, ezzel igyekeznek minél több pontot szerezni az adott küldetés során.

A Firkaland egy egészen új játékmechanizmust használ. A játékosok minden kör elején kiválasztanak egyet a rendelkezésre álló 42 pálya közül, és az erre kialakított játékdobozba helyezik azt. Majd mindenki egyszerre igyekszik végrehajtani a lapon látható küldetéseket. Ezt a játékosok úgy teszik meg, hogy mindenki a saját átlátszó műanyag táblájára kezd el rajzolni egy útvonalat, amivel lehetőleg minél több pontot szerez és minél kevesebb ellenséggel találkozik. Ezek a jópofa küldetések pályáról-pályára változatos, és egyre nehezedő kihívást nyújtanak. Valahol „egyszerűen” egyik pontból a másik pontba kell vonalat húznunk. Máshol karikázgatnunk kell, vagy éppen pontokat rajzolnunk. Mindehhez az egyetlen dolog, ami segítségünkre lehet, a szemmértékünk. Miután lejárt a fél perces időkorlát, egymás után a középen lévő pályára helyezzük saját táblánkat, ezzel ellenőrizve, hogy hogyan sikerült a feladat megoldása.

Ám vigyázat, a pályán akadályok is vannak! Ha egy vonal akadályt érint, az mínusz pontokkal sújtja a játékost. És ha az akadályok nem lennének elegek, különböző csapdák is el vannak helyezve a pályákon. Ezekért a kör végén kis korongokat húzunk, melyek valamilyen módon megnehezítik a játékunkat. Lehet, hogy a következő kört fél szemmel, vagy éppen kinyújtott könyökkel kell végrehajtanunk, ami meglehetően megnehezíti az amúgy sem könnyű dolgunkat.

Emellett különböző jutalmakat is kaphatunk, ha bátrak vagyunk, és ráhajtunk a mellékfeladatokra. Kulcsokat szerezhetünk, ládákat nyithatunk ki. A játéknak remek hangulata van, mulatságos, ahogy menet közben látjuk, játékostársaink hogyan próbálnak egy-egy faladatot megoldani.

Ajánljuk ez a játékot azoknak a családoknak, játékosoknak, akik egy fél óra alatt is lejátszható, remek hangulatú, jópofa ügyességi játékra vágynak. Fontos megjegyezni, hogy a játék nem csak gyerekeknek szól! A Firkalandot együtt élvezheti fiú, lány, fiatal, öreg!
 

Dardalion cikke:

Firkaland

Árkádia varázslatos földjének öreg királya örökös nélkül maradt. Ezért úgy dönt, tornát rendez Árkádia lakói számára, és a legbátrabb, legügyesebb lakónak adja trónját. Öten azonnal jelentkeznek a versenyre, és azon nyomban neki vágnak a hét csodálatos világon át tartó kalandnak.

A Firkaland egy eredeti, különlegesen szórakoztató partijáték 2-5 személy részére, ahol a játékosok letörölhető filctollal rajzolnak egy-egy átlátszó táblára, ezzel igyekeznek minél több pontot szerezni az adott küldetés során.


A játék igazi újdonság, ősszel láthatta először a nagyvilág Essenben, és megjelenésére világszerte ezen a héten kerül sor!

A Firkaland egy egészen új játékmechanizmust használ. A játékosok minden kör elején kiválasztanak egyet a rendelkezésre álló 42 pálya közül, és az erre kialakított játékdobozba helyezik azt. Majd mindenki egyszerre igyekszik végrehajtani a lapon látható küldetéseket. Ezt a játékosok úgy teszik meg, hogy mindenki a saját átlátszó műanyag táblájára kezd el rajzolni egy útvonalat, amivel lehetőleg minél több pontot szerez és minél kevesebb ellenséggel találkozik. Ezek a jópofa küldetések pályáról-pályára változatos, és egyre nehezedő kihívást nyújtanak. Valahol "egyszerűen" egyik pontból a másik pontba kell vonalat húznunk. Máshol karikázgatnunk kell, vagy éppen pontokat rajzolnunk. Mindehhez az egyetlen dolog, ami segítségünkre lehet, a szemmértékünk. Miután lejárt a fél perces időkorlát, egymás után a középen lévő pályára helyezzük saját táblánkat, ezzel ellenőrizve, hogy hogyan sikerült a feladat megoldása.

Ám vigyázat, a pályán akadályok is vannak! Ha egy vonal akadályt érint, az mínusz pontokkal sújtja a játékost. És ha az akadályok nem lennének elegek, különböző csapdák is el vannak helyezve a pályákon. Ezekért a kör végén kis korongokat húzunk, melyek valamilyen módon megnehezítik a játékunkat. Lehet, hogy a következő kört fél szemmel, vagy éppen kinyújtott könyökkel kell végrehajtanunk, ami meglehetően megnehezíti az amúgy sem könnyű dolgunkat.

Emellett különböző jutalmakat is kaphatunk, ha bátrak vagyunk, és ráhajtunk a mellékfeladatokra. Kulcsokat szerezhetünk, ládákat nyithatunk ki. A játéknak remek hangulata van, mulatságos, ahogy menet közben látjuk, játékostársaink hogyan próbálnak egy-egy faladatot megoldani.

 Ajánljuk ez a játékot azoknak a családoknak, játékosoknak, akik egy fél óra alatt is lejátszható, remek hangulatú, jópofa ügyességi játékra vágynak. Fontos megjegyezni, hogy a játék nem csak gyerekeknek szól! A Firkalandot együtt élvezheti fiú, lány, fiatal, öreg! Én felnőttként, felnőtt társasággal, remekül élveztem, és ha megjelenik, a Firkaland biztos felkerül a polcra a családi társasjátékok mellé!

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 30 Ketten 14 Családdal 33 Partijátéknak 23
60% (25)
31% (13)
7% (3)
2% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 42)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Egyedien kiegyenlített

Zoltán | 2018. július 26.

Családi játéknak tökéletes. Nem (illetve minimálisan) kell hozzá kombinálni, előre tervezni, szöveget értelmezni, a többieket lesni, ÉS - bár van rá lehetőség - nem muszáj kitolni a többi játékossal a győzelemhez. Mindezek miatt gyerekekkel ideális választás, nincs szükség engedékenységre feléjük, a 10 éves fiam simán elkalapál benne.
Ezek mellett a grafikája is eltalált, csak úgy nézegetni is öröm.
Mi csak gyerekekkel játszottuk, de felnőtt társaságban is jó lehet lazításra.
Felnőtteknek is

Tumpek | 2017. december 10.

Habár a dobozra ránézve gyerekeknek szóló játéknak tűnik, felnőttként is élvezhető, szórakoztató játék.
Szükség van megfigyelőkészségre, ügyességre, precizításra -felnőttként ez vicces lehet, gyerekként pedig akár fejlesztheti is ezeket a készségeket.
firkaland

imi | 2017. december 8.

Nagyon szeretjük játszani! Eddig még nem untuk meg a pályákat sem, de azért megrendeljük a kiegészítőt is :) Sőt felmerült hogy mi rajzolunk újabbakat. Szórakoztató, meghökkentő,mulatságos , könnyűnek tűnik,de még sem az...nekünk bevált.
Furán fantasztikus

Péter | 2017. október 24.

+ teljesen kiküszöbölt szerencse faktor
+ fantasztikus alapötlet
+ gyors játékmenet
+ gyereknek, felnőttnek egyaránt
- egy idő után kiismerhető
- néhány igénytelen alkatrész

Hogy a vaktérkép lehet-e mókás? Miaz hogy! Zseniális alapötletre felhúzott, zseniális játék, 8-tól 58 éves korig kipróbálva, és mindenki imádja.
Két dologra kell csak felkészülni. Egyrészt, gyakorlással kiismerhetők a pályák (hosszú -hosszú idő után), és pár alkatrész eléggé olcsó hatást kelt. Ismerős példányában a homokóra "homokja" ragadt össze, nálunk pedig a tollak végén lévő törlő filc kezdett gyorsan foszlani. Ennek ellenére tuti vétel, csak ajánlani tudom. A nehezített mód pedig tényleg brutális: próbálj meg váltott kézzel, rákollóban fél szemmel röhögés nélkül rajzolni, úgy, hogy mindenki más ugyanezt csinálja körülötted.
.

Liliput | 2017. október 11.

Nagyon jópofa játék, társasággal egy laza este nagyon szórakoztató tud lenni, viszont egy idő után nagy előnye van annak a játékban, aki már előtte sokat játszotta, így az újra játszhatósága sajnos nem olyan jó. Gyerekes családoknak ideális.
elképesztően ötletes

Eszter | 2017. október 9.

Soha nem találkoztam még korábban olyan játékmechanikával, amivel a Firkaland bír. Nagyon élvezzük, de hozzá kell tenni, hogy vagy gyerekeknek, vagy gyermeteg lelkű felnőtteknek való, hosszú lekötöttséget ne várjunk tőle, mint ahogy túl nagy agytornát sem ;)
Jó kis felvezetője tud lenni egy bulinak, de akár ketten is kitűnő időtöltés, ha megfelelően bolondosak vagytok.
Formabontó

S | 2017. október 8.

Ha már azt gondoltad, hogy minden féle játékmechanikát ismersz és téged nem igazán tudnak meglepni a társasjátékok, akkor próbáld ki a Firkalandot.

Alapvetően sok múlik a rajzkészségen, hiszen az adott feladatok (célok bekarikázása, kiinduló pontból összefüggő vonallal eljutni a cél tartományba) erre épülnek, ám nem egy hagyományos rajzolgatásról van szó.
A középre kirakott képen a bizonyos feladatokat az elénk kihelyezett felületen kell végrehajtani, majd az idő lejártával kiértékeléskor a saját átlátszó felületünket rárakni a feladat képére és máris jókat derülhetünk, hogy ki mennyire húzta össze-vissza a vonalakat.
És persze ez még nem minden, hiszen rengeteg csavart tartogat a játék, különböző jutalmak illetve egymásra dobható rontások formájában.
„Családi irkafirka”

Gubirobi | 2017. augusztus 28.

Emlékszem általános iskolában a „sztárvársz” őrületben X szárnyú vadászokat rajzolgattunk a füzetbe meg „táj” vadászokat, majd ceruzánkat meglökve vonalakat húzva imitáltuk a lézerágyúk lövését és próbáltuk elpusztítatni az ellent. Valószínűleg a szerzőnek is hasonló gyermekkora volt és ezt öntötte formába ebben a játékban.
Adott egy pálya, rajta feladatok (célpontok) és nehezítések. Saját üres átlátszó „lapodra” rajzolva megpróbálod a feladatot időre teljesíteni, majd az eredeti küldetésre ráhelyezve azt lepontozni a művedet.
A koncepció jó, az egész családot mellé lehet ültetni és gyors fordulókban a különböző szinteket végrehajtani. ... és mindezt magyar nyelven (szabálykönyv – amúgy a játékelemek nem tartalmaznak szöveget).
Vidámak a rajzok, egyszerű feladatoktól nehezednek a küldetések. Összességében azt kapsz, amit vársz. Hogy ez kinek elég, már egyéntől függő. Nekem egynek jó, pár küldetés után önismétlés és ügyességi rajzgyakorlat. Bár a lézerágyúval jól bántam anno, itt simán béna vagyok.
Szuper

Krisztina | 2017. augusztus 14.

Imádom! 5 éves a kislányom, imád rajzolni, de igazság szerint magamnak vettem (38 év)! Annyira izgi és vicces, hogy minden nap játszik vele a család. Van, hogy megvárjuk elaludjon a gyerek és a férjemmel ketten is játszunk. Mindenképp megéri megvenni! Nagyon szép, igényes kivitelezés!
Beszippantott

Judit | 2017. február 12.

"Van élet a Monopoly-n túl is." Ezzel a gondolattal ugrottunk fejest a társasjátékok világába, és ezt a játékot vettük kézbe először. Nagyon-nagyon megfogott bennünket. Szórakoztató, vicces, de izgalmas is. Játszottuk már ketten, de barátokkal is, mindkét módban ugyanolyan élvezetes volt. Kicsiknek- nagyoknak, ügyeseknek, kevésbé ügyeseknek egyaránt ajánlom. Minket beszippantott Arcadia világa! :)

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!