Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

16.990 Ft

Five Tribes: Naqala dzsinnjei

16.990 Ft

Leírás

Sokszínű taktikázás a mesés Keleten: legyél te az új szultán! A Five Tribes: Naqala dzsinnjei nagyon szép, összetett társasjáték. A játékosok sivatagi törzseket vándoroltatva juthatnak pénzhez vagy értékes árukhoz, szerezhetnek különleges képességű dzsinneket vagy hódíthatnak meg oázisokat – sokféleképpen jutva vagyonhoz és így közelebb a győzelemhez. A játék több érdekes mechanizmust ötvöz: a licitálást, a szettgyűjtést, az ősi mankala lépéseit.

Vélemények

5.00
13 értékelés
(13)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2019. 12. 06.
Szuper játék

Jól összerakott játék, ami kezdőknek és gyakorlott játékosaknak egyaránt tud szórakozást nyújtani. Nehéz benne előre tervezni, mert egy másik játékos teljesen átrendezheti a táblát, ha ő jön előttünk. Amit pedig a kör elején egy sorrend-licitálás dönt el. Sok módja van a pontszerzésnek, így többféle stratégiát is lehet alkalmazni.
2019. 09. 16.
Zseniális

Ez egy nagyon jó játék! Sokat kell előre gondolkodni, ha nyerni akarsz. Szerencse faktor kizárva. Ajánlom mindenkinek!
2019. 06. 06.
Nagyszerű és lenyűgöző

Egyszerűen lélegzetelállitó. A kivitelezés csodálatos, gyönyörűek a kártyák. Nagyszerű játék, bár elsőre a játékszabályt olvasgatva valószínűleg rémisztőnek hathat, de egy kör után teljesen letisztul és onnantól igazán élvezetes játék. Szerintem ketten jobb játszani, mint négyen, pörgősebb és jobban lehet taktikázni, de családi játéknak is megfelel. Elképesztő élményt ad, nem hiányozhat a polcról. Sokadszorra játszva sem válik unalmassá.
2019. 04. 08.
Egész estés kaland.

Nagyon sok gameplayt néztem meg mielőtt megvettem a társast. Kibontásra gyönyörű és nagyon jó az insert is. Kipakolás kicsit hosszú(9-10p)de mindenféleképpen megéri.
A játék eléggé balance-olt. Eddig csak ketten játszottuk, a két fős szabály nagyon jó és a licit rendszer is szuper. Barátokkal csak később próbáljuk ki. A szabályzat hosszú és idő kell, hogy mindenki megértse.
2019. 03. 10.
Kikapcsol

Egyszerűen nagyszerű. Figyelmet igényel és kikapcsolódást biztosít egyszerre. Érdemes ketten és többen is játszani.
2019. 01. 08.
Csodas

Magaval ragado jatek! Egyreszt nagyon szep, masreszt elvezetes mechanikat hasznal. Gondolkodos, strategiai jatek akar ket fo reszere is! Mindemellett porgos :)
2018. 12. 31.
Egyik kedvenc

Nagyon jó, magával ragadó, szépen kidolgozott, gondolkodós játék. Első menet után imádtam. Ketten pont ugyanolyan jó játszani, mint négyen.
2018. 12. 11.
Five Tribes-ban minden játékos egy vándort alakít, a cél pedig az, hogy a játék végén elnyerjük a trónt, azaz, hogy minél több győzelmi pontot gyűjtsünk be. Segítségünkre lesznek a különböző képességekkel rendelkező törzsek és a megidézhető dzsinnek. A játék elején 6*5-ös formában kell a megkevert tájlapkákat lehelyezni, amiken egyrészt van egy pontszám, illetve egy akció lehetőség. Ez után a zsákból mindegyik lapkára 3-3 random kihúzott figura kerül, melyek öt különböző színben találhatóak meg (ezek a törzsek). Nagyon leegyszerűsítve, a játék lényege az, hogy minél jobban tud mozgatni ezeket a figurákat, lapkáról lapkára kell őket pakolni úgy, hogy a céllapka minden azonos színű emberét felhasználhatod, továbbá a törzs képessége után lehetőséged van a céllapkára nyomtatott akciót is végrehajtani. Mindegyik törzsnek értelemszerűen más és más képessége van: valamelyik pénzt ad (amivel megvásárolhatod többek között a kezdőjátékos szerepét), valamelyikkel tárgyakat vásárolhatsz (amiből minél több különbözőt gyűjtesz be, annál több pontot érnek) és van, amelyikkel megölhetsz egy figurát a tábláról, vagy egy másikat, valamelyik játékosnál, így elvéve tőle a pontokat. A játék legnagyobb erőssége az, hogy mindegyik törzs nagyon hasznos, viszont abszolút a játékosra van bízva, hogy hogyan balanszírozza ki a lehetőségeit. Mindenre érdemes odafigyelni és egy-két lépés kulcsfontosságú lehet, hiszen az egy dolog, hogy magadnak jót okozol, de lehet úgy alakítod át a figurák helyzetét, hogy az utánad következő játékosnak még nagyobb lehetőséget nyitsz meg, kérdés, hogy észre veszi-e. És ez a játék egyik árnyoldala: az analízis paralízis veszélye. Tipikusan olyan játék, amiben minden lehetőséget számba kell venni, hogy maximalizálni tud a pontjaidat, ez a helyzet pedig konstans jelen van a játékban. Ha ezt csinálom, az 10 pont, de azzal Lalinak hozok 5 pontot, viszont, ha ezt rakom oda, akkor... És ez mehet hosszú perceken keresztül. Ha valaki allergiás az ilyenre, az messze kerülje el a játékot, viszont, ha te sem bánod, hogy egy-egy lépésedet alaposan meg kell fontolnod, mindenképpen csapj le rá! Az újrajátszási faktor a véletlen lapkák és figura összeállítás miatt szinte végtelen, a stratégiai útvonalak úgyszintén, arról nem is beszélve, hogy tipikusan olyan játék, ami rengeteg mindent ad, nincs olyan lépés, amivel ne nyernél valamit, a kulcs viszont az, hogy megtaláld azt a kombinációt, amivel a legtöbbet nyerhetsz. Az interakció is magas, és ami plusz pont, hogy a bérgyilkoson kívül igazából nem tudsz a másikkal közvetlenül kiszúrni, maximum úgy, hogy olyan lépést teszel, ami egyrészt neked is hoz valamit a konyhára, de a másiknak mégse olyan sokat.

A játék egyik legnagyobb hibája a már említett dzsinnek. Véleményem szerint nincsenek túlságosan kibalanszírozva, míg az egyik azt tudja, hogy pl. a zsákból húzhatsz 3 figurát és lerakhatod valahova, addig van olyan szellem, aminek ha használod a képességét, a dzsinnpakli felső három lapja közül választhatsz egyet és az a tiéd lesz, ami egyrészt újabb akciólehetőséghez segít hozzá, nem utolsó sorban pedig pontot hoz. Nyílván a tapasztaltabb játékosok sok dzsinnt ki tudnak használni, de a játék egészére jellemző, hogy egy kezdőnek nincs sok esélye egy vérprofi ellen, ugyanis a szerencsének leginkább az előkészületek során van jelentősége, maximum még a piac és dzsinn kínálatnál.

Ennek ellenére viszont, aki kedveli az agyalós, nem agresszión alapuló interakcióval párosított, minden oldalról kitesztelt (a játékossorrend licitálós mechanizmusa is már csillagos ötös!) családi, de azért bőven mély stratégiai/logikai mélységekkel rendelkező játékokat, az azonnal rakja kosárba, nem fogja megbánni. A játékelemek minősége kifogástalan, a grafika és az anyaghasználat kitűnő, az insertnél mindennek megvan a maga helye stb. Az ára elsőre talán kicsit magasnak tűnhet, de tényleg egy olyan klasszikus játék, ami 10-20-30 év múlva is éppen olyan újszerűnek fog hatni, mint megjelenésekor. Ketten is remekül működik, bár akkor talán kicsit nagyobb hangsúly helyeződik a licitálásra (egymás után kétszer jönni hatalmas előny lehet), de épp olyan jól működik hárman, négyen is (hárman talán a legjobb). Viszonylag gyorsan lemegy (előkészülettel, játékkal, elpakolással kb. másfél óra).
2018. 11. 19.
Ne hidd, hogy vezetsz

A Társasjátékok Ünnepén sikerült kipróbálnunk a játékot és nagyon tetszett. Maga a csomag, a figurák, a kártyák, a mező lapkák mind jó minőségűek. Eleinte könnyű elveszni a sok kis figura közt, de ez persze idővel változik. Komoly licitháborúkba torkollik egy-egy taktikázós kombináció felépítése, ha az ellenfeled is szemfüles. A stratégia is színes palettán mozog: kinek lesz több árucikke, kinek több dzsinje, oázisa, palotája, vezére, vajon elég lesz ez vagy az? A játék végén derül ki minden, nem érezhető az, hogy jaj ő de nagyon elhúzott, vagy fordítva, hogy HÁHÁ de mennyire vezetek, a végjáték tartogat még egy két meglepetést.
2018. 11. 11.
Egy nagyon régi játékra emlékeztet. Talán Maja a neve. Hangulatos, szép játék. Bár eleinte kicsit zavaros és átláthatatlan a terep, de 1-2 parti után már ráállt a szemem. Szerintem sokáig nem fogjuk megunni.
2018. 08. 19.
Összetett, de mégis egyszerű játék, imádom!

Nemrég volt szerencsém kipróbálni ezt a játékot és bevallom, nagyon megszerettem. Nem mindennapi mechanikája van, ez már egy nagy előnye. A játék tartozékai szépen kidolgozottak, a grafika és a témaválasztás is nagyszerű.
A legjobban azt tetszett benne, hogy tényleg sok mindenre kell figyelni és több vonalon is taktikázhatunk. Pl. van aki a piackártyák gyűjtésére megy rá, van aki a dzsinnjeit használja ki minél jobban, de én pl megpróbáltam kicsit előre is tervezni a bábu lerakásaimkor. Igaz, sokszor megtörténik az, hogy az eltervezett lépéseinket valaki a saját lépéseivel keresztbe húzza, ezért mindig legyen egy B tervünk! :)
Az összetettsége ellenére nem egy nehéz játék, igazán szórakoztató és izgalmas. Rendkívül nagy az újrajátszhatósága és 1 körnél biztos nem fogtok megállni! Ajánlom!! :)
2018. 07. 19.
Kiváló külső , tökéletes belső.
Akár ketten és többen is jól játszható játék. Nagyon könnyen tanulható szabályzat , a mindig változó tábla és azon lerakott játék elemek állandó változatos játékot, lehetőséget biztosít. Szóval a leírást nem folytatva... mindenkinek teljes szívvel ajánlom.
2018. 03. 04.
Isten hozott a meeple dzsungelben...

A Days of Wonder-től megszokott igényes, színes-szagos gamer játék, ami egyedi mechanikájával kiemelkedik az átlagból. Picit el lehet merülni a lehetőségek tengerében, de idővel megtanulunk úszni bennük. :)