Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ganz Schön Clever - Egy okos húzás!

Ár:
3.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (9)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.78
9 értékelés
5
(7)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 26.
Szuper

Próbáltuk 2, 3, 4 fővel.
Minden variációban tökéletes. Remekül megdolgoztatja az agyat, és közben beszélgetni is tudtunk.
Nagyon szeretjük!
| 4 / 5 csillag!
2020. 06. 07.
Nagyon addiktív

Szuper kis írogatós játék, gyorsan pörög, így mire észbe kapsz, már vége is egy menetnek, és szeretnél újból belekezdeni.
Egy apróság: hogy ha rájössz, hogy milyen színű mezőkön a legcélszerűbb pontot gyűjtened, akkor ezentúl mindig úgy játszol majd, tehát az újrajátszhatóság egy idő után kissé romlik, és szünetet kell tartani.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 25.
Eddig mindenkinek tetszett

Bárkinek mutattuk eddig, mindenkit beszippantott. Mivel sokat játszunk vele így lefedtük és filccel együtt játszunk, így letörölhető.
Bárhány játékosszámmal jó. Mindenkinek kicsit más a taktikája, egymásra is tudunk figyelni. Kis szerencse is kell a győzelemhez, viszont megfelelő ügyességgel és láncreakciókkal magasabb pontokat is lehet szerezni.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 01.
Egyedül is szuper

Eddig csak egyedül játszottam vele, mert valahogy nem bírom rávenni a családtagokat. Valljuk be nem túl vonzó a doboz, meg maga a játék sem kipakolva. Ezzel nincs is semmi baj, velük Azulozok, vagy amihez éppen kedvük van. A GSC tökéletesen működik egyedül, úgyis a saját kis papírkáddal vagy elfoglalva, hogy hogyan tudod belőle kihozni a maximumot és így konkrétan magadat próbálod legyőzni játékról játékra. Próbáltam online is, de nekem személy szerint sokkal jobban tetszik fizikai formában, valahogy jobban átgondolja az ember mit hova akar írni, mintha csak kattintgatna. :)
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 10.
Tipszmiksz

A szerencse nagy szerepet kap a játék során, hiszen kockákkal dobunk, és azokból próbálunk ügyeskedni valamit a lapunkon, hogy minél több pontot érjen az adott dobás. Számomra nagyon tipp mix érzést keltett, miközben töltögettem a papírkám, ezért nekem nagyon megtetszett.
| 4 / 5 csillag!
2019. 12. 19.
precíz szerencse

A „dobj és írj” játékok nagy népszerűségnek örvendenek, mi is kipróbáltunk párat, köztük az „okos húzást”. A játék végén feleségem ennyit jegyzett meg: „Ezt németek tervezték, igaz?”
A játékkal történő megismerkedés során elsőre nagyon megtetszett: könnyem tanulható szabályok, kockadobás, taktikázás (most jó lesz egy 4-es vagy talán később lehet belől 6-os is), gyors játékmenet, társaságban és 2 fővel is jó.
Később már rajongásom megszelídült és lassan el is tűnt. Mikor rájössz, hogy mi az a rendszer, amelyet követve a legtöbb pontot tudod maximalizálni, onnan már csak a kockadobáson múlik minden. Azonos tudású ellenfelek között is a dobások döntenek. Ennyi erővel dobjunk egy kockával az elején és aki nagyobbat dobott, az nyer. Majd keressünk szépen mást.
Precíz iparosmunka. Vagy csak én égtem ki benne 324 pontnál. Ennyi. PnP változatban elég olcsón megoldható. Modern társasokban járatlanokkal is könnyen tanítható, „bevonzó” játék.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 28.
Ganz Schön und auch Sehr Clever :)

A konkrét témára épülő, stratégiai, építkezős játékok szerelmeseként mindig is ódzkodtam a téma nélküli, első ránézésre színek és számok káoszának látszó játékoktól. A Ganz Schön Clever mutatta meg nekem, hogy mekkorát tévedtem. :)
Egy tökéletesen megszerkesztett játék, komoly stratégiai döntéseket igényel, mégis végig könnyed, gyors marad. Ahányszor csak játszunk vele, mindig repül az idő: "Úristen, ez már a harmadik kör?? Még a lilához nem is írtam semmit!!"
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 17.
Gyors, pörgős, és király

Egy hibája van, hogy hamar vége egy játéknak. Nagyon pörgős gyors játék ahol a szerencsének nagy a szerepe és neked abból kell kihoznod a maximumot. Nem gondoltam volna, hogy a kockadobás ilyen szórakoztató is lehet.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 10.
Okos

Szuper játék! Hitetlen, hogy mekkora élményt ad miközben csak kockákkal dobálunk. Viszonylag nagy a szerencse faktor, ugyanakkor jól menedzselhető, ha "okosan" kezeli az adott dobást a játékos. Figyelni kell az ellenfélre is. Összességében abszolút megéri az árát és szinte kötelező darab :)