Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Készségfejlesztő társasjátékok

A társasjátékok rendkívül trükkös játékok, ugyanis észrevétlenül képesek különböző kompetenciákat fejleszteni. Gyermekek részére éppen emiatt különösen ajánljuk a társasjátékokat, hiszen a kötelező iskolai tanulás mellett egy-egy játékos és észrevétlen készség fejlesztés csak jó hatással lehet számukra.

A Gémklub több mint 60 különböző fejlesztési területet határozott meg, ahova társasjátékokat sorolt be a szerint, amilyen területet fejleszteni képes. Minden társasjáték készségfejlesztő, csak más-más területet tudnak megmozgatni egy emberben, legyen az deduktív gondolkodás, emberismeret, felelősség, fogalomalkotás, kombinációs készség, helyzetfelismerés stb.

Az egyik legizgalmasabb terület a nyelvi kreativitást fejlesztő társasjátékok területe, mely kategória számos Spiel des Jahres díjat/jelölést zsebelt be az elmúlt években. Ide tartoznak a Dixit, Fedőnevek, Kódfejtő, Álmodj velem!, Sztorikockák, Csak egy társasjátékok.

Másik ettől nagyon eltérő fejlesztési terület a reakció, mely a gyorsaságra és a pontosságra helyezi a hangsúlyt. Ebbe a kategóriába olyan játékok tartoznak, mint a Dobble család, Cortex család, Panic lab, Pandemic: Bevetésre készen, Captain Sonar, vagy a Go Go Gelato.

Rendezés:
Nézet: