Magyar Népmesék társasjáték

  • Ajánlott életkor: 5 - 99
  • Játékosok száma: 2 - 6
  • Játékidő: 20 - 40 perc
  • Kategória:
  • Téma: Mesevilág
  • Magyar nyelvű társasjáték
  • Magyar nyelvű társasjáték

Normál ár: 9 990 Ft


A Te árad: 9 490 Ft

Értékelés:  (4.5)
A játékosok a magyar népmesék közismert szereplőinek: Tündérszép Ilona, Fehérlófia, Fábólfaragott Péter, Az okos lány, Csillagszemű juhász vagy a Legkisebb királylány bőrébe bújva indulnak el, hogy egy-egy mesében szerencsével járjanak.

A tarisznyájukban hamuban sült pogácsa lapul, amiből időnkét megesznek egyet, és már induláskor egy hasznos tárgyat birtokolnak, amely segítségükre lesz a kalandok során. Útközben barátokkal találkoznak, akiktől varázstárgyakat kaphatnak vagy jótanácsot, ha szerencséseket dobnak, de vigyázniuk kell, mert veszedelmes ellenségek, mint a hétfejű sárkány, a hatalmas óriás vagy a vasorrú bába hátráltatni fogják az útjukat! Jó tett helyébe jót várj! Állatokat szelídíthetsz meg, a macska átvezet egy rejtett ösvényen keresztül, és akár a griffmadár nyakában is repülhetsz célod irányába. Vannak azonban olyan veszélyes vadállatok, akiktől jobb távolságot tartani! Minden játékban lesz egy saját feladatod, amit teljesítened kell, miközben az általad választott útvonalon vándorolsz az Óperenciás tengeren, az Üveghegyen, és a Sötéterdőn túl fekvő fekete várba. Gyorsnak kell lenned, de még fontosabb, hogy közben összegyűjtsd a varázstárgyakat, amelyek segítenek utadon. Ha Te leszel a legelső, és nálad vannak a szükséges kellékek, akkor megnyerted a játékot! De van lehetősége csapatban is játszani annak, aki szereti a közös kihívásokat.

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 8 Családdal 11 Partijátéknak 5
58% (7)
33% (4)
8% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 12)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Mese

Gregorianus | 2019. szeptember 6.

Baráti társaságunk nagy kedvence. Új tagoknak úgy szoktam bemutatni, hogy egy egyszerű szerepjáték. Karakterválasztás a speciális képességeivel, küldetés húzás, útvonaltervezés (mert persze van több irány is), egy kis taktikázás (összegyűjtom / leadom a tárgyakat, vagy inkább megveszem a városban) nah meg persze, mindenki előtt érjünk a várba. Eleinte én is tartottam tőle, hogy tényleg csak gyerekeknek való, de kellemes meglepetés ért minket. Igazából ami kihívás lehet, hogy figyelni kell a lépésmódosítokat, nálunk lévő varázstárgyakat, stb. Ha ezekre nem figyelünk, akkor könnyen "csalhatunk" vagy "csalás áldozatai" lehetünk. Aztán hallgathatjuk, hogy adtál le pogácsát? 1 helyett 2db pogácsát kellett volna húznod...
Élveztük

Niki | 2019. május 9.

Nagyon jó kis társasjáték. A gyerekek nagyon élvezték.
csodálatos

Margit | 2018. július 27.

A kártyajáték mellé beszereztük az unokáknak és hihetetlen jó élmény! Így a nyáriszünetben kifejezetten jól jön, szinte minden nap játszunk egyet!!
Igazi családi szórakozás

Ingrid | 2018. január 10.

Fantasztikus játék! 6 és 8 éves gyerekekkel játszottuk, nagyon élvezte mindenki! Igazi taktikázós játék. Minden játék új, megunhatatlan!
Hamuban sült pogácsa...

István | 2017. szeptember 21.

Nagyon szép társasjáték és már csak a témája miatt is nekünk kötelező darab volt. Ugyanis nagyon szeretjük a Magyar népmesék rajzfilmsorozatot. Néhány mesehő bőrébe bújhatunk, akiknek van egy-egy különleges képességük, ami változatossá teszi a játékot. Húzunk a küldetés pakliból és megpróbáljuk felmérni, hogy merre induljunk el szerencsét próbálni. A küldetések között szerintem nincs egyensúly, vannak olyan küldetések, amelyek sokkal nehezebbek a többinél. De mi szeretjük a kihívást...
Családi kikapcsolódás

Éva | 2017. szeptember 8.

Gondolkodós és felhőtlen kikapcsolódás....órákat el lehet játszani vele, hiszen egy kör szinte soha nem elég belőle. Jó, hogy szinte soha nem játszod ugyanazt a kört, hiszen a bábuk és küldetéskártyáknak köszönhetően minden egyes játék egyénivé válik. A kicsik a bábukkal is képesek órákat eljátszani.
Második gyerekkor

Judit | 2017. augusztus 5.

Nagyon szeretjük a világot, amibe a játék repít - abszolút egyedülàlló értéke, hogy népmesei elemekkel népesíti be a fantáziánk. A játékszabály ne riasszon vissza senkit, hamar bele lehet jönni, de az elején igencsak figyelni kell, hogy minden szabályt figyelembe vegyünk. Kettesben egy hétvége alatt sokféle változatot kipróbáltunk: korlátlan vagy korlátozott számú tárgy lehet nálunk, több küldetést húzunk, a küldetéseket régiók szerint csoportosítjuk és minden régióból kell egy, dobókockával dobunk magunknak karaktert, küldetéshez varázstárgyat nem lehet kaland útján szerezni, csak mezőre lépve... A végén így is kicsit rutin lett, és hamar be kellett szerezni a kiegészítőt. Ezért kap 4 csillagot, de egyébként elsőosztályú családi táblajáték - nekünk ez volt az első, és itt kaptunk rá a társasra. 6-7 éves már tud önállóan is játszani.
Fábólfaragott Péter

Péter | 2017. április 23.

Hiánypótló darab, remek ötlet volt, a megvalósítás azonban felemásra sikeredett. Nagyon szép és igényesen megrajzolt a tábla, tényleg hangulatos az egész. Többször játszottunk már vele és a 8 éves kislányom szereti, mégis az az érzésem, hogy ez egy gémer ameritrash játék gyermekeknek. Különféle módosítók borzolják a kedélyeket, nem lehet azt mondani rá, hogy elegáns lenne és inkább 7 éves kortól ajánlanám. Tényleg nagyon kár érte, sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni.
A népmese érzés átjön

Molnár | 2016. február 10.

A játék grafikája nagyon igényesen van elkészítve, de a kalandorok között kevés az interakció. Sokan panaszkodnak a játék nyelvezetére, amit szerintem egy jól mesélő felnőtt játékos, nagyszerűen tud helyettesíteni, és így a gyerekek is sokkal jobban élvezik. Én felnőtteknek nem tudom javasolni, azoknak sem akik szeretik a népmeséket és a hamuba sült pogácsát, mert szerintem túl könnyű és egy kicsit unalmas. Gyerekeknek viszont nagyszerű ajándék lehet. Unokatesóm gyerekei 3. osztályba járnak és egyedül is jól el tudnak vele játszani.

M | 2016. január 4.

Nagyon szeretik a gyerekek, bár a rengeteg féle alkatrész és kártya ellenére nagyon könnyű végigmenni és nyerni a pályán,.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.