Zingo

Normál ár: 6 990 Ft


A Te árad: 6 641 Ft

Értékelés:  (4.8)
Hogy mit is lehet játszani egy ovissal? Hát Zingót! Ebben megvan minden, amit szeret! Izgalom, sikerélmény, és még a gépet is ő kezelheti! Mert bizony a Zingóban még gép is van, aminek csak le kell nyomni a tetejét, és máris kezdődhet a játék!
Minden játékos kap egy táblát, amin kilenc ábra szerepel. Aki elsőnek metalálja mindhez a párját, az nyert, keresni azonban nem is olyan egyszerű!
A piros automata minden nyomásra csak két műanyag lapocskát köp ki magából, így csak az szerezheti meg őket, aki tényleg a legszemfülesebb. Neked vajon sikerül, vagy egy ovis is elver? Ebben a játékban még ez is gond nélkül előfordulhat!
A Zingo méltán a legnépszerűbb gyorsasági társasjáték az óvodások körében, amivel a nagyobb tesók, sőt, a szülők is remekül elszórakoznak! A figyelmen és a reaciókészségen kívül a memóriát is fejleszti, ráadásul az ügyesebbek akár még az olvasást is gyakorolhatják a segítségével, hiszen az ábrák alatt azok megnevezése is olvasható!
A Játék célja
A játékosok megpróbálják elsőként befedni Zingo táblájukat az odaillő lapocskákkal.
A játék
Az Osztó minden alkalommal elcsúsztatja az adagolót előre majd vissza, hogy két Zingo lapocska láthatóvá váljon.
Ha egy játékos ugyanolyan képet lát a Zingo lapocskán, mint amilyen Zingo tábláján van, hangosan kimondja a nevét, elveszi a lapocskát, és a Zingo tábláján a megfelelő képre helyezi. A fel nem használt lapocskákat az Osztó félrerakja.
Ha kettő vagy több játékos szeretné ugyanazt a lapocskát megszerezni, azé lesz, aki a leghamarabb kimondja a nevét. Az Osztó dönti el, hogy ki mondta először. Ha az Osztó úgy dönt, hogy döntetlen, a lapocskát visszarakja a Zingo Adagolóba.
Az Osztó a biró! Ha egy játékos kimondja egy lapocskán szereplő ábra nevét, anélkül, hogy szüksége volna rá, az Osztónak figyelmeztetnie kell. Három ilyen figyelmeztetés után 1 db Zingo lapocskát le kell vennie a táblájáról. További három figyelmeztetés után még 1-et, és így tovább. A figyelmeztetett játékos döntheti el, hogy melyik lapocskát veszi le.
A győztes az lesz, aki eléri a “Blackout”-ot, vagyis az összes képet a Zingo tábláján Zingo lapocskák borítanak, és hangosan kimondja, hogy ZINGO, ezzel megnyerve a játékot. A következő játékban a győztes lesz az Osztó

Különböző nehézségi fokozatok
A Zingo tábláknak két oldaluk van, ezért különböző nehézségű játékokra is módot ad.
A zöld szélű táblákon szereplő ábrák, kevesebbszer ismétlődnek a többi táblán. A legtöbb esetben a játékosoknak nem kell versenyezni a lapocskákért. Ezen a szinten van ugyan verseny a játékosok között, de nem túl erős, így ezt inkább a fiatalabb játékosoknak ajánljuk.
A piros szélű táblákon több ábra azonos a többi táblán szereplőkkel. Ezen a szinten tehát nagy a verseny a játékosok között, ez teszi még izgalamasabbá a játékot. Ezt a verziót idősebb vagy gyakorlott játékosoknak ajánljuk.

Játékváltozatok
Mini-Zingo: Az győz, akinek 3 lapocskája lesz egy sorban vizszintesen, függőlegesen vagy keresztben, vagy négyszögben.
Zany Zingo: Válasszanak a játékosok egy formát, amely szerint el kell helyezni a Zingo lapocskákat a Zingo táblán. Lehet akár négyzet, kereszt, négy sarok, stb alakzatban. Akinek először kijön a minta, az nyer.
Több táblás Zingo: Ebben az esetben a játékosok kettő vagy több Zingo táblát is használnak egyszerre egy játék során. A győztes az lesz, aki elsőként kitölt legalább egy kártyáját.

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 6 Családdal 6
78% (7)
22% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 9 értékelés
Bingózzunk

Jámbori | 2018. december 5.

Nagyon egyszerű játékszabály, strapabíró kivitel. Ez volt a legelső társasa a gyerekeknek. Kezdésnek tökéletesen megfelel!
Ebben nem fogsz csalódni ☺

Angi | 2018. november 7.

Szuper jó kis játék, minőségi kivitel, szórakoztató és még fejleszt is!
Kedvenc társasjáték

Szerkeszt | 2017. augusztus 30.

Gyors és szórakoztató játék kicsiknek, szülőként sem unalmas már az 5. perc után, mint a legtöbb gyerekeknek szánt társasjáték. Csak ajánlani tudom! Gyors játékmenet, pörgős, szórakoztató.
Nagyon szeretjük!

Niki | 2016. július 9.

Sokszor elővesszük, nagyon szeretünk vele játszani, a felnőttek is élvezik nem csak a gyerekek.

M | 2015. szeptember 27.

kicsiknek szinte kötelező, nagyon szeretik, ez volt az első okos játékunk 3 évesen - nagyobbaknak persze már nem kihívás
Egyik legjobb választásunk volt eddig!

Szalma | 2015. július 19.

Nagyon sok társasjátékkal próbálkozunk, ez az egyik sztárunk! Két kisgyerek is szuperül eljátszik vele, nem kell hozzá folyamatosan felnőtt jelenlét! Verseny van azért, hogy ki legyen a doboz kezelője, mert annyira ötletes! Három éves kortól ajánlják, de mi már a kétévessel is remekül eljátszottunk: a szétszórt lapocskák közül keresgéltük együtt a kiválasztott táblára való ábrákat. Igazi jó befektetés! Mi évek óta játszunk vele, elnyűhetetlen! Már többször történt meg, hogy a vendégségben nálunk lévő gyerekek aztán megvásároltatták a saját szüleikkel is. :-)
Kicsiknek kötelező

Astarra | 2015. július 14.

Kár kihagyni, a gyerekek már hároméves kortól nagyon élvezik. Tuti siker!
Mond ki és csapj le rá!

Attem | 2015. július 13.

Gyerekek formafelismerő, párosító játéka, ahol egy parti sohasem elég. Régóta megvan és nagyon sokszor előkerül még mindig.
Gyors párosító játék

tarics | 2015. július 10.

A gyerekek kedvelik ezt a játékot. Szeretik megkeresni a párokat és gyorsan lecsapni rá. 3-4 évesekkel már lehet játszani. Rövid, gyors pörgős játék.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

Zingo játékcsalád