Gyakran ismételt kérdések

Mivel foglalkozik a Gémklub?

A Gémklub társasjátékok fejlesztésével, kiadásával népszerűsítésével és értékesítésével foglalkozik. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden egyes játékot, amit valamelyik szakboltunkban találtok, mi adtuk ki, vagy mi fejlesztettük.

A Gémklub feladata és munkája kettős: egyfelől misszió, másfelől üzleti vállalkozás. A Gémklub, ahogy az a nevében is benne van, társasjátékklubként indult, és csak 15 évvel az alapítását követően vált belőle játékkiadó. Elsődleges célja már az ősidőkben az volt, hogy a hazai közönséghez eljuttassa az eredeti, modern társasjátékokat, és terjessze a társasjátékkultúrát hazánkban. Ez azóta sem változott.

A Gémklub ma 3 szakbolton egy webshopon és egy nagykereskedelmi hálózaton keresztül szolgálja ki a társasjátékozni vágyókat Magyarországon.

 

Mit fejez ki a Gémklub logóban a madár?

A Gémklub logóban található madár egy gém. A logó eredete a szóviccek hőskorába vezet vissza, utalva az angol game szó kiejtésére. Ugyanakkor a madár, kezében a kártyákkal a játékosságot fejezi ki. Azt a fajta szenvedélyt, amit a társasjátékok iránti rajongás jelent nekünk, gémklubosoknak is.

 

Melyek a gémklubos vagy más néven Gémklub kiadású társasjátékok?  

A gémklubos társasjátékok azok, amelyeket a Gémklub társasjáték kiadó adott ki. Kétféle kategóriába sorolhatók ezek a társasjátékok:

1. eredetileg magyar nyelvű játékként fejlesztette a Gémklub kiadó,

2. egy külföldi kiadó játékát magyarította (lefordította a szabályát, a játékban található alkatrészek feliratait és a dobozán található szövegeket, majd pedig tesztelte a magyar nyelvű szabállyal és feliratokkal)

Ezen játékoknak a dobozára rá van nyomtatva a Gémklub logó, a játékszabályuk magyar nyelvű és a doboz belsejében található. A boltjainkban így egyértelműen beazonosíthatók ezen játékok. A webáruházban pedig Gémklub kiadású játék néven találhatóak meg. Néhány példaként a több mint 120 Gémklub kiadású vagyis gémklubos játékok közül: Dixit, Dobble, Fedőnevek, Azul, Űrcsempészek.

 

Melyek az aranymedálos játékok, azaz a Gémklub által kiemelten ajánlott játékok?

Sok társasjátékról úgy gondoljuk, hogy széles érdeklődésre tartanak számot, ennélfogva alkalmasak a társasjátékozás terjesztésére. A játékszabályuk vagy eredetileg magyar nyelvű, vagy pedig a magyar nyelvre lefordított játékszabályt kinyomtatjuk és behelyezzük a játék dobozára, a fólia alá. Minden Gémklub kiadású játék aranymedálos (Gémklub által kiemelten ajánlott). De ebbe a kategóriába tartoznak pl. a Delta Vision játékai is, amelyeket a Gémklub szubdisztribútorként terjeszt. A webáruházban az Aranymedálos játékok gombra szűrve találod meg őket, illetve egy sárga körben egy fehér G betű jelöli ezeket a játékokat. A boltjainkban pedig kérd az eladó segítségét, hogy megmutassa, mely játékok találhatók ebben a kategóriában.

 

Milyen társasjátékok, illetve játékok (pl. egyszemélyes logikai játékok) közül válogathatsz a Gémklub webáruházban, illetve a boltjainkban?

Többféle játékkategória közül válogathatsz. Gémklubos, azaz Gémklub kiadói társasjátékok, Aranymedálos (Gémklub által kiemelten ajánlott) társasjátékok és további társasjátékok. Ez utóbbiakat nem terjesztjük országos szinten, hanem azért tartjuk őket, hogy ezekben a szakboltokban a játékos közönség minden szegmense megtalálhassa a neki megfelelő játékot. Kérjük, hogy körültekintően válassz ez utóbbi játékok közül, mert sok esetben nem tartozik hozzájuk magyar játékszabály és a játék alkatrészein a feliratok is idegen nyelvűek lehetnek. Viszont egyszerűen és gyorsan hozzájuthatsz a nemzetközi legfrissebb megjelenésekhez is.

  

Melyek a modern társasjátékok?

A ma kapható, játszható több ezer (!) különböző társasjáték megannyi játékstílus, szükséges kompetencia, játékmenet stb. metszéspontján születettek meg a modern társasjátékok. Egyes játékok a játékosok ügyességét teszik próbára, másik a fantáziánkat, asszociációs képességeinket, avagy a stratégiai tervezést igényelnek, okos taktikai megfontolásokat, jó reflexeket vagy éppen megfigyelőképességet. Ezen játékok között hoztunk létre különböző csoportokat, ami alapján meg tudjuk könnyíteni a választást.

– Stratégiai társasjátékok:
A stratégiai társasjátékok középpontjában a kreatív gondolkodás és problémamegoldás áll, izgalmas játékkörnyezetbe ágyazva. A modern társasjátékok döntő többsége stratégiai jellegű, azaz ezekben a játékokban hosszú távra kalkulálva kell meghozni a döntéseinket, úgy mérlegelve a játék nyújtotta lehetőségeket, hogy minden lépésünkkel közelebb jussunk a végső győzelemhez. A stratégiai játékokban az életből vett jelképes helyzetekben gyakorolhatjuk az előre tervezést. A kategóriában a társasjátékokkal ismerkedők (bevezető vagy belépő stratégiai játékok) és a profi gémer játékosok ugyancsak megtalálhatják a számukra legizgalmasabb alkotásokat.

– Parti társasjátékok:
A parti (vagy egyszerűbben társasági) társasjátékok célja, hogy felpezsdítsék a családi és baráti összejöveteleket, hisz legyen szó egy kommunikációs, ügyességi gyorsasági, asszociációs vagy blöffölős játékról, a lényeg, hogy odafigyeljünk egymásra, nagyokat nevessünk, és végig jól szórakozzunk. A könnyű szabályok és a rugalmas játékosszám miatt nagyobb társaságokban is jól működnek. A partijátékok késztetnek a legintenzívebb egymásra hangolódásra, intenzív közösségi élményt teremtenek. A modern partijátékok okosan könnyedek, színvonalas együttlétet biztosítanak.

– Családi társasjátékok:
A családi társasjátékok a játékos világ igazi középpontjai, hiszen ezekkel át tudjuk ívelni a korosztályokat, és egyaránt jól fog szórakozni a kisgyermektől a nagyszülőkig mindenki. A családi társasjátékok igyekeznek minél könnyebben megérthető szabályokat használni, hogy a hangsúly ne az elsajátításon, hanem magán a játékon és a szórakozáson legyen. Bármit is válasszunk a kategóriából, ezek a társasjátékok emlékezetes perceket fognak szerezni a családdal töltött közös játékkal, hiszen lehet bennük taktikázni, stratégiázni, sokat nevetni, és játék közben a kommunikációs készségünket vagy fantáziánkat is megmozgathatjuk.

– Gyerek társasjátékok:
A gyerekeknek szóló társasjátékaink igyekeznek bevonni a legkisebbeket is a közös játék világába, ahol izgalmas környezetben tudják fejleszteni egyéni és szociális képességeiket. Ezekkel a társasjátékokkal szórakoztató módon vezethetjük be a gyerekeket először a szabályok betartásának rendszerébe, majd a későbbiekben olyan változatos kompetenciák fejleszthetőek a közös játékkal, mint a memória, a gyors reakció, a térbeli és a logikai gondolkodás. A gyerek társasjátékok a gyerek legfontosabb képességét fejleszti: a játékosságát.

– Logikai játékok
A logikai játékok érdekes oldalát mutatják meg a rejtvényfejtésnek, ahol a feladványok különleges gondolkodást igényelnek, hiszen ahány játék, annyi agytekervényünket mozgatja meg a megoldás keresése. A kirakók – legyenek absztraktak vagy tematikusak – mind a logikai készségeket fejlesztik, olyan nehézségű feladatok elé állítva a játékosokat, melyek még nem bizonyulnak megfejthetetlennek, de kihívást jelentenek minden próbálkozás alkalmával. Elérhetők egyszemélyes logikai játék, illetve logikai társasjátékok, ha többen szeretnétek játszani.

  

Kötelező regisztrálnom ahhoz, hogy tudjak vásárolni a Gémklub webáruházban?

Természetesen nem. Regisztráció nélkül is tudsz vásárolni. Azonban megéri regisztrálni, mert így hozzájutsz a Gémklub Klubtag kedvezményeihez, illetve a letölthető játékszabályokhoz, továbbá nyomon tudod követni a rendelésed státuszát is.

 

Csak magánszemélyként regisztrálhatok?

Nem, oktatási intézmények és civil szervezetek is regisztrálhatnak a Gémklub webáruházban itt: https://www.gemklub.hu/kedvezmeny_iskolaknak

Oktatási intézményeknek és civil szervezeteknek a következő állandó kedvezményt nyújtjuk a www.gemklub.hu honlapon, továbbá a Gémklub, illetve Gémklub-Gondolkodó játékboltokban: Aranymedálos játékokra 20%-os kedvezmény a termék fogyasztói árából, illetve minden más termékre 15%-os kedvezmény a termék fogyasztói árából.

 

Hogyan juthatok hozzá a civil szervezeti vagy oktatási intézményi kedvezményhez?

A www.gemklub.hu honlapon a regisztráció során kérjük kitölteni a kötelező mezőket, továbbá – oktatási intézmény esetében – az OM számot és KLIK kódot, civil szervezet esetén az adószámot is kérjük beírni.  A kedvezményes vásárlás a regisztrációt követő engedélyezés után tud megvalósulni. A regisztráció jóváhagyásáról e-mailben értesítünk.

 

Hogyan kerül kiszámításra a saját, a személyre szabott kedvezményem, a Klubtag kedvezményem?

A regisztrációt követően háromféle kedvezményben részesülhetsz. A háromféle kedvezmény összeadódik, de aranymedálos játékokra legfeljebb 15%, minden más játékra legfeljebb 10% kedvezményt kaphatsz.

1. Tagsági alapkedvezmény: ha a kedvezmények oldalon kitöltesz egy rövid kérdőívet, akkor első vásárlásodra +10%, minden további vásárlásodra +5% kedvezményt adunk.

2. Vásárlásért járó kedvezmény: vásárlásaiddal személyre szabott kedvezményed növekedni kezd. Ennek mértéke 5000 forintonként 1%-kal nő. Így maximum 10% kedvezmény szerezhető meg.

3. Aktivitásért járó kedvezmény: különböző aktivitásokkal küldetéspontokat szerezhetsz. Minden 1000 küldetéspont után, amit összegyűjtesz, +1% kedvezményt adunk. Így maximum 10% kedvezmény szerezhető meg.

Kuponokkal további kedvezményt érhetsz el, melyek a saját kedvezményed által csökkentett árakra adnak további kedvezményt, hacsak a kupon leírásában ezt másképp nem olvasod. Egy-egy termékre így akár 38%-os kedvezményt is gyűjthetsz!

Például, ha 8% vásárlási kedvezménnyel rendelkezel, és beváltasz rá egy 10% kedvezményt nyújtó kupont, akkor a játék normál árát először csökkentjük saját kedvezményeddel, majd a csökkentett árból, levonjuk a kupon kedvezményt, így kapod meg, hogy milyen áron jutsz hozzá a játékhoz. (Számolás ebben az esetben: [Normál ár] * 0,92 * 0,9.) Ez egy Dobble esetén így néz ki: az alap ár: 4290 Ft, ebből lejön a 8%-os saját kedvezményed, így lesz 3946 Ft. Ebből az árból jön le a további 10% kedvezmény, így a végső ár 3552 Ft lesz.

 

Hogyan jut el hozzám a megrendelt/megvásárolt játék?

A Gémklub három módot biztosít arra, hogy eljusson hozzád a webshopban vásárolt termék:

1. Házhozszállítás: Budapestre és vidékre is a Sprinter Futárszolgálaton keresztül szállítjuk ki a megadott címre. Ennek díja: 9 999 Ft-ig 990 Ft, 14 999 Ft-ig 790 Ft, 19 999 Ft-ig 490 Ft és 20 000 Ft felett ingyenes.

2. Pick Pack Pont átvétel: a megadott Pick Pack Pont kiválasztását követően az átvétel díja: 9 999 Ft-ig 590 Ft, 10 000 Ft felett ingyenes.

3. Személyes átvétel: a Ráday utcai Gémklubban ingyenes veheted át személyesen a terméket a neved és a rendelési szám megadásával.

 

Mi jelent az, hogyha előrendelek egy játékot?

Előrendelhető státuszban azon újdonságaink vannak, amelyek még nincsenek a készleten, de belátható időn belül megérkeznek hozzánk. A belátható idő lehet akár néhány nap, de beletelhet több hónapba. Az előrendeléssel biztosíthatod azt, hogy előbb juss hozzá egy játékhoz, mint az, aki beérkezés után bemegy a boltba és megveszi. Alkalmanként Gémklub kiadású játékokra előrendelési akciót is indítunk. Aktuális előrendelési akcióinkat itt követheted nyomon: https://www.gemklub.hu/upcoming

 

Mit jelentenek egy termék előnézeti adatlapján található kis ikonok?

Ezek az ikonok azt a célt szolgálják, hogy az elolvasás előtt ki tudjon derülni számodra néhány fontosabb információ a terméket illetően. Melyek ezek?

– Zöld teherautó: a játék a raktárban van, azonnal, három munkanapon belül átvehető.
– Sárga teherautó: a játék 3-5 munkanapon belül átvehető.
– Zöld vagy kék pipa: a személyes átvétel egy munkanapon belül lehetséges.
– Sárga kör, G betűvel: Aranymedálos termék, a Gémklub által kiemelten ajánlott
– Magyar zászló: magyar nyelvű társasjáték
– Angol zászló: a játék angol nyelvű
– Magyar zászló + dokumentum: a játék alapvetően nem magyar nyelvű, de adunk hozzá magyar játékszabályt
– Piros stopperóra: még nem érkezett meg hozzánk a játék, de már előrendelhető
– Serleg: olyan társasjáték, amely díjat ért el (pl. Az év Játéka)

 

Hogyan tudom, hogy egy társasjáték nekem való-e vagy sem?

A Gémklub többféle módon is segít a társasjátékok megismerésében, illetve a vásárlónak az ideális játék kiválasztásában. A játék dobozán található rövid leírás és a játék kép világa tájékoztat első körben a játék tematikájáról, működési mechanizmusáról, a játékidről, a játékosok számáról és arról, hogy mely életkorban ajánlott az adott játék. A játékszabály átolvasása biztos segítség abban, hogy kiderüljön, hogy egy adott játék neked való-e vagy sem.

A boltjainkban, társasjáték értékesítők, illetve játékmesterek segítenek a megfelelő játék kiválasztáséban. A Gémklub társasjáték-kiadói ügyfélszolgálaton Gémklub-játékmesterek várják a hívásodat, és segítenek társasjátékot választani, illetve játékszabály értelmezésben. A Ráday Gémklubban a társasjátékklub nyitvatartási idejében ki is próbálhatod – akár még megvásárlás előtt – a kiszemelt társasjátékokat. Itt szintén rendelkezésedre állnak játékmestereink.

A játékainkhoz készítünk játékokat bemutató, illetve játékszabályt ismertető filmeket. Ezek nagyon közkedveltek, hiszen – akár – egy 3-perces videó megtekintését követően már azonnal el lehet jutni a játékélményhez.

A Gémklub webáruházban, továbbá a Gémklub Facebook oldalon is olvashatsz játékbemutató cikkeket, amelyek szintén segítenek eldönteni, hogy egy adott játék neked való-e.

 

Miért van két Gémklub ügyfélszolgálat? Melyik ügyfélszolgálat miben segíti a társasjátékok iránt érdeklődőket?

Kétféle ügyfélszolgálatunk van, mely segít a vásárlóinknak:

1. Gémklub kiadói ügyfélszolgálat.
2. Gémklub ügyfélszolgálat                     

A Gémklub társasjátékkiadói ügyfélszolgálat a Gémklubos, azaz a Gémklub kiadású játékokkal, illetve aranymedálos játékokkal kapcsolatos kérdésekben áll a vevők rendelkezésére telefonon. Segít a játékszabály értelmezésében, továbbá segít megtalálni, kiválasztani a megfelelő játékot az érdeklődők számára. Elérhető a következő linkre kattintva. https://www.gemklub.hu/kiadoi-ugyfelszolgalat

A Gémklub ügyfélszolgálat egy általános ügyfélszolgálat, mely minden egyéb kérdésben segít. Telefonon (+36 20 366 70 80) és az info@gemklub.hu email címen érhető el, továbbá a webáruház kapcsolat űrlapján keresztül. Rendelkezésre áll termékinformációval, rendelésekkel, kiszállítással, nyitvatartással, webáruház működéssel, kedvezményekkel, akciókkal, Ráday Gémklub programmal, általános ajánlatokkal, megkeresésekkel kapcsolatban, de ha esetleg a szolgáltatásunkkal, a termékeinkkel kapcsolatban észrevételed, panaszod van, kérjük, hogy akkor is ezen ügyfélszolgálat felé jelezd. Elérhető a következő linkre kattintva: https://www.gemklub.hu/ugyfelszolgalat.

 

Mi az a Gémklub kaszinó?

Ez a hely a Gémklub virtuális játékbarlangja, ahol próbára teheted a szerencsédet, gémzsetonokat gyűjthetsz, és értékes nyereményekre tehetsz szert.

Alapvetően két dolgot fontos tudnod:

– A kaszinóban gémzsetonokkal játszhatsz. A gémzsetonokat aktivitással szerezheted, pénzbe nem kerülnek, illetve pénzért nem is vásárolhatók.
– A gémzsetonjaiddal egy hónapig gazdálkodhatsz.

 

Hogyan jutok gémzsetonhoz?

– 100 zsetont kapsz, minden nap egyszer, amikor belépsz a kaszinóba.
– Minden, a webshopon történő vásárlás alkalmával, annyi gémzsetont kapsz, mint ahány Forint értékben vásároltál.
– Megszerzett küldetéspontjaidat is beválthatod gémzsetonokra, a Pontváltó segítségével.
– A Gémklub kaszinóban található játékokkal (Kvízjáték, Kockáztató játék) is növelheted már meglévő gémforintjaid számát.

 

Milyen Gémkaszinó játékok vannak és mit kaphatok érte?

a)       Kockáztató játék: minden nap 6x dobhatsz kockával. Minden dobás gémzsetonba kerül, és ha szerencséd van, ezzel sokszorosára növelheted az egyenlegedet.

b)      Sorsjegy játék: minden héten van 8 db 20-35%-os kupon, amit megnyerhetsz. A sorsolás minden vasárnap este 20:00-kor történik. Ekkor minden kupont kisorsol a rendszer az azt megvásárlók között. Ha egy sorsjegyet legalább 100 ember vett meg, kettőt sorsol belőle a rendszer, ha 200 ember vette meg, hármat sorsol belőle a rendszer, és így tovább.

c)       Licitálás: minden szerdán, 20:00-kor kikerül 2 db kupon, amire licitálni lehet a gémzsetonjaiddal. Minden licit pontosan egy hetes, így folyamatosan van mire licitálni. Az induló licit minden kuponra 1000 gémzseton, és a licitlépcső 50 zseton. Aki a legmagasabb licitet adja le szerda 20:00-ig, megkapja a kupont.

d)      Kvízjáték: minden nap 12:00-kor kikerül egy kérdés. A válaszadás 50 gémzsetonba kerül, és másnap 12:00-kor, aki helyesen válaszolt, 500 gémzsetonnal lesz gazdagabb.