Hanabi Deluxe

  Normál ár: 11 990 Ft

  Akciós ár: 8 990 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  Spiel des Jahres 2013-Az Év játéka 2013-ban
  Deluxe kiadás

  Augusztus 20-án a Duna partján állva, vagy a tévé előtt ülve már biztosan mindenki elgondolkodott azon, hogy mekkora munkával járhat egy ilyen nagy volumenű tűzijáték megvalósítása? A koncepció kialakítása, szállítás, ütemezés, időzítés… Csupa olyan tényező amelyet egyetlen tisztességes tűzijáték-dizájnér csapat sem hagyhat figyelmen kívül, ha ki akarja vívni a közönség elismerését.

  Pontosan ebbe a munkába csöppenünk, ha leülünk játszani Antoine Bauza (7 Csoda) régi-új alkotásával. Bár a Hanabi – mely japánul tűzvirágot jelent – már 2010-ben megjelent, de szélesebb körben igazán csak a tavalyi AbacusSpiele kiadás révén vált szinte mindenki számára elérhetővé. Bauza kooperatív kártyajátékában 2-5 szervezőt alakítunk, akik feladata, hogy az Istenek kedvére tegyenek egy grandiózus, szépen felépített tűzijátékkal, úgy hogy közben a közönség tetszését is kivívjuk…

  Értékelések átlaga 


  (4.3)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 5 Gyakorlott játékosoknak 7 Családdal 7 Partijátéknak 6
  33% (2)
  67% (4)
  Rendezés:
  Eddig összesen 6 értékelés
  Tartósság

  Norbert | 2017. január 17.

  Egyszerű hanabi, bár ahogy a kiadás is mutatja delux verzió ami "csak" anyiból áll, hogy a lapokat most kövek váltják fel. Azt meg kell hagyni, hogy szépek a kavicsok és kellemes a fogásuk, de ez szerintem ez nem nővel a játékélményen. Én jobb szeretem a fém dobozos kiadást, mert kisebb helyen elfér, így könnyebben horodozható.
  A deluxe verziót olyanoknak ajánlom akik szeretnek otthoni kényelemben elhelyezkedni, hogy családi/baráti körrel játszanak egy igényes kivitelű kooperatív játékkal.
  Komoly

  Boly | 2015. október 10.

  Elég ízléses kivitelezés, de nem vagyok biztos benne hogy ér e ez a játék ennyit, elismerem nagyszerű kártyajáték, és kooperatív, de ez lehet hogy egy kicsit sok érte.
  Jó kis játék!

  kokszy | 2015. október 7.

  Sokkal értékállóbb ez a megoldás,mint a kártyás.Nem kell figyelni arra hogy meg ne gyűrd a lapokat,bár azért nem tanácsolnám, hogy csak úgy dobáljuk a kövecskéket,mert ezek is sérülhetnek, és akkor könnyebben felismerhető egy két komponens.A játék maga jó,végig figyelni kell,memorizálni mink is van.A saját lapjainkat nem látjuk,csak a játszótársét,és így egymást kell tanácsokkal segítenünk a minél több pont érdekében.Eddig max pontot még nem sikerült elérnünk!Monjuk az Év játéka díjat kicsit erősnek tartom,de hát ízlések és pofonok.
  Kényelmesebb

  Ovex | 2015. augusztus 21.

  Kifinomult kivitelezés, nem kell nyomorgatni a kártyákat. Nagyon masszívak a kövek, sokszorosan tartósabb, hosszabb életű így a Hanabink, mint a kártyás verzió. Az enyhe árnyoldal, hogy ezt jól meg is kell fizetni.
  luxus tüzijáték

  Zsolt | 2015. augusztus 16.

  A lapkás megoldással kifejezetten hosszú élettartamú. Élvezetes és gondolkodtató játék egyszerre. Így nagyobb gyerekek gondolkodása, logikája is javul az élvezetes játék során.
  Deluxban még jobb...

  Imre | 2015. július 10.

  Én aki nagy Hanabi "rajongó" vagyok, igazán nagyon szeretem a Deluxe kiadást. Egyrészt a játék kivitelezése szemkápráztató, a kövek gyönyörűek. Az sem utolsó szempont, hogy a kövek megállnak az asztalon és nem kell kézben tartani őket mint a kártya változatban.

  Sajnos azonban a magas ára mellett van még egy-két negatívum. A dobozban található vászonzsák elég kicsi, így alig férnek bele kövek amikor húzni akarunk belőle, ezért mi az asztalra tesszük őket egy kupacba képpel lefelé. Előfordulhat, hogy egy-két kő gyárilag sérült, így ezeket könnyű felismerni. Bár ezeket cseréli a kiadó, mégis bosszantó lehet.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Hanabi játékcsalád