Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hanabi - fémdobozos

Ár:
3.690 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (88)
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Lőjétek fel együtt a legmenőbb tűzijátékot! A Hanabi kiváló, Év játéka díjas, kooperatív kártyajáték. A játékosok közösen próbálnak egy tűzijátékot összeállítani a kártyáikból úgy, hogy a saját lapjaikat nem látják – csak a többiek tanácsaira és a következtetéseikre hagyatkozhatnak... A logikus gondolkodást fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.40
88 értékelés
5
(47)
4
(31)
3
(8)
2
(2)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 06. 26.
Egyedi

Egyedi játék. Kicsi, kényelmesen hordozható. Nem egyszerű megállni, hogy lap eldobásnál ne segítsük a másikat. Komoly és odafigyelős játék. Gyerekek is szeretnének játszani vele, de nem mindig sikerül az odafigyelés. Viszont jó érzéssel tölt el, ha fejlődsz benne.
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 25.
Nagy kedvenc

Ez a játék a társaságunkban nagy kedvenc, főleg a kártyák szokatlan használata miatt. Eleinte nagyon nehezen szoktuk meg, hogy nem látjuk a saját lapjainkat, és sokszor problémás volt követni, milyen információkat kaptunk a többiektől, de néhány játék után már egészen belejöttünk, és azóta meglepően jól megy a dolog.
Nem ez a játék fogja megváltani a világot, de amit ígér: izzasztó pillanatokat, gondolkodásra sarkallást, hogy mit érdemes megosztani, és némi kockázatvállalást, ezeket mind remekül hozza. Akik szeretnek csapatban dolgozni, azoknak nagyon ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 01.
Utazáshoz is szuper

Ez a játék tipikusan az nálunk, amit sosem sikerül komolyan venni. Nem azért, mert nem szeretnénk, hanem mert mindig bebakizunk valamit és elképesztő vicces jeleneteket szül. Tényleg megdolgoztatja a memóriát és nagyon jó játék a kategóriájában. Nem biztos, hogy mindenkinek tetszene, illetve nem minden társaságnak, inkább összeszokott barátoknak, családnak ajánlanám. Egyik barátnőm nagy versengő, még az Imagine játékban is ragaszkodik a pontozáshoz, de ő is nagyon szereti és élvezi, hogy itt bizony együttműködve érjük el a célt. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnhetnek a szabályok, de 1 játék után már minden kitisztul. + pont a fémdobozos kiadásért, én nagyon szeretem ezeket, utazáshoz is szuperek. :)
| 4 / 5 csillag!
2020. 01. 18.
Nem való mindenkinek

Külön faja ez a kooperatív játékoknak, ugyanis nagyban kéri a memóriánkat. Nem ajánlott mindenkinek, én személy szerint nem bántam meg, hogy megvettem, mert szeretjük játszani. Tetszik, hogy fémdobozos verzió is kapható, ez sokaknak lehet fontos szempont.
| 4 / 5 csillag!
2019. 11. 15.
érdekes játék

Kicsit megosztó, van akinek tetszik van akinek nem, de az biztos hogy mindenkinek nagyon oda kell figyelni, mert ha valaki elbambul, mindenki játékát elronthatja. Nekem tetszik, a fémdoboz nálam plusz pont. Kicsi, rövid, gyorsan tanulható, de filler játéknak mégsem alkalmas szerintem, mert komolyan oda kell figyelni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 10.
Különleges, de megosztó

Én személy szerint imádom, de sajnos baráti köröm nem minden tagja osztja ezt az imádatot, sokak szerint nehezen megérthető, ezért nem is annyira élvezetes (főleg az első játék vele). A kooperativitása zseniális, közös gondolkodásra és problémamegoldásra ösztönöz, viszont összeszokott barátoknak, családtagoknak javaslom csak, és tapasztalt játékosok is előnyben vannak. A memóriajátékos részt segíti, hogy a grafika nagyon szép és a koncepció is jó, viszont érdemes könnyítésekkel megtanulni, és csak később játszani az eredeti szabályokkal, majd a nehezítéssel.

(Én a pszichológusi munkámban fejlesztésre is használni fogom terveim szerint - memóriát, együttműködést, kölcsönös kommunikációt fejleszteni)
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 19.
Egyszerű de nagyszerű

Egyszerű kooperatív játék, ahol a saját lapjaidat nem látod csak a többieket és közös cél lepakolni. Szerintem korosztály független és 3 fővel is működik már.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 29.
Kooperáció, előre gondolkodás, stratégia

Nagyon egyszerű szabályú, de annál több fejtörést okozó játék, ami szerintem 3+ játékostól válik igazán izgalmassá. Azt sejtem, hogy két paklit összekeverve igazi sokszereplős, egyszerre röhögős és gondolkodós parti játékká válik.
| 4 / 5 csillag!
2019. 07. 24.
Jó kooperatív játék

Izgalmas a játék mechanizmusa, egészen más gondolkodásmódot igényel mint azt az ember más játékoknál megszokta. Tetszik, hogy a játékosoknak igazán együtt kell dolgoznia.
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 11.
Kiváló emberismeret

Megint Bauza, megint egy szuper játék. :) Ez volt az első találkozásom a koop játékokkal, és ahogy meg kellett fordítanom a saját kártyáimat... ott értettem meg, hogy a modern társasjátékok egyre szerteágazóbbak, és már egyáltalán nem unalmasak és egyformák! Sok partink van benne a családdal, barátokkal is, igazán nagy kihívás megalkotni a legszebb tűzijátékot.
| 4 / 5 csillag!
2019. 06. 15.
Szokatlan kártyajáték

Nem megszokott, és komoly memóriát igénylő játék. Kell némi gyakorlat, míg a játékosok megszokják, hogy laphúzás után, gyakorlatilag csak ők nem látják az adott kártyát. Gyerekeknél ez különösen frusztráló lehet. Maga a játék viszont remek csapatépítő funkcióval rendelkezik, mert tényleg mindenkinek össze kell fognia, nem lehet csak úgy elüldögélni, hogy majd a többiek megoldják valahogy...
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 27.
Megmozgatja a fogaskerekeket

Régóta meg van már ez a játék, ha összejött a társaság, gyakran elő tud kerülni. Újak is elég könnyen el tudják kapni a fonalat. A játék szabályai abszolút nem bonyolultak, de ha élesben megy már a dolog, akkor vannak izzasztó szituációk. A játék nem vállal ugyan sokat, de amit elvárunk, azt hozza, ezért az 5 csillag.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 23.
Agyzsibbasztó koop

Az igazat megvallva, ez volt az első kooperatív játék amit a gyerekeinkkel (8/10/12) is játszottunk. Az elején nem értették, miért is kellene segíteni egymásnak. Azóta alapjáték utazáshoz, de előkerült már dugóban ülve is a kocsiban. A gyerekekkel csak 4 lappal játszuk, felnőttekkel 5-tel. Na, úgy igazán agyzsibbasztó, tényleg. Nagyon változatos, rengeteg játék van benne de még nem vált unalmassá.
Némi könnyítéssel gyerekekkel is bátran ajánlom, rengeteget lehet tanulni belőle.
| 3 / 5 csillag!
2019. 05. 23.
Kooperatív, és óriási agymunkát igényel

A legnehezebb memóriajáték, amivel valaha találkoztam. Együttműködős, de itt senki nem tud a háttérbe vonulni, mindenkinek keményen meg kell dolgozni a csapat sikeréért.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 22.
Imádjuk

Meglepően sokat kerül ez kis játék. Utazáshoz alapvető kellék.
Ketten szoktuk játszani a játékvariációk mixelésével és nagyon élvezetes játékok jönnek össze.
Az egyetlen hátránya, hogy néha alapból halálra van ítélve a játék, ha szerencsétlen a lapok elrendeződése a pakliban... de, akkor kihozzuk belőle a legjobbat :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 08.
Eredeti

A játék rendkívül ötletes és szórakoztató! Elsősorban azoknak ajánlható, akik nem riadnak vissza attól, hogy megdolgoztassák a memóriájukat. A játék talán legizgalmasabb része, amíg felfedezzük a legjobb stratégiákat, de már gyakorlott játékosoknak sem unalmas, különösen, mivel a játék nehézsége könnyen változtatható különböző szabályváltozatok alkalmazásával.
A fémdobozos verzió kompakt, strapabíró. Hátrányának találom, hogy a lapok négyzet alakúak, így kényelmetlenebb fogni őket.
| 4 / 5 csillag!
2019. 05. 05.
memória és kooperáció

Bármely táskába könnyen belefér, ezért bárhova magunkkal tudjuk vinni. A Pandemic helyett nyugodtan lehet bevezető a kooperációs társasok világába, mert rövidebb és könnyebb vele nyerni. Hamarabb jön a sikerélmény.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 18.
Ez aztán megdolgoztatja a memóriád!

Ha egy szóval le kéne írnom a játékot, csupán annyit mondanék: nehéz.
Szerintem a Hanabi nem tartozik az egyszerű, könnyen fogyasztható játékok közé, hiszen az egész játék folyamán jár az agyunk, dolgoztatjuk a memóriánkat. Nem elég észben tartani a kezünkben lévő lapokról kapott információkat, de tisztában kell lennünk azzal is, hogy társainknak milyen információkkal szolgáltunk már, nehogy feleslegesen használjuk fel a segítségzsetonjainkat.
Nehézsége ellenére mégis 5 csillagot érdemel, hiszen a játék alapötlete valami elképesztő, illetve megfelelő társasággal nagy pontszámokat érhettek el.
Ha gondolkodásra, vagy nem a megszokott kártyajátékokra vágytok, akkor a Hanabit bátran merem ajánlani!
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 27.
Izgi, utazós játék

Először vonaton játszottam barátnőimmel, rögtön megszerettem. Igazából ez a játék vezetett újra be a társasjátékok világába a gyerekkori activityzés után. :) Jobban szeretjük legalább 3-4-en játszani, ketten elég nehéz összehozni a tüzijátékokat. Nagyon ajánlom :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 21.
Klassz utazójáték

Nálunk a családi utazócsomagban van a helye. Ideális különböző életkorú emberekkel, nagyi, unoka is remeklül szerepelhet. Segíti egymás jobb megértését, a nagyobb odafigyelést, hogy mit is akarhat üzenni a másik a hangsúllyal, sorrendel?
| 4 / 5 csillag!
2019. 03. 03.
Kooperáció

Nagyon jó kis együttdolgozós játék és előnye, hogy egyáltalán nem könnyű viszont fél megoldással sem veszítesz, mert a sztori szerint valamennyire elégedett lesz a képzeletbeli közönséges az összehozott tűzijátékkal.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 21.
Csak kipihenten

Nagyon jó kis kooperatív játék, ami megdolgoztatja az ember memóriáját. Fáradtan nem szabad nekiülni, az tuti. Gyorsan lejátszható egy parti, és a kis kiszerelés miatt bárhová el lehet vinni.
| 4 / 5 csillag!
2019. 01. 21.
Kezdő, vagy gyakorlott? Teljesen mindegy. Tetszeni fog

Gyakorlott gémerként is élveztem, akár bemelegítésnek, akár levezetésnek, akár összekötő kapocsnak a kezdő rokonokkal és barátokkal. Ideális családdal, barátokkal. Tulajdonképpen ez a kis játék mindenhol megtalálja a helyét.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 07.
Két játék utáni beszámoló

Ma vettem, gyorsan ki is próbáltuk a feleségemmel. Mindkettőnknek nagyon tetszett, koncentrációt és kis taktikázást igényel. A párom nehezen bírta ki, hogy a megengedett módon kívül máshogy is jelezzen, így egy nagyon pici segítséggel 20 pontot sikerült elérnünk másodszorra. Kíváncsian várom, hogy több játékossal milyen élményt fog nyújtani.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 02.
fertőző :)

Na, ez a játék azonnal a hatalmába kerítette és függővé tette a társaságot! Nagyon izgalmas, nagyon kell hozzá az odafigyelés, a logikus gondolkodás. Persze előre nem árt letisztázni, hogy mi számít csalásnak és mi nem, mert nagyon könnyű túl sok információt adni a másiknak! :)
A játék nagyon okosan van összerakva, minden alkatrészből pont annyi van, hogy a játék ne legyen túl egyszerű.
Mi a végére abból űztünk sportot, hogy a saját eredményünket újra és újra túlszárnyaljuk :)
| 4 / 5 csillag!
2018. 12. 02.
A kooperatív játékok egyik legjobbja

Nem egymás ellen,hanem együtt kell dolgozni a minél nagyobb pontszámért. Persze az eleinte bekövetkező félreértések később kiküszöbölhetők,mikor már a játékosok jobban tudják,hogy mire számithatnak a többiektől,és így egyre jobb eredmények születnek majd várhatóan. A közös siker mindig nagy élmény.
| 4 / 5 csillag!
2018. 12. 02.
tetszett

Nagyon jó időtöltésnek tartom, különösen téli estéken. Nem nehéz, ugyanakkor szórakoztató játék. Utazáskor könnyű és nem sérülékeny, kis helyen is elfér.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 25.
Nagyon jó

Nagyon oda kell figyelni. Nagyon nehéz megállni a csalást, de talán nem is baj. Mi ketten szoktunk játszani és a játék így is nagyon jó tud lenni. Bátran ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 14.
nagyon jó

nagyon szeretjük családi és baráti körben is, nekünk ketten nem tetszet, hárman volt a legizgalmasabb de négyen is nagyon jó. a szabályok egyszerűek, a grafikával sincs gondom én csak ajánlani tudom!
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 07.
Nagyszerű

A játékszabálya egyszerű, de mégis kiváló kooperációs játék.
Minimum 4 ember szükséges a játszásához.Méltán érdemelte
ki az év játéka díjat 5 éve. A fémdobozos verziót ajánlom, praktikus,
és utazáskor könnyen magunkkal vihető.
| 4 / 5 csillag!
2018. 08. 03.
Családban először mindenki befeszült tőle, sokszor sikerült nyerni, és jó párszor csúnya elbukni. egyszer össze is vesztünk, azóta keveset kerül elő :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 15.
Zsebben hordozható vígasság!

Amennyire egyszerű játékszabályú és kiszerelésű, ahhoz képest őrületesen nagy játék. Folyamatos mérlegelés játék, segítsek vagy sem, biztosra menjek vagy kockáztassak? Esetleg rövid vagy hosszú távra tervezzek? Jah és jó lenne tudni, hogy ezekről mit gondolnak a többiek...:D Hihetelen masszív kooperatív játék, de figyelem, 3-4-nél többet egy este nem szabad játszani, mert még álmunkban is tüzijátékokat fogunk durrogtatni!
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 27.
Azoknak, akik nem tudnak veszíteni

Imádok társasozni, de sajnos a baráti körömből nem mindenki rávehető, főleg azért, mert nem szeretnek veszíteni. Ezzel a játékkal ez a probléma megszűnt. Nagyon nehéz nem csalni benne, de még az is szórakoztató tud lenni benne. Imádom
| 4 / 5 csillag!
2018. 03. 22.
Egyedi, kooperációs játék

Nekünk a fémdobozos pocket verzió van meg, praktikus csomagolás, kis helyet foglal. Szabályai egyszerűek, gyorsan megtanulható/megtanítható. Viszonylag gyors játék, kb. 20 perc alatt lejátszható egy parti. Mi próbáltuk ketten is, nekem úgy kevésbé jött be, mint 4.en, 5-en. Ajánlom mindenkinek, aki szereti, hogy végre nem egymás ellen vagyunk! :)
| 4 / 5 csillag!
2018. 03. 04.
Többen jobb

Viszonylag gyors partijáték. Mi próbáltuk ketten is, de úgy kevésbé izgalmas. Nagyon kell vigyázni arra, hogy a mimikával ne áruljuk el a stratégiát, tehát faarcra fel! Jó ötlet, hogy a kártyákat kifordítva kell tartani, azaz mindenki látja őket, kivéve én. A tűzijáték dizájnnal mondjuk nem tudtam mit kezdeni, de összességében ajánlom a játékot.
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 13.
Egyedi játék

Antoine Bauza neve miatt vettük meg a játékot, és habár nem ez lesz a mester legemlékezetesebb műve, nem okozott csalódást. Újszerű játékélmény, cooperative kártyajáték, családoknak, pároknak javasolt könnyed esti szórakozásnak.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 11.
Gyerekekkel jó

Gyerekekkel nagyon jó játszani, itt legalább nem versengeni kell egymás ellen. Jó kis csapatépítő játék! Fejleszti a memóriát.
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 11.
Egy két há bumm

Már a játék alapja izgulást és kellemes feszültséget eredményez azzal, hogy nem ismered a saját lapjaid. Nehéz szabályosan játszani, mindig közbecsúsznak apró megjegyzések és még így is nehéz kimaxolni a tüzijátékokat. A hangulata épp ezért nagyon jó.
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 09.
Elmegy

Általában ketten játszottunk eddig, nem győzött meg a játék. Egyébként látom benne a fantáziát és jó, hogy kooperatív. Ha van lehetőség inkább egy kis PanicLab vagy Dobble.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 28.
Szórakoztató

A hanabi egy nagyon hangulatos kooperatív játék, melyet mint családtagokkal, mint barátokkal is szivesen szoktunk játszani. A grafikája szép és a játék ideje is teljesen rendben van. Magában a játékban pedig kifejezetten izgalmas, hogy mely kijelentésünkkel, tudjuk a lehető legtöbbet elárulni a játékos társainknak. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra!
| 3 / 5 csillag!
2017. 12. 21.
Kooperáció

Értem én is a koncepciót, hogy össze kell hozni a csapatot, és nem egymásnak ugrasztani. Ez jó is, legalább nem voltak összeveszések. Ugyanakkor nagyon nehéz volt azt elérni, hogy ne "csaljunk". ugyan nem mondtuk meg egymásnak, hogy milyen kártyák vannak a másiknál, de néha mimikával nem tudtuk nem kifejezni, hogy rossz kártyát fog meg a másik. Így viszonylag könnyű volt nyerni a játék ellen.
| 4 / 5 csillag!
2017. 12. 10.
kooperációs játék

A változatosság kedvéért jó időről-időre egy olyan játékkal játszani, amiben a játékosok egymással vannak és nem egymás ellen.
A szabályok könnyen elsajátíthatóak, rövid időn belül be tud szállni az is, aki először ül le játszani vele.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 09.
Hallgass, Akarj, Nézz, Ajánlj, Bízz, Ismerj

Nagyon jó kooperatív játék, jobban megismerhetitek egymást általa! Fejleszti az együttműködési skilleket, és az egymásra való odafigyelést! A családommal bevált, nagyon szeretjük!
| 4 / 5 csillag!
2017. 12. 05.
tűzijáték!!!

Egyedi játék abból a szempontból, hogy csak a saját kártyáidat nem láthatod a játék során. Kell a memória, mert anélkül az ember elveszett. Jópofa, nem túlbonyolított, mégis leköti az embert egy ideig.
| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 09.
Egyszerű és szórakoztató

Egyszerű játékszabályok, kompakt strapabíró kiszerelés, minden adott ahhoz, hogy a Hanabi könnyed szórakozást nyújtson bárhol.

Maga a játék már nem a legkönnyedebb kártyajátékok közül való, de azért nem is vészes.
Érdekes, hogy kártyáinkat úgy kell tartani, hogy mi magunk nem, csak a játékostársaink látják, és az ő tanácsaik alapján kell kikövetkeztetni, hogy mik lehetnek nálunk.
Ebből adódik a kis nehézség is, hiszen amit már tudunk a lapjainkról azt mantrázni kell magunkban, hogy el ne feledjük :)
Külön jó pont, hogy együtt dolgozva, közösen törekszik mindenki arra, hogy a lehető legtöbb pontot érő tűzijátékot sikerüljön összehozni a játék végén.
| 4 / 5 csillag!
2017. 09. 29.
Egyedi kooperatív játék

Gyakran futok bele abba a problémába hogy kooperatív játékoknál tapasztaltabb játékosok hozzák meg a döntéseket a kevésbé tapasztalt játékosoknak helyett, végig magyaráznak, ami ronthatja a játékélményt.
Hanabiban ez nem jelent gondot, mivel senkinek nincs teljes információja, mindenki egymásra van utalva.
| 4 / 5 csillag!
2017. 09. 14.
Igen is, meg nem is...

Vegyes érzések vannak bennem ezzel a játékkal kapcsolatban. Nem a szívem csücske, de nem rossz játék, az egyik legfőbb pozitívum, hogy együtt van mindenki, azaz kooperatív játék. A másik pozitívuma, ami negatívum is egyben (legalábbis nekem), hogy nem tudjuk, hogy nekünk milyen lapjaink vannak, csak utalhatunk a másik társunk lapjaira, a mienkre pedig a többiek utalgatnak, de nem a végtelenségig, csak amennyi segítség jelző tokenünk van, tehát be van egy kicsit korlátozva a segítségek száma. A végén összeszámoljuk, hogy milyen szép tűzijátékot sikerült összehoznunk (pontszámok összeadása).
Nekem nem jött be annyira, de néha leülünk vele játszani. Party játéknak jó.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 21.
Nagyon-nagyon

Mindenképp, nagyon, sőt ezerrel ajánlom. Rendhagyó a menete, hiszen nem látjukba saját lapnainkat, úgy próbálunk csapatban dolgozni, hogy csak részinformációkat adunk át a társainknak, és úgy beszélünk meg valamit az orruk előtt, hogy ne értsenek belőle semmit - és mégis közös érdeket szolgáljon. Nem rövid, de nagyon poén játék.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 11.
Kanócokat megyújtani!

Egyszerű, mégis zseniális és szórakoztató játéknak tartom. Kicsit nehéz megszokni, hogy fordítva vegyük fel a lapokat, de nem baj. A szivárvány kártyáknak köszönhetően alternatív játékmódokat próbálhatunk ki, cél a kooperáció és a minél nagyobb tüzijáték.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 10.
Egyszerű, de szórakoztató

Egy társasjáték esten ajánlották a számunkra ezt a játékot, ahol első ránézésre nem tűnt túl izginek, de gondoltuk kipróbáljuk. A szabályok megértése és az első körök után már eszméletlenül élveztük az egészet, hatalmasakat nevettünk rajta! :D Nincs semmilyen nehezen megjegyezhető szabály, egyszerű memória játék, de minket annyira szórakoztatott, hogy utána egyből meg is rendeltük a játékot, hogy otthon is játszhassunk vele egy jót. Persze úgy igazán jó a játék, ha olyannal játszol, akinek nem a legjobb a memóriája, akkor még viccesebb, jókat lehet rajta nevetni, hogy el tudja bénázni a menetet, de persze jó pár kör után már bárki megzavarodhat, hogy hányas számú, milyen színű lapok vannak nála... arról nem is beszélve, hogy a másiknak már mit mondott el, nehogy ugyanazt mondja el még egyszer, ezzel elvesztegetve egy értékes kört. Egy laza (akár sörözgetős) este mellé nagyon jó kis elfoglaltság a társaságnak.
| 3 / 5 csillag!
2017. 08. 07.
Ötletes, de nem nekem való

Sok pozitív véleményt hallottam a játékról, de nekem nem tetszett. Nagy az esély rá, hogy a játékosok nem tudják tartani a faarcot, így extra információt szolgáltatnak, és nekem az sem tetszett, hogy fordítva kellett tartani a lapokat. A környezetemben sok ember kedvence, de én aligha vagyok kompatibilis ezzel a játékkal.
| 3 / 5 csillag!
2017. 07. 25.
Vigyázz, nem biztos, hogy működik

Nagyon tetszetős a fémdoboz és a lapok is nagyon szépek. Nekem tetszik a koncepció is, viszont az a baj, hogy se olyan családtagot, se olyan barátot nem találtam még, akik osztanák a véleményem, miszerint ez egy jó játék. Számukra túlságosan is érthetetlen, és kevésbé motiváló a feladat teljesítése.

Az a félelmem, hogy az újrajátszhatósága korlátos, nem tudom, valójában mennyire igaz, mert a fentiek miatt csak párszor került elő. Viszont miután nem egy túlságosan drága játék, azért érdemes vele tenni egy próbát.
| 4 / 5 csillag!
2017. 07. 23.
Ár/érték győztes (is)

Ajándékba vittük egy családban levő 6 éves kislánynak. Kicsit aggódtam, hogy nem fogja megérteni, de a játékszabályok egyszerűek, és szerencsére ő is nagyon élvezte, mivel számolni is tud már (anélkül játszhatatlan). Az az igazság, hogy a felnőttek is élvezték, attól függetlenül, hogy lényegében 1-től 5-ig kell sorba rakni a kártyákat. A fordított lapok furcsának tűnnek eleinte (mi is reflexből néha magunk felé fordítottuk), de gyorsan meg lehet szokni, hogy a csapattagokra szorítkozzunk.
| 5 / 5 csillag!
2017. 05. 28.
Hanabi

Nagyon igényes kivitelezésű játék, a fémdoboznak és a kis méretének köszönhetően pedig könnyen szállítható (nyaralásra, kocsmában stb.). A játék kellően nehéz, de nagy sikerélményt okoz, ha sikerül befejezni egy szín hibátlanul. Fontos, hogy igyekezzünk betartani a játék szabályait, hiszen ha néha meglessük a saját lapjainkat, vagy érvénytelenül segítünk a másiknak, elveszik a játék varázsa. Gyakran elő lehet venni, viszont sokan érdemes játszani vele (ketten elég unalmas, négyen viszont már kellően izgalmas és pörgős). Családoknak, baráti társaságoknak kiváló, szinte megunhatatlan. Garantálom, hogy gyakran le fog kerülni a polcról. :)
| 3 / 5 csillag!
2017. 05. 21.
Nem az, aminek látszik

A játékot bemutató videóban még az Abacus-kiadású német Hanabi látható. Ez a játék nyerte el a rangos "Spiel des Jahres" díjat 2014-ben. A játék Németországban még mindig ebben a formában kapható, felismerhető a "szabványos méretű" helyes kis kartondobozról, amit a kártya fan-ok annyira szereznek. A fémdobozos változat, amely a Magyarországi játékboltokban mostanában elérhető, nem azonos a díjnyertes Hanabi-val. Először is azért mert a kártyái nem téglalap alakúak, hanem négyzetesek. Másodszor azért, mert az eredeti változatban szereplő tíz helyett ebben csak öt szivárványkártya van, ami nagyon megnehezíti, hogy a szivárványból komoly sort rakjunk ki. Fel lehet tenni a kérdést, hogy ez miért baj? Nam az a baj, hogy nehezebb a játék, hanem az, hogy eltér az eredeteitől. Aki akarja, az eredeteivel is játszhatja ezt a változatot, fordítva viszont nem. A fémdoboz pedig csak egy vakítás. Exkluzivitást sugall, de semmi extra.
| 5 / 5 csillag!
2017. 04. 21.
Egyszerű, de gyönyörű

A grafikai kivitelezés szerintem tökéletes, hangulatos mind a hátlap, mind a tüzijáték oldal (ami a kártyajáték ebben a formájában nem lényegtelen), a játékmenet egyszerű, de szórakoztató, mi először az ajánlott 5 helyett 6-an próbáltuk ki, de némi személyre szabással így is működött.
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 08.
Szuper kis játék

kooperáció és a memória játék szuper ötvözete.
Ötletes, egyszerű szabályokkal, szuper szórakozást biztosít . gyors , rövid pörgős partykat. legtöbbször ketten játsszuk, de szuper többen is.
Lényeges számunkra, hogy szép a játék, jó érzés játszani vele, külön tetszik, hogy kis fémdobozban van.
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 10.
Ne csalj!

Nagyon izgalmas, hogy úgy kell együtt eljutnotok a célhoz, hogy a saját paklidat nem látod. Még egy Antoine Bauza játék, ez már önmagában sokat elmond. :-)
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 06.
nem hard core társasosoknak is

A férjemmel és szüleivel játszottuk ezt a játékot. A játékeszköz szépen kivitelezett igényes, a lapokat és tokeneket kellemes kézben tartani. A szabályok jól érthetőek, könnyen elsajátíthatóak, és magyarázhatóak. Anyóskám és apósom nem nagy társasjátékosok, de nagyon élvezték a régi új számsor alkotós játékot.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 27.
Ötletes memóriajáték

Korábban már játszottam vele, most meg is vásároltam. Különleges játék, elsősorban memóriajátéknak lehetne nevezni, de nem túl nagy az információmennyiség, melyet meg kell jegyezni, szóval akik nem kifejezetten szeretik a memóriajátékokat, azoknak is bejöhet. Elsősorban a saját lapokra vonatkozó egy-két információt kell megjegyezni, de azért azt sem árt észben tartani, hogy a játékostársak mely lapjaikra kaptak információt, melyet ők jelezhetnek is azzal, hogy kissé elforgatják a lapokat. Mindent összevetve, nagyon szórakoztató kooperatív játék, és ebben a pici fémdobozban nagyon könnyen hordozható.
| 4 / 5 csillag!
2017. 01. 17.
Határ a csillagos ég

Egy ötletes kooperációs játék, amiben a résztvevőknek a lehető legnagyobb tűzijátékot kell összehozniuk. A szabályok egyszerűek, a csapat ügyességét pedig jól meg lehet mérni vele. A maximum pontok elérése igazi kihívás, teljes koncentrációt és jó memóriát igényel. Előnye, hogy a szabályok és a nehézség egyszerűen a csapatra szabható. Aki szereti a logikát, annak kötelező!
| 4 / 5 csillag!
2016. 12. 10.
Jópofa partijáték, bár elsőre szokatlan

Nekünk nagyon tetszik, próbáltuk már ketten is meg többen is. Nagyon gyors és szorakoztató partijáték, a szabályok nagyon könnyüek, de elején kicsit szokatlan, hogy fordítva kell tartani a lapokat.
| 4 / 5 csillag!
2016. 11. 21.
Gondolkodtató, nehéz, de nagyon jó

A játék szabályait be kell tartani, és akkor egy izgalmas szorakozás. Ha nem megy elsőre ne vegye el a kedvet, bele kell jönni.
| 4 / 5 csillag!
2016. 11. 19.
izgalmas koop party

Nekünk nagyon bejött, néha nehéz megállni, hogy ne csaljon egy picit az ember, de ettől lesz izgalmas :)
Ajánlom bárkinek, aki egy könnyed, gyors játékra vágyik, ahol azért oda kell figyelni az információkra.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 15.
a lányok kedvence

Leginkább a lányoknak megy ez a játék, bár néha ők is figyelmetlenek. :) Fejleszti a memóriát, és közben szórakoztat! Mi nagyon szeretjük, örülök hogy megvettük...
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 14.
Zseniális, de ne csaljatok!

Jó kis kooperatív játék egy Év játéka plecsnivel. Ár/érték arányban az egyik legjobb játéknak tartom az egyszerű kártyajátékok kategóriában. Vigyázzatok vele, csalni nem ér, mert akkor nem izgalmas!
| 2 / 5 csillag!
2016. 11. 11.
Kegyetlen memóriajáték

Elöljáróban, a két csillag a személyes élményeimet tükrözi.
A Hanabi nagyon ötletes játék, kevés kiegészítővel és egyszerű szabályokkal egy gondolkodtató és komplex játékot alakítottak ki. Talán leginkább a bridzs kártyajáték licit-szakaszához tudnám hasonlítani: a játékosok látnak valamennyi lapot, és azokról úgy kell információt adni a többieknek, hogy azok az információ és az általuk látott lapok alapján a legjobb döntést hozhassák. Hasonlít a bridzsre abban is, hogy figyelni kell a kimenő lapokat.
Nekünk sosem sikerült jól játszani. Nagyon sok információt kell fejben tartani, és nehéz átadni a limitált kommunikációs eszközökkel, konvenciók nélkül a cselekvéshez szükséges információt. Lehet hogy csak túl magasra helyeztük az elején a mércét - azt reméltük, hogy néhány játék után össze fogunk tudni rakni teljes tüzijátékot. Folyamatos frusztrációt jelentett, hogy nem tudtuk, mit akar a másik mondani azzal, hogy "Ez kék", hogy elfelejtettük, hogy a színekről és a számokról szóló információk hol metszik egymást, és hogy a többiek nem azt csinálták, amire számítottunk.
Így a takaros kis fémdoboz a szekrény mélyén porosodik. Remélem másoknak jobb tapasztalatai lesznek, mert tényleg nagyon jó játék.
| 4 / 5 csillag!
2016. 10. 18.
amikor anyu kap ki

Nekem ez a játék életem nagy kihívása. Arcizom rándulás nélkül nem tudok játszani, így sokszor megdorgálást kapok. Amúgy szórakoztató, izgalmas, sok figyelést és remek kikapcsolódást ígér. Hatalmasakat szoktunk nevetni.
| 5 / 5 csillag!
2016. 08. 13.
Pattogó kommunikációs játék csapatépítésre

A játék maga nagyon ötletes, 1-5-ig kell a tűzijátékokat sorban kirakni, a csavart az adja, hogy a saját lapjait senki, a mások lapjait pedig mindenki láthatja. Kicsit szubjektív az a része, ami a kártyák olvasását képezi: nincs rögzítve, hogy pontosan mennyi információt lehet adni. A további izaglomért be lehet vonni az extra 5, színes kártyát is. Nehéz állandóan a zsetonokat is figyelni és pakolgatni, de megoldható. Mi ketten játszottuk, de 3-4 fővel az igazi. Szép kivitelezésű kártyák, praktikus fémdobozban. Kommunikációs csapatépítő játéknak tökéletes, segíti az összhang megteremtését egy közöz cél érdekében.
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 17.
Jó értelemben szokatlan

Az első játékot ketten játszottuk, döcögősen ment, mert szokatlan ez a fordított kártyatartás, de amúgy is elhatároztuk, hogy csak próba, így elég sokat beszéltünk és a másik memóriájában, gondolkodásában való bizalmunk sem volt tökéletes. Ebben a bizalom kérdésben van hova fejlődni és ez a játék segít. Az biztos, hogy a jövőben rendesebben megbeszéljük majd, hogy mennyit és hogyan beszélünk, várom! És tuti kipróbáljuk többen is majd, amint adódik lehetőség... Nagyon jó játéknak tartom!
A fémdobozos verzió pedig utazáshoz is tökéletes.
| 4 / 5 csillag!
2016. 04. 25.
Nagyon jó, de nem mindenkinek

Én nagyon szeretem ezt a játékot, ha megfelelő hozzá a társaság. Ketten is élvezetes lehet, illetve négyen, öten is, de tapasztalataim szerint, a játék dinamikája miatt három játékos esetén könnyen beleragadhatunk egy ördögi körbe, ami lapossá teheti a játékot.
Viszont nem mindenki vevő rá - aki csak a nevetősebb, poénosabb játékokat szereti, annak mást ajánlanék.

Ez a fémdobozos kiadás pedig nagyon igényes és praktikus, gyakran bedobom a táskába, csak úgy, "hátha jól jön"-alapon.
| 4 / 5 csillag!
2016. 02. 24.
Végre mindenki nyer

Két kisgyerekkel játszottam, így nehéz volt nem megszegni a szabályokat. A szabályosan folytatható kommunikáció eleve nagyon limitált (színről vagy számról mondhatsz egy dolgot, és kész), illetve a kis korongokat pakolgatni folyton elfelejtettük, viszont ami óriási pozitívum, hogy a játék végén együtt nyerünk. Végre nincs veszekedés, nincs sértődés, nincs hiszti, hanem együtt nevetünk a végén és olvasgatjuk az értékelést. Kár, hogy kevés kooperációs családi játék van, de ez szép is, nem is túl nagy helyet foglal, és nem is túl bonyolult - így mindenféleképpen megéri beszerezni. Nyilván valami küldetéses jobb lenne (bár úgy ltáom abban meg csak zombis-nyomozós-erőszakos témájú van, csak, vagy viráglocsolgatós, szóvla pont a nemovishanemmáralsós gyerekekkel játszható kooperációs játékok valahogy hiányoznak...na de reméljük lesz több ilyen.
Nem bántam meg, hogy megvettem.
| 4 / 5 csillag!
2016. 02. 08.
Ha betartod a szabályt akkor izgalmas

Jó memóriafejlesztő kártyajáték, és nagy pozitívuma, hogy egymást segítve kell játszani. Inkább a fiatalabb korosztálynak ajánlanám, akik nem szeretnek versenyezni, hanem együttes erővel szeretnék a célt elérni. Az ár érték aránya nagyon jó, de idősebb, tapasztaltabb játékosoknak hamar unalmassá válik. Ha valami izgalmakkal teli jó kártyajátékot keresel és elmúltál 14, akkor szerintem keress tovább.
| 4 / 5 csillag!
2015. 11. 05.
Szokatlan

Tényleg jó benne, hogy nem egymás ellen, hanem együtt kell játszani. :) Családi játéknak emiatt jobb, de kommunikáció meg nincs benne.
| 3 / 5 csillag!
2015. 10. 19.
Co-op

Egyszerű, gyors co-op játék. Engem valahogy nem fogott meg.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 14.
Baby you are a firework!

Egyszerűségében rejlik a szépsége. Egy csapatot alkotva kell létrehoznotok egy tűzijátékot és erre minden eszetekre és bizalmatokra szükségetek lesz, és egész addig nem fogtok megelégedni ameddig tökéletesre nem sikerül teljesítenetek. Minden parti végén a játék csalogat, hogy játssz vele egy újat hiszen talán majd most eléritek a tökéletes 25 vagy 30 pontot. Mindig változik, az alapján is, hogy kikkel játszol és kinek hol kezdődik a "csalás", de egész addig ameddig mind jól szórakoztok, nem kell belőle nagy ügyet csinálni (főleg, ha még csak a Hanabi-val most ismerkedő játékosok), egy kicsit többet segít, mint az "megengedett". Emellett hazugság lenne azt állítanom, hogy magam is nem próbálkozom, a játék közben a többiek arcáról olvasni, mikor egy nehéz dobás vagy laptevés a döntés. Találjátok meg az egyensúlyt úgy, hogy a játék mindenki számára élvezetes legyen és onnantól kezdve már csak azon kell izgulni, hogy a következő partiban vajon meg lesz-e a tökéletes pontszám. Hajrá!
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 12.
Mutasd, mid van

A Hanabiban az a fantasztikus, hogy csavar egyet a szokásokon és végre nem az számít, mi van nálad, hanem az, mi van a többieknél. Önuralomra, türelemre és maximális összjátékra sarkall. Igaz, hogy talán túlságosan száraz, mégis remek agyégető játék - szerintem.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 10.
Fém doboz vagy sem, ez egy egyszerű, de jó játék.
| 3 / 5 csillag!
2015. 10. 06.
hype

Szerintem ez egy borzalmasan túlsztárolt játék. Ötletes, de év játéka? Nem kicsit érzem erősnek. A játékmenet mindenképpen innovatív, de igencsak komoly önuralom kell ahhoz, hogy ne csaljanak a játékosok, onnantól pedig dögunalmas.
| 2 / 5 csillag!
2015. 10. 04.
egyszerű coop amit csöndben játszanak, szerintem hamar unalmassá tud válni, nem lehetetlen maxpontra játszani :)
| 3 / 5 csillag!
2015. 09. 30.
Nekünk nem tetszett. Más kooperatív játékokkal már játszottunk, sokkal jobbak voltak. A max. pontot még sosem értük el, és közben unalmas a játék, míg egy bonyolultabb kooperatív játéknál, ha nem jársz sikerrel, akkor is jól szórakozol.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 19.
Érdemes fokozatosan nehezíteni

Az elmúlt évben sokat hanabiztunk ugyanazzal a három-négy (néha öt) fős társasággal. Mikor új volt a játék mindenki számára, nem tudtuk megállni, hogy ne kotyogjunk jóval többet a kelleténél. Egyre többet játszottunk, annál inkább sikerült minél kevesebb szöveggel összehoznunk a 25 pontot. Egy kevés gyakorlással el lehet jutni a "japán" szintre, amikor tényleg mindenki csak és kizárólag színt vagy számot mond, mutat, és ezen kívül fapofával játssza végig a játékot. Furcsa kimondani, de minél kevesebb az interakció/kommunikáció a játékosok közt, annál izgalmasabb, és annál jobb érzés kirakni mind az öt tűzijátékot.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 16.
tüzijáték számolás

A doboz jó ötlet, de a lapok inkább a játéktól mennek tönkre. Élvezetes és gondolkodtató játék egyszerre. Így nagyobb gyerekek gondolkodása, logikája is javul az élvezetes játék során
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 10.
Zseniális játék a 7 Csoda tervezőjétől. Fontos tudni vásárlás előtt, hogy memóriára szükség lesz a játék során (ismerek olyanokat, akik nem szeretik az ilyesmit). A fémdoboz nagyon jó megoldás, és jól is néz ki.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 19.
Logika

Valóban újszerű logikai játék, főleg a memóriát fejleszti.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 15.
Kellemes csalódás

Megmondom őszintén, nem voltak nagy elvárásaim a játékkal szemben. Már-már véletlenszerűen adtam hozzá a rendelésemhez, csak hogy ingyen legyen a postaköltség. Aztán mikor kipróbáltuk, nagyon kellemesen csalódtam benne. Nem bántam meg! Igazi agytorna és memóriafejlesztő.
Az egyetlen gond, hogy sehol sem találok ebben a méretben kártyavédőt és mivel elég sokat kell kevergetni a kártyákat, sajnos előbb-utóbb elhasználódik.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 15.
kooperatív logikai játék

Kicsit meglepett, hogy ez a kis kártyajáték Spiel des Jahres díjat nyert, de tényleg újszerű az ötlet, ilyen típusú játék nem volt az előtt.
A logikai feladat, amit együtt kell megoldani viszont nem triviális, lehet vele vért izzadni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
Tűzijáték alkotás

A fémdobozos kiadást vásároltuk meg és gyönyörű ez a kiadás: szép grafika, jó mínőség (a magyar szabály is).
Az évek alatt egyik kedvenccé nőtte ki magát. Nagyon tetszik, hogy csak a saját lapjaidat nem látod és a többiek által adott jelek, információk alapján hozol döntést, építed fel a tűzijátékot a "parasztok" részére.
Van, aki elpoénkodja a játékot és rengeteget szövegel, de ez nálam a komoly, inkább hallgass és gondolkodj el a nyomokon játék, így a megfelelő partnerekkel imádom. A végén majd nevetünk és átbeszéljük a fordulót.
Könnyen tanítható, de csak több játék után kapsz rá az ízére, mechanikájára. Minden elpocsékolt nyom nagy veszteség! :)