Hanabi - fémdobozos

  Normál ár: 2 990 Ft

  A Te árad: 2 840 Ft

  Értékelés:  (4.3)
  Egy nagyszerű kooperatív kommunikációs kártyajáték – minden, amire nem számítasz egy tenyérnyi kis doboztól!

  Tűzijátékot csinálni nem egyszerű – pláne nem néhány kártyából! Márpedig a játékosoknak éppen ez a feladatuk.
  Növekvő sorrendben kell színsorokat kialakítaniuk a lapjaikból úgy, hogy kifelé tartják őket, vagyis csak a többiekét látják, a sajátjukat nem.
  Teljesen egymásra vannak tehát utalva, egymásnak kell jókor jó információt adniuk, hogy kinek épp milyen színű vagy számú lap van a kezében.
  Nincsenek csapatok, nincsenek titkos érdekek, csak egymás segítése és rengeteg kikövetkeztethető információ, amit időben dekódolni kell ahhoz,
  hogy mint az öt színsor elkészüljön, mielőtt elfogy a pakli, hiszen a közönség csak akkor lesz maradéktalanul elégedett a tűzijátékkal!

  A játék díjai

  Spiel des Jahres 2013 fődíjas

  A Spiel des Jahres, vagyis az Év Játéka díj a legrangosabb nemzetközi díj, amit társasjáték elnyerhet. Ezért is volt akkora meglepetés, hogy 2013-ban annyi impozáns, “nagy-dobozos” jelölt után egy egyszerű kártyajáték találtatott méltónak rá - ami persze nem is olyan egyszerű...

  A Hanabi csak úgy halmozza a kártyajátékok világában egyáltalán nem megszokott jellemzőket. Kooperatív, interaktív, verbális, deduktív, mindezt anélkül, hogy szerepjáték volna. A feladat ugyanis nem holmi karakterek, vagy speciális hatású kártyák közti lavírozás, hanem ennél sokkal prózaibb- egyszerű színsorok kialakítása.

  Adott öt szín, 1-5-ig számozott lapok, többnyire mindegyikből kettő. A játékosok feladata csak annyi, hogy a kezükben tartott lapokat kijátszva színenként egy sort alakítsanak ki emelkedő sorrendben. Hogy ez mitől nehéz? Hát attól, hogy mindenki kifelé tartja a lapjait, vagyis a magáét nem látja, csak a többiekét, mégis, csak a saját kezéből játszhat ki kártyát. Ehhez persze kap segítséget - de csak korlátozott módon és ideig.
  Egy körben egy játékos csak egy információt adhat a társai közül valakinek, rámutatva annak azonos tulajdonságú lapjaira, és megmondva azok színét vagy számát. Cserébe egy utalásjelölő elvész, de egy jó információért megéri az áldozat! Az elmondottakból és persze a többieknél látott, vagy a már kiesett lapok segítségével ugyanis rengeteg plusz információt lehet kikövetkeztetni, és biztonsággal kijátszani a megfelelő lapot a megfelelő időben, vagy éppen eldobni, amire már biztosan nem lesz szükség, így visszaszerezve egy, már elhasznált utalásjelölőt. Mert utalásjelölőből sosem lehet elég.

  A Hanabi tehát szabályait tekintve valóban nem egy túl bonyolult játék, de rengeteg gondolkodást igényel, és bár mindenkinek van saját köre, még sincs holtidő. Folyamatosan figyelni kell, hiszen a játékosoknak a kapott információk fejben tartásán és felhasználásán kívül azzal is tisztában kell lennie, hogy a másik mit tud, és abból vajon milyen következtetést fog levonni? Ez teszi igazán élvezetessé, de meglepően nehézzé is egyszerre a Hanabit.

  Kooperáció, logika, figyelem, memória, empátia, némi valószínűség számítás és rengeteg gondolkodás! Egy párját rikító, egyszerű ötleten alapuló kártyajáték a Hanabi, aminek még a kivitelezése is egyedi a négyzet alakú lapokkal és a strapabíró fémdobozzal! Egy játék, ahol nincsenek csapatok, nincsenek győztesek és vesztesek, de a maximális pontszámért mindenkinek össze kell fognia, és bízni a társaiban, hogy a megfelelő információt adják és kapják. A félreértések persze a legösszeszokottabb Hanabizók közt is elkerülhetetlenek - de hát mit is ér egy társasjáték harsogó kacagások nélkül...?

  Értékelések átlaga 


  (4.3)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 34 Gyakorlott játékosoknak 23 Ketten 11 Családdal 34 Partijátéknak 30
  48% (27)
  36% (20)
  13% (7)
  4% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 56)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  Azoknak, akik nem tudnak veszíteni

  Fanni | 2018. március 27.

  Imádok társasozni, de sajnos a baráti körömből nem mindenki rávehető, főleg azért, mert nem szeretnek veszíteni. Ezzel a játékkal ez a probléma megszűnt. Nagyon nehéz nem csalni benne, de még az is szórakoztató tud lenni benne. Imádom
  Egyedi, kooperációs játék

  Dóri | 2018. március 22.

  Nekünk a fémdobozos pocket verzió van meg, praktikus csomagolás, kis helyet foglal. Szabályai egyszerűek, gyorsan megtanulható/megtanítható. Viszonylag gyors játék, kb. 20 perc alatt lejátszható egy parti. Mi próbáltuk ketten is, nekem úgy kevésbé jött be, mint 4.en, 5-en. Ajánlom mindenkinek, aki szereti, hogy végre nem egymás ellen vagyunk! :)
  Többen jobb

  Eszter | 2018. március 4.

  Viszonylag gyors partijáték. Mi próbáltuk ketten is, de úgy kevésbé izgalmas. Nagyon kell vigyázni arra, hogy a mimikával ne áruljuk el a stratégiát, tehát faarcra fel! Jó ötlet, hogy a kártyákat kifordítva kell tartani, azaz mindenki látja őket, kivéve én. A tűzijáték dizájnnal mondjuk nem tudtam mit kezdeni, de összességében ajánlom a játékot.
  Egyedi játék

  Csanád | 2018. január 13.

  Antoine Bauza neve miatt vettük meg a játékot, és habár nem ez lesz a mester legemlékezetesebb műve, nem okozott csalódást. Újszerű játékélmény, cooperative kártyajáték, családoknak, pároknak javasolt könnyed esti szórakozásnak.
  Egy két há bumm

  Ádám | 2018. január 11.

  Már a játék alapja izgulást és kellemes feszültséget eredményez azzal, hogy nem ismered a saját lapjaid. Nehéz szabályosan játszani, mindig közbecsúsznak apró megjegyzések és még így is nehéz kimaxolni a tüzijátékokat. A hangulata épp ezért nagyon jó.
  Gyerekekkel jó

  Ingrid | 2018. január 11.

  Gyerekekkel nagyon jó játszani, itt legalább nem versengeni kell egymás ellen. Jó kis csapatépítő játék! Fejleszti a memóriát.
  Elmegy

  Bence | 2018. január 9.

  Általában ketten játszottunk eddig, nem győzött meg a játék. Egyébként látom benne a fantáziát és jó, hogy kooperatív. Ha van lehetőség inkább egy kis PanicLab vagy Dobble.
  Szórakoztató

  Ferenc | 2017. december 28.

  A hanabi egy nagyon hangulatos kooperatív játék, melyet mint családtagokkal, mint barátokkal is szivesen szoktunk játszani. A grafikája szép és a játék ideje is teljesen rendben van. Magában a játékban pedig kifejezetten izgalmas, hogy mely kijelentésünkkel, tudjuk a lehető legtöbbet elárulni a játékos társainknak. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra!
  Kooperáció

  Zsófi | 2017. december 21.

  Értem én is a koncepciót, hogy össze kell hozni a csapatot, és nem egymásnak ugrasztani. Ez jó is, legalább nem voltak összeveszések. Ugyanakkor nagyon nehéz volt azt elérni, hogy ne "csaljunk". ugyan nem mondtuk meg egymásnak, hogy milyen kártyák vannak a másiknál, de néha mimikával nem tudtuk nem kifejezni, hogy rossz kártyát fog meg a másik. Így viszonylag könnyű volt nyerni a játék ellen.
  kooperációs játék

  Tumpek | 2017. december 10.

  A változatosság kedvéért jó időről-időre egy olyan játékkal játszani, amiben a játékosok egymással vannak és nem egymás ellen.
  A szabályok könnyen elsajátíthatóak, rövid időn belül be tud szállni az is, aki először ül le játszani vele.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Hanabi játékcsalád