Hanabi - fémdobozos

  Normál ár: 2 990 Ft

  A Te árad: 2 840 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  Egy nagyszerű kooperatív kommunikációs kártyajáték – minden, amire nem számítasz egy tenyérnyi kis doboztól!

  Tűzijátékot csinálni nem egyszerű – pláne nem néhány kártyából! Márpedig a játékosoknak éppen ez a feladatuk.
  Növekvő sorrendben kell színsorokat kialakítaniuk a lapjaikból úgy, hogy kifelé tartják őket, vagyis csak a többiekét látják, a sajátjukat nem.
  Teljesen egymásra vannak tehát utalva, egymásnak kell jókor jó információt adniuk, hogy kinek épp milyen színű vagy számú lap van a kezében.
  Nincsenek csapatok, nincsenek titkos érdekek, csak egymás segítése és rengeteg kikövetkeztethető információ, amit időben dekódolni kell ahhoz,
  hogy mint az öt színsor elkészüljön, mielőtt elfogy a pakli, hiszen a közönség csak akkor lesz maradéktalanul elégedett a tűzijátékkal!

  A játék díjai

  Spiel des Jahres 2013 fődíjas

  A Spiel des Jahres, vagyis az Év Játéka díj a legrangosabb nemzetközi díj, amit társasjáték elnyerhet. Ezért is volt akkora meglepetés, hogy 2013-ban annyi impozáns, “nagy-dobozos” jelölt után egy egyszerű kártyajáték találtatott méltónak rá - ami persze nem is olyan egyszerű...

  A Hanabi csak úgy halmozza a kártyajátékok világában egyáltalán nem megszokott jellemzőket. Kooperatív, interaktív, verbális, deduktív, mindezt anélkül, hogy szerepjáték volna. A feladat ugyanis nem holmi karakterek, vagy speciális hatású kártyák közti lavírozás, hanem ennél sokkal prózaibb- egyszerű színsorok kialakítása.

  Adott öt szín, 1-5-ig számozott lapok, többnyire mindegyikből kettő. A játékosok feladata csak annyi, hogy a kezükben tartott lapokat kijátszva színenként egy sort alakítsanak ki emelkedő sorrendben. Hogy ez mitől nehéz? Hát attól, hogy mindenki kifelé tartja a lapjait, vagyis a magáét nem látja, csak a többiekét, mégis, csak a saját kezéből játszhat ki kártyát. Ehhez persze kap segítséget - de csak korlátozott módon és ideig.
  Egy körben egy játékos csak egy információt adhat a társai közül valakinek, rámutatva annak azonos tulajdonságú lapjaira, és megmondva azok színét vagy számát. Cserébe egy utalásjelölő elvész, de egy jó információért megéri az áldozat! Az elmondottakból és persze a többieknél látott, vagy a már kiesett lapok segítségével ugyanis rengeteg plusz információt lehet kikövetkeztetni, és biztonsággal kijátszani a megfelelő lapot a megfelelő időben, vagy éppen eldobni, amire már biztosan nem lesz szükség, így visszaszerezve egy, már elhasznált utalásjelölőt. Mert utalásjelölőből sosem lehet elég.

  A Hanabi tehát szabályait tekintve valóban nem egy túl bonyolult játék, de rengeteg gondolkodást igényel, és bár mindenkinek van saját köre, még sincs holtidő. Folyamatosan figyelni kell, hiszen a játékosoknak a kapott információk fejben tartásán és felhasználásán kívül azzal is tisztában kell lennie, hogy a másik mit tud, és abból vajon milyen következtetést fog levonni? Ez teszi igazán élvezetessé, de meglepően nehézzé is egyszerre a Hanabit.

  Kooperáció, logika, figyelem, memória, empátia, némi valószínűség számítás és rengeteg gondolkodás! Egy párját rikító, egyszerű ötleten alapuló kártyajáték a Hanabi, aminek még a kivitelezése is egyedi a négyzet alakú lapokkal és a strapabíró fémdobozzal! Egy játék, ahol nincsenek csapatok, nincsenek győztesek és vesztesek, de a maximális pontszámért mindenkinek össze kell fognia, és bízni a társaiban, hogy a megfelelő információt adják és kapják. A félreértések persze a legösszeszokottabb Hanabizók közt is elkerülhetetlenek - de hát mit is ér egy társasjáték harsogó kacagások nélkül...?

  Értékelések átlaga 


  (4.3)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 37 Gyakorlott játékosoknak 24 Ketten 12 Családdal 36 Partijátéknak 34
  51% (31)
  34% (21)
  11% (7)
  3% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 61)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 7
  Nagyon jó

  Joco | 2018. szeptember 25.

  Nagyon oda kell figyelni. Nagyon nehéz megállni a csalást, de talán nem is baj. Mi ketten szoktunk játszani és a játék így is nagyon jó tud lenni. Bátran ajánlom mindenkinek!
  nagyon jó

  kiraly | 2018. szeptember 14.

  nagyon szeretjük családi és baráti körben is, nekünk ketten nem tetszet, hárman volt a legizgalmasabb de négyen is nagyon jó. a szabályok egyszerűek, a grafikával sincs gondom én csak ajánlani tudom!
  Nagyszerű

  rambo666 | 2018. augusztus 7.

  A játékszabálya egyszerű, de mégis kiváló kooperációs játék.
  Minimum 4 ember szükséges a játszásához.Méltán érdemelte
  ki az év játéka díjat 5 éve. A fémdobozos verziót ajánlom, praktikus,
  és utazáskor könnyen magunkkal vihető.
  Hanabi

  Orsolya | 2018. augusztus 3.

  Családban először mindenki befeszült tőle, sokszor sikerült nyerni, és jó párszor csúnya elbukni. egyszer össze is vesztünk, azóta keveset kerül elő :)
  Zsebben hordozható vígasság!

  László Botond | 2018. június 15.

  Amennyire egyszerű játékszabályú és kiszerelésű, ahhoz képest őrületesen nagy játék. Folyamatos mérlegelés játék, segítsek vagy sem, biztosra menjek vagy kockáztassak? Esetleg rövid vagy hosszú távra tervezzek? Jah és jó lenne tudni, hogy ezekről mit gondolnak a többiek...:D Hihetelen masszív kooperatív játék, de figyelem, 3-4-nél többet egy este nem szabad játszani, mert még álmunkban is tüzijátékokat fogunk durrogtatni!
  Azoknak, akik nem tudnak veszíteni

  Fanni | 2018. március 27.

  Imádok társasozni, de sajnos a baráti körömből nem mindenki rávehető, főleg azért, mert nem szeretnek veszíteni. Ezzel a játékkal ez a probléma megszűnt. Nagyon nehéz nem csalni benne, de még az is szórakoztató tud lenni benne. Imádom
  Egyedi, kooperációs játék

  Dóri | 2018. március 22.

  Nekünk a fémdobozos pocket verzió van meg, praktikus csomagolás, kis helyet foglal. Szabályai egyszerűek, gyorsan megtanulható/megtanítható. Viszonylag gyors játék, kb. 20 perc alatt lejátszható egy parti. Mi próbáltuk ketten is, nekem úgy kevésbé jött be, mint 4.en, 5-en. Ajánlom mindenkinek, aki szereti, hogy végre nem egymás ellen vagyunk! :)
  Többen jobb

  Eszter | 2018. március 4.

  Viszonylag gyors partijáték. Mi próbáltuk ketten is, de úgy kevésbé izgalmas. Nagyon kell vigyázni arra, hogy a mimikával ne áruljuk el a stratégiát, tehát faarcra fel! Jó ötlet, hogy a kártyákat kifordítva kell tartani, azaz mindenki látja őket, kivéve én. A tűzijáték dizájnnal mondjuk nem tudtam mit kezdeni, de összességében ajánlom a játékot.
  Egyedi játék

  Csanád | 2018. január 13.

  Antoine Bauza neve miatt vettük meg a játékot, és habár nem ez lesz a mester legemlékezetesebb műve, nem okozott csalódást. Újszerű játékélmény, cooperative kártyajáték, családoknak, pároknak javasolt könnyed esti szórakozásnak.
  Egy két há bumm

  Ádám | 2018. január 11.

  Már a játék alapja izgulást és kellemes feszültséget eredményez azzal, hogy nem ismered a saját lapjaid. Nehéz szabályosan játszani, mindig közbecsúsznak apró megjegyzések és még így is nehéz kimaxolni a tüzijátékokat. A hangulata épp ezért nagyon jó.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Hanabi játékcsalád