Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Harry Potter: Hogwarts Battle

Ár:
16.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (3)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.33
3 értékelés
5
(1)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 05. 05.
Személyes vélemény

Aki szereti Rowling fantáziadús világát, annak nagyon is tetszeni fog, már csak ez miatt is. A világ, a hangulat, a pakliépítés, nagyon élvezetes, jól el lett találva.
Tanulásnak, bevezetésnek, nem egy rossz gondolat szétosztani a film/könyv epizódjait különböző "game boxokra"/paklikra.
Azonban nekem volna vele annyi bajom, hogy miután eljutsz a végére (box7) és már bent van minden Roxfort kártya, a karakterek, és az ellenségek is, az embernek nincs kedve visszajátszania az előző boxokat, hogy újra kiszedegessen kártyákat a játékból. Márpedig, pont ez az, ami miatt nem mertünk beruházni a kiegészítőre sem. Mert bár minden box újabb kártyákat hoz a játékba, ugyanúgy el is vesz belőlük. Túl vagyunk kb. 45 körön, egyszer sem mentünk vissza, így az a sok kártya amit a game boxok alatt ki is veszel a játékból, ott rohad a dobozban, és ez így nem érezhető jó dolognak. A kieg. ha jól tudom 144 körüli kártyát tartalmaz, és próbáltam utánanézni jónéhányszor, mégis úgy találtam, hogy nem éri meg az árát, mert túl sok kártya közülük, vagy a szokásos módon kerülne vissza a dobozba, vagy azáltal, hogy újra "fejlődött" így le kell cserélni.
Ezen felül, amikor az első pár alkalommal elérjük a 7es game boxot, hirtelen ugrik a nehézségi fokozat, és a szerencsefaktor is akkorát, hogy párszor megfordult a fejünkben, hogy ezt így inkább eladjuk. Aztán bevezettük a házszabályt, miszerint az ellenségeket úgy keverjük, hogy Kupor és Bellatrixot hátratesszük, hogy ne jöjjön ki az elején. Így sikerült nyernünk is végre. Aztán kb a 30. játéktól már újra "hivatalos" szabályokkal játszunk csak, kivéve egyet, s így is már van, hogy nyerünk, csak nagy a kockázat, hisz ha az elején úgy jönnek ki az ellenségek hogy nincs "vasleszedő" :P a roxfort kártyák között, akkor tuti bukta. Így, a második szabálymódosítás amit kb. mindenhol javasolnak, hogy egyszer egy játékban, újraoszthatod/keverheted a roxfort kártyákat, ha nincs "vasleszedő", vagy ha az értékek túl magasak.

De, a játék rendkívül élvezetes, jó, és ajánlatos.

A kieg. az, ami számunkra egy nagy kérdőjel. (A monster box, mert a legújabb ami elvileg év végén jön, arról semmit sem tudunk)
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 16.
Nagy kedvenc lett

Először 3-an próbáltuk ki, az 5. szintig végig tudtuk darálni, addig nekünk nem jelentett nagy kihívást, az 5. szinten viszont majdnem elvéreztünk (az utolsó pillanatban sikerült fordítani és nyerni). A 6. szintet második nekifutásra sikerült teljesíteni, a 7-be pedig nagyon sokszor beletört a bicskánk (3-an még nem is tudtuk kipörgetni). Hallottuk, hogy 2 játékossal sok szempontból könnyebb lehet, mint 3-mal, így megpróbáltunk ketten nekifutni, úgy negyedszerre sikerült legyőzni a játékot. Nekünk nagyon tetszett a kivitelezés miatt (tényleg gyönyörű), azért, mert fokozatosan nehezedik (így, bár a végére már egész bonyolult, de mégis könnyű követni) és azért, mert a végére tényleg komoly kihívást jelentett. Ez van, akit zavart (mármint, hogy nagyon nehéz volt ott már nyerni), de nekem kifejezetten tetszett (így sokkal nagyobb sikerélmény, ha összejön). Aki pedig nem rajong a nehezebb pályákért, még mindig tud játszani az 1-4-es szinteken. Nálunk nagyon bevált! :)
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 28.
Nem rossz, kedvenc nem lesz

Nagy Harry Potter és kooperációs társasjáték kedvelőként nagyon vártam a játékot.

Csomagolás, kinézet:
- nagyon kompakt csomagolás, mindennek megvan a helye. Van lehetőség ,,elmenteni" az állást is.
- a design a filmekből vett képek. Nekem bejött, tudok olyanokról, akinek nem.
- a fém tokenek kellemes meglepetést okoztak :)

Játékmenet:
- évekre van bontva a kaland, évente jönnek be új szabályok, kártyák, mindig egy új dobozt kell kinyitni
- játékmenet kicsit furcsa, néha nem teljesen egyértelműen lehet értelmezni a szabályokat, alapvetően egyszerű, gyorsan tanulható. Minimális angol tudás nem árt.
- nekem kicsit furcsa, hogy minden kör elején a gonoszok jönnek, és csak utána a hős, és nagyon nincs ráhatása az embernek a különböző effektusokra. Megtörtént, hogy még nem jött a hős, de már az életének a felét elveszítette.
- furcsaság, hogy az első kalandban használt gonoszok ugyanúgy felbukkannak később is (remélhetőleg nem nagy spoiler, hogy az első évben a ,,főgonosz", Mógus professzor ugyanúgy ott van a későbbi kalandokban is, így a ,,történeti hitelességéből" eléggé veszít)
- ami igazán nem tetszett nr1. hogy nem lehet túl sokat taktikázni a körök között, gyűjteni az erőforrásokat, hogy egy nagyobb dolgot megvegyünk, stb.
- ami igazán nem tetszett nr2. kooperatív játék lévén túl sok ráhatásunk nincs a többi játékosra, csak nagyon kevés, az is csak későbbiekben. Míg a gonoszoknál van rendszeresen olyan negatív effekt, ami mindenkit érint.
- ami igazán nem tetszett nr3. nincs skálázva, hogy ha kevesebben, mint 4-en játszunk. Akkor is ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Nekem szerencsére 4 fővel sikerült kipróbálni, más a 2 fős játékot kimondottan rosszul élte meg.
- van, akit zavarhat, hogy elveri a ,,pálya", nem pedig egy másik, élő játékos. Ez simán előfordulhat itt (először már a 3. kalandban kaptunk ki, igaz nem sokkal, de kikaptunk)

Összességében jópofa, könnyen tanulható, szép játék, megéri a pénzét, de kedvenccé nem fog válni.