Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hellapagos

Ár:
6.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (25)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Hajótöröttek vidám küzdelme a túlélésért... A Hellapagos vicces extrém partijáték nagyobb társaságoknak is. Ebben a társasjátékban a játékosok hajótöröttek, akik élemet és vizet gyűjtenek, építgetik a tutajukat, hasznos cuccokat szereznek a hajóroncsból... míg rá nem jönnek, hogy ennyien nem férnek el a tutajon, és nem lesz elég vizük és élelmük a túléléshez, és ki nem derül: egy pisztoly néha többet ér, mint pár korty víz...
 
 

Vélemények

4.58
25 értékelés
5
(17)
4
(5)
3
(1)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 02.
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 16.
végtelenszer újrajátszható

Az egyik kedvenc partyjátékom. Szerintem minél többen játszák, annál izgalmasabb. Először egy kooperatív játéknak tűnik, és lehet az is, ha ezt a stratégiát választod, de lehetsz önző, vagy lehetsz az elején még kooperatív, a végén pedig hátbatámadsz mindenkit és egyedül megmenekülsz. Lehet benne blöffölni, érvelni, hogy miért hagyjanak életben (ilyenkor jó, ha végig eljátszottad, hogy te együttműködő vagy. ) Egy hátrány talán az, hogy kiesős, viszont a kiegészítő szabállyal ez sem akkor probléma, főleg mert kifejezetten szórakoztató figyelni, hogy a játékban maradt emberek hogyan ármánykodnak.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 07.
Minél többen, annál jobb

Király kooperatív játék, viszont érdemes minél többen játszani, mert annál izgalmasabb. A játékszabályok egyértelműek, könnyen elsajátíthatóak.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 10.
Az légy, aki vagy...

Barátokkal, 5+ játékostól az igazi, legalábbis számunkra. Lehetsz megmentő és igazi köcsög is, utóbbi esetében garantált a sértődés :)))))
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 06.
A szigetv Jogara

Hihetetlenül élevezetes játék, aminek külön előnye, hogy akár 12-en is játszható. Kooperatívnak tűnik elsőre, de a dzsungelben farkas törvények uralkodnak..... A holtak szava kiegészítő játékszabállyal a kieső játékosok sem unatkoznak, ráadásul nincs jobb érzés, mint a téged lepuffantó legjobb barátodra leadni a döntő szavazatot! :)
Kis helyen elfér könnyen szállítható, igényes anyaghasználatú játék.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 27.
Kis családdal kooperatívan

Mi 3-an játszuk gyerekkel (aki nem tud veszteni, ezért nehezen őrzi meg önuralmát), erős kooperatív fókusszal, a kiszavazást mellőzve. Az első játék, ahol sikerült elérnünk, hogy mindenki boldog lehet és nekünk felnőtteknek is élvezetes.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 17.
Akár 12en

Remek kooperatív játék, könnyen tanulható, akár 12en is működik és tényleg működik. Persze a kooperativitás a végefelé megbomlik és egymás ellen fordulnak olykor a játékosok, de a szükség nagy úr. :) Családdal is megy, de azért rossz érzés aput/anyut otthagyni a szigeten, szóval inkább barátokkal, haha.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 01.
Remek

Kiváló partijáték, nagy társasággal
nagyszerű szórakozás.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 25.
Minél többen, annál jobb

Nagyon jó kis játék, szerintem ha legalább 6 főtől érdemes játszani, talán könyebb is ha többen vannak. A kiszavazós elem nagyon feldobja, illetve a grafikák is nagyon jók.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 15.
Megyünk még egy kört?

Aki nem ma kezdte a társasjátékozást, az legalább egyszer találkozott már egy-egy az évek során áttetszővé rongyolódott Monopoly-s játékpénzzel.

A Hellapagost akár hetek alatt is el lehet koptatni. Jó társasággal, ha ez előkerül a szekrényből, akkor teljes délutánok elrohannak az újrajátszásával. A játék 20-20 perces meccsei alatt befolyásolod, kihasználod, majd végül hátba szúrod a legjobb barátaidat - mindezt persze a túlélés érdekében.
Borzasztóan egyszerű játék, gyorsan megtanulható, a szállításával pedig még soha nem volt problémánk. Szerintem 3-6 játékossal érdemes játszani, mert fölötte nehezebb nyomon követni az eseményeket.
Határozottan ajánlom neked, az unokaöcsédnek, a barátaidnak és a nagymamádnak is.

- Nincs elég étel! A kör végén éhen hal a csapat fele, horgásznod kellene...
- Igen? Akkor szerintem kutatok a hajóroncsok között.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 03.
Értékelés

Partijátéknak szuper, nagyon szórakoztató.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 22.
Túlélés kulcsa az együttműködés

A játék leírása nagyon felkeltette az érdeklődésem, ezért megvettem. Mi 4 fővel próbáltuk ki, és túléltük. Egyértelműen a csapatmunkának köszönhetően, fontos a stratégia is. A játékszabályok egyértelműek, könnyen elsajátíthatóak így hamar fel lehet venni a fonalat. A kivitelezés igényes. Véleményem szerint 4 fővel nem nagy kihívás, ezért ennél a játéknál határozottan érvényes a minél többen annál jobb szlogen.
| 4 / 5 csillag!
2019. 02. 08.
Hangulatos party elem.

A játék nagyon szép és hangulatos. Összesen 11 és 7 fővel játszottunk, ahol egyaránt volt győzelem és vereség is. Több stratégiával is játszottam már és véleményem szerint a legjobb nem mindig a közösségért való munka hozza meg a győzelmet. Teljesen tudom ajánlani főleg nagyobb társaságba könnyen tanulható és érthető még kezdőknek is.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 27.
azért csak óvatosan!:)

Ez egy igazi köcsög játék, már elnézést a szóért! :D De valóban erről van szó, minél inkább ki kell szúrni a többiekkel a megfelelő időpillanatban, miközben nem árt, ha csatlósokat gyűjtesz magad mellé. Nagyon érdekes, hogy még olyanokból is kihozhatja a sértődést, akikre ez nem is szokott jellemző lenni, így aztán lehet egyszerre elég belőle 1-2 kört játszani, hiába érezzük azt minden egyes játék után, hogy MÉÉÉÉÉGGGG!!! :) Néha be kell szúrni 1-1 kedvesebb játékot a menetek közé, jobb lesz úgy mindenkinek! :D
Egyébként imádjuk, mi kimondottan szeretjük az efféle alattomos játékmeneteket ;)
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 22.
jó szórakozás

Nekem nagyon tetszett a játék. Hárman játszottuk és úgy is élvezetes volt, de szerintem nagyobb társaságban még jobb lehet. Izgalmas, kicsit stratégiai, kooperációs... minden meg van benne, ami egy jó társashoz kell :)
| 4 / 5 csillag!
2018. 10. 30.
Mókás játék

Négyen játszottuk, a gyerekeknek (13, 14 éves) nagyon tetszett. Nagyobb létszámmal szerintem sokkal izgalmasabb. Viszonylag kevésnek találtam az akciókártyákat. Egy esetleges kiegészítővel még élvezetesebbé lehetne tenni a játékot. Party játéknak teljesen ideális.
| 4 / 5 csillag!
2018. 10. 19.
Party beindítására tökéletes

A játék egyértelműen jobb ha nagy társaságban játsszuk. A mi társaságunk jobban élvezi a szivatásokat ezért nekünk sokat dobott az élményen a bajnokság játékmód :D Alapjaiban is nagyon jó, szórakoztató a játék.
| 4 / 5 csillag!
2018. 10. 13.
Működjetek együtt, majd lődd le a haverod!

Szórakoztató kis partyjáték, ahol még az elején azt gondolod, hogy kooperatív, mindaddig, míg el nem fogy az élelem/víz, ki nem nyírjátok valamelyik haverotokat, akit egy másik játékos vissza nem hoz...
Sokrétű játék, ahol nagyon sok, és sokféle fordulópont lehet.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 11.
Jó sok emberes móka

Nálunk gyakran előfordul, hogy a létszám 8-10 körül mozog, és néha, amikor 11-re ugrik, és már egy Secret Hitlernek sincs ránk kapacitása, akkor bizony hálát adunk az égnek, hogy 12 fős a játék. Próbáltuk már 3 fővel, 6-7 fővel, és 11 fővel is, mindig kiegyensúlyozottnak, és élvezetesnek éreztük.

Talán egy lehelletnyivel könnyebb ha sokan vagyunk, hiszen több akciókártya kerül ki a pakliból, és nagyob az esélye annak, hogy már az elején megszerezzük azokat a tárgyakat, amik a legnagyobb segítséget nyújtják.
| 4 / 5 csillag!
2018. 09. 25.
A több jobb

Olyan társasjáték, aminek már az alapötlete is felkeltette a figyelmet és alig vártuk, hogy kapható legyen. Nem csalódtunk. Egyszerre lehet kooperatív, és munchkin szintű egymással kitolós, ha a szükség úgy hozza. Az egyetlen hátránya, hogy csak sok játékossal igazán élvezetes. Ha kevesen játszuk, viszonylag könnyen nyerhető, és annyira a saját pecsenyédet sütögetős, egymást potenciálisan elárulós faktornak sincs akkora szerepe. Na de ha többen vagyunk...
| 3 / 5 csillag!
2018. 08. 17.
Csak partyjátéknak

Szerintem partyjátéknak ideális a hellapagos. 6 fővel játszottunk egy egész estén keresztül, az elején gyorsan át lehetett látni a szabályokat, nyilván néhányszor buktunk, de aztán eljöttek a pillanatok, amikor mindannyian hangulatba kerültünk, előjöttek az igazi ének, elkezdett mindenki kicsit a saját szakállára dolgozni a közösségbe bepakolás mellett. Jól szórakoztunk, jókat nevettünk. Tény, hogy nagyon kell vigyázni azzal, hogy van-e sértődős a csapatban, de ha ezt sikerül orvosolni, jól lehet vele szórakozni. Számomra kicsit idegesítő, hogy néhány helyen vannak lyukak a szabályokban, nem minden kártya egyértelmű, de ez áthidalható.
| 0 / 5 csillag!
2018. 08. 02.
Szórakoztató sokszemélyes együttműködős party játék

Már a design eladta magát szerintem. A kinézete miatt már nagyon vártam, hogy végre bonthassuk a dobozt. Az első játéknál 12 fő ült le, voltak nagy nevetések, volt bizony, hogy valaki lelőtte a másikat (szigorúan a közösség érdekében, semmi rosszindulat...), voltak könyörtelen kiszavazások, de alapvetően mindenki azon dolgozott, hogy jusson az egész csapatnak élelem, víz, és készüljön a tutaj. Ez egy kb. 30-45 éveseket magában foglaló banda volt. A második játék viszont azt a tanulságot hozta a számomra, hogy a 15-17 évesek, gonoszak. :P Én nem tudom, lehet, hogy a kamasz kornak tudható be, de a magam 42 évével egyszer szinte halálra sértődtem azon, hogy ők valahogy mindig arra mentek, hogy akinek kell, az pusztuljon, és kegyelmet nem ismerve össze is beszéltek, hogy kinek és miért kell adott körben élelem nélkül maradnia. Aztán kiderült, hogy lapult volna a tarsolyban élelem is, víz is, de azt maguknak tartogatták. :) Szóval a játékban az ördög nem alszik, és nem is olyan egyszerű megcsinálni.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 01.
Magávalragadó

Már akkor nagyon megtetszett amikor még ki se próbáltam. A dobozát a kezembe fogtam, megnéztem a komponenseket és már akkor eldöntöttem; ez kell nekem! :) Minőségi, igényes kidolgozás. A témaválasztás is nagyon tetszik, imádom a kooperációs játékokat is. Az érdekessége az, hogy nem mindig tud az összes játékos megmenekülni és el kell döntenünk ki a leggyengébb láncszem, aki éhen vagy szomjan hal (mondjuk a csapat túléléséért). Több dolgot is észben kell tartani, nagyon meg kell gondolni mit teszünk. Folyamatos kommunikációt és csapatmunkát igényel. Nagyon jól ki lett gondolva és megtervezve a játék az élelemszerzéstől kezdve a fagyűjtésig (az a kedvencem, na meg a kártyahúzások). Mindenkinek bátran ajánlom, kezdők is élvezni fogják!
| 2 / 5 csillag!
2018. 07. 16.
Csalódás, avagy nem nekünk való?

A játékot mikor bejelentették már nézegettem, mikor megjelent egyből meg is vettem. Rá 2 napra jött a társaság, kipróbáltuk hatan.
Jó, ötletes, tetszik a design, jó pofa a kis szütyő, amibe a hal / fa megszerezéséhez szükséges golyókat rakjuk, majd vakon húzunk. Viszont, valahogy a játék nem jött át. Az elején csak cooperatívan próbáltuk, hogy mindenki élve maradjon, hátha.. rájöttünk nem fog menni. Megpróbáltuk egymással szövetkezve, másokkal kiszúrva, kezdett alakulni, majd 6 party alatt 1-et sikerült megnyernünk úgy, hogy 2-en elhagytuk a szigetet a tutajjal. Számomra irreálisan nehéz, nem igazán lehet nyerni, és sajnos a társaság sem hajlamos az egymás életének szüntelen megkeserítésére.

Valószínűleg inkább az a gond, hogy nem nekünk való, de valahogy egy Avalon sokkal jobb partyjátéknak tűnik, amit sokkal inkább előveszünk, ott legalább nincs holtidő, mert nem esik ki senki. :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 05.
Hellapagos

Remek játék! A szabályokat egyszerű megtanulni és megtanítani, viszont sok lehetőség van a játékban, izgalmas és fordulatos. Remekül ki van egyensúlyozva a kooperatív és az "én vagy ő" vonal. Csak ajánlani tudom! Ráadásul ígényes és hangulatos a tálalás. Egyetlen egy dolog van, amit nem értettünk: miért vihar? Miért nem vulkán jelzi a játék végét? Az utolsó dolog, amit egy nagy vihar esetén csinálnék, hogy tutajra szállok. De ezt leszámítva zseniális!