Hellapagos

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.0)
  Jaj ne, a hurrikán közeledik, és a tutaj csak félig kész! Ráadásul ennivalót és ivóvizet sem sikerült eleget gyűjteni…
  A Hellapagos egy furcsa partijáték: a játékosok hajótöröttekként összedolgoznak, hogy a hurrikán érkezése előtt el tudjanak menekülni a szigetről, ami mellett a baleset történt, de minden játékos, ha csak teheti, elrejt enni- és innivalót magának, mert ha nem jut elég mindenkinek, valakit éhhalálra ítélnek (sőt akár meg is esznek…). Együttműködés, élelemrejtegetés, reménykedés!

  Itt találtok egy színes-szagos leírást a játékról, a játékszabályról,

  a Hellapagos játékverzióival,

  válaszokkal a gyakori kérdésekre:

  http://www.hu.hellapagos.com/infos

  Értékelések átlaga 


  (4.0)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  60% (3)
  20% (1)
  20% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 5 értékelés
  Csak partyjátéknak

  Zsolt | 2018. augusztus 17.

  Szerintem partyjátéknak ideális a hellapagos. 6 fővel játszottunk egy egész estén keresztül, az elején gyorsan át lehetett látni a szabályokat, nyilván néhányszor buktunk, de aztán eljöttek a pillanatok, amikor mindannyian hangulatba kerültünk, előjöttek az igazi ének, elkezdett mindenki kicsit a saját szakállára dolgozni a közösségbe bepakolás mellett. Jól szórakoztunk, jókat nevettünk. Tény, hogy nagyon kell vigyázni azzal, hogy van-e sértődős a csapatban, de ha ezt sikerül orvosolni, jól lehet vele szórakozni. Számomra kicsit idegesítő, hogy néhány helyen vannak lyukak a szabályokban, nem minden kártya egyértelmű, de ez áthidalható.
  Szórakoztató sokszemélyes együttműködős party játék

  nhajdubeatrix | 2018. augusztus 2.

  Már a design eladta magát szerintem. A kinézete miatt már nagyon vártam, hogy végre bonthassuk a dobozt. Az első játéknál 12 fő ült le, voltak nagy nevetések, volt bizony, hogy valaki lelőtte a másikat (szigorúan a közösség érdekében, semmi rosszindulat...), voltak könyörtelen kiszavazások, de alapvetően mindenki azon dolgozott, hogy jusson az egész csapatnak élelem, víz, és készüljön a tutaj. Ez egy kb. 30-45 éveseket magában foglaló banda volt. A második játék viszont azt a tanulságot hozta a számomra, hogy a 15-17 évesek, gonoszak. :P Én nem tudom, lehet, hogy a kamasz kornak tudható be, de a magam 42 évével egyszer szinte halálra sértődtem azon, hogy ők valahogy mindig arra mentek, hogy akinek kell, az pusztuljon, és kegyelmet nem ismerve össze is beszéltek, hogy kinek és miért kell adott körben élelem nélkül maradnia. Aztán kiderült, hogy lapult volna a tarsolyban élelem is, víz is, de azt maguknak tartogatták. :) Szóval a játékban az ördög nem alszik, és nem is olyan egyszerű megcsinálni.
  Magávalragadó

  K.János | 2018. augusztus 1.

  Már akkor nagyon megtetszett amikor még ki se próbáltam. A dobozát a kezembe fogtam, megnéztem a komponenseket és már akkor eldöntöttem; ez kell nekem! :) Minőségi, igényes kidolgozás. A témaválasztás is nagyon tetszik, imádom a kooperációs játékokat is. Az érdekessége az, hogy nem mindig tud az összes játékos megmenekülni és el kell döntenünk ki a leggyengébb láncszem, aki éhen vagy szomjan hal (mondjuk a csapat túléléséért). Több dolgot is észben kell tartani, nagyon meg kell gondolni mit teszünk. Folyamatos kommunikációt és csapatmunkát igényel. Nagyon jól ki lett gondolva és megtervezve a játék az élelemszerzéstől kezdve a fagyűjtésig (az a kedvencem, na meg a kártyahúzások). Mindenkinek bátran ajánlom, kezdők is élvezni fogják!
  Csalódás, avagy nem nekünk való?

  Zoltán | 2018. július 16.

  A játékot mikor bejelentették már nézegettem, mikor megjelent egyből meg is vettem. Rá 2 napra jött a társaság, kipróbáltuk hatan.
  Jó, ötletes, tetszik a design, jó pofa a kis szütyő, amibe a hal / fa megszerezéséhez szükséges golyókat rakjuk, majd vakon húzunk. Viszont, valahogy a játék nem jött át. Az elején csak cooperatívan próbáltuk, hogy mindenki élve maradjon, hátha.. rájöttünk nem fog menni. Megpróbáltuk egymással szövetkezve, másokkal kiszúrva, kezdett alakulni, majd 6 party alatt 1-et sikerült megnyernünk úgy, hogy 2-en elhagytuk a szigetet a tutajjal. Számomra irreálisan nehéz, nem igazán lehet nyerni, és sajnos a társaság sem hajlamos az egymás életének szüntelen megkeserítésére.

  Valószínűleg inkább az a gond, hogy nem nekünk való, de valahogy egy Avalon sokkal jobb partyjátéknak tűnik, amit sokkal inkább előveszünk, ott legalább nincs holtidő, mert nem esik ki senki. :)
  Hellapagos

  Tony | 2018. július 5.

  Remek játék! A szabályokat egyszerű megtanulni és megtanítani, viszont sok lehetőség van a játékban, izgalmas és fordulatos. Remekül ki van egyensúlyozva a kooperatív és az "én vagy ő" vonal. Csak ajánlani tudom! Ráadásul ígényes és hangulatos a tálalás. Egyetlen egy dolog van, amit nem értettünk: miért vihar? Miért nem vulkán jelzi a játék végét? Az utolsó dolog, amit egy nagy vihar esetén csinálnék, hogy tutajra szállok. De ezt leszámítva zseniális!

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!