Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Holtak tele – Válaszúton

Ár:
16.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (32)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A zombiapokalipszis legkeményebb telén válaszúthoz értek... A Holtak tele – Válaszúton összetett szabályrendszerű, komoly témájú, nagyon hangulatos társasjáték. A játékosok egy zombikkal teli világban próbálnak közösen túlélni, miközben titkos céljaikat is igyekeznek elérni – és akár áruló is lehet közöttük! Időről időre morális döntések elé kerülnek, amelyek próbára teszik megmaradt emberségüket. Sokféle, különböző nehézségű kaland, számtalan döntés, szereplő, fegyver – és persze rengeteg zombi!

A játékhoz készült errátát ide kattintva töltheted le.

Vélemények

4.88
32 értékelés
5
(28)
4
(4)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 03. 25.
Elégedettség, enyhe kritikával :)

Kis családunk véleménye:
Téma vonzó volt számunkra, mert feleségem szereti a thriller/horror műfajt (én annyira nem), ezért a jézuska beruházott rá. Egyelőre csak ketten tudunk javában játszani a játékkal, ritkábban jövünk össze többen is, de nem mindig erre a játékra kerül a sor. Szóval van tapasztalatunk 2 fős játékkal bőven, illetve egy-két alkalommal 4-5 fővel.
A grafika, a játékelemek hozzák a horrorisztikus hangulatot, ez csillagos 5-ös. De, nem értem hogy az alap játék tábla és a különböző helyszín táblák miért nem kerülhettek egy nagyobb táblára. Picit zavaró számomra, hogy a zombi figurák és a túlélő figurák háttere ugyanolyan színű. Zombik háttere, ha eltérő lenne (pl fekete, vagy vörös), akkor könnyebben szét lehetne válogatni játék elején a figurákat. Szerintem ezzel praktikusabbak lennének az említett játékelemek.
Szerencsefaktornak nagy a szerepe, és illik is a játék témájához, de ezt már többen is írták. Teszik a Veszélykocka, egyedi eleme a játéknak.
Vannak kooperatív játékok amiben egyedül is lehet nyerni, ebben nagyon nehéz. 2 fős játék esetén abszolút nincs versengés (számomra ez hiányérzetet ad). 4-5 főnél, ha áruló is játszik, akkor az ad egy fajta gyanakvó hangulatot a játékhoz, de a versengés itt sem volt érezhető. Aki szeret egyedül nyerni, az ebben a játékban nem nagyon találja meg a lehetőséget hozzá. Viszont aki full kooperatív mániás, annak tetszeni fog.
A durva szövegezésű kártyákat megjelölték, így azokat ki lehet válogatni, ha esetleg kiskorú is játszaná. Azok nélkül szerintem családi játéknak is megfelel.
Jó szórakozást a játékhoz! :)
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 06.
Csak még egy konzervet...

Öten játszva egészen kiegyensúlyozott a játék, ketten játszva viszont olyan nehézségekkel szembesültünk (durva mód, iszonyat sok zombi, véges idő, zuhanó morál, több harapás is), hogy elméletben se nagyon tudtunk volna nyerni.
A játéknak számunkra két fő gyengesége van. Nagyon döcögőssé tette az első néhány játékot a meglehetősen felületes szabálykönyv, ami sok nyitott kérdést hagy, vagy épp utólag van egy-egy elejtett információ, amiből ki lehet következtetni, mire is gondoltak a játék megalkotói. Már néhány játék után több házi szabályunk lett. A másik probléma, bár ez szerencsére játékról-játékra változik, hogy két játékos esetén a játék elején csak toporgunk és a küldetés teljesítése helyett csupán a toporgunk és küzdünk a pillanatnyi túlélésért. Két játékos esetén ugyanis a játék elején nehéz megfelelő mennyiségű ellátmányt, jobb felszerelést, bónuszokat szerezni. Túl gyorsan telnek a körök, így mire a célra kezdünk koncentrálni, addigra, még ha véletlenül túl is éltük, egyszerűen letelik az idő. Javasolt 2 játékos esetén nagyon jól megválasztani a fő célt, vagy egyszerűen nem durva módban játszani.
A játék hangulata remek, tényleg képes hozni a zombiapokalipszis hangulatát. Nem csak a sok játékmód és a küldetések száma miatt magas az újrajátszhatósága, de a karakterek képességeinek változatossága, a felszerelés, a létszám és a véletlen miatt kizárt, hogy kétszer ugyanaz történjen. Ez az a játék, ahol az első másodpercben meghalhat valaki és amit elbukhatsz a végén egyetlen konzerv hiánya miatt is.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 22.
egyik kedvenc

Nagyon szeretjük, az első olyan kooperatív társas, amit mindenki szívesen játszik. Nagyon jó a hangulatteremtése, szuperül átadja ezt a koszos, véres, gyakran küszködős érzetet. Gyakran megszenvedünk vele, és amikor még áruló is van, az még jobban megkavarja a dolgokat. Olyan még egyszer sem volt, hogy mindenki nyert... a saját célok gyakran olyan nehezek hogy a csapat túlélését kéne kockára tenni. A döntéseknek súlya van, gyerekeknek ezért nem annyira ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 10.
Szerep- és társasjáték egyben

Aki játszott már szerepjátékot, annak nem lesz meglepő a játék egyes megoldásai a hangulatteremtésre. Aki csak egy fél-kooperatív társasjátékot szeretne játszani, annak is tökéletes választás. Ha pedig imádod a post-apokaliptikus horror játékokat, akkor ez a Te játékod! Mi imádjuk!
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 04.
Egységben az erő

Bár ez a játék ritkábban kerül elő a társaságban, erről nem a játék tehet. Nagyszerű társas. Nagyobb létszám esetén sokat kell várni, mire sorra kerül az ember, mi ezt úgy orvosoltuk, hogy előre megbeszéljük a teendőket, mindenki magára vállalja amit tud és gyorsan lelépi. Ehhez persze kell egy olyan csapat, ahol nincs alfa játékos veszély.
Sok dologra oda kell figyelni, ezért mindenképp javasolt a feladatok tisztázása, így nem felejtődik el semmi. Kezdők is már az első parti végére beletanulnak, így teljes tagjai lehetnek a csapatnak.
Plusz poén, hogy aki nem végzi rendesen a dolgát, ki lehet szavazni a kolóniából. :)

Mi többnyire full kóperatívban játsszuk, mert kóperatív mániás a csapat, de néha poénból bedobunk egy árulót is.

Ha csak kezdők játszanak vele, akkor mindenképp javasolt 1-2 gameplay videó megnézése, mert a kezdők könnyen kihagynak 1-2 teendőt, ami gyorsan megbosszulhatja magát. Itt érdemes előre terveznie a csapatnak.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 20.
Új kedvenc

14 éves lányom kérte a szülinapjára, és legtöbbször 4, 12-14 év közötti gyerek + én, mint felnőtt játszottuk. Ebből is látszik, hogy - bár az elején döcögve indult - a játék érthető, a szabályokat tartalmazó füzet megfelelően lett lefordítva, abszolút használható (igaz, 6 éves koruk óta trenírozom őket, kezdve a Bang-től, a Ticket to ride-on át a Pandemic-ig...) . Annyi javaslatom lenne, hogy az első játék előtt valaki szánjon rá egy órát, és egyedül értelmezze a szabályokat, hogy el tudja magyarázni a többieknek. A játékmenet megfelelően pörgős, és bár hosszabb idő is eltelhet, mire újra sorra kerülünk, egy pillanatig sem éreztük, hogy unatkoznánk. Mi nem tapasztaltuk az "alfa-játékos" problémát, köszönhetően az egyéni céloknak, és nagy pozitívum, hogy valóban mindenki úgy érzi, komoly szerepe van a közös cél elérésében.
További pozitívum, hogy a kártyák, figurák, egyebek jó minőségüek, és bőven megfelelő mennyiségű műanyag tasak került a dobozba, így könnyű a ki- és elpakolás.
Röviden: ajánlom mindenkinek, nem kell megijedni sem a témától, sem a bonyolultságától. Jó (zombi)vadászatot!
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 04.
Küldetés teljesítve

Mi ketten játszuk általában.Nekem igy jobban is tetszik mert hamarabb sorra kerülök.( 5 játekosnál kb 15 percig nem csinálok semmit mire mindenki kitalálja mit szeretne kezdeni ) . Izgalmas , jó hangulatú játék tele sztorikkal.Aki szereti a küldetéseket mindenképp próbálja ki.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 27.
Ketten, valamint 5-ös csapattal, áruló nélkül próbáltuk eddig.

Jó pár kört lejátszottunk már a csapatunkkal. Az árulót egyelőre nem tettük bele, viszont a küldetések közül a nehezebbekből szoktunk húzni. Elég kemény tud lenni, a játék vége fele már nagyon át kell gondolnunk minden lépésünket és még így is többször buktunk, mint nyertünk, de ez csak motivál, hogy a következő küldetésnél még jobban gondoljuk át az akcióinkat.
| 4 / 5 csillag!
2019. 05. 13.
Kiváló hangulatú társasjáték igényes dizájnnal, rengeteg játékelemmel és a jellegéhez mérten illő szerencsefaktorral. Az ilyen kooperatív jellegű társasjátékok esetében szerintem az első és legfontosabb dolog a hangulat (többek közt ezért sem tudtam megszeretni a Pandemicet), melyet itt kiválóan szolgál a játék minden egyes aspektusa. A válaszútkártyák biztosítják a változatosságot, az egyéni célkártyák és árulókártyák pedig csavarnak egyet a játék kooperációs jellegén. A korábban felsoroltak mellett a fő célkártya, a fel-felmerülő krízisek mind az élmény történetiségét mélyítik el, így a játék gyakorlatilag tökéletesen modellezi le egy kiváló zombis film narratíváját. Noha a megjegyzendő szabályok száma sok, ezek mindegyike logikus, a felépített világ szabályrendszeréből következő (zajszűrők felhelyezése, veszélykocka, sebek, fertőzések, harcok, haszontalan túlélők, élelem).
Negatívumot nem is igazán tudnék megemlíteni, az egyetlen bosszantó dolog az a meglehetősen magas szerencsefaktor (keresésnél, gyalog közlekedésnél, krízis felfedésénél), ám mivel kifejezetten igénylik a kooperatív, történetmesélős játékok ezt a fajta elemet, így ez sem a játékkal kapcsolatban megfogalmazott negatívum, egyszerűen csak bosszantó tud lenni, ha rögtön az első gyaloglásod alkalmával zombiharapásba ütközöl :D
Ketten és négyen játszottuk eddig, izgalmas volt mindkét esetben, de azért inkább azt javasolnám, hogy ha tehetitek, többen és nehezebb (de legalább hosszabb) fő céllal, úgy lehet igazán elmerülni benne.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 17.
Izgalom

Talán a kooperatív játékok legjobbja, pont azért mert nem mindeki akarja, hogy győzzetek. Nincs túlzottan jelen az Alfa játékos probléma, de azért itt is kell ezzel számolni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 08.
Felnyitod a dobozt és beszippant, mint Jumanji

A barátaimat idézve: "Új kedvencre találtam!", "Ahogy elkezdted mesélni a játékszabályt, úgy jöttem rá, milyen hatalmas a világa és mennyire összetett.", "Ez jobban tetszett, mint a Pandemic!". Tudni illik, hogy kooperatív játék kedvelők vagyunk és sokáig az alapnak számító Pandemic járt nálunk az élen. Jó volt látni, hogy egy újonnan behozott játék így felülmúlta a közösen szerzett eddigi élményeket. A játékban minden karakternek megvan a maga képessége és története, így élvezet őket menedzselni. Passzív játékosoknak is van felelőssége különböző válaszút kártyák figyelésével, melyek még izgalmasabbá, interaktívabbá és egyedibbé teszik a játékélményt. Ha már egyediségről beszélünk, rengeteg küldetés közül lehet választani, hogy saját képességeinkhez és érdeklődésünkhöz mérten játszunk. Ami engem egyedül zavar, az a kipakolási és bepakolási idő, mert szeretek mindent visszatenni szortírozva, a maga helyére. De a játékélmény ezt messzemenőleg elfeledteti. Ajánlom bármely baráti körbe, akik szeretik a borzongást és nem bánják, ha közrejátszik némileg a szerencse.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 01.
Imádjuk

Karácsonyra leptük meg magunkat vele, miután kipróbáltuk ketten a társasjátékok ünnepén. Akkor persze kb. három kör alatt leesett a morál 0-ra, mert valamit rosszul játszottunk (szabályolvasás nem volt, a játékmester segített, de azért elég sok a szabály ahhoz, hogy hirtelen mindent megjegyezzünk :D). Nagyon ajánlom, az egyik kedvenc játékunk! Hangulatként youtubon szoktunk hozzá "zenét" hallgatni. Ketten és öten is próbáltuk már, nagyon izgalmas mindenhogy. Először kicsit soknak tűnik a szabály, de egy kör után bele lehet jönni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 22.
(Nem annyira) Coop

Tetszik a játék. Nem az egyszerű írtsuk a zombikat típusú, hanem a ténylegesen stratégiát igénylő zombiinváziós társas. Néha nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy a csoportcél érdekében maradnia kell-e a tagoknak vagy jobb, ha megszabadulunk tőlük.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 07.
...ahová csak lépek Zombi terem

Érdekes játékmechanizmusa van. Egyrészt a körök elején felolvasandó kártyák gyermekkorom "Kaland, játék, kockázat" élményét varázsolja vissza, másrészről a kör végi követelmény közös végrehajtása tartja fent az izgalmat. Kimondottan akkor, ha közénk cseppent egy áruló is....Miután próbáltam több zombis játékot is, - köztük a nagy klasszikus Zombicide-ot - egyedül ez van még meg mindig, a többi már elkelt. Pont azért, mert a kockadobálás mellett, taktikázni is kell . Mi magunk dönthetjük el, hogy hol mennyit kockáztatva mennyire vonjuk magunkra a zombik figyelmét. A több mint 30 számozott játékos karakter különböző képességekkel van felruházva és ez dönt arról is, hogy hol helyezkedsz el a hierarchiában. A játék félig kooperatív, hiszen van egy közös cél - a zombik túlélése. Emellett azonban mindenkinek van egy saját célja is, amit teljesíteni kell és ez ütközhet a közössel. És akkor még nem beszéltünk arról, ha közénk kerül egy áruló, aki a játék végéig próbál inkognitóban maradni, fenntartva a látszatot, hogy velünk van. Szóval számomra ez nem csak kockadobálós játékélményt adott, hanem egy igazi zombi party-s hangulatot is!
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 30.
Zombik mindenhol

Teli a doboz! -ez talán amit az ember elsőre tapasztal. Jó minőségű elemek, számtalan zombi és túlélő, nagyon nagy újrajátszhatósági faktor!
Nagyon jó kooperatív társas ( vagy mégse...), megdolgoztatja a kerekeket bőven!
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 25.
Csak ne koponyát

Nagyon jó, de nem rövid idejű játék. Van benne egyfelől (bal)szerencse, amikor 1 dobás következtében kapásból meghal az ember, de ezt leszámítva, egy nagyon jó taktikai játék. Fontos a csapatküldetés, de az egyéni teszi még izgalmasabbá, főleg akkor,ha árulóval van játszva. Az egy nagyon nagy csavart ad, amikor nem lehet tudni, hogy van-e, és ha van, akkor mikor, és hogyan tesz keresztbe.
Emellett a legjobb a játékban a kis történetes kártyák, amik külön háttérsztorit raknak a játékba, melyeknek a hangulata 5*. Mindenkinek ajánlom
| 4 / 5 csillag!
2018. 10. 11.
Na, ki az áruló?

A játék alapvetően co-operative, de az esetek legnagyobb részében, van köztünk egy áruló. nem tudni, hogy kicsoda, Általában kiszúrunk valakit, aki gyanúsan viselkedik, de legtöbbször kiderül, hogy csak a saját, titkos személyes célját próbálja teljesíteni, és nem ő az áruló, emiatt sosem egyértelmű, hogy ki tevékenykedik ellenünk.

Nagyon szeretem a játékot, annak ellenére, hogy a zombik, mint téma, nem igazán köt le.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 08.
Baromi jó kooperációs lehetőségeket nyújt, és a folytonos bizonytalanság, hogy van-e áruló.. Kezdőknek is ideális aki szereti a zombi témát!
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 25.
Nevetés és rettegés a fagyhalál küszöbén

Ez volt az első nem Monopoly szintű társasjáték, amivel játszottam. Nagyon féltem, hogy béna leszek, és persze rögtön az első mozgásomnál dobtam is egy harapást. : D Ennek ellenére fantasztikusan feelinges játék volt, a különböző narratíváknak hála enyhe szerepjátékos beütéssel. Nagyon örülök, hogy ez a társaság egyik kedvenc játéka, mert így nagyon sokat játszhatok én is. Kiváló, kooperatív módban is kellően feszült társas, ha pedig áruló is van... nem tudom, eddig mindig én voltam az áruló és nagyon rossz érzés volt, jobb szeretek együttműködni, mindazonáltal kellő körmönfontsággal és a trollkodásra való csipetnyi affinitással árulóként is izgalmas (alkalmasint még izgalmasabb is). Összességében szubjektív véleményem szerint az egyik legjobb játék, amit ismerek, belépő és haladó szinten is.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 13.
Walking dead után szabadon

Zombik, fegyverek, túlélőkolónia, cselszövés, árulás? Akkor a játék neked való. Nem túl komplex a játékmenet, könnyen követhető, az akciók nem túl kuszák, lépsz, dobsz, akciót hajtasz végre (keresel vagy ölsz) és ennyi. Na jó, kicsit azért kuszább, de röviden ennyi.
A játék maga élvezetes, első játéknak azt mondanám, hogy nem túl bonyolult, mondjuk vannak olyan részek, amiket nem értek (pl. a zajjelölő sáv betelik, nem történik semmi, ez nekem olyan nonszensz).
Az apró dolgoktól eltekintve amúgy tényleg nagyon jó, azt mondom, hogy viszonylag könnyen el lehet érni a célt benne (egyéni célok vannak), legalábbis nekem mindig sikerült.
Sok karakter, sok zombi, sok kártya, sok kocka.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 05.
Zombik hada

Az egyik legjobb társasjáték amivel valaha játszottam. Nagyon tetszenek a kidolgozott túlélők és képességeik, na meg sztorik a válaszútkártyákon. 80 válaszútkártya van, amelyek különböző feltételek esetén aktiválódnak. Néhány esetben nagyon kicsi az esély hogy pont az a válaszútkártya, amit kihúzott valaki életbe is lépjen, és amikor megtörténik annál viccesebb hogy hogy lehet ekkora mázlink vagy épp balszerencsénk.
Idáig még csak kétszemélyes módban tudtuk kipróbálni kooperatív játékként. És hát a szabályoknak megfelelően ilyenkor a főcél-kártyák durva oldalát kell használni. Az "Otthon, édes otthon" főcél kifejezetten nehéz, külföldi fórumon olvastam, hogy ha szerencsés túlélőket kapunk és a keresésekkor jó kártyákat húzunk akkor kb. 5 % az esély a nyerésre.....egyszer úgyis sikerülni fog, addig nem nyugszunk :D A szabályok és a túlélők képességeinek értelmezésekor nagyon oda kell figyelni, mert minden szónak jelentősége van. Eleinte elkövettük azt a hibát hogy rosszul alkalmaztunk néhány képességet. De most már ha elbizonytalanodunk valami apró részlet miatt, akkor megnézzük a neten hogy azt az adott dolgot hogy kell valójában értelmezni.
Nagyon várjuk a The Long Night megjelenését is magyarul. Bár az nem kifejezetten kiegészítőnek lett elkészítve, hanem önálló játékként, de annyi újdonság van benne, hogy kiegészítőként is simán elmegy és megéri majd megvenni, hogy még izgalmasabbá tehessük a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 01.
Lenyűgöző konstrukció

Ez a játék hozta vissza a gyerekkori társasjáték mániânkat. Az első "újabb generációs" társasunk volt. Azóta nincs megállás :). Csodálatos a kivitelezés. Nagyon jó hangulatú a játék. Ketten hamar kijátszható az összes küldetés és egy idő után nem lesz kihívás, ezért kell majd több játékos, hogy újra izgalmas lehessen.
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 24.
Túlélés

Túl vagyunk pár játékon a családdal (11,13,15 évesek), mind árulós és sima kooperatív módban (amikor senkinek nincs titkos célja). Kegyetlen egy játék, olyan döntésekre rákényszerítve, ahol csak a túlélés számít (bár lehet a túl sok vesztés miatt lettünk érzéketlenebbek a többi ártatlan túlélő iránt és simán kiküldtük még az frissen szült anyát is a hóra). Az árulós módban könnyebb a küldetés feladata, de lehet hogy lesz köztünk egy áruló aki kereszbe tesz a csapat túlélésének. Nekünk sikerül kiszavaznunk egy társunkat, mert olyan jól lapított az áruló, meg is nyerte a játékot miután a kerítést felvágva sorsunkra hagyott minket.
A kooperatív résznél nehezebb a feladat nekünk 3 fővel nem is sikerült teljesítenünk, 4-5 fő kell hozzá.
Lehet nekünk nem volt egyértelmű a szabályzat, de sokáig rosszul játszottuk mikor túlélőt (kívülálló kártyát) húztunk a tárgypakliból rögtön ki is játszottuk és ezért egy idő után túl nagy lett a túlélők tábora akiket nehéz volt már etetni. Mint kiderült ezt a lapot is kézbe lehet venni mint az összes többi lapot és akkor játsza ki az ember mikor akarja, vagy elcseréli valaki mással. A másik az éhinségjelző mikor nincs elég élelem, hogy mindenkinek jusson kerül egy üres konzerv a raktárba ami -1 morál, nem volt egyértelmű, hogy ezt minden körbe kell e levonni, de mint kiderült csak akkor van jelentősége ha újra éhezik a csapat, tehát ha megint nem tudnak enni még 1 üres konzerv kerül be és akkor abban a körben a 2 konzerv miatt már -2 morál kerül levonásra.
Még sokszor elő fog kerülni nálunk és amint kapható lesz magyarul a kiegészítő az is beszerzésre kerül. Egy kis nyomasztó zombis háttérzenével még jobb az élmény.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 20.
Fagyos igazság

Hidegen nézegettem a játékot, szépnek tűnt és kidolgozottnak. De nem volt maximális érzés, hogy ezt vegyem meg. A barátok nyomására mégis így tettem, és megvettem. Hazaérve a barátokkal, ki is próbáltuk. Azt kell mondjam, ennél kellemesebbet nem csalódtam még játékban. Izgalmas, pörgős, igazi TÁRSASjáték. Sok nevetés, néha vitatkozás és szégyen is becsúszott (fáradtan a csak még egy party érzés, aminek hatására másfél kör alatt mindenki meghalt a játékban).

Mindenkinek ajánlom, nem lesz unalmas még a 20-ik játékra sem.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 14.
Imádom

Az egyik, ha nem a leghangulatosabb társasjáték, amivel valaha játszottam. A játék összetett, de nem bonyolult, hangulatkeltő szövegekkel megszakított, de nem lassított játék. Aki szereti a zombi apokalipszis témáját, azoknak szerintem tetszeni fog. A doboz beltartalma jó minőségű, és jól rendezett, megéri az árát!
| 4 / 5 csillag!
2018. 04. 13.
Magyar zombis játék

Ha szeretitek a zombis társat de nem tudtok jól angolul akkor ez nektek való. Én is pont azért szeretem mert nem vagyunk perfekt angolok így nem kell gondolkodni azon, vajon mit kell csinálni mit jelentenek a jelzések stb... Végre egy magyar zombis játék.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 02.
Zseniális

Egyszerűen fantasztikus a játék! Igényes, gyönyörű, és értékelem, hogy felhívták a figyelmet a 18 karikás kártyákra, mi azokat ki is szedtük a gyerekek miatt. A karakterek is nagyon jól kidolgozottak, és külön klassz, hogy többet is lehet akár irányítani. Összetett, de ezzel együtt gördülékenyen játszható. Szeretem, hogy lehet variálni a játékot, lehet kooperatív, de az egyéni célokkal már kicsit más stratégiát igényel. Mi az első játékunkban ezt kihagytuk és igazán fergeteges játékélményben volt így is részünk. Jó ötlet volt beszerezni!
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 19.
Holtak között életben maradni

Rendkívül hangulatos, izgalmas társasjáték.
Tetszik, hogy a Holtak Tele ennyire jól és részletekbe menően dolgozza fel a zombiapokalipszis témát. Számomra ez az első komolyabb történetközpontú kooperatív társasjáték, és azt kell mondanom, a legjobb választás volt a bevezetésre. Amikor először a kezembe vettem a játékot, már maga a doboz, a külcsín is megfogott. A játékelemek igényesen vannak kialakítva, és teljes mértékben átadják azt a bizonyos hangulatot. A képekkel tarkított szabálykönyv szerintem abszolút rendben van, semmi sincs benne túlmagyarázva, és minden felmerülő kérdésünkre választ ad.
Nem szeretném túlságosan részletezni a játékmenetet. Legyen elég annyi, hogy magával ragadó, elgondolkodtató. Az egyéni és fő céloknak, a válaszútkártyáknak, valamint a megannyi eltérő képességgel rendelkező túlélőnek köszönhetően minden egyes játék más és más. Az éppen rendelkezésre álló időnknek megfelelően választhatunk küldetést magunknak. Ha egész délutános / estés programot akarunk, jöhet egy hosszabb túlélősdi, kevesebb szabadidő esetén pedig dönthetünk egy gyorsabb zombiölés mellett is. :)
Nagyon tetszik, hogy igyekszünk vigyázni kis csapatunk törékeny tagjaira, sőt olykor már egyfajta kötődést érzünk irántuk. Megesik, hogy valamelyik túlélőnk mindössze egy forduló erejéig marad velünk, a jobb sorsra érdemesek pedig kisebb csoda folytán kitartanak a végéig. A veszélykocka miatt sosem érezhetjük magunkat biztonságban. Sokszor áldozatokat kell hoznunk azért, hogy a kolónia javát szolgáljuk, de ha a szükség úgy kívánja, a saját érdekeinket kell szem előtt tartanunk. A válaszútkártyák ötletesek, és nem egyszer hoztak bennünket nehéz helyzetbe. Azt ajánlom, hogy ne olvassátok el őket előre, hadd legyen minden egyes esemény meglepetés. :)
Kooperatív módban ketten is remek kikapcsolódást nyújt, három vagy több résztvevő esetén viszont már megkapjuk azt a pluszt, hogy bármelyikünk áruló lehet, és a szüntelen gyanakvás még színesebbé teszi a játékot.
A Holtak Tele igazán próbára tesz bennünket. Minden egyes játék során feltesszük magunknak a kérdést: vajon képesek leszünk átvészelni a zimankós hideget, a holtak szüntelenül özönlő seregét, és életben maradni ebben a kegyetlen, reményvesztett világban?
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 19.
Más játék - MÁSokkal

Karácsonyra vettük meg, családi játéknak. Nem csalódtunk benne! Az első játék volt hosszadalmas (5-6 óra) a szabályok miatt, de az sem csapott unalomba. Gyerekeink is nagyon szívesen játsszák a barátaikkal is. (A gyerekek 13, 15, 17 és 19 évesek.)
Nem tudnám más játékhoz hasonlítani, mert a közös cél elérése mellett az egyéni érdekek is befolyásolják egy-egy játékos döntéseit. Amikor azt hiszed, hogy sikerül visszaszorítani a zombikat, akkor kiderül, hogy a melletted ülő áruló, és saját érdekei miatt képes feláldozni egy kolóniát. De az is lehet, hogy Te is a sorsára hagysz egy eltűnt gyermeket, mert mégiscsak egy éhes szájjal kevesebb... Számtalan lehetőség, nagyon sok karakter és döntések sorozata jellemzi ezt a játékot.
Két főnek is ugyanolyan jó játszani, mint 3, 4, vagy 5 játékosnak. De minél többen játsszuk, annál nagyobb az esélye, hogy áruló van a csapatban. Nekünk nagyon bejött!
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 02.
Soha semmi nem lesz ugyanolyan

Karácsonyra leptem meg magam a Holtak Telével. Nem érte indultam, de "rábeszéltek" (nem volt nehéz dolguk).
Soha semmi nem lesz ugyanolyan, gondolhatja az ember egy apokalipszis közepén. Emberi sorsokról kell döntenünk és a saját és csapatunk életét kockára tenni.
Elsőre kicsit bonyolult a játék menete, de 1-2 kör után már rutinból lehet játszani. Érdemes gameplayeket nézni a Youtube-n azért a szabályok megértéséhez.
A rengeteg karakter, krízis és főcél miatt, illetve a található tárgyak randomitásának köszönhetően, megunhatatlan a játék. Soha semmi nem lesz ugyanolyan, a játékban mint azelőtt volt.
Remek választás azoknak, akik egy hangulatos, hosszabb questet akarnak végigjátszani. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 22.
Winter is coming

Nemrég vettem meg a játékot és hát... egyik kedvenc lett :) Valamilyen tapasztalattal rendelkező társasjáték kedvelőknek ajánlom, akik egy jó társasággal akár 3-4 órát is eltöltenek a játék mellett. A kidolgozás 10/10 , a játékélmény fantasztikus és az újrajátszhatóság is végtelen. Mi magunk állíthatjuk be a nehézségi szintet a különböző küldetés vagy áruló kártyák segítségével, ez is egy pozitívum számomra. Szerencsefaktor a játékban nem nagyon van jelen, úgy hogy a nagyon stratégiai társasjáték kedvelőknek mindenképp egy kötelező darab :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 13.
Beköszöntött a tél

Én nagyon örültem, amikor bejelentették a magyar verzió érkezését, nekem az angol verzió is egy kedvenc volt, a hangulat illetve az akkor még számomra új játékstílus/mechanika miatt, viszont akkor azt éreztem a társaságban akikkel játszottunk nem volt meg a tökéletes angol tudás mindenkinél ami vontatottá tette a játékot, így nem vásároltam meg magamnak. A magyar verzió viszont megoldott minden nyelvi akadályt. Változatos, izgalmas semi-cooperative játék. Együtt harcoltok a kolóniára támadó zombi hordák ellen, és ha már minden játékot könnyen megnyertek, nehezítsetek árulókkal akik a csapat ellen játszanak, vagy játszatok a durva küldetés kártyákkal amik eléggé megnehezítik a játék megnyerését.
Szép, igényes kialakítás és design, nem műanyag hanem karton karakterek és zombik, viszont a minősége szerintem az elvárható.
Játék közben a látvány szerintem meghozza a szükséges hangulatot, akik szeretik a szerepjátékot és a zombi apokalipszis témát, azoknak a válaszút kártyák és a fő feladatok szövegei illetve egy kis fantázia könnyen hozhatja az elvárt élményt.
5-6 játékunk van egyenlőre benne a magyar verzióban, és eddig nagyon szeretjük, nem találtunk benne különösebb hibát, egy-egy apró hiányosságot éreztünk a szabályok ismertetésében amit nem tudok, hogy az angol verzió is hiányos e ilyen szempontból, viszont egy kis társasjátékos gyakorlattal, és "házi szabályokkal" ezeket könnyen ki tudtuk pótolni.
Mindenkinek ajánlom, 2 fő-nek is, akár pároknak, mi nem számítottunk rá de élveztük a két személyes játékot is ( 1 személy 2 helyett 3 karaktert irányít )