Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Homályrév

Ár:
59.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (14)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Minden idők legnagyobb fantasy kalandja, sok száz órányi csata, hatalmas világ, számtalan szörny és kincs vár rátok Homályrévben! A Homályrév összetett, történetvezérelt, „legacy” társasjáték. A játékban hősök egy csapatát irányíthatjuk kalandról kalandra, befolyásolva a világ történelmét, kergetve saját céljainkat, folyamatosan erősödve, egyre okosabban együttműködve, újabb és újabb képességeket, mágikus fegyvereket és tárgyakat szerezve, félelmetes szörnyeket legyőzve... míg fény nem derül Homályrév ősi rejtélyére... „Legacy”: a játék során megváltozhatnak egyes szabályok, illetve újak léphetnek életbe; megváltozhatnak vagy végleg kikerülhetnek játékelemek.

Vélemények

4.57
14 értékelés
5
(12)
4
(0)
3
(1)
2
(0)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 01. 03.
Tökéletes játék
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 16.
Nagyon szeretem ezt a játékot és ezt mondom úgy hogy megtalultam hogyan kell játszani és hogyan kell alkalmazni....igaz van néha néha bizonytalanság a szabályokat illetően de ebben játékban nem a szabályok értelmezése vagy tanulása a nehéz hanem konkrétan maga a játék. Én nehezen tudom teljesíteni. Szoloban játszom " amikor elvileg könnyebb és neheziteni kéne " de el se tud képzelni hogy lehet ezt nehéz vagy nagyon nehéz szinten teljesíteni. Egyszerűen elfogy a kártya a kezemből szinte mindig. És akkor azt a luxust nem is említem hogy pénz " zsákmányolni" mennyire nincs időm. A rajongásom sokkal nagyobb és fel nem adom de nem holnap lesz ennek vége....
Köszönöm a gemklubnak a munkájukat.
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 10.
Szerintem ha a játék szigorúan csak a csatákról szólna, akkor csupán simán egy jó játék lenne.

Ami zseniálissá teszi az a körítés, történet, és a felfedezés - még úgy is, hogy nem tartom magam túl nagy fantasy-snak. Számomra a legizgalmasabb rész mindig a csaták közt van, mikor a történet halad előre; döntéseket hozunk, merre menjünk, hogyan fejlődjünk; borítékokat nyitunk ki, stb. Eddig 4-5 küldetést játszottunk le, de mindig nagyon várjuk, hogy mikor tudunk összeülni a következő játékalkalomra.

A játéknak természetesen vannak hibái:
-elég hosszú az előkészítés, és néha kicsit körülményes lehet az adminisztráció (de a játékhoz lehet kapni - vagy készíteni - rendező inserteket, melyek megkönnyítik a pakolást.
-az ára is elég borsos, ami sokakat eltántoríthat (bár ha kiszámolod, hogy a többtucat küldetés alatt hány órát fogtok beleölni és leosztod a játék árával, akkor kiderül hogy sokkal jobban megéri mint egy mozijegy :) )
-a játék elég összetett - de logikus - ezért kezdő játékosoknak nem biztos hogy könnyű falat. (Sokat segíthet, ha játszottatok már körökre osztott RPG-vel számítógépen, mert úgy elég sok párhuzamot lehet találni)
-a játék legacy, tehát kvázi "egyszer használatos", de 90+ küldetést tartalmaz, tehát leköti egy időre az embert. (Lehet kapni leszedhető matricakészletet, ha esetleg később el akarjátok adni, vagy újrajátszani, de a spoilerek miatt ez már nem hiszem hogy túl érdekes)

A játékot azoknak ajánlom főként, akik élvezik a felfedezős dolgokat - mint pl a Pandemic Legacy - mert nagyon király része a játéknak a borítéknyitás, karakterek feloldása, stb. Az sem árt, ha van 1-3 játékostársad, akivel rendszeresen össze tudsz ülni játszani, mert a küldetések számából adódóan elég időigényes végigvinni a kampányt.

Ha megjelenne magyarul a kiegészítője, vagy a "folytatása" a Frosthaven, már rendelném is :)
| 5 / 5 csillag!
2020. 09. 20.
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 10.
Súlyos dungeon crawler

Nagyon látványos, részletgazdag játék, látszik, hogy a készítők rengeteg munkát fektettek bele. Többnyire számítógépes játékokhoz szokott testvéremmel nagyon könnyen átéltük a játékot, és a barátnőmet is roppant gyorsan beszippantotta. A kampányra épülő játékmenet garantálja, hogy később is elővegyük, és a változtatható nehézség garantálja, hogy ha régen vettük elő a dobozból, akkor kevésbé büntessen.
A vastag szabálykönyv ellenére nem jelentett komolyabb nehézséget a tanulási fázis, viszont nyilvánvalóan nem kezdő játékosok a célközönsége. A tábla felállítása komoly időt igényel, a karakterek "resource" menedzsmentje is könnyebb, átláthatóbb, ha az ember tud angolul és telefonos applikáción keresztül végzi. Ha már applikáció, akkor a harcban előkerülő kártyákat is lehet ilyen módszerekkel pótolni, már persze ha erre valakinek igénye van.
A harcrendszer furának tűnhet, de szerintem ez adja meg azt a kellemes fűszerezést, amit eddig csak ennél a játéknál tapasztaltam. Sikerül a játéknak a random faktort kártyákkal elérnie, ami miatt az ember nem érzi azt, hogy "rosszul dobtam a kockákkal, most megszívtuk", hanem bizony következményekkel jár, ha az ember rossz kezdeményezésű kártyákat játszik ki.
Az ára borsos, mindenképpen érdemes beszerezni mellé egy rendezőt, illetve az eltávolítható matricákat az újrajátszhatóság miatt.
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 25.
Ez egy varázslatos mesevilág

Aki azt várja, hogy munkáslehelyezős, erőforrás gyűjtögetős, eurót kap az téved. Értelemszerűen az keresse aki élvezi a csatákat, de mesterfokon. A szűk szemellenzővel nézzük akkor ez nem más mint ütök kapok. Ha nem akarsz nem is fogsz többet látni. Ha ez elrémiszt bele se kezdj. De akkor mitől olyan híres?

- Van egy csodás története. Ahol küldetésről küldetésre Homályrév és a körüli területek meglátogatásával csatába keveredsz. A történetek jók, de ne számítsunk 10 oldalas olvasmányra. Csak ami fél oldalba belefér. Ezen kívül a történetet erősítik az általunk választott karakterek története és a városi és uti események története. Nem fog ez sok időt elvenni a csatától, de mégis megteremti az atmoszférát.

- A csatarendszer rendkívül egyedi és elképesztően érdekes, rafinált, megunhatatlan. Nincs dobókocka a játékban. Egy lapot húzol, hogy az ellenfél mit csinál "Mozog és támad" , vagy csak mozog és gyógyul esetleg lényt idéz. Ha támad, támadásmódosítót húz ami az ütőerejét csökkenti, növeli. Te a kezedből választasz kedvedre egy lapot ami akár egy csoportot is támadhat vagy csak egy ellenfelet de azt nagyon. A lapjaidat be kell osztani, mert bár párszor újrahúzhatod őket, de elfogyhatnak a játék végéig és akkor te már nem veszel részt az utolsó pár lépésben.
- A karaktered tapasztalati pontot és aranyat gyűjt így a következő csatában már jobb karddal megy vagy egy jobb kártyával a kezedben...esetleg egy meglévő kártyát matricázol fel erősebbre.

Rengeteget lehetne róla mesélni, de így is sok volt. Kihagyatatlan aki szereti a dungeon crawlereket.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 16.
Válasz a kérdésekre

@Róbert: A játékban kalandok vannak amik különböző alapterületű és felépítésű helyszínek, különböző szörnyekkel. Amit eddig játszottunk az mind olyan volt, hogy vagy mindenkit vagy egy bizonyos ellenséget kellett megölni.

@Csata: Kifesthető, műanyag figurák tartoznak a különböző karakterekhez. (pl így nézhetnek ki: https://no.pinterest.com/kjetilhodne/gloomhaven/)

Jelenleg nagy kedvencünk a játék, a kalandokat lehet erősebbé és gyengébbé tenni, kinek hogyan tetszik. A történetek jók hozzá. A játékhoz viszonyt érdemes készíteni/beszerezni egy rendszerezőt mert nagyon sok dologból áll és sokáig tart előszedni és elrakni mindent.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 10.
Három fiammal kezdtünk bele, a legkisebb csak az éppen nem használt szörnyek lapocskáit győzi le. Nagyon oda vannak érte még rendrakásra is képesek, hogy játszhassunk, a legidősebb egyszer megkérdezte homályrévezünk-e ma este, mert akkor eléri a korábbi vonatot. Volt, hogy az új karakter dobozát késő este nyitottuk, a legifjabb játékosunk hajnalban ébredt és nézegette a kártyákat.
A lényeg az hogy szerepjáték (ceruzás, papíros) helyett nem jó, vannak ugyan döntések, lehet fejlesztési irányokat választani, de alapvetően harcból áll a játék 95 %-a, meg némi pakolásból.
Gondolkodást, tervezést igényel, semmiképpen nem egyszerű kockadobálós gyakós játék.
Azt javaslom mindenkinek nézzen utána milyen játék, mielőtt megveszi vannak videók, leírások... Így nem lesz csalódás.
| 1 / 5 csillag!
2020. 01. 25.
Két küldetés után nem folytattuk. Egyszerűen elég volt belőle. Minik ugrálnak műanyag talpacskákra erősítettt karton szörnyek körül, bosszantóan rusnya pályákon. A kártyák minősége és grafikája még ezeken is túltesz, a két kártyás támadás, meg hogy ne említsd a társadnak mit fogsz csinálni pedig már csak hab volt a tortán. Próbáltuk házi szabályokkal élvezetessé tenni a tök száraz játékmechanikát, de sehogy nem állt össze. Biztos van akinek bejön ez, még olyan is lehet, akinek tetszik a design, lelke rajta, nekünk még visszavan egy csomó app küldetés az Odalentben, azt fogjuk kitolni, és ha 3 hét után sem lesz kedvünk ennek nekiülni, akkor for sale.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 10.
Helló!

még nem próbáltuk ki, de nagyon jónak tűnik csak a szabályokat átböngészve! ami 52 oldal, szóval aki a komplexebb játékokat szereti az vágjon csak bele...

ha jól láttam a matricák nem eltávolíthatók, eltávolítható matrica szettet be lehet külön szerezni hozzá? angol nyelvűhöz volt ilyen kiegészítő...a neten legalábbis írtak róla
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 05.
Nagyszerű

Az elmúlt 10 év legjobb megjelenése.
Borsos ára mellett is megéri beszerezni.
Egyedülálló élményt nyújt, mintha egy másik
világba csöppennénk a játék ideje alatt.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 02.
Szerintem szuper lett!

"Ma átvettem a játékot, egyszerűen súlyos a maga 10 kg-jával, de van benne tartalom is! 95 küldetés többféle feladattal külön füzetben, amit kooperatívan végig lehet játszani. A küldetések céljai eltérőek, de a küzdelem adja mindegyik alapját...
Igényes kivitel, ahogy nézegettem egy apró elírást vettem észre, egyébként szépen megfogalmazott, ötletes szövegeket tartalmaz a játék. Bármilyen drága is, szerintem megéri az árát!"
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 07.
Ebben figurák lesznek, vagy a papírra nyomtatott verziók?
| 3 / 5 csillag!
2019. 08. 07.
Azért ugye a játék nem csak arról szól, h különböző helyszíneken kell legyilkolni különböző szörnyeket, mint pl. a Diablóban?