Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

13.990 Ft

Hősök útja

13.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (6)

Leírás

Minden hősnek meghatározó a múltja - de a jövőjét szabadon alakíthatja! 

Könnyen tanulható, tematikus társasjáték csodás illusztrációkkal. A játékosok egy fantasyvilágban "építhetik fel" karakterük élettörténetét, megküzdve ellenségekkel és vállalva a kihívásokat. Ezek erősíthetik jellemét, de a becstelenség irányába is vihetik - míg sorsa be nem teljesül...

Játékbemutató videó

Vélemények

4.17
6 értékelés
(3)
(1)
(2)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2022. 12. 28.
Szerintem nagyon élvezetes és jol el vannak vele a kicsik.
2022. 09. 28.
2021. 05. 15.
Sziasztok!
A hősök útját a 7 csoda párbajhoz hasonlítanám, fantasy történettel megfűszerezve. Maga a játékmechanika elég jó lett volna, de szerintem a lapok képességei nem sok pluszt adnak a játékhoz. "Ha ezt a lapot kijátszod, kapsz erőt ügyességet" vagy "ha ezt a lapot kijátszod, kapsz karizmát és ügyességet" elég szegényes, nem lett valami változatos. A lapok elcsúsztatása alá, felé, sem túl jó megoldás, teljesen átláthatatlan, nem látni milyen képességből mennyi van, úgy kell összevadászni. Összességében túl sok az információ, túl sok mindenre kell figyelni, amik befolyásolják a játékodat: eredet, motivációs, végzet lap, hős, antihős lapok….még sem adnak sokat a játékhoz. A kivitelezés sem éppen a legjobb, a tapasztalat és erényjelző nagyon silány, a rúnákat pedig nagyon könnyű összekeverni, a többivel nincs gond.
A játék pozitívuma: a grafika elképesztően szép!! Az ember kipakolja és gyönyörködik a szép nagy lapokban, igazi fantasy élmény!! A játék könnyen felpakolható, és értelemszerűen minden a helyére kerül. A tárolók is jól ki vannak találva. A játékmechanizmus, a kártyák elnevezése ötletes, főleg a kihívásoknál a választható út. A szerencsefaktor elenyésző, hiszen amiben jó a hősünk, arra az útra fogunk lépni, vagyis jócskán megnövelhetjük a kihívás esélyinket plusz rúnákkal. Az, hogy nincs dobókocka, külön dicséretes, csak a rúnákat máshogy színezhették volna. A Játék ára a tartalomhoz képest teljesen elfogadható, gondolom a tapasztaltjelzőkön spóroltak :). A játékidő nem túl hosszú, tartható, ami a dobozán áll (mi hárman játszottunk kb. 1 óra) Aki bele tudja képzelni magát a történetbe, annak a végére kijön egy sztori, hogy lett parasztlegényből igazi hős!!
Összegezve ezért a pénzért egy kellemes kis játékot kapunk, de kicsit úgy érzem, hogy a játékmechanika megalkotása után, a lapok egyedisége odalett, és grafika szépségén áll meg a játék.
2021. 02. 23.
Nagyon sokat kerestem játékokat, amiben a hangsúly a történet mesélésen, karakter fejlődésen van. Nagy kedvencem volt anno a Kaland, Játék, Kockázat széria, valamint szeretem a különböző szerepjátékokat is.
Eléégé megörültem, amikor megtaláltam ezt a játékot, "Kalandra születtél", "Kezedben a sorsod" áll a dobozon is.
Közel egy órás játékidő, történet, rúna dobálás, épül a karaktered, iszonyatosan jól hangzik, egy könnyed játék két komolyabb menet között.

Ám sajnos a játék óriási csalódás volt, vagy csak én vártam teljesen mást a játéktól ami. Konkrétan ez a játék egy Splendor megfűszerezve story kockával. Különböző erőforrásokat/karakter statisztikákat figyelembe véve, rúna dobálással próbálod megszerezni a kint lévő kártyákat, amikre éppen van esélyed. Ezeken szerepel egy-egy mondat, amiből a végén elmeséled a saját karaktered útját.
Nem azt mondom, hogy rossz játék, de aki hasonló elvárásokkal, áll hozzá mint én nagy csalódásra számíthat.
2020. 12. 22.
Nagyon szép, igényes nyomtatással jelent meg a társasjáték, ma érkezett meg a számomra. Az elemeket jól és értelmesen el lehet pakolni benne. A történetmesélős játék koncepciója nagyon megfogott, láttam egy bemutatóvideót a Fun with geeks-en róla, ez alapján döntöttem úgy, hogy érdemes benevezni erre. Nem baj, hogy ebben nem az egymás elleni akciók, akadályok képzése a fő cél, de azért egy-két dobás eredményét lehet benne befolyásolni. Tetszik az, hogy a történetet kell kialakítani - vagyis a karakteralkotást kell lejátszani benne. Jó játék!
2020. 09. 15.
Sziasztok!

   Elképesztően jó történetmesélős társas, vastagon megtömve szerep és kalandjáték elemekkel. Eddig akárhány emberrel ültünk le játszani, mindenkinek nagyon tetszett, és mikor pár hét múlva újra összejöttünk már náluk is ott figyelt a polcon. Hogy miért? Egyszerű de magávalragadó, lendületes játék erős atmoszférával és komplex karakterekkel akikkel könnyű azonosulni, mert... nos mi választjuk ki a háttértörténetüket, motivációjukat, kezdő képességeiket, és életcéljukat. Azután kalandok tüzében edzve tökéletesítjük őket és ha egy-egy megpróbáltatás során el is bukunk, csak még inkább magunkénak érezzük majd a történetüket.
   Ráadásul mindezt végül saját szemszögünkből a játékostársaink elé is tárhatjuk, olyan kalandregényt körítve az események sorozatához amilyet csak szeretnénk. Az életút pedig akkor is garantáltan lebilincselő lesz, ha nem mi szereztük vele a legtöbb pontot, sőt! Így nem csak a nyertesnek élvezetes a játék. (A legtöbbször az alapján választunk majd próbát, hogy mit tennénk az adott helyzetben hősünk bőrébe bújva, nem pedig holmi lapokra nyomott győzelmi pontok végett.) A rendelkezésre álló végtelenül változatos "fantasy építőkockák" segítségével nem ritkán olyan történet bontakozik ki kezeink között, mely gyakorlatilag kedvenc regényünk újraélésével egyenlő.   A játék során jópár lappal alkalmunk nyílik interakcióra a többi hőssel, pl. segítségül hívhatjuk őket saját próbatételünk során, vagy kicsit borsot törhetünk az orruk alá, esetleg elriaszthatjuk egy kihívástól ha éppen azt diktálja karakterünk érdeke. Játékostársunk ellehetetlenítését azonban nem teszi lehetővé a Hősök Útja.
   További előnye, hogy nagyon szép, nem drága, 3 perc alatt setupolható (ez utóbbi sajnos az egyébként szuper kiegészítőire már nem igaz), 10 perc a szabálymagyarázat, és egy-másfél óra a játék. Párosban is működik, de 3 főtől fölfelé egyértelműen jobb. Ja, és nem mellesleg rúnákkal dobhatunk.

-M-