Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hősök útja

Ár:
13.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (3)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Minden hősnek meghatározó a múltja - de a jövőjét szabadon alakíthatja! Könnyen tanulható, tematikus társasjáték csodás illusztrációkkal. A játékosok egy fantasyvilágban "építhetik fel" karakterük élettörténetét, megküzdve ellenségekkel és vállalva a kihívásokat. Ezek erősíthetik jellemét, de a becstelenség irányába is vihetik - míg sorsa be nem teljesül...

Vélemények

4.33
3 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 3 / 5 csillag!
2021. 02. 23.
Nagyon sokat kerestem játékokat, amiben a hangsúly a történet mesélésen, karakter fejlődésen van. Nagy kedvencem volt anno a Kaland, Játék, Kockázat széria, valamint szeretem a különböző szerepjátékokat is.
Eléégé megörültem, amikor megtaláltam ezt a játékot, "Kalandra születtél", "Kezedben a sorsod" áll a dobozon is.
Közel egy órás játékidő, történet, rúna dobálás, épül a karaktered, iszonyatosan jól hangzik, egy könnyed játék két komolyabb menet között.

Ám sajnos a játék óriási csalódás volt, vagy csak én vártam teljesen mást a játéktól ami. Konkrétan ez a játék egy Splendor megfűszerezve story kockával. Különböző erőforrásokat/karakter statisztikákat figyelembe véve, rúna dobálással próbálod megszerezni a kint lévő kártyákat, amikre éppen van esélyed. Ezeken szerepel egy-egy mondat, amiből a végén elmeséled a saját karaktered útját.
Nem azt mondom, hogy rossz játék, de aki hasonló elvárásokkal, áll hozzá mint én nagy csalódásra számíthat.
| 5 / 5 csillag!
2020. 12. 22.
Nagyon szép, igényes nyomtatással jelent meg a társasjáték, ma érkezett meg a számomra. Az elemeket jól és értelmesen el lehet pakolni benne. A történetmesélős játék koncepciója nagyon megfogott, láttam egy bemutatóvideót a Fun with geeks-en róla, ez alapján döntöttem úgy, hogy érdemes benevezni erre. Nem baj, hogy ebben nem az egymás elleni akciók, akadályok képzése a fő cél, de azért egy-két dobás eredményét lehet benne befolyásolni. Tetszik az, hogy a történetet kell kialakítani - vagyis a karakteralkotást kell lejátszani benne. Jó játék!
| 5 / 5 csillag!
2020. 09. 15.
Sziasztok!

   Elképesztően jó történetmesélős társas, vastagon megtömve szerep és kalandjáték elemekkel. Eddig akárhány emberrel ültünk le játszani, mindenkinek nagyon tetszett, és mikor pár hét múlva újra összejöttünk már náluk is ott figyelt a polcon. Hogy miért? Egyszerű de magávalragadó, lendületes játék erős atmoszférával és komplex karakterekkel akikkel könnyű azonosulni, mert... nos mi választjuk ki a háttértörténetüket, motivációjukat, kezdő képességeiket, és életcéljukat. Azután kalandok tüzében edzve tökéletesítjük őket és ha egy-egy megpróbáltatás során el is bukunk, csak még inkább magunkénak érezzük majd a történetüket.
   Ráadásul mindezt végül saját szemszögünkből a játékostársaink elé is tárhatjuk, olyan kalandregényt körítve az események sorozatához amilyet csak szeretnénk. Az életút pedig akkor is garantáltan lebilincselő lesz, ha nem mi szereztük vele a legtöbb pontot, sőt! Így nem csak a nyertesnek élvezetes a játék. (A legtöbbször az alapján választunk majd próbát, hogy mit tennénk az adott helyzetben hősünk bőrébe bújva, nem pedig holmi lapokra nyomott győzelmi pontok végett.) A rendelkezésre álló végtelenül változatos "fantasy építőkockák" segítségével nem ritkán olyan történet bontakozik ki kezeink között, mely gyakorlatilag kedvenc regényünk újraélésével egyenlő.   A játék során jópár lappal alkalmunk nyílik interakcióra a többi hőssel, pl. segítségül hívhatjuk őket saját próbatételünk során, vagy kicsit borsot törhetünk az orruk alá, esetleg elriaszthatjuk egy kihívástól ha éppen azt diktálja karakterünk érdeke. Játékostársunk ellehetetlenítését azonban nem teszi lehetővé a Hősök Útja.
   További előnye, hogy nagyon szép, nem drága, 3 perc alatt setupolható (ez utóbbi sajnos az egyébként szuper kiegészítőire már nem igaz), 10 perc a szabálymagyarázat, és egy-másfél óra a játék. Párosban is működik, de 3 főtől fölfelé egyértelműen jobb. Ja, és nem mellesleg rúnákkal dobhatunk.

-M-