Vélemény részletei

Azul: Sintra üvegcsodái

Átlagos vevői értékelés:

Azul: Sintra üvegcsodái

Termék értékelése:

Értékelés
Termék vélemény (létrehozva 2019. április 7.):
Kezdjük akkor az elején!
A doboza valami elképesztően jó anyagból van. Nagyon jó hozzá érni. Kicsomagolás közben is csak elismerő szavakkal tudtam illetni a játékot. Az üvegkockákhoz is kifejezetten jó érzés hozzányúlni. Szóval első benyomás nálam csillagos ötös!
A játszhatósága viszont hagy némi kívánnivalót maga után!
Összefoglalnám röviden a tapasztalataimat 2 játék után.
Kezdjük a negatívumokkal!
• Szerintem nagyon esetleges megoldás az, hogy a játékos bábuval az asztalon kell lépkedni! Vagyis nincs a bábú alatt játékos tábla!
• A pontozó táblán nem egyenes vonalon, vagy esetleg körvonalban kell lépkedni, hanem cikk-cakkban!!!! Sokszor azt sem tudom, merre van előre és merre van hátra! Teljesen értelmetlen megoldás. Ráadásul egy ember kezeli adott esetben mind a 4 játékos pontozó jelölőjét, ami simán vezethet rossz pontozáshoz.
• Elpakolhatóság! Borzalom! Az előző verzióban nagyon szépen megoldották ezt, sajnos itt nem sikerült. Ezt a problémát felvetették már többen is más fórumokon.
Na és akkor a pozitívum!
Sokkal több gondolkodást igényel, mint az alapjáték és ez nekem nagyon tetszik. Végig izgalomban tartja az embert, még akkor is, ha épp nem mi következünk. Nekem sokkal jobban tetszik a Sintra, mint az alapjáték. A játékszabály kicsit bonyolultabb, mint az elődjénél, de simán tanulható pár perc alatt ez is. Remek kis party játék, tele izgalommal! Mindenképpen ajánlom!