Vélemény részletei

Holtak tele – Válaszúton

Átlagos vevői értékelés:

Holtak tele – Válaszúton

Termék értékelése:

Értékelés
Termék vélemény (létrehozva 2019. május 13.):
Kiváló hangulatú társasjáték igényes dizájnnal, rengeteg játékelemmel és a jellegéhez mérten illő szerencsefaktorral. Az ilyen kooperatív jellegű társasjátékok esetében szerintem az első és legfontosabb dolog a hangulat (többek közt ezért sem tudtam megszeretni a Pandemicet), melyet itt kiválóan szolgál a játék minden egyes aspektusa. A válaszútkártyák biztosítják a változatosságot, az egyéni célkártyák és árulókártyák pedig csavarnak egyet a játék kooperációs jellegén. A korábban felsoroltak mellett a fő célkártya, a fel-felmerülő krízisek mind az élmény történetiségét mélyítik el, így a játék gyakorlatilag tökéletesen modellezi le egy kiváló zombis film narratíváját. Noha a megjegyzendő szabályok száma sok, ezek mindegyike logikus, a felépített világ szabályrendszeréből következő (zajszűrők felhelyezése, veszélykocka, sebek, fertőzések, harcok, haszontalan túlélők, élelem).
Negatívumot nem is igazán tudnék megemlíteni, az egyetlen bosszantó dolog az a meglehetősen magas szerencsefaktor (keresésnél, gyalog közlekedésnél, krízis felfedésénél), ám mivel kifejezetten igénylik a kooperatív, történetmesélős játékok ezt a fajta elemet, így ez sem a játékkal kapcsolatban megfogalmazott negatívum, egyszerűen csak bosszantó tud lenni, ha rögtön az első gyaloglásod alkalmával zombiharapásba ütközöl :D
Ketten és négyen játszottuk eddig, izgalmas volt mindkét esetben, de azért inkább azt javasolnám, hogy ha tehetitek, többen és nehezebb (de legalább hosszabb) fő céllal, úgy lehet igazán elmerülni benne.