Vélemény részletei

Samurai Sword

Átlagos vevői értékelés:

Samurai Sword

Termék értékelése:

Értékelés
Termék vélemény (létrehozva 2018. május 8.):
Nagytestvérével a Bang!-el sosem játszottam ugyan, de annál többet hallottam róla, leginkább pozitív dolgokat. Mivel a vadnyugati téma hidegen hagy, ellenben a feudális japán témakörével, nem volt kérdés melyiket is válasszam. Összehasonlítani ugyan a fenti okból kifolyólag nem tudom a Bang!-el, és a kártyajátékok sem a szívem csücskei, de az biztos, hogy ez a játék örök kedvenccé vált. Az első 1-2 játék döcögősen ment, nehezen hangolódtam rá (talán az angol/olasz nyelv is közrejátszott), s a közönség sem volt túl lelkes (főleg, hogy a minimál, 3 fős verzióban próbálgattuk). Pár hónapot pihent, utána viszont nagy élményeknek ágyazott meg, s kissé csodálkoztam is magamon, mi nem volt kerek a szabályok és a játékmeneten az első nekirugaszkodáskor.
A kissé bőre szabott, de igényesen kialakított doboz, egy minőségében és grafikai megoldásaiban is szép és harmonikusan kivitelezett lapokat tartalmaz. S bár hárman is játszható, a benne rejlő igazi élményt csak sok (5-6-7) emberrel lehet előcsalni. Valódi stratégia bújik meg a játékban, hiába a rossz lapjárás, ha kellően meggyőzőek vagyunk és jól kooperálunk, vagy győzzük meg az ellenfelet, hogy valójában egy oldalon állunk akkor igazi esélyekkel menetelhetünk a győzelem felé, s a végén sem maradhatnak el a hitetlen, szinte sértődött ábrázatok, akik felültek a taktikának, mikor lehull a lepel mindenkiről. Zseniális játék!
Érdemtelenül csak eredeti nyelven kapható, amit személy szerint nagyon sajnálok, s remélem egyszer magyar nyelven is kiadásra kerül a kiegészítőjével egyetemben.
Egyértelműen öt csillagos game!