Vélemény részletei

Ticket to Ride - Nordic Countries (Zug um Zug Skandinavien)

Átlagos vevői értékelés:

Ticket to Ride - Nordic Countries (Zug um Zug Skandinavien)

Termék értékelése:

Értékelés
Termék vélemény (létrehozva 2016. december 10.):
Az alapjátékot kibővítő táblák közül ez a téli hangulatban tervezett menetjegyeivel és vagonkártyáival, lila-fehér-fekete vonatokkal és különleges szabályaival igyekszik belopni magát az emberek szívébe.
A tábla nagyon szépre sikeredett, élmény rajta kis vagonjainkat lerakosgatni és dicséret illeti a takaros havas kártyákat is.
A játék célja változatlan, azonban több finomságot is tapasztalhatunk. Elsődleges, hogy ez a tábla kifejezetten 2-3 fős játékra került megtervezésre (a dupla útvonalakat 3 játékos esetében lehet 2 személynek elfoglalnia). A megszokott 45 vonat helyett 40-et kap minden játékos, ami mutatja, hogy itt rövidebb lesz a játékidő.
A tábla kialakítása kifejezetten versengőre sikeredett, egy-egy vasútvonalért ádáz küzdelem is kialakulhat. Ez valakinek tetszeni fog, de az „érzékenyebb lelkűeknek” inkább az Európa verzió ajánlott.
A játék végi bónusz 10 pont a legtöbb menetvonalat teljesítő játékos(ok)nak jár, így célunk minél több kiépítése.
Az Európa verzióból megismert alagutak és kompok itt is megjelennek. A mozdony kártyák azonban csak ezek esetében számítanak dzsókernek, hagyományos vonalakon már nem. Cserébe egy-egy mozdony megszerzése után még elvehetsz egy kártyát a kikészített 5 lap közül vagy a húzópakli tetejéről. Újdonság, hogy kompok esetében a mozdonykártyát bármilyen – jól érted, bármilyen – 3 lap eldobásával kiválthatod.
A táblán megjelenik az eddig leghosszabb útvonal szürke színben „pompázva”, a Murmanszkba vezető 9 hosszú és 27 pontot érő „monstrum”. Mivel egy színből elég nehéz ennyit összeszedni, így extraként bármelyik 4 kártya felhasználható, mint a szükséges szín egy lapja.
Összességében vizuálisan remek változat versengő játékosok részére. Két fős játékhoz kifejezetten ez ajánlott.