Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

7.990 Ft

Igen?

7.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (28)

Leírás

Az érdekes kérdések partijátéka. 
Az Igen? Győri Zoltán beszélgetésindító társasjátéka. A játékosok könnyed és komoly kérdésekre válaszolnak igennel vagy nemmel – és meg kell tippelniük, vajon a többiek hogyan válaszoltak... Az empátiát fejlesztő társasjáték. Önállóan is játszható, de kombinálva az Igen? És... társasjátékkal akár 12 fő is játszhatja!

Játékbemutató videó

Vélemények

4.39
28 értékelés
(21)
(2)
(2)
(1)
(2)
Értékeld a játékot!
2021. 12. 13.
Pozitívum:
- Érdekes maga a játék koncepciója.
- Tetszett, hogy kb. 1 perc alatt meg lehet érteni a szabályokat és nagyon gyors egy kör.
- Nincs sok apró alkatrész benne, ami elvesztés esetén hátráltatná a játékot.
Negatívum:
- A kérdések kb. 80 %-a olyan unalmas és együgyű, hogy egymás után dobáltuk el a kártyákat, mert semmi izgalom nem lett volna benne (Pl: Hámozóval pucolod a krumplit?...ne már..)
2021. 05. 04.
Nagyon tetszett a játék. Tényleg ment a sztorizgatás egy-egy kérdés után. Nagyon jó hogy ezt megalkottátok!
2021. 03. 16.
A kedvencem! Az osztályomnak is elvittem, és nagyon tetszett nekik, mély beszélgetések alakultak ki néhány kérdés után.
2021. 03. 10.
A páromtól kaptam nőnapi ajándékként tavaly ezt a játékot, idén pedig a második részét, mert annyira megszerettük. Imádjuk a kérdéseket benne, még barátokkal is elővettük mert kíváncsiak voltak mi ez. Nagyon jókat beszélgettünk, sok olyan dolog is felmerült amire magunktól sose jöttünk volna rá. Gratulálok a szerzőnek!
2020. 12. 25.
Unalmas, pénzkidobás volt. Hülye voltam, hogy egyből kiegészítővel rendeltem meg.
2020. 06. 18.
Könnyed megismerés

Kicsit könnyedebb játék mint pl. az Ego.
Itt úgy ismerhetjük meg a másikat, hogy nincs az a tétje, mint az Egoban, hogy mit gondolunk a másikról,
mert nem emberre hanem válasszámra kell tippelni.
Jó kis játék, ajánlom. Én jó áron jutottam hozzá (4K) úgy megérte.
2019. 11. 28.
Ismerd meg jobban a másikat

Ha nem hagyományos társasra vágyik a csapat, és nem is csak cseverészni szeretne, akkor ez egy jó kis társas, amely megadja a beszélgetés fonalát. Olyan dolgokra is fény derülhet, amikre nem is gondolunk.
2019. 11. 25.
ismerj meg

Jó kis játék, amely sokat segít a játékosok mélyebb megismerésében és arra is rávilágít, hogy mi hogyan látunk másokat. Kell hozzá a megfelelő nyíltság és kockázattűrés, mert olyan kérdések is felmerülhetnek, amelyekben nem szívesen nyilatkozunk. De mi történik, ha valaki hazudik és ezt nem vallja be? Néhány bugyuta kérdéstől eltekintve igen jó játék.
2019. 08. 01.
Egyszerű és nagyszerű

Egy barátnőmmel kipróbáltuk az üzletben ketten, és annyit nevettünk közben, hogy végül mindketten meg is vettük. Itthon a párommal jászottuk eddig, szintén kettesben. A játékszabály két perc alatt megtanulható. Hol vicces, hol elgondolkodtató, de az biztos, hogy sok olyan kerdést megválaszolunk mostanában, amit eszünkbe sem jutna megkérdezni. Mar várom, hogy nagyobb tásasággal is kipróbálhassuk, biztosan nagyon jo lesz. Az pedig külön jó erzés, hogy magyar a szerző! Az alapötlet egyszerű és nagyszerű! Persze a kérdéskártyák előbb utóbb ismétlődnek, dehát erre lesz (remélem) kieg pakli, mint régen az aktivitihez, vagy saját kérdéseket is bele lehet vinni, így végtelenszer játszható!
2019. 07. 25.
Kiváló beszélgetés indító és ismerkedős társasjáték

Tökéletes választás, hogy ha megakarjátok ismerni egymást vagy ha egy jót akartok beszélgetni.
Különféle kérdések vannak benne, melyek legtöbbjét nem jutna eszetekbe megkérdezni egymástól, de mégis olyan kérdések melyekkel új, érdekes dolgokat tudtok meg egymásról. Vannak benne felnőttes kérdések is, de ezek jellege csak annyiban felnőttes, hogy kell egy nagyobb élettapasztalat hozzá, egy bizonyos életkor, hogy releváns legyen a kérdés számotokra is.
Egy olyan hangulatos légkört tud megteremteni ez a társasjáték, hogy szinte bármilyen alkalomra és korosztály számára ajánlani tudom.
2019. 05. 28.
Jó játék beszélgetés indítónak új vagy akár összeszokott társaságban.
2019. 05. 18.
Beszélgetős

Érdekes beszélgetés kerekedhet ki egy egy forduló végén. Aki szeret beszélgetni ismerőseivel vagy lazulni evvel a társassal mindkettőt megteheti.
2019. 05. 07.
Könnyed szórakozás

Mi ketten és családdal is játszottuk. Ketten azért jó, mert előkerülhet olyan téma, amit amúgy eszünkbe nem jutott volna megkérdezni a másiktól. Családdal, ha pontozva játszunk már előkerül a spekulációs csalás :D apukám rendszerint direkt nemet rak, ha igen lenne a válasz, hogy ne kapjunk pontot. Vicces helyzeteket tud szülni, de vannak kínosabb kérdések is. Könnyed, szórakoztató. Azért kap csak négy csillagot, mert sokszor van az, hogy inkább másik lapot választunk, mert túl könnyen lenne kvázi ingyen pont. Valamint a kártyákhoz szerintem érdemes beszerezni kártyavédőt.
2019. 04. 16.
Ismerős

Kicsit féltem tőle, mert nem jétszottam még ilyen típusú játékkal, de nagyon kellemesen csalódtam. Nagyon egyszerű, de szép a grafika. Sok érdekes dolgot meg lehet tudni a barátaidról, néha vicces, néha nagyon komoly kérdésekben. A szabályok pofon egyszerűek.
2018. 12. 03.
Esti beszelgetos

Eddig meg csak ketten probaltuk parommal, de mindenkeppen tudnam ajanlani mindenkinek, aki szeretne olyan dolgokat is megtudni a baratairol, amikre nem is gondolna. :D
2018. 11. 07.
Szeretettel ajánlom

Nagyon büszke vagyok rá, hogy jelen lehettem ennek a játéknak a születésénél. A projekt célja az volt, hogy a játékosokat közelebb hozhassa egymáshoz egy mély és izgalmas beszélgetős partyjátékon keresztül. Izgalmas volt figyelemmel követni, ahogy lekerültek a játékról a felesleges sallangok, hogy a játékosok a tekintetüket a játékasztalról felemelve inkább egymással kezdjenek interakcióba, és ne a szabályokra, hanem egyszerűen egymásra koncentráljanak. Én nagyon szeretek apró érdekességeket megtudni a hozzám közel állókról, úgyhogy nekem telitalálat, és öröm számomra hogy parti-hangulatban és családi rendezvényeken is jól működik. Nagy szeretettel ajánlom családoknak, barátoknak, és szerintem "randijátéknak" is remek. :) Én személy szerint nagyon szeretem, és a barátainkkal gyakran játsszuk.
2018. 10. 25.
Elsőre érdekes, aztán rájössz, hogy semmi újat nem ad

Elsőre nagyon érdekesnek találtam ezt a játékot, úgy nézett ki, mint ami valóban egy jó kis beszélgetésindító partijáték lehet. Aztán leültünk játszani, jöttek is sorban a kérdések, de hamar ráuntunk. Mert ez igazából nem partijáték, de játéknak sem mondanám.

Kapunk egy rakás kérdést aminek a nagy része nem működik - ezt elfogadom, társaságfüggő. De ami működik azok olyan kérdések amiket egyébként is elővennénk egy baráti borvacsorás estén egy tartalmas beszélgetés és vidám hangulat mellett, ehelyett magyarázhatjuk a szabályokat, amik lehet, hogy egyszerűek, de a szabály által követendő mederbe terelve már nem kötetlen beszélgetéssé alakul a dolog, hanem játékká. Játékként viszont nem működik, sajnos. Négyszer próbáltuk, négy különböző társasággal, senkinek sem tetszett, sokszor kínossá fajult a helyzet is.

Javaslom, hogy inkább tegyetek be egy jó zenét a háttérbe, bontsatok fel egy üveg bort és kuporodjatok a szőnyegre a dohányzóasztal köré - sokkal jobb és kötetlenebb hangulat kerekedhet, mint így :)
2018. 10. 19.
Remek ötlet!

Nagyon szeretjük, remek ismerkedős,beszélgetés indító játék. Egyszerű, de nagyszerű szabályok, mély, és érdekes kérdések, de emellett sokszor hasfájásig nevetős válaszok.
2018. 10. 18.
8-an is játszható

A mi baráti társaságunk egy picit nagyobb, sokszor 8-10 fővel játszunk. Szerencsére az Igen? könnyedén játszható több fővel is :) A tippelésnél a kocka helyett két kezünket használva 3-ra annyit mutatunk, amennyi Igen lesz szerintünk :) A lapok körülményesebbek, de egy Solo, Uno, Secret Hitler, vagy bármilyen másik több színű kártyával kiegészíthető, ahol a piros a nem, a kék/zöld pedig az igen.

Remek szórakozás, és sok új dolgot megtudtam a többiekről!
2018. 10. 18.
Egy jó délután egy jó társasággal

Könnyed partijátékra számítva ültünk neki hatan. Aztán elég gyorsan előkerültek olyan kérdések, amiken hosszú beszélgetések alakultak ki. Rengeteg olyan témát találtunk, amiről spontán nem beszélgettünk volna, de kiderült, hogy a barátainknak egészen érdekes és izgalmas véleménye volt velük kapcsolatban. Szép lassan már nem is tűnt fontosnak, hogy kinek mennyi pontja van, ki nyer, csak vártuk a következő szokatlan vagy megdöbbentő kérdést amin tovább beszélgethetünk. :)
Szerintem külön jó, hogy vannak gyors, vicces, könnyed kérdések is, amik kicsit elválasztják a mélyebb témákat. A hátránya, hogy jó társaság kell hozzá, akik minimális mértékben nyitottak. Biztos, hogy saját kérdéseket is fogunk írni, ezt nem lehet kihagyni! :D
2018. 10. 17.
Meglepően mély és szórakoztató

Volt lehetőségem kipróbálni az IGEN? című játékot, és bár az elején kissé szkeptikus voltam (eldöntendő kérdésekre kell válaszolni és tippelni?), ez az érzés pillanatok alatt elmúlt, és átvette a helyét az igazi közösségi élmény! Hatan játszottunk, 3 pár, akik meglehetősen jól ismerjük már egymást - legalábbis ezt hittük. A játék megmutatta azonban, hogy mindenkinek számtalan meglepő és érdekes oldala van. A vége felé már kicsit szabadabban játszottunk, de szerintem sokat elmond, hogy több mint másfél óra alatt mindössze 9 (!) kérdésig jutottunk el. Állatira elszállt az idő, és egy olyan beszélgetés lett belőle, amire már rég volt példa. Én még biztos sokszor előveszem a játékot akkor is, amikor egyébként egy társasággal nem akarnánk belecsapni egy nagy társasjátékozásba, hiszen fantasztikus jégtörő és jól olajozza a beszélgetést. Házibuli-indítónak, vendégségbe is tökéletes. Biztos vagyok benne, hogy nem mindenki fogja elragadtatni magát tőle, de ez szerintem már a személyiségen és nem az IGEN? játékon múlik. Én speciel imádom, és külön öröm, hogy magyar fejlesztésű játék!
2018. 10. 17.
Bárkivel, bármikor

Amióta büszke tulajdonosává váltam egy doboznyi Igen?-nek, jön velem mindenhova, ahol kicsi esély is van rá, hogy a társaság az este egy pontján összeül majd játszani. Megjárta már a családot, több baráti társaságot, távolabbi ismerősöket, és a kérdések mennyisége és mélységének változatossága miatt minden alkalommal kerekedett belőle egy - vagy több - érdekes beszélgetés, közös gondolkodás, nagy nevetések és meglepő pillanatok. Szerintem hatalmas potenciált rejt ez a játék, és tőlünk is függ, mit hozunk ki belőle. Szeretettel ajánlom!
2018. 10. 17.
Jó beszélgetésindító, szerettük!

Egyetemi osztálytársakkal töltöttünk el egy kellemes játékestet (több év kihagyás után) öten, ebből hárman ismertük egymást és ketten a párunkkal érkeztünk akiket nem ismertek a többiek. Kifejezetten jégtörőnek szántuk a játékot, mivel várható volt, hogy egy rövid "kivel mi van" és a nosztalgiázás után hasznos lehet egy kis segítség, hogy legyen téma és hogy mindenkit be tudjunk vonni a beszélgetésbe. Kb. 1.5 órát játszottunk és 20 kérdésig jutottunk, volt több olyan, amin jó pár percig elmerengtünk közösen :)
2018. 10. 16.
Naná, hogy Igen!

Kezdetben voltak kétségeim a kérdésekkel kapcsolatban, van, amelyik egyszerűnek vagy unalmasnak is tűnt, aztán mikor játék közben akcióba kerültek, izgalmassá vált. Az a játék eszenciája számomra, hogy a kérdések többségénél a megválaszolás után tovább boncolgattuk az adott témát, sokat beszélgettünk arról, ki miért azt válaszolta, amit, és a kezdetben unalmasnak tetsző kérdések is hirtelenjében mély tartalmat kapnak. (Arról nem is beszélve, hogy egy-két óra alatt rengeteget megtudsz a többiekről, még a SAJÁT párodról is derülnek ki érdekességek (!!!)) Külön tetszik, hogy egy kártyán két kérdés van, így van választási lehetőség. Azt gondolom, az éppen játszó csapattagok egyénisége színezi ki a játékot, így nincsen jó vagy rossz, izgalmas vagy unalmas kérdés, mert mi tesszük azzá őket. A játék fizikai részletei alaposan kidolgozottak, jól átgondoltak, mi nagyon élveztük! Bármikor érkezik hozzánk vendég, vagy megyünk mi vendégségbe, az első társasjáték lesz, amit előveszünk. Határozottan ajánlom!
2018. 10. 16.
Egy Igen-es este

Rég röhögtem annyit, mint tegnap este, mikor kipróbáltuk végre az Igen-t. 6-an játszottunk, és imádtuk. Vannak semlegesebb kérdések, de mindig találtunk olyat, ami hol heves vitákat, hol sírva röhögést eredményezett. Pároknak külön élmény.
2018. 10. 15.
Csalódás...

Lehet, hogy én vártam sokat ettől a játéktól, de az egyedüli kritériumom annyi volt, hogy jobban megismerhessük egymást egy olyan társasági estén, ahol nem a legjobb barátaiddal jössz össze. Ehhez képest viszont nagyon keveset ad a játék. Rengeteg kérdés van de azok nagy része úgy érzem csak töltelék, nagyon kevés az igazán ötletes. Szerintem egy partijáték minőségét nagyon jól tudja prezentálni az, hogy mennyire nevetünk közben - nos az Igen-nel ez elmaradt. Hümmögni meg inkább euró felett érdemes.
2018. 10. 01.
Nagyon megérte

Nemrég kaptam kézhez a játékot, amit pár nappal rá ki is próbáltuk 4en. A szabályok értelmezése után, hamar játszottuk is pár kört. Nagyon élvezetes játék. Az egymást jobban ismerő játékosok könnyebben boldogulnak néhány kérdésnél. Célszerű a szabályok által említett módon a kérdést a válasz előtt pontosítani. Mert ugye minden ember másképp gondolkodik. Minden pénzt megért ez a játék, csak ajánlani tudom. Bízom benne hogy a kiegészítő készül!
2018. 09. 22.
Ez Igen. :)

A minap kaptam kézhez Győri Zoli remek játékát. Meleg szívvel ajánlom a társasjátékos közösségnek, mert egy nagyon eltalált, a kérdések közt a szórakoztatótól az igen komoly, elgondolkodtatón át mindenféle megtalálható. Az első party játékom a polcon, de mind a tartalom, mind a kivitelezés minősége miatt vastagon megért minden egyes forintot. A dobozban található 440 kérdés egy ideig biztosan elég lesz, remélem, készül már hozzá a kiegészítő. Mi ketten játszottuk először, és csak annyit mondanék, a próba játék eltartott legalább két órán keresztül, annyira szórakoztatott minket. Bármilyen furcsán hangzik, de a játéknak időnként hatalmas mélységei vannak, amikor egy-egy érdekesebb kérdés után a játékosok meg is indokolják a válaszukat, mert a játék erre is lehetőséget ad. Nagyon kíváncsi leszek, hogy több fővel hogy fog működni, bár kétségem nincs felőle, hogy remekül fogunk szórakozni. Sose rosszabb kezdést a fejlesztőnek. :)