Igen?

Normál ár: 6 990 Ft


A Te árad: 6 641 Ft

Értékelés: 
(4.5)
Vajon meg tudod-e tippelni, a társaságból hányan jönnének ki egy rossz mozifilmről? Vagy hogy hányan szokták megenni a pizza szélét?
Az Igen?-ben nincs más dolgunk, csak egy kicsit ismerni a játékostársakat… vagy kitalálni a szokásaikat, gondolataikat. Pontot csak akkor kapunk, ha meg tudjuk mondani, hányan vennének fel egy stoppost vagy
hányan vállalnák el egy ország vezetését, mondják: „egészségedre!”, ha valaki tüsszent mellettük, hányan ittak kávét reggel – és még sok hétköznapi és rendkívüli helyzet köszön vissza a kérdéskártyákon. Egy garantált jókedvet biztosító partijáték, amelyben meglepő dolgokat tudhatunk meg játékostársainkról!

Egy könnyed partijáték, nem csak társasjátékos köröknek


Sokszor hangzik el az a kérdés, hogy milyen játékot ajánlanál azoknak, akik ódzkodnak társasozni a baráti körben vagy családban. Ilyenkor egy egyszerű partijátékot szoktunk ajánlani, mint például a Dobble vagy a Panic Lab, hogy a hosszú játékszabály-magyarázattal ne riasszuk el az illetőt, vagy kooperatív játékot, hogy ne érezze magát „legyorsulva” egy partijátékban. De az is egy jó megoldás, ha egy könnyed trécselés és egymás rejtett dolgainak megismerése közben vezetjük be őt a társasjátékozás világába – erre való az Igen? társasjáték.


Mert mit is tud ez a játék? Olyan kérdésekről kell eldönteni, hogy a többiek vajon igen-nel válaszolnának-e, amelyek lehet, hogy nem kerülnek elő még egy évtizedes barátság alatt sem…


6 játékos – 6 lehetséges igen


Elmennél-e egy nudista strandra? Elvállalnál-e egy olyan munkát, amit erkölcsileg elítélsz, de életed végéig gazdaggá tesz? Ennél-e embert, ha nincs más? Vajon mindenkiről tudod-e a környezetedben, hogy ezekre mit válaszolna? És vajon készen állsz-e elgondolkozni majd félezer kérdés esetében azon, hogy az asztal közül hányan válaszolnának ezekre igen-nel?


Mert SZABÁLY SZERINT így működik a játék: a soron lévő játékos felvesz egy kétoldalas kérdéskártyát, és eldönti, melyik oldalán szereplő kérdést olvassa fel a többieknek. Ezek után a második döntés: hogyan tippelnek a lehetséges válaszokra. Kezdjük az egyszerűbbel:


a) Kockás (saccolós) szavazás. Először mindenki kiválaszt, és szöveges felével lefelé fordítva maga elé tesz egy igen vagy egy nem kártyát maga elé – ez az, amit ő maga válaszolna a kérdésre. Aztán minden játékos kap egy hatoldalú dobókockát, és elgondolkodik, vajon az asztalnál ülők közül (önmagát is beleértve), hányan válaszolnának a kérdésre igen-nel. A feltételezése szerinti számra fordítja tenyere takarásában a kockát, majd ha mindenki jelez, hogy kész, egyszerre felfedik – végül a „válaszkártyát” is. Megszámolják, hányan raktak le igen-kártyát, aztán ellenőrzik, kinek szerepel pontosan ennyi a kockája tetején. SZABÁLY SZERINT ilyenkor ők kapnak 2 pontot, régivágású forintos érmék formájával megegyező tokenek formájában.


b) Kártyás (személyes) szavazás. Miután mindenki lerakta maga elé, ő mit válaszolna, a kezében marad 3 kártya – az egyéni válaszától függően 2 igen + 1 nem, vagy 1 igen + 2 nem. Ebből maximum kettőről kell eldöntse, ki elé rakja le (természetesen lefelé fordítva)… Azaz a társaságból két emberről eldönthetjük, szerintünk mivel válaszolt a kérdésre. Ha mindenki elhatározta magát, és lerakott 1 v. 2 kártyát mások elé, szépen felfedjük az összeset, és megnézzük az eredményt: Kata nem-mel szavazott, pedig Kriszta igen-t tolt elé, Laja viszont eltalálta, mert nem-et rakott oda… és így tovább.


Te tényleg igen-nel válaszoltál? Pedig én azt hittem, hogy…


Eddig kétszer írtam le nyomtatott nagybetűkkel, hogy SZABÁLY SZERINT. Miért? Mert a partijátékok elsődleges szabálya az, hogy élvezzétek a játékot, érezzetek rá az ízére – és hagyjátok a manóba a pontozás feltételeit. Az Igen? sem kivétel ez alól, mert mielőtt nekiállnánk azt silabizálni, hogy „na, akkor Laja 3 pontot kap, mert mindkét lerakott szavazata helyes volt, Kata viszont kettőt rakott le, de az egyik nem stimmelt – ő nem kap semmit…”, az elsődleges úgy is az lesz, hogy elhangzik pár „Jé, tényleg, te…?” kezdetű kérdés.


Jönnek a kíváncsi kérdések, hogy ki miért válaszolt azzal, amivel. Kiderülnek dolgok, amiket nem gondoltunk a másikról, vagy az illető kezd el mesélni, hogy „ja, hát én ezzel azért vagyok így, mert 1997-ben Németországban jártunk, és…”.


És innentől lesz beszélgetős a játék. Jönnek a hosszabb-rövidebb sztorik, ki miért és hogyan viselkedik helyzetekben: miért szokta magát magányosnak érezni, miért nem próbálná ki egy hónapon keresztül, milyen lehet más neműnek lenni, vagy hogy az időjárás hogyan befolyásolja a hangulatát. Az is lehet, hogy sosem érjük el a szabály szerinti 20 pontot (mert nem is számoljuk), vagy bőven túlhaladunk rajta, mert magával ragad minket a beszélgetés…

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 18 Ketten 8 Családdal 16 Partijátéknak 16
78% (18)
9% (2)
4% (1)
4% (1)
4% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 23)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Könnyed megismerés

Tamás | 2020. június 18.

Kicsit könnyedebb játék mint pl. az Ego.
Itt úgy ismerhetjük meg a másikat, hogy nincs az a tétje, mint az Egoban, hogy mit gondolunk a másikról,
mert nem emberre hanem válasszámra kell tippelni.
Jó kis játék, ajánlom. Én jó áron jutottam hozzá (4K) úgy megérte.
Ismerd meg jobban a másikat

Viki | 2019. november 28.

Ha nem hagyományos társasra vágyik a csapat, és nem is csak cseverészni szeretne, akkor ez egy jó kis társas, amely megadja a beszélgetés fonalát. Olyan dolgokra is fény derülhet, amikre nem is gondolunk.
ismerj meg

Nóra | 2019. november 25.

Jó kis játék, amely sokat segít a játékosok mélyebb megismerésében és arra is rávilágít, hogy mi hogyan látunk másokat. Kell hozzá a megfelelő nyíltság és kockázattűrés, mert olyan kérdések is felmerülhetnek, amelyekben nem szívesen nyilatkozunk. De mi történik, ha valaki hazudik és ezt nem vallja be? Néhány bugyuta kérdéstől eltekintve igen jó játék.
Egyszerű és nagyszerű

Reka | 2019. augusztus 1.

Egy barátnőmmel kipróbáltuk az üzletben ketten, és annyit nevettünk közben, hogy végül mindketten meg is vettük. Itthon a párommal jászottuk eddig, szintén kettesben. A játékszabály két perc alatt megtanulható. Hol vicces, hol elgondolkodtató, de az biztos, hogy sok olyan kerdést megválaszolunk mostanában, amit eszünkbe sem jutna megkérdezni. Mar várom, hogy nagyobb tásasággal is kipróbálhassuk, biztosan nagyon jo lesz. Az pedig külön jó erzés, hogy magyar a szerző! Az alapötlet egyszerű és nagyszerű! Persze a kérdéskártyák előbb utóbb ismétlődnek, dehát erre lesz (remélem) kieg pakli, mint régen az aktivitihez, vagy saját kérdéseket is bele lehet vinni, így végtelenszer játszható!
Kiváló beszélgetés indító és ismerkedős társasjáték

Beni | 2019. július 25.

Tökéletes választás, hogy ha megakarjátok ismerni egymást vagy ha egy jót akartok beszélgetni.
Különféle kérdések vannak benne, melyek legtöbbjét nem jutna eszetekbe megkérdezni egymástól, de mégis olyan kérdések melyekkel új, érdekes dolgokat tudtok meg egymásról. Vannak benne felnőttes kérdések is, de ezek jellege csak annyiban felnőttes, hogy kell egy nagyobb élettapasztalat hozzá, egy bizonyos életkor, hogy releváns legyen a kérdés számotokra is.
Egy olyan hangulatos légkört tud megteremteni ez a társasjáték, hogy szinte bármilyen alkalomra és korosztály számára ajánlani tudom.
Értékelés

Zsuzsa | 2019. május 28.

Jó játék beszélgetés indítónak új vagy akár összeszokott társaságban.
Beszélgetős

Bird | 2019. május 18.

Érdekes beszélgetés kerekedhet ki egy egy forduló végén. Aki szeret beszélgetni ismerőseivel vagy lazulni evvel a társassal mindkettőt megteheti.
Könnyed szórakozás

Bianka | 2019. május 7.

Mi ketten és családdal is játszottuk. Ketten azért jó, mert előkerülhet olyan téma, amit amúgy eszünkbe nem jutott volna megkérdezni a másiktól. Családdal, ha pontozva játszunk már előkerül a spekulációs csalás :D apukám rendszerint direkt nemet rak, ha igen lenne a válasz, hogy ne kapjunk pontot. Vicces helyzeteket tud szülni, de vannak kínosabb kérdések is. Könnyed, szórakoztató. Azért kap csak négy csillagot, mert sokszor van az, hogy inkább másik lapot választunk, mert túl könnyen lenne kvázi ingyen pont. Valamint a kártyákhoz szerintem érdemes beszerezni kártyavédőt.
Ismerős

Mate | 2019. április 16.

Kicsit féltem tőle, mert nem jétszottam még ilyen típusú játékkal, de nagyon kellemesen csalódtam. Nagyon egyszerű, de szép a grafika. Sok érdekes dolgot meg lehet tudni a barátaidról, néha vicces, néha nagyon komoly kérdésekben. A szabályok pofon egyszerűek.
Esti beszelgetos

Nagy | 2018. december 3.

Eddig meg csak ketten probaltuk parommal, de mindenkeppen tudnam ajanlani mindenkinek, aki szeretne olyan dolgokat is megtudni a baratairol, amikre nem is gondolna. :D

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!