Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
7.490 Ft

Igenis, Sötét Nagyúr! – piros doboz

7.490 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (15)

Leírás

Ki tudod dumálni magad? Az Igenis, Sötét Nagyúr! kommunikációs partijáték nagyobb társaságoknak is. A játékosok nehéz feladatot kaptak a Sötét Nagyurat megszemélyesítő játékostól – és most próbálják egymásra hárítani a felelősséget, hogy miért is buktak el... A kommunikációt és a kreativitást fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.53
15 értékelés
(10)
(4)
(0)
(1)
(0)
Értékeld a játékot!
2019. 11. 07.
Vontatott

Számomra nem jött át a játék, túl vontatott, erőltetett, egy idő után teljesen elvesztettük a fonalat. Voltak pillanatok mikor jókat nevettünk egy-egy hihetetlen történeten, de számomra értelmetlen a játék. A rajzok szépen ki vannak dolgozva.
2019. 09. 30.
nekem nagyon átjött

Lehet, hogy kell hozzá szerepjátékos tapasztalat, vagy egy nagyon összeszokott társaság, de extrém vicces ez a játék a tapasztalataim szerint. A sötét nagyúrnak kell bevallanunk, hogy sikertelen a vállalt gonosz tett és közben aggódunk, hogy lesúlyt reánk és a célunk, hogy ne ránk. Nem bonyolult, viszont kezdőknek mégsem ajánlom. Lehet az összeszokott társaság a kulcs.
2019. 07. 25.
Az igazi partijáték

Kell hozzá egy ráhangolódás, de ha ez megvan, akkor nagyon jó szerepjáték alakulhat ki. Fontos a Nagyúr szerepe, az hogy mennyire szigorú és hogy mennyire kötekedős, így a különböző körök mindig más és más tartalommal bírnak. Érdekessége még a játéknak, hogy a szabályokat lehet szabadabban használni, főleg ha a Nagyúr azt mondja, hogy úgy van. Fontos kelléke még a játéknak egy sötét köpeny, anélkül mi el sem kezdjük :D
2019. 07. 21.
Hajrá goblinok!

Nekem az egyik kedvenc partijátékom :D A történet mindig változatossá teszi és nagyon hangulatos tud lenni + a többieket is jobban meg lehet ismerni vele, ha csapatépítőre viszi valaki. Sajnos ha valaki nem annyira kreatív a csapatban, akkor neki nagyon negatív élmény is tud lenni, ezért jobb, ha a 'Nagyúr' résen van.
2018. 11. 28.
Partijáték

Ez egy kitűnő partijáték, de nagyon sok múlik a társaságon.
2018. 10. 04.
Szem nem marad szárazon

Mi kell egy jó estéhez? Barátok, akik kellő humorral vannak megáldva és az Igenis, Sötét Nagyúr! játék. Egy barátomnak vettem meg, de azt hiszem magamnak is befogom szerezni.
2018. 08. 20.
Fantasztikus

Egyszerűen fantasztikus... Kezdőknek nem annyira ajánlom, de egy összeszokott társaságban ideális partijáték lehet. A játék izgalmassága nagyban függ a sötét nagyúr személyétől, de egy kis hatalom mindenkiből kihozza az igazi főgonoszt... Csak ajánlani tudom.
2018. 06. 19.
Egy nem tipikus társasjáték

Zseniális a játék alapötlete! Gyakorlatilag bármit megtehet az ember. Az a pár szabály, -pontosabban inkább pár kártyalap- mindössze csak asszisztál a játékos meséjéhez. Majdnem végtelen a játékos szabadsága.
Két problémám van vele. Egyrészt a Sötét Nagyúr szerepe nagyon túlsúlyos. Csak olyanok vállalják el, akik képesek tökéletesen objektívek maradni.
Másrészt a jó és élvezetes játékmenethez kreatív, humoros, jó beszélőkéjű játékosokra van szükség. Sokan nem rendelkeznek ilyen tulajdonságokkal. Érzésem szerint sok stend-up-os is megizzadna a játékkal. Természetesen kis gagyi kifogásokat, történeteket bárki tud kreálni, de ettől inkább ciki, izzadtságszagú lesz a játék. Alapvetően az ilyen esetekre vannak a különböző kártyák, de sajnos komolyabb mankót nem ad a játék.

A megfelelő társasággal játszva remek partijáték. Sokat viszont nem érdemes egymás után játszani vele, mert hosszú távon unalmas a sok kis goblin mentegetőzése, és csak széttépné őket az egyszeri Sötét Nagyúr. :)
2017. 04. 06.
Tejhatalom

Ebben a játékban mindenki kiélheti hatalmi vágyait a társain, akiket úgy szívathat ahogy csak nem szégyelli. Csak a következő körben vissza ne kapja.. :)
2017. 02. 21.
Hülyékkel vagyok körülvéve...

Imádom a játékot, már csak azért is, mert én játszom mindig a Sötét nagyurat, tehát nem veszíthetek :) A játék arról szól, hogy a Sötét nagyúr (egy játékos) küldetésre küldte a goblinokat (többi játékos) és elbuktak. A küldetés lehet akármi, egy nagyerejű varázskönyv, pálca, hajnövesztő megszerzése, vagy a kert felásása, a Nagyúr fantáziájára van bízva. A cél, hogy elmagyarázzák a goblinok, hogy miért nem sikerült teljesíteni a parancsot. A történet meséléséhez kártyák adnak támpontokat.
Nagyon jó party játék, de csak egy játékot szoktunk játszani, a második már elég lapos szokott lenni. Nagyon jól megadja az alap hangulatot az estéhez, csak ajánlani tudom.
2017. 02. 12.
Levezetőnek

Elég jó pofa játék. Bár a stílusa miatt nálunk ritkán kerül elő. A lényeg, hogy van egy játékos aki irányítja a játékot és kérdésekkel bombázza a többieket, akik pedig a kezükben lévő kártyák alapján mindenféle meséket találnak ki és beárulják a másikat, hogy a játék vezetője (Sötét Nagyúr) haragja valaki másra sújtson le. A kártyákon kívül azonban kell némi fantázia is hozzá, hogy jó szöveggel állj elő amikor mentegetőznöd kell. A játék pörgős, ezért mi levezetésként szoktuk használni egy-egy hosszabb játék után. És itt tényleg áll, hogy minél többen annál jobb. :)
2016. 09. 25.
Sötét nagyúr függő játék

A játék ötletes, és szépen illusztrált kártyákat tartalmaz, és maga a játékmenet is ötletes. Bemártani egymást egy általunk kreált sztoriban nagyon szórakoztató, ráadásul a sztori alapját a kapott kártyák alapján kell kreálnunk. Nagy azonban (talán kicsit túlságosan is) a sötétét nagyúr szerepét játszó játékos befolyása a játékra. Ha túl engedékeny, a sztori majdnem végtelenné duzzad és számomra kicsit egysíkúvá, unalmassá válik. Ha azonban túl keménykezű, akkor elveszi a szórakozásunkat a túl frekventált büntetésekkel, ami elég lélekölő tud lenni. Kicsit talán túl nagy szabadság rejlik ilyen téren a játékban, ami nem feltétlenül baj, de azt jelenti, hogy olyan társaság fogja élvezni, akik bőbeszédűek és nem sértődékenyek. Ha van a társaságban akár egy ember is, aki nem élvezi a játékot teljesen, akkor az nagyon hangulatgyilkos.
2016. 09. 01.
Ezek a goblinok hülyének néznek...

Nem túl bonyolult a játékszabály, pár perc magyarázat után már mehet is a játék.
Félelmetes milyen agyament történeteket képesek összerakni a nyamvadt kis goblinok, hogy mentsék a saját irhájukat! :D
2016. 08. 18.
Csak semmi komolyság!

Egyszerűen imádom :)
Egy rendkívül vicces, és minden komolyságot mellőző játék. Jó társaságban pörgős, humoros és kreatív történetek kerekednek ki a magyarázkodásból. A szabályok egyszerűek, és mivel gyakorlatilag szinte mindenről a Nagyúré az utolsó szó, ezért flexibilisek is :) A kártyák változatosak és viccesek, jó alapot adnak egy nyakatekert magyarázkodáshoz. A Nagyúr szerepe fontos, ezért első körben jó, ha valaki "rátermett" ölti magára a palástot.
Nem találkoztam még hasonló játékkal, és bárkinek szívesen ajánlom aki egy kicsit "másra" vágyik mint amit megszokott:)
2016. 01. 05.
végre valami más

Ha már végigjátszottál rengeteg építkezős, stratégiai, parti és kártyajátékot és most valami nem megszokottat is kipróbálnál, akkor ez remek választás. Megmozgatja az agyat, mert el kell engedned a fantáziád. Tulajdonképpen egy bevezetés a szerepjátékok világába. A játék során egy kiválasztott játékos a sötét nagyúr, aki feltesz egy általa kitalált felelősségre vonó kérdést a szolgáinkat (pl. hová tűnt az istállóból a kedvenc paripám? vagy Hogy lehet, hogy elfogyott a bor az ünnepi vacsorán? vagy Miért nem szereztétek meg nekem a bölcsek kövét?)
Erre a szolgálók elkezdenek mentegetőzni (ehhez kártyák állnak segítségül, melyeken olyan tárgyak, helyszínek, lények vannak, melyeket bele kell szőni a kifogásba). A szolgák egymást is bevádolhatják a sötét nagyúrnál. Ha valakit a nagyúr bűnösnek talál annak ad egy lesújtó pillantást (kártyát). Ha ebből összegyűlik 3 valakinél az veszt.
A játék tök vicces, az alattvalók mindenfélét összehordanak és egymás szavába vágva bizonygatják ártatlanságukat, a sötét nagyúr pedig önkényesen büntet és ez nem is baj. Nem kell nagyon komolyan venni, hogy ki veszt, ez egy poénos, mesélős partijáték. Összeszokott, nagydumás, felszabadult társaságban a legjobb.