Magyarország legjobb társasjátéka 2014-ben a Kis herceg lett

  2014.11.19.

  A Magyar Társasjátékdíjért az utóbbi két naptári évben megjelent magyar kiadású társasjátékok indulhatnak. A zsűri minden évben belőlük próbálja meg kiválasztani – különféle szakmai szempontok alapján – a legjobb felnőtt és gyermek számára egyaránt élvezetes társasjátékot.

  A zsűri idén 81 játék közül kereste azt, mely a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt élvezetes lehet. A döntőbe 10 játék került be, és közülük került ki a győztes.

  A döntőbe kerülő játékok listája:
  A kis herceg
  Andor legendái
  Elfenland
  Escape
  Évszakok- Seasons
  Golden Horn
  Inkognitó
  Jungle Brunch
  Ranch
  Sárkánytojás

  A fődíjas társasjáték egyhangú döntéssel két ismert szerző, Antoine Bauza és Bruno Cathala közös társasjátéka a Kis Herceg - Én kis bolygóm lett.

  A Kis herceg társasjátékban a kis herceg bolygóját kell minden játékosnak maga előtt megépítenie.
  A játékosok egymással versengve építik bolygójukat és céljuk az, hogy a legszebb (legtöbb pontot érő) bolygó birtokosai legyenek a játék végén. A győztesnek azonban nem elég csak a saját bolygójára koncentrálnia, figyelnie kell a többieket, nehogy túl jó lehetőséget hagyjon másoknak, vagy esetleg mínusz pontot érő lapkát juttasson el hozzájuk.

  A bolygónk 12 részből áll, amiből körönként juthatunk egy-egy darabkához, a 4x4-es területünk sarkait pedig a történetből ismert karakterekkel egészíthetjük ki. Ezek a karakterek mutatják meg, mi hány pontot ér a bolygónkon, amin egyébként sok minden előfordulhat: bárányok, elefánt, róka, lámpaoszlop és persze a rózsa, ami akkor éri a legtöbb pontot, ha csak egyetlen van belőle. Minden bolygón vannak vulkánok, és ez csak akkor okozhat gondot, ha neked van belőle a legtöbb, mert akkor már mínusz pontot ér. Másik érdekesség a majomkenyérfa, amivel addig nincs gond, amíg nem terem belőle három. Ekkor ugyanis az összes majomkenyérfa lapkánk megfordul, így elveszítjük a rajtuk lévő, pontot érő figurákat. A játékot az nyeri, akinek a legtöbb pontja van, de ha ügyesen taktikázol, még a lefordított lapkáidból is szerezhetsz pontokat!

  A kis herceg – Az én kis bolygóm
  Életkor: 8+
  Játékosszám: 2-5 fő
  Játékidő: 25 perc
  Kiadó: Gémklub
  Szerző: Antoine Bauza, Bruno Cathala
  A kis herceg társasjáték Antoine de Saint-Exupéry legismertebb regényének világában játszódik.

  Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
  Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
  Belépés