Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Cikkek

Cikkek

2021. 01. 13. 11:18:47
Bears vs Babies – Avagy a legindokolatlanabb szörnyek háborúja a veszélyes babákkal Mi az ijesztőbb? Egy bébitank és egy cápabébi, vagy egy cuki bébi bagoly bikiniben gépfegyverekkel? 
2021. 01. 11. 09:59:32
Képérzék - Miért lett Év játéka-díjas a Képérzék című asszociációs partijáték?

Avagy az alkotás és a képtársítás párhuzamos élménye

Júliusban a Képérzék (azaz a Pictures) megkapta a családi Év játéka (Spiel des Jahres) díjat. Mindenki meglepetésére. De nem a mienkre. Mi ugyanis, amikor először próbáltuk ki, egyből sejtettük, hogy esélyes a díjra.
2021. 01. 05. 11:59:15
Aeon’s End Legacy - Történetek a világvége utánról - Akciódús, posztapokaliptikus máguskaland Vizsgázni mindenki utál (kivéve talán egy Hermione nevű kis boszorkányt, de hát ő kitalált karakter). De mit szólnátok, ha azt mondanám, a nagy próbatétel reggelén a városkapu az arcotokba robban, és hasadékvarázsló-tanoncokként vizsga helyett egyből élesben tehetitek próbára az erőtöket? Hogy mekkora ez az erő? Szinte semekkora. Eleinte legalább is…
2021. 01. 04. 21:45:43
Vidámpark - Hullámvasútra éhgyomorral? Csak az amatőrök parkjában! A Vidámparkban lényegében minden megvan, amit az ember egy építgetős családi játéktól vár: két maréknyi színpompás épület, egy óránál rövidebb játékidő, egy szép nagy tér, amit kedvünkre beépíthetünk, egy kis erőforrás menedzsment, és persze könnyed játékszabály. De lássuk a részleteket!
2021. 01. 04. 19:09:27
Túlvilági történetek – játék, amiben van lélek… csak nem evilági Némi szkepszissel vettem a kezembe a játékszabályt, mondván, „most mutasd meg” partijátékokból aligha mutatnak most már bármi újat, még akkor is, ha az összes létező kommunikációs játéktípust egybe olvasztják. 
2020. 12. 21. 10:31:43
Társasozni az újévbe – és tovább!

Színes válogatás partijátékokból szilveszterre

Szilveszter = zene, pözsgő, tánc. Legalábbis ez a bevett képlet.

2020. 12. 16. 08:48:04
Történetek, amiket ti alakíthattok - Ajándékötletek sztorikra éheseknek Vannak, akik azért társasoznak, mert olyan jól összehozza a csapatot, vannak, akik a kihívásokat keresik, és képesek gyönyörködni egy komplex játék mechanikájában, és vannak, akik azért ülnek le játszani, hogy egy történet részesei lehessenek, vagy elmerülhessenek egy ismeretlen világban. 
2020. 12. 15. 21:24:23
Kettesben az ünnepek alatt - Társasjáték ajándékötletek pároknak Szerencsés helyzet, ha az embernek van kivel társasoznia, akkor is, ha nem mehet nagyobb társaságba. Mondjuk ha véletlenül hónapokon keresztül kettesben marad valakivel egy karanténban, de az meg sem kottyan nekik, mert van valami trükkjük.
2020. 12. 15. 19:28:12
Játékok, amiket még abból a fából faragtak – Társasjáték ajándékötletek a fa alá, a klasszikusok kedvelőinek Bár a tematikus játékok szerelmeseinek különösen furcsa lehet, sokakat egyáltalán nem foglalkoztat, hogy egy játékban megelevenedik egy világ, a makrokozmosz leképződik az asztal mikrokozmoszán, vagyis nem pont ez érdekli őket.
2020. 12. 14. 12:17:02
10 TIPP karácsonyi társasjáték-ajándék vásárláshoz Hogy miért ajándékoznak olyan sokan társasjátékot karácsonyra? Mert összehozza a családot. Mert olyan ajándék lehet, amit mindenki kap. Mert annyira sokan társasjátékoznak, és a megajándékozott is társasjátékos. Mert az ajándékozó társasjátékos, és szeretné azt örömöt ajándékozni, amit a játékok neki jelentenek. Mert mindenki számára létezik tökéletes társasjáték, és mert a jól megválasztott társas egyszerre közösségi és személyes ajándék. Jó, jó, de hogyan válasszunk? Az alábbi 10 tippel abban igyekszünk segíteni, hogy választ találjatok erre a kérdésre.