Irány a Kincses Sziget!

Normál ár: 7 990 Ft


A Te árad: 7 990 Ft

Értékelés: 
(4.7)
Néhány kalózhajó nekivág az ismeretlen vizeknek, hogy egy térkép alapján elsőként érjen a Kincses szigetre. Az út viszontagságos, kalózkapitány legyen a talpán, akinek sikerül célba érnie! Az igazi nyertes az lesz, aki nem csak gyors, de a legjobb eredményt éri el a sokféle megmérettetés során. Az Irány a Kincses sziget! fordulatos családi társasjáték, egy bő óra szórakozás nem kizárólag gyerekeknek, hanem felnőtteknek, sőt vérbeli társasjáték-rajongóknak is. A teljesen új ötleten alapuló játékban az események minden alkalommal másképp bontakoznak ki.
Egyszer, és csakis egyszer a négy legnagyobb kalóz kapitány összefogott, hogy megszerezzék a térképet, amely a híres-nevezetes Kincses szigetet, a spanyol kereskedőhajók aranykincseinek titkos rejtekhelyét is ábrázolja. Miután azonban megkerült a térkép, és az eseményt kellően megünnepelték, mindannyian elhatározták, hogy a többiek bevonása nélkül, maguk szerzik meg a hatalmas vagyont, nem fognak osztozkodni rajta senkivel. Így hát a tervezett indulás előtt jóval, hajnalban felhúzták a vitorlákat, és csak ekkor derült ki a kapitányok számára, hogy mindannyian ugyanúgy gondolkodtak. Megkezdődött immár a nyílt verseny a tengeren: ki ér el előbb a térképen jelölt szigetre. Az út azonban hosszúnak és viszontagságosnak ígérkezett. Mindegyik kalózkapitány tudta, nem biztos, hogy az lesz a verseny nyertese, aki a leggyorsabb. Ha valaki a tengeri kaland során rosszul taktikázik, bizony elbukhat, mielőtt a célba ér. És persze az úton a legnagyobb veszélyt ők maguk jelentették egymásra. Ahol csak tudták, igyekeztek megtépázni a másik legénységét vagy vitorláját, akadályozni a haladást. Lépj tehát Rőtszakáll, Szőkeszakáll, Kékszakáll vagy épp Hínárszakáll kapitány helyébe és add ki a parancsot: irány a Kincses sziget!

Értékelések átlaga 


(4.7)

Közönségdíjak

Gyakorlott játékosoknak 5 Családdal 5
71% (5)
29% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 7 értékelés
csak bonyolultnak látszik, de nem az :)

Tamás | 2019. június 25.

Első nekifutásra bonyolultnak tűnhet, kell egy parti, hogy az ember belerázódjon és játék közben ne kelljen a szabálykönyvet elővenni.
Szép, igényes játék, remek kis hangulattal. Az esetek többségében a szerencsefaktort lehet csökkenteni, hogy nem csak egy zárt pakliból, hanem nyílt lapokból is választhatunk a legénységünk kiegészítésére, vagy kincsek és küldetéskártyák közül. Ez a luxus csak az eseménykártyáknál nem adatik meg, de hát a tenger szeszélyes és kiszámíthatatlan... :)
A kellékek közül a játékos paravánt hiányolom, vagy az ellenfelek megtévesztésére szolgáló blöff lapokat, mert nagyban megkönnyíti a fegyver kiválasztását a kufárnálnál, ha látom, hogy az ellenfelem egy lapot sem tesz a játékos lapjára, ha tudom, hogy hány lapot játszik ki egy ütközetben vagy párbajban.
Sajnos nálunk ritkán kerül elő, a kicsit összetettebb szabályok és hosszúsága miatt.
Mindent összevetve ez egy hangulatos játék, nem túl bonyolult, de azért már komplexebb szabályokkal. Egy kis gyakorlattal pörgős tengeri kaland kerekedik belőle.
Kalóznak lenni jó :)

Bíborka | 2018. december 25.

A játék elsőre bonyolultnak tűnik a különböző funkciójú kártyák miatt, de amint ezeket az ember megérti nagyon klassz. A taktikázás fontos benne, a végkimentelt néhány szigetfoglalással pl igencsak meg lehet változtatni. Érdemes 3an,esetleg 4en játszani, mert élvezetesebb. Ajánlott játék középhaladó szinttől.
Kalózparti :)

Dorián | 2018. november 23.

Már régóta szemeztem ezzel a játékkal, végre sikerült megszereznem és kipróbálni (egyelőre 2 személyes partiban). Nagyon szépen kidolgozott játékról van szó, aminek a szabálya elsőre ugyan nehezebbnek bizonyult, de az első játék után már könnyen megjegyezhetőek a részletek is. A missziókártyák nagyon meg tudják változtatni a játék végkimenetelét, illetve a szerencse lényeges faktor benne (nem csoda, a kalózoknál is az volt :) ).
Jack Sparrow :)

Zsolt | 2018. november 2.

Még csak két fővel próbáltuk. Az első játék az hosszúra sikeredett kb 3 óra volt, szabály olvasással és videó szabály nézésével mire minden tiszta lett. De következő játékok lementek egy óra alatt és 3-4 party után már tiszta volt minden. Előtte nem társasoztam csak kb 20 éve, Hotel, activity, stb. játékokkal. Úgy hogy ez az első modernebb társasjáték amivel játszottam. Tetszik.
Érdekes, kissé bonyolult, de remek kinézetű játék

István | 2018. október 23.

Nagyon szép, igényes játék. Nálam sajnos az egyik kalózhajó talp megrepedt miután behelyeztem a hajót, szóval erre nem árt figyelni, nehezen ment bele a foglalatba.
A játék elsőnek bonyolult, de 2-3 játék után már bele lehet jönni. A szabálykönyv se 1-2 oldal :D
Sok kártyát tartalmaz, izgalmas a játékmenet, de kezdőknek nem ajánlanám. Aki szereti a témát annak kötelező :)
Szerintem sok taktikázási lehetőség nincs benne, mert minden attól függ, hogy milyen kártyákat húzunk.
Nagyon ajánlom!

András | 2018. május 25.

Elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet a játék, de nem az. 3-an játszottunk, nagyon élveztük. Érdekes fordulatot vehet a játék a küldetések az eseménykártyák miatt. Nekem fontos, hogy kelljen törni a fejem a játék közben. Izgalmassá teszi a játékot, hogy csatákat kell vívni. A partitársasokhoz is sorolhatnám!
Kalózverseny

Dundee | 2017. július 15.

Sikerült még a megjelenés előtt kipróbálni a szerző segítségével, amiből egy jókedélyű, izgalmas parti kerekedett. A kalózos kincskereséses téma jó keretet ad a feszített verseny közi csatáknak és kutatásoknak. A szabályok egyszerűek és gördülékennyé teszik a loholást.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.