Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Isla Dorada

Ár:
13.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (14)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.43
14 értékelés
5
(8)
4
(4)
3
(2)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 06.
Kincsvadászat együtt, de mégis külön

A szép grafika vonzza a tekintetet, a szabályok pedig egyszerűek, könnyen érthetőek, így gyerekekkel is játszható. A licitálással eldöntött úton lehet haladni, hogy a kézben lévő kártyákat ki lehessen játszani. Ez igaz az átokkártyára is. Persze nem minden területen lehet minden "járművel" közlekedni. A jármű itt jak, teve, bonobó is lehet.
Kezdőkkel is lehet játszani, de gyakorlottabbaknak is jó kikapcsolódás. Nem kell agyégetésre gondolni, így családdal jó szórakozás, főleg mert akár 6 fő is leülhet mellé.
Mindenképp javaslom kipróbálásra, ha nem is ez fog a leggyakrabban előkerülni, de nem is fog évekig a polcon porosodni.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 14.
Értékelés

Az Isla Dorada egy minőségi alapanyagokból elkészített, szép grafikával és bábukkal legyártott játék.
Rengeteg féle egyéni küldetés, fordulatokkal teli játék, rengeteg újrajátszhatóság jellemzi.
Garantált a jó hangulat a kalandozás közben! A végén pedig a legügyesebb taktikus nyer (vagy nem :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 16.
Kalandozzunk!

A játékelemek kialakítása látványos, jó minőségű, hangulatos. A játékszabály egyszerű, könnyen érthető és gyorsan megtanulható.
Az akciókártyákkal licitalni kell, hogy a közös bábu merre menjen. Vannak kincskártyák ahová el kell jutni, átokkártyák, amelyeknek a helyét el kell kerülni. Mindenki kap két célkártyát, amiből választ egyet és teljesíti, ahogy tudja. Nagy jó játék. Ötletes. Folyamatosan aktívan részt kell venni a játékosoknak, illetve meg kell győzni egymást, hogy merre "érdemes" menni! A számunkra ideális út kiválasztását útkártyák licitálásával, vagy ha más eszköz nincs, akkor szavakkal érhetjük el.
A játéktér állandó, de a kincsek, célok elérése és átkok elkerülése miatt folyamatosan változik a játék. Akciókártyákkal a mások kincskártyáját, vagy átokkártyáját, vagy célkártyájat ki lehet cseréltetni. Illetve új kincskártyák is szerezhetők a játék folyamán. A leviatán és az óriás vizi és szárazföldi utakat zárhat le, amiket akciókártyákkal mozgathatunk.
A játék kb. 1 órás, nem túl hosszú.
Nekem nagyon tetszik a társas. Ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 20.
Csapatban külön célokkal

Nagyon eredeti az ötlet, hogy egy bábuval mozgunk a pályán, mégis különböző célokkal.
A licitálás is rendkívül jó eleme a játéknak.
Tetszik a grafika és a hangulat is.
Könnyen tanítható, egyszerű játék.
| 4 / 5 csillag!
2016. 01. 11.
Mókás játék kis hibákkal

A játék szórakoztató, de több játékosnál (4+) nagyon kedvez a passzivitásnak. Akár úgy is nyerhetsz, ha nem csinálsz semmit, míg a többiek alkudoznak. Egyébként sokat lehet nevetni rajta, és valójában mindig más a játék képe. Szépek a tartozékok, de a kártyákon és a szabályokban van néhány elütés. Nem rossz vétel, könnyed szórakozás.
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 24.
Elsőre sem volt nehéz

Nem rég kipróbáltuk, és hatból négyünknek nagyon tetszett, a társaság másik 2 tagja meg lett átkozva szóval nekik biztos azért nem jött be annyira :)
Gyönyörű igényes munka mind a tábla, mind a kártyák. Nem bonyolult, a játék menetét hamar meg lehet érteni, a kártyákhoz meg világos magyarázatot kap mindenki.
Barátokkal nagyon jó volt játszani, Karácsony után remélem a családdal is jó lesz :)!
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 13.
Méltatlanul alulértékelt játék

Érthetetlen, hogy a BGG-n miért ilyen alacsony a pontszáma ennek a játéknak, holott nem csak gyönyörű, hanem kiváló szórakozást nyújt. Nálunk a családban kifejezetten nagy népszerűségnek örvend, mindannyian szeretjük, pedig ritka az olyan játékunk amit mind a négyen ugyanúgy kedvelnénk. Talán még a Ticket to ride hasonló ami nem is véletlen, hisz az azt tervező Alan R. Moon ennek a tervezésében is szerepet vállalt. Akinek az tetszett annak szerintem ennek is kellene.. ezért is nem értem a negatív megítélést. Egyetlen negatívuma maximum az lehet, hogy minimum három fő kell a játékhoz, de 3-6 főig is tök jól működik, vicces, szórakoztató végig.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 31.
Szép külcsin remek belbecs

Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy egy gyönyörű játékról beszélünk, a tábla, a lapok és a bábuk (amik festést igényelnek) mind nagyon szépek.
És persze a lényeg, a játék nagyon egyszerű ám annál jobb. Izgalmas, változatos, hangulatos és pörgős. Nagyon könnyen megtanulható, és egymás után többször is játszató, hiszen mindig újabb és újabb küldetésekkel dolgozik az ember.
Családdal játszva különösen jó, minden generációnak remek élményt nyújt. :)
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 01.
Egyszerű, mégis érdekes, izgalmas játék lehet családoknak, vagy komolyabb játékok előtti ráhangolódásnak. Van a szerencsének is szerepe, de nem zavaró, jó taktikával kiegyensúlyozható. Nem árt, ha az ember néha összefog a többiekkel, de ugyanakkor a saját céljait kell szem előtt tartani, és figyelni arra, hogy a másiknak mégse legyen annyira jó.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 28.
Olykor

Szép a játék az tény. Olykor jót lehet vele játszani, de ez társaság vagy hangulat függő. Nagyon megosztó játék.
| 3 / 5 csillag!
2015. 08. 25.
Gyönyörű játék

Ezt a játékot mindenképpen meg akartam szerezni, mert sok jót olvastam róla.
Aztán kipróbáltuk, és rájöttünk, hogy a felfedezős játékokat nem nekünk találták ki.
Sajnos nekem nem jött be.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 20.
Alkudozás

Ebben a játékban a játékosok egy egy felfedezőt személyesítenek meg, akik szeretnének a saját céljuknak megfelelő helységekbe eljutni. Mindenkinek van egy átkozott helye, ahova semmiképp se szeretne menni. A játék során licitálnak a játékosok, hogy melyik irányba menjenek tovább, mely egyúttal meghatározza az utazási formát is (hajó, jak, teve, stb). A cél elérése, h mindenki beleegyezzen (értsd, senki ne adjon többet h a másik irányba menjen, mint az aktuális legtöbbet ajánló). Családi játék,amelyben az összefogás szükséges, hiszen van közös licit, amivel könnyebben lehet érvényesülni. Azonban ezek a kooperációk ideig óráig maradnak, mert a célok mindenkinek különbözőek, így aki segített egy irányba, nem biztos, h a következőben is fog, míg aki ellen küzdöttél az előző körben, a legnagyobb támogatód lesz a következőben. Folyamatos változás, folyamatos alkudozás.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 15.
A szerencse nem mindig számít!

Van egy igen erős lap a játékban a "léghajó", és ebből csak egy van, aki ehhez hozzájut. az hatalmas előnyben részesül. Egyszerű és izgalmas a játék menete. A szerencse szerepe jelen van a játékban, de a megfelelő időben kijátszott kártyákkal kimondottan jól ki lehet egyensúlyozni ezt. Családoknak ajánlanám, felhőtlen szórakozás!
| 3 / 5 csillag!
2015. 07. 12.
Gyönyörű kivitel

A játék számomra egyetlen előnye a gyönyörű kivitel. Kölcsönben volt nálunk egy hétre, annyira tetszett, hogy az ára ellenére mindenképp meg szerettem volna venni. Aztán játszottunk vele párat, és meggondoltam magam. Sajnos a családból senkinek nem tetszett különösebben. Ha valaki kipróbálja, mindenképp minél többen érdemes játszani. Ketten nagyon unalmas.