Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Jolly & Roger

Ár:
4.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

"Jolly" és "Roger" bőrébe bújva a két játékos az úgynevezett dupla csáklyázós verseny keretében dönti el, melyikük lesz az új kalózkirály.

Ehhez legénységetekkel két oldalról támadjátok a védtelen kereskedelmi hajókat, és a sikeres csáklyázás után igyekeztek lerohanni a fedélzetet. Minden kör elején az egyik játékos az 5 felhúzott kalózkártyából két csapatot képez, és a másik játékos dönti el, melyik csapatnak ki parancsol.

Csak akkor tudjátok megszerezni a kecsegtető zsákmányt, ha sikerül a fedélzeten fölénybe kerülnötök. Az a játékos lesz a kalózok új királya, aki a játék végéig a legtöbb aranyat zsákmányolja.

A játékot tovább színesíti a hajókorláton néha átnyúló és valakit magával rántó Kraken, néhány elszánt csontváz és egy sereg papagáj.


Vélemények

4.50
4 értékelés
5
(2)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 04. 20.
arrrgh!!

Izgalmas taktikázós párbajszerű társasjáték. Egy nagyon egyszerű közepes méretű társasjátékról van szó, amit csak 2 fővel lehet játszani és játékidejét tekintve egészen rövid. Tényleg csak annyi az egész játék, hogy számmal ellátott kalózlapokkal kell a pontszámot érő kereskedelmi hajókat elhappolni a másik elől. Egész végig megy a huzavona a hajókért, és mindkét játékos próbálja a legtöbb pontot összegyűjteni.
| 4 / 5 csillag!
2019. 03. 12.
Parádés kétszemélyes

A párommal és a 9 éves fiammal is nagyon jókat játszunk a a Jolly&Rogerrel. 5-6 játszma után most kezdünk ráérezni, hogyan is érdemes játszani ezt a játékot, de még van mit tanulni benne. :) Alapjáraton nem a kedvenceink a konfrontatív kétszemélyes játékok, és ugyan a Jolly&Roger az, mégsem érzem úgy, hogy a kiszúrás vezetne minket, jó légkörben játszható. A szerencsefaktor nem magas. Kellően kiegyensúlyozottnak érzem, ha mindkét fél jól játszik, csak néhány pont fog dönteni a végén. A grafikák alapvetően rendben vannak, az egyik - a sárga - sorozat viszont nagyon nem tetszik, ijesztőek a képek. A játékmenet második részét kár volt a "fedélzet lerohanásának" nevezni, a kincsgyűjtés pontosabb és egyértelműbb lett volna, itt túlságosan erőltette a tervező a tematikát (hajók elfoglalása) az érthetőség kárára.
Nagyon jó és élvezetes játék, szeretjük.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 26.
*****

Két fős játékok terén az egyik kedvencünk a párommal. A másik fejével is kell kicsit gondolkozni, taktikázni. Csak ajánlani tudom!
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 26.
Kalózok előre

Karácsonyi ajándékként próbáltuk ki a játékot. Csak ketten lehet játszani, úgyhogy testvéreknek, pároknak ajánlanám. A játék nem bonyolult, de azért kis idő kellett, mire minden szabályt megértettünk, tehát nem is az unalomig egyszerű. Nagyon jó stratégiai játék, egyszerre kell azt is figyelni, hogy nekem mi a jó, és azt is, hogy mi rossz a másiknak, és minden körben fordul a szerencse. Úgy tervezték meg a játékot, hogy ne tudja az ember egyértelműen a maga malmára hajtani a vizet, több kártya van a játékban, hogy ne lehessen számolni a pontokat, ha te osztod ketté a lapokat, akkor a másik választhat, és mindig más a sorrendje, hogy ki kezd. Kicsit olyan volt számomra a stratégiája, mint a sakk, hogy több lépéssel előre kellett gondolkoznom, szinte lejátszanom fejben meneteket. Tényleg élveztem, egy problémám volt vele, hogy kifejezetten gonosznak kell lenni a másikkal, elvenni a pontjait, és ez sértődésekhez vezet.