Jungle Speed - Dzsungelláz

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  A Jungle Speed fergeteges partijáték, ahol a gyorsaság és a megfigyelés számít!
  A játékosoknak nincs más feladatuk, mint egyezőséget keresni az egyesével felcsapott kártyák között, a nonfiguratív ábrákon nehéz kiigazodni. Néha csak egy kósza derékszög hiányzik vagy épp túl későn kapcsol az ember, hogy a kék és a zöld bizony ugyanaz, és későn csap le a méretes fatotemre…
  Ha pedig ez még nem volna elég, a speciális kártyák még inkább összezavarják majd a játékosokat!
  Elég gyorsnak érzed magad? Ha igen, ez biztosan a te játékod! A Jungle
  Speed a gyorsaságról és megfelelő reakcióképességről szól, ahol a leglassabb
  mindig alulmarad. Mindenki ugyanolyan kártyapaklival kezd, amelyben
  a kártyákon különböző ábrák és színek szerepelnek. Ezeket a formákat
  kell majd jól fi gyelni, ugyanis a játékosok felváltva felfedik a paklijuk legfelső
  lapját, és ha az a lap egyezik egy már korábban felfedett lap ábrájával,
  akkor azok, akiknél egyezés van, versenyeznek, hogy melyikük kapja el
  először a játéktér közepén elhelyezett fabábut. A lassabb játékos megkapja
  a másik fél már felfedett lapjait, és azt a paklija aljára kell tennie.
  A cél az, hogy neked fogyjon el először az összes lapod.
   
  Jungle Speed - vigyázz, kész… kapd el!

  Ez a gyors partijáték nagy odafigyelést és teljes koncentrációt igényel, ugyanis egymáshoz nagyon hasonló kártyák között kell észrevenni az egyezést. A siker kulcsa a gyorsaság, hiszen ha valahol egyeznek a kártyán található szimbólumok, az kerül előnybe, aki előbb meg tudja érinteni a fa totemet.

  A háttértörténet szerint a Jungle Speedet az Aboulou törzs találta ki nagyjából 3000 évvel ezelőtt. Akkor az volt a célja, hogy segítségével megállapítsák, kit mekkora ételmennyiség illet a sikeres vadászat után. Szerencsére a tét most nem ekkora, a játékosok nem kockáztatják a vacsorájukat.

   

  A győzelemre annak van esélye, akinek sosem lankad a figyelme, és egyből észreveszi a megegyező kártyalapokat, valamint a leggyorsabban tud reagálni a változó helyzetekre és így leghamarabb szabadul meg a paklijában található lapoktól. A sokféle szimbólumot ábrázoló kártyák azonban könnyen elaltatják az ember figyelmét. 

  A játék ugyanazokat a képességeinket igényli, mint a mókás szörnyfigurákat tartalmazó   és a méltán népszerű Dobble kártyajáték, de absztrakt képi világa egyedivé teszi.

  A játék kezdetén a pakliban található 80 lapot egyenlő arányban kell szétosztani a játékosok között. A saját pakliját mindenki maga elé helyezi, képpel lefelé. Az óramutató járásával megegyező sorrendben fordítják fel a játékosok a saját paklijuk legfelső kártyáját.
  A felfordított lapokat egymásra helyezve mindenkinél egy második pakli kezd feltornyosulni, amitől természetesen örömmel megszabadulna.

  Ha két játékosnál ugyanazzal a szimbólummal ellátott kártya van a felfordított pakli tetején, mindegy, hogy milyen színben, akkor kezdetét veszi a párbaj. A párbaj során a totem minél gyorsabb megérintése a cél. Akinek ez sikerül, az egy kárörvendő mosoly kíséretében átnyújthatja a felfordított kártyákat tartalmazó pakliját a párbaj vesztesének.
  Ezt követően a vesztestől indul tovább a kör, ő lehet az első, aki újra felfordít egy lapot.

  Ha egyszerre ketten is megérintették a totemet, akkor az a játékos nyeri a párbajt, akinek a keze nagyobb felületet foglal el a totemen. Ha ez nagyjából megegyezik, akkor pedig az lesz a nyertes, akinek lejjebb van a keze a totemen.

  Speciális lapok színesítik a játékot: a befelé mutató nyilakat meglátva azonnal meg kell ragadni a totemet. A befelé mutató, ám színes nyilak hatására a formák helyett a színek egyezőségét kell figyelni.

  A kifelé mutató nyilakat ábrázoló kártya felfordítása esetén minden játékosnak egyszerre kell felfordítania egy kártyát - és akár 15 játékos is játszhat egyszerre a Jungle Speeddel…

  Egyszerűnek tűnő játék, de a győzelemhez igazán jó megfigyelőkészségre és gyorsaságra van szükség - villámkezűek és sasszeműek előnyben!

   

  Zöld Alma

   

  Értékelések átlaga 


  (4.3)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 10 Családdal 12 Partijátéknak 12
  56% (10)
  22% (4)
  22% (4)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 18)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  Totemre vigyázni!

  István | 2017. szeptember 13.

  Gyorsaság az elsődleges, ami ennél a játéknál fontos, de nagyon ügyesnek is kell lenni, mert, ha nem vigyáz az ember, könnyen feldöntheti a totemet, amit nem érdemes kockáztatni. Ja és érdemes bukósisakban játszani! (csak viccelek) De tényleg egyszer öcsémmel érte kaptunk a totemnek játék közben és a végén az ő fején landolt... :D
  Egyébként nagyszerű party játék, csak ajánlani tudom.
  ui.: A zsákocskában (ami a dobozban van) akár szállítani is lehet a paklival együtt, tehát utazásra is praktikusan el lehet csomagolni.
  Repül a totem, ki tudja hol áll meg

  Zoltán | 2017. június 13.

  Nagyon pörgős játék, megunhatatlan. Mikor már nyerésre áll valaki, akkor is csúnyán elbukhat, ha nem figyel. Egyszerűnek tűnik a feladat, de vannak nagyon hasonló lapok is. Érdemes alaposan elolvasni a szabályokat, hogy ne legyen vita, ki fogta meg a totemet először. Vicces csavar az a szabály, hogy ha valaki véletlenül feldönti a totemet, akkor megbüntetik és ő kapja a lapokat. Egy alkalommal elrepült az asztalról a totem és mindenki állította, hogy nem ő volt, hozzá sem ért... :) Franciaországban ismertem meg a játékot, ott több helyen is találkoztam vele, ott már kiadták egy kevésbé veszélyes hajlékony műanyagtotemes verzióját is. Az eredeti doboza indokolatlanul nagy, de a vászonzsákban kéynelmesen hordozható bárhova.
  Kapkodós

  Kitti Klára | 2017. február 8.

  Karmolás, ütés, pohártörés, kiabálás, visítva nevetés és bosszankodás. Nagyon nagyon jó! Nagyon izgalmas, gyorsan fel lehet tőle pörögni, jó buliindító játék :D
  Pont megfelelő

  István Gábor | 2016. december 18.

  Nagyon jó gyorsasági/ügyességi játék. A szimbólumok nagyon ötletesen vannak megrajzolva, nagyon sok a hasonlóság és pont elég jók a különbségek ahhoz, hogy ki-ki megtalálja vagy pont eltévessze őket. Jó taktika az is, ha hasonló képeket látunk, de tudjuk, hogy nem pont megegyezőek, akkor csak egy beijesztő mozdulatot teszünk és könnyen lehet, hogy mást sikerül behúzni ezzel a csőbe.
  Pergős

  Lázár | 2016. február 13.

  Pergős, szórakoztató társasjáték. Megadja a hangulatot a baráti összejövetelekhez, családi kikapcsolódáshoz. Fő a jó vizuális memória, észlelés és a gyorsaság, ha ez mind megvan, akkor könnyű nyerni. Csak a többieket kell lepipálni. :P
  közepes

  Ági | 2016. január 20.

  Erről a játékról sok-sok jót olvastam, úgyhogy azt hittem jó lesz, de valahogy nem vesszük elő soha. Néhányat játszottunk vele, de nem éreztünk rá az ízére. Szép is, izgalmasnak is tűnik, csak valahogy nem szerettünk bele. Azért még adunk neki esélyt, lehet másnál (nagyobb gyerekeknél) beválik. Én már kicsit bánom, hogy nem az állatos verzióját választottam.
  Sosem kerül a szekrény mélyére

  Loki | 2016. január 5.

  Könnyed és szórakoztató, a mi családunkban azt tapasztaltam, hogy nagy előnye, hogy néhány játékkal ellentétben sosem merül végleg feledésbe, játszunk vele néhányat, nevetünk, félrerakjuk és pár óra, nap, hét után ismét előkerül. Ráadásul nem csak otthon a családi körben: könnyen szállítható és aki utazik vagy csak beül valahova a barátokkal, az simán magával viszi, biztos lesz rá alkalom. :)
  Jungle Speed

  rol001 | 2016. január 1.

  Kiváló reflexjáték, melyhez jó megfigyelőképesség is szükséges. Már több alkalommal játszottunk baráti társasággal vele, és nagy kedvencé vált.
  A szabályok rövid átbeszélése után mindenki hamar belerázódik a játékba, akár egy gyors próbakör után.
  Látom többen írták, hogy balesetveszélyes. Valóban az lehetne, de minimális előkészülettel (poharak levétele az asztalról, törékeny dolgok eltevése) nálunk még sosem történt semmi probléma, a játék után mindig csak a jó kedv maradt!  gyorsaság

  ilolina | 2015. december 7.

  Egy baráti társaságban ismertem meg.Szerencsére nálunki nem volt baleset. Figyelem,reakció,gyorsaság mindre szükség van hozzá.Jót játszottunk és nevettünk közben.
  Gyors reflex

  Bogi | 2015. november 27.

  Maga az ötlet nem rossz, de nekem nem jött be. Tényleg nagyon fontos a jó reflex, és a gyorsaság, így akinek ez megvan, annak élvezetes lehet. Valóban balesetveszélyes, nekünk egy poharat sikerült eltörnünk játék közben :D Én az árával sem vagyok kibékülve, szerintem ennyit nem ér.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!