Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

9.990 Ft

Karácsonyfa társasjáték

9.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (8)

Leírás

Díszítsd te a legszebb karácsonyfát! A Karácsonyfa magyar fejlesztésű, kártyaválasztáson (drafton) alapuló családi társasjáték. A játékosok karácsonyi díszekkel – gömbökkel, szaloncukrokkal, mézeskalácsokkal – díszítik fel a fájukat, hogy övék legyen a legtöbb pontot érő. A logikai képességeket fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.63
8 értékelés
(5)
(3)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2022. 04. 10.
Imádjuk! Nem gondoltuk volna, hogy az unokáktól kezdve a nagypapáig mindenki megszereti a játékot. Még húsvétkor is játszunk vele. Szép a grafika, bár a kártyalapok minősége lehetne jobb, de szerethető, cuki családi stratégiai játék, hiszen nem mindegy, hogy hogyan díszíted fel a saját fádat! 5*
2021. 01. 05.
Idén karácsonykor kaptuk ajándékba. Nagyon tetszik a játék.
A játékot az nyeri, aki a legértékesebb karácsonyfát állítja. De, nem elég, ha csak arra figyelünk oda, hogy a saját fánk milyen, hanem arra is oda kell figyelni, hogy a többiek milyen díszeket gyűjtenek, mi az adott körben a feladatuk. Játék közben több körben történik a pontozás, de csak a végén derül ki, hogy ki választotta a legjobb stratégiát és ki gyűjtötte a legtöbb pontot.
Nagyon szórakoztató családi társasjáték, kipróbálását mindenkinek jó szívvel ajánlom.
2019. 12. 15.
Tökéletes karácsonyi játék

Mi nyáron vettük meg a játékot, mert ismerősöknél nagyon megtetszett. Ezen a karácsonyon már karácsonykor is tudunk vele játszani. Szerintem nagyon szép a grafikája, tetszik a mérete, látványos amikor kész a feldíszített tábla. Nekem tetszik a rombusz alak, nem szokványos, jó a lapok minősége. Tetszik, hogy több dolgot kell összeszámolni a végén, így tényleg a legvégén derül ki, hogy ki hogyan okoskodott. Még a nehezített kártyákkal nem játszottunk, azt most karácsonyra tartalékoltuk. Ez is jó, hogy van könnyebb és nehezebb kártyatípus. A feladatkártyák elsőre kicsit furának tűnnek, de aztán belejön az ember az értelmezésébe. A használati utasítás pedig teljesen érthető. Talán egy kicsi negatívum, hogy jobb lenne valami bábu a pontozólaphoz, de akit zavar, az másik játékból beletehet egy pár színes bábut, vagy külön is lehet kapni. Kicsit nehéz a végén összeszámolni a lámpákat. Mi, amit már megszámoltunk letakarjuk valamivel, hogy nehogy duplán számoljuk. Ketten is jól játszható, mi levegő embernek hívjuk a harmadik játékost, de játszottuk már többen is. Csak ajánlani tudom, mi nem csalódtunk benne.
2019. 12. 10.
Kis karácsony

Első ránézésre egyszerű kis gyerekjátéknak tűnik, pedig nem az. Viszont az alkalomhoz tökéletesen illeszkedik és kiválóan el lehet szórakozni a díszek válogatásával. Ketten játszottuk, így kicsit furcsa volt, hogy egy képzeletbeli játékost is be kellett vonni, de ez keveset vont le a játékélményből. mindazonáltal 3-4 fővel biztosan érdekesebb. Annyiban hasonlítható a Kodamához, hogy a 3 kör alatt a körök végén plusz pontot kapunk, ha a célkártya feladatát jól teljesítjük. A végső pontozásnál abszolút meglepődtünk, hogy a nyertes nem az lett, akire mindenki gondolt. Karácsonykor nagyon jó időtöltés bármilyen család számára.
2019. 12. 06.
Díszítsünk hatékonyan

Társasjátékok ünnepén találtuk ezt a csiszolatlan gyémántot, meg is vettük azonnal. Szimpatikus, fiatal alkotó munkáját dícséri a játék, amely szép dobozban közepes kivitelezésű lapokat tartalmaz. A cél, hogy hatékonyan elosztva az erőforrásainkat a megfelelő elhelyezkedést találjuk meg díszeink számára. Ami igazán megfogott a játékban, hogy könnyen tanulható, közösségi hangulatot teremt, mert amellett, hogy a saját fádat díszíted, a többiekét is figyelni kell, mert díszítési sémájuk a te hatékonyságodat is befolyásolja. Tervezést, előre gondolkodást igényel, némi taktikát. Nekem egyik személyes kedvencem, bonyolultságát, taktikusságát, és játékélményt tekintve nálam, a Five Tribes, és a Heaven and Ale színvonalát karcolgatja. Többféle módon is lehet győzni benne, nincs bevált díszítési mód. Ez magas újrajátszhatóságot biztosít, ezt a játékot évek múlva is elő fogja venni a család. És meg is találtam a kulcsszót, mert ez ízig-vérig családi játék, ami felszín alatt sokkal többet rejt mint amit a külcsín mutat. A lapok vékonyak, nincs inzert, a pontozósáv kicsit komplikált. Cserébe viszont azt adja, amiért a polcról levettük, a Karácsonyvárás örömét!
2 fővel játszható, de az igazi élmény 3-4 fővel kapjuk, a lapok is jobban pörögnek, és nincs 3. fiktív játékos bevonva, akinek a fáját a két másik játékos "díszíti". Ezt a részt éreztük kidolgozatlannak, biztos vagyok benne, hogy máshogy is meg lehetett volna oldani. 6-7 éves kortól a gyerekeknek is élvezetes lesz.
2018. 07. 11.
Van dobozodban minden jó?

Saját karácsonyfánkat kell feldíszíteni a játékosok által kiválasztott pontozókártyákat követve, hogy minél több pontot szerezz meg a 3 forduló alatt. A pontozókártyák mellett mindenki 8 díszt kap, amelyből egyet választ, majd a többit továbbadja, mindaddig, amíg 2 lap marad a kezedben és abból egyet eldobsz, majd az utolsó lehelyezed a fádra. Így összesen 21 dísz kerül fel, amelyből pontokat szerezhetsz. Fincsi linzerrel a már lehelyezett díszeket tudod forgatni, átmozgatni, ami igen hasznos lehet.
Változatosan a díszek, szép (tematikus) a grafika. Maga a játék tetszett, a többféle változattal kezdő és gyakorlottabb játékosok is megtalálják számításukat. Még egyfajta ünnepi hangulat is belengi a játékot.
A kivitelezése sajnos már nem. Béna pontozósáv és pontozó jelző (vagy inkább pontozó pötty), gyenge minőségű kártyák nem egységes színezetű hátlappal. Így felemás az érzés. Néha ilyen a karácsony is, szép a doboz, de ami benne van …
2018. 05. 10.
Örökzöld játék

A játékban mindenkinek van egy karácsonyfája, amit több fordulón keresztül igyekszik minél több pontot érő dekorációval díszíteni. A játék elején felcsapott lapok határozzák meg, mi milyen bónuszokat ad a játék során, így nem mindegy, milyen színű izzót hová teszünk, vagy mi kerül a mézeskalács figura mellé.
Könnyed taktikai családi játék, jó újrajátszhatósági faktorral.
Fura, hogy rombusz alakúak a kártyák, de gondolom, azért lett benne az összes kártya ilyen alakú, mert így ezzel a sablonnal vágva készülhetett el a játék minden lapja (ami költségkímélő megoldás).
2018. 05. 04.
Tavasszal is karácsony

Röviden: a játék témája hiánypótló, a játékélmény is rendben van.
Kicsit hosszabban: viszont a játék egyes részeinek a kivitelezése hagy némi kívánni valót maga után. A lapkák lehetnének vastagabbak, a pontozótábla számomra értékelhetetlen kategória. Nem is értem miért nem nagyobb és szebb? A dobozba simán belefért volna egy nagyobb pontozótábla. Azt a ziccert kihagyni, hogy karácsonyfa alakú meeplek legyenek a pontjelölők szerintem hiba volt. Ha nem vakító fényben játszunk, a játékosok színei könnyen összekeverhetők, annyira hasonlítanak egymásra.
A játék dobozának a grafikája csillagos ötös, a díszek, szaloncukor, mézeskalács grafikája is rendben vannak. Azonban az az ember érzése, hogy elfogyott a pénz mert a többi komponens grafikája pocsék. Nem értem, hogy a feladatkártyáknál és a linzernél is miért kellett erőltetni a rombusz alakú kártyát? A feladatkártyák grafikái is csúnyák. Ha a bosszantó hibákat figyelembe veszem, akkor bizony csak 5 pont a tízből. Viszont ha ezen túl tudja tenni magát az ember akkor jár a 8 pont mert a játékmenet tényleg jó és élvezetes.

Valahol valaki mondta, hogy a lapkákat laminálni kell. Nehogy, a karácsonyfa-tábla tök jó anyagból van és viszonylag jól tapadnak hozzá a lapok. Ugyanez laminálva szerintem nem mondható el…
(Játékmenetről direkt nem írok most, mert aki kíváncsi rá elolvassa a szabályt, vagy néz róla videót.)