Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Karácsonyfa társasjáték

Ár:
9.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (8)
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Díszítsd te a legszebb karácsonyfát! A Karácsonyfa magyar fejlesztésű, kártyaválasztáson (drafton) alapuló családi társasjáték. A játékosok karácsonyi díszekkel – gömbökkel, szaloncukrokkal, mézeskalácsokkal – díszítik fel a fájukat, hogy övék legyen a legtöbb pontot érő. A logikai képességeket fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.63
8 értékelés
5
(5)
4
(3)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 04. 10.
Imádjuk! Nem gondoltuk volna, hogy az unokáktól kezdve a nagypapáig mindenki megszereti a játékot. Még húsvétkor is játszunk vele. Szép a grafika, bár a kártyalapok minősége lehetne jobb, de szerethető, cuki családi stratégiai játék, hiszen nem mindegy, hogy hogyan díszíted fel a saját fádat! 5*
| 5 / 5 csillag!
2021. 01. 05.
Idén karácsonykor kaptuk ajándékba. Nagyon tetszik a játék.
A játékot az nyeri, aki a legértékesebb karácsonyfát állítja. De, nem elég, ha csak arra figyelünk oda, hogy a saját fánk milyen, hanem arra is oda kell figyelni, hogy a többiek milyen díszeket gyűjtenek, mi az adott körben a feladatuk. Játék közben több körben történik a pontozás, de csak a végén derül ki, hogy ki választotta a legjobb stratégiát és ki gyűjtötte a legtöbb pontot.
Nagyon szórakoztató családi társasjáték, kipróbálását mindenkinek jó szívvel ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 15.
Tökéletes karácsonyi játék

Mi nyáron vettük meg a játékot, mert ismerősöknél nagyon megtetszett. Ezen a karácsonyon már karácsonykor is tudunk vele játszani. Szerintem nagyon szép a grafikája, tetszik a mérete, látványos amikor kész a feldíszített tábla. Nekem tetszik a rombusz alak, nem szokványos, jó a lapok minősége. Tetszik, hogy több dolgot kell összeszámolni a végén, így tényleg a legvégén derül ki, hogy ki hogyan okoskodott. Még a nehezített kártyákkal nem játszottunk, azt most karácsonyra tartalékoltuk. Ez is jó, hogy van könnyebb és nehezebb kártyatípus. A feladatkártyák elsőre kicsit furának tűnnek, de aztán belejön az ember az értelmezésébe. A használati utasítás pedig teljesen érthető. Talán egy kicsi negatívum, hogy jobb lenne valami bábu a pontozólaphoz, de akit zavar, az másik játékból beletehet egy pár színes bábut, vagy külön is lehet kapni. Kicsit nehéz a végén összeszámolni a lámpákat. Mi, amit már megszámoltunk letakarjuk valamivel, hogy nehogy duplán számoljuk. Ketten is jól játszható, mi levegő embernek hívjuk a harmadik játékost, de játszottuk már többen is. Csak ajánlani tudom, mi nem csalódtunk benne.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 10.
Kis karácsony

Első ránézésre egyszerű kis gyerekjátéknak tűnik, pedig nem az. Viszont az alkalomhoz tökéletesen illeszkedik és kiválóan el lehet szórakozni a díszek válogatásával. Ketten játszottuk, így kicsit furcsa volt, hogy egy képzeletbeli játékost is be kellett vonni, de ez keveset vont le a játékélményből. mindazonáltal 3-4 fővel biztosan érdekesebb. Annyiban hasonlítható a Kodamához, hogy a 3 kör alatt a körök végén plusz pontot kapunk, ha a célkártya feladatát jól teljesítjük. A végső pontozásnál abszolút meglepődtünk, hogy a nyertes nem az lett, akire mindenki gondolt. Karácsonykor nagyon jó időtöltés bármilyen család számára.
| 4 / 5 csillag!
2019. 12. 06.
Díszítsünk hatékonyan

Társasjátékok ünnepén találtuk ezt a csiszolatlan gyémántot, meg is vettük azonnal. Szimpatikus, fiatal alkotó munkáját dícséri a játék, amely szép dobozban közepes kivitelezésű lapokat tartalmaz. A cél, hogy hatékonyan elosztva az erőforrásainkat a megfelelő elhelyezkedést találjuk meg díszeink számára. Ami igazán megfogott a játékban, hogy könnyen tanulható, közösségi hangulatot teremt, mert amellett, hogy a saját fádat díszíted, a többiekét is figyelni kell, mert díszítési sémájuk a te hatékonyságodat is befolyásolja. Tervezést, előre gondolkodást igényel, némi taktikát. Nekem egyik személyes kedvencem, bonyolultságát, taktikusságát, és játékélményt tekintve nálam, a Five Tribes, és a Heaven and Ale színvonalát karcolgatja. Többféle módon is lehet győzni benne, nincs bevált díszítési mód. Ez magas újrajátszhatóságot biztosít, ezt a játékot évek múlva is elő fogja venni a család. És meg is találtam a kulcsszót, mert ez ízig-vérig családi játék, ami felszín alatt sokkal többet rejt mint amit a külcsín mutat. A lapok vékonyak, nincs inzert, a pontozósáv kicsit komplikált. Cserébe viszont azt adja, amiért a polcról levettük, a Karácsonyvárás örömét!
2 fővel játszható, de az igazi élmény 3-4 fővel kapjuk, a lapok is jobban pörögnek, és nincs 3. fiktív játékos bevonva, akinek a fáját a két másik játékos "díszíti". Ezt a részt éreztük kidolgozatlannak, biztos vagyok benne, hogy máshogy is meg lehetett volna oldani. 6-7 éves kortól a gyerekeknek is élvezetes lesz.
| 4 / 5 csillag!
2018. 07. 11.
Van dobozodban minden jó?

Saját karácsonyfánkat kell feldíszíteni a játékosok által kiválasztott pontozókártyákat követve, hogy minél több pontot szerezz meg a 3 forduló alatt. A pontozókártyák mellett mindenki 8 díszt kap, amelyből egyet választ, majd a többit továbbadja, mindaddig, amíg 2 lap marad a kezedben és abból egyet eldobsz, majd az utolsó lehelyezed a fádra. Így összesen 21 dísz kerül fel, amelyből pontokat szerezhetsz. Fincsi linzerrel a már lehelyezett díszeket tudod forgatni, átmozgatni, ami igen hasznos lehet.
Változatosan a díszek, szép (tematikus) a grafika. Maga a játék tetszett, a többféle változattal kezdő és gyakorlottabb játékosok is megtalálják számításukat. Még egyfajta ünnepi hangulat is belengi a játékot.
A kivitelezése sajnos már nem. Béna pontozósáv és pontozó jelző (vagy inkább pontozó pötty), gyenge minőségű kártyák nem egységes színezetű hátlappal. Így felemás az érzés. Néha ilyen a karácsony is, szép a doboz, de ami benne van …
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 10.
Örökzöld játék

A játékban mindenkinek van egy karácsonyfája, amit több fordulón keresztül igyekszik minél több pontot érő dekorációval díszíteni. A játék elején felcsapott lapok határozzák meg, mi milyen bónuszokat ad a játék során, így nem mindegy, milyen színű izzót hová teszünk, vagy mi kerül a mézeskalács figura mellé.
Könnyed taktikai családi játék, jó újrajátszhatósági faktorral.
Fura, hogy rombusz alakúak a kártyák, de gondolom, azért lett benne az összes kártya ilyen alakú, mert így ezzel a sablonnal vágva készülhetett el a játék minden lapja (ami költségkímélő megoldás).
| 4 / 5 csillag!
2018. 05. 04.
Tavasszal is karácsony

Röviden: a játék témája hiánypótló, a játékélmény is rendben van.
Kicsit hosszabban: viszont a játék egyes részeinek a kivitelezése hagy némi kívánni valót maga után. A lapkák lehetnének vastagabbak, a pontozótábla számomra értékelhetetlen kategória. Nem is értem miért nem nagyobb és szebb? A dobozba simán belefért volna egy nagyobb pontozótábla. Azt a ziccert kihagyni, hogy karácsonyfa alakú meeplek legyenek a pontjelölők szerintem hiba volt. Ha nem vakító fényben játszunk, a játékosok színei könnyen összekeverhetők, annyira hasonlítanak egymásra.
A játék dobozának a grafikája csillagos ötös, a díszek, szaloncukor, mézeskalács grafikája is rendben vannak. Azonban az az ember érzése, hogy elfogyott a pénz mert a többi komponens grafikája pocsék. Nem értem, hogy a feladatkártyáknál és a linzernél is miért kellett erőltetni a rombusz alakú kártyát? A feladatkártyák grafikái is csúnyák. Ha a bosszantó hibákat figyelembe veszem, akkor bizony csak 5 pont a tízből. Viszont ha ezen túl tudja tenni magát az ember akkor jár a 8 pont mert a játékmenet tényleg jó és élvezetes.

Valahol valaki mondta, hogy a lapkákat laminálni kell. Nehogy, a karácsonyfa-tábla tök jó anyagból van és viszonylag jól tapadnak hozzá a lapok. Ugyanez laminálva szerintem nem mondható el…
(Játékmenetről direkt nem írok most, mert aki kíváncsi rá elolvassa a szabályt, vagy néz róla videót.)