Karácsonyfa társasjáték

Normál ár: 9 990 Ft


A Te árad: 9 490 Ft

Értékelés:  (4.4)
Kié lesz a legszebb karácsonyfa? Ki díszí­ti fel a fenyőfáját a legügyesebben?
A játékot az nyeri, aki a legszebb és legértékesebb karácsonyfát állít­ja. De ha azt szeretnéd, hogy ez a Tiéd legyen, akkor nem elég csak a saját fáddal foglalkozni, figyelned kell a többiekére is, arra hogy ők mi-lyen szempontok alapján díszítenek.
A „Karácsonyfa” egy kártyajáték kisebbeknek és nagyoknak, családok­nak és tapasztalt játékosoknak egyaránt, melyben minden játékos a saját fenyőfáját díszíti különböző, a játékosok által meghatározott díszíté­si szempontok alapján. A fenyőfákat a játék közben többször és a játék végén is pontozzuk, aki ezek alapján a legtöbb hópelyhet (pontot) gyűjti, az nyeri a játékot.

Értékelések átlaga 


(4.3)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

33% (1)
67% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 3 értékelés
Van dobozodban minden jó?

Gubirobi | 2018. július 11.

Saját karácsonyfánkat kell feldíszíteni a játékosok által kiválasztott pontozókártyákat követve, hogy minél több pontot szerezz meg a 3 forduló alatt. A pontozókártyák mellett mindenki 8 díszt kap, amelyből egyet választ, majd a többit továbbadja, mindaddig, amíg 2 lap marad a kezedben és abból egyet eldobsz, majd az utolsó lehelyezed a fádra. Így összesen 21 dísz kerül fel, amelyből pontokat szerezhetsz. Fincsi linzerrel a már lehelyezett díszeket tudod forgatni, átmozgatni, ami igen hasznos lehet.
Változatosan a díszek, szép (tematikus) a grafika. Maga a játék tetszett, a többféle változattal kezdő és gyakorlottabb játékosok is megtalálják számításukat. Még egyfajta ünnepi hangulat is belengi a játékot.
A kivitelezése sajnos már nem. Béna pontozósáv és pontozó jelző (vagy inkább pontozó pötty), gyenge minőségű kártyák nem egységes színezetű hátlappal. Így felemás az érzés. Néha ilyen a karácsony is, szép a doboz, de ami benne van …
Örökzöld játék

Adim | 2018. május 10.

A játékban mindenkinek van egy karácsonyfája, amit több fordulón keresztül igyekszik minél több pontot érő dekorációval díszíteni. A játék elején felcsapott lapok határozzák meg, mi milyen bónuszokat ad a játék során, így nem mindegy, milyen színű izzót hová teszünk, vagy mi kerül a mézeskalács figura mellé.
Könnyed taktikai családi játék, jó újrajátszhatósági faktorral.
Fura, hogy rombusz alakúak a kártyák, de gondolom, azért lett benne az összes kártya ilyen alakú, mert így ezzel a sablonnal vágva készülhetett el a játék minden lapja (ami költségkímélő megoldás).
Tavasszal is karácsony

Péter | 2018. május 4.


Röviden: a játék témája hiánypótló, a játékélmény is rendben van.
Kicsit hosszabban: viszont a játék egyes részeinek a kivitelezése hagy némi kívánni valót maga után. A lapkák lehetnének vastagabbak, a pontozótábla számomra értékelhetetlen kategória. Nem is értem miért nem nagyobb és szebb? A dobozba simán belefért volna egy nagyobb pontozótábla. Azt a ziccert kihagyni, hogy karácsonyfa alakú meeplek legyenek a pontjelölők szerintem hiba volt. Ha nem vakító fényben játszunk, a játékosok színei könnyen összekeverhetők, annyira hasonlítanak egymásra.
A játék dobozának a grafikája csillagos ötös, a díszek, szaloncukor, mézeskalács grafikája is rendben vannak. Azonban az az ember érzése, hogy elfogyott a pénz mert a többi komponens grafikája pocsék. Nem értem, hogy a feladatkártyáknál és a linzernél is miért kellett erőltetni a rombusz alakú kártyát? A feladatkártyák grafikái is csúnyák. Ha a bosszantó hibákat figyelembe veszem, akkor bizony csak 5 pont a tízből. Viszont ha ezen túl tudja tenni magát az ember akkor jár a 8 pont mert a játékmenet tényleg jó és élvezetes.

Valahol valaki mondta, hogy a lapkákat laminálni kell. Nehogy, a karácsonyfa-tábla tök jó anyagból van és viszonylag jól tapadnak hozzá a lapok. Ugyanez laminálva szerintem nem mondható el…
(Játékmenetről direkt nem írok most, mert aki kíváncsi rá elolvassa a szabályt, vagy néz róla videót.)

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.