Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Keyforge: Age of Ascension Starter Set

Ár:
7.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

I. Mánuel király az evorai kastély felújíttatása után a sintrai királyi palotát kívánta tökéletesíttetni. Összehívatta hát Portugália legnevesebb üvegmíveseit, hogy alkotásaikkal ékesítsék udvarháza folyosóit. Te is egy vagy ezen mesteremberek közül, és pontosan tudod, hogy ilyen lehetőség csak egyszer adódik életedben... De vajon megvan benned a kellő inspiráció, hogy üvegkompozícióddal beírd magad a történelembe?
A célod, hogy üvegtáblákat szerezz a különböző manufaktúrákból, és beépítsd azokat a folyamatosan készülő alkotásaidba. Az üvegfúvók most szörnyen túlterheltek, ezért csapj le a készletekre, amikor csak lehet! De közben vigyáznod kell, hogy ne pazarold el fölöslegesen a drága alapanyagokat, mert a végső elszámolásnál könnyen megütheted a tékozlásért a bokádat! Dönts okosan, és alkoss marandó csodákat Sintra palotájában!

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2019. 09. 11.
Hosszú lett, bocsi

Mármint nem a játék, hanem a hozzászólás. A játék valóban 30-40 perces/ parti.

Mivel még senki nem írt ide semmit, ezért gondoltam írok néhány gondolatot erről a játékról.

Ez a doboz a Keyforge játék második "része", de tökéletesen játszhat egy ebből a szettből való pakli, egy előzőből való (Call of the Archons) paklival. A játék első érdekessége, hogy nem létezik két egyforma pakli, az összes teljesen különálló, és nincs két olyan pakli, amiben ugyanaz a kártyakombináció van. Minden egyes paklinak van egy szintén teljesen egyedi, -gyakran humoros és gyakran nem túl értelmes- neve, például az egyik sajátomnak a neve ,,She, who rather passes unicorns". Így aztán nem lehet kártyákat cserélgetni egymással, felbontod a paklit, (amelyből a tiéd az egyetlen példány ugyebár) és úgy tudsz csak vele játszani, ahogy van. Ezek voltak a különlegességei a külsőségeknek.

A játékban van 7 un. "ház" (Mars, Sanctum, Brobnar, Shadow, Untamed, Dis, Logos) és minden pakliban ebből a 7 házból valamelyik háromból van 12-12-12 lap (+1, ami listázza a pakli tartalmát, és QR kódot is tartalmaz). Minden háznak megvan a különlegessége, egy-két rá jellemző tulajdonság, amit általánosságban a képviselői tudnak. És bármely három házat is képviselteti a paklid, mindig lehet keresni érdekes kombinációkat, amit az adott pakli tud.

A játék célja szintén különleges: meg kell kovácsolni három kulcsot (ez nem a világ legizgalmasabb játékcélja, de igazán egyedi!). Egy kulcs megkovácsolásához pedig 6 un. "aember"-re van szükség. Aki ezt hamarabb összegyűjti, az nyer. Ami azért érdekes, mert a cél nem az, hogy levidd az ellenfél életpontjait, vagy minél több kártyáját kicsináld, vagy minél hamarabb elfogyjanak a lapjaid, hanem, hogy ezt a három kulcsot a 6-6-6 aemberből megkovácsold. És azért is szép ez a játék, mert lehet, hogy végig az ellenfeled uralta a játékot, és korlátozott egy csomó mindenben, de a végén az aembereket neked sikerült összegyűjtened.

A játékban 4-féle kártya van: Creature, Action, Artifact és Upgrade, és a szabályzatból könnyen megérthető, hogy melyik mit tud csinálni, ezt most nem ecsetelném túl bőven. Szintén jó taktikai elem, hogy a Creature-k és az Artifactok, amiket kijátszol, (ha csak nincs érvényben valamilyen módosítás), un. "exhausted" állapotban kerülnek ki, és (ha csak nincs érvényben valamilyen módosító hatás) akkor csak a következő körben használhatóak. És mire elkezded a következő körödet, már "ready"-be kerülnek, viszont addig az ellenfeled is lejátszott egy kört, és könnyen lehet, hogy addig kicsinálta a kijátszott lapjaidat.
Kártyákat szabadon ki lehet tenni, azzal a fő megkötéssel, hogy a körünk elején ki kell választani egy házat, és csak annak a háznak a lapjait játszhatjuk ki ebben a körben (ami nagyobb korlátozás, mint első hallásra tűnik).
És így folyik a játék, a creatureinkkel gyűtjtjük az aembereket (un. reapelés által) vagy épp megharcoltatjuk őket egy ellenséges creaturrel, ha ezt látjuk jobbnak, vagy esetlegesen, ha van más képessége, akkor azt használjuk (minden fontos dolog a lapra van írva). Az Artifactokkal hasonló a helyzet, ott is exhausted-ben kerülnek ki, és a köv. körben tudjuk használni a képességüket. Az Actionok azonnal végrehajtandó hatások, amik utána rögtön kikerülnek a játékból, az Upgrade-kkel pedig valamelyik Craturet turbózhatjuk fel.

Teremt egy izgalmas légkört, ahogy irányítgatjuk a teljesen egyedi paklinkat az ellenfelünk teljesen egyedi paklija ellen. (akár online is a thecrucible.online oldalon!- persze ehhez kell egy pakli, amit megveszel és regisztrálsz- de a QR kóddal és a Keyforge alkalmazással ez is könnyen megy).

Negatívumként megfogalmazódhat az Olvasóban, hogy ha teljesen random paklik vannak, akkor az igazságtalan, mert valaki nyit egy nagyon jót, valaki pedig egy nagyon gyengét, akkor ez értelmetlen. Amihez annyit fűznék, hogy az egész véletlenszerűség egy -véleményem szerint elég bonyolult- algoritmus alapján van megalkotva, nem kerülhet csak úgy bármi bármihez. És mivel még így is lehetnek különbségek a paklik, között, ennek egyensúlyozására a chain-es megoldást találták ki, ami könnyen érthető, de most nem írnám le ide- így is úgy érzem, hogy többet írtam a kelleténél-.

Négy csillagot adok rá, mert szerintem sokaknak nem fog bejönni, és egyáltalán nem fog megszólítani minden réteget. Sőt, én úgy érzem, hogy vagy nagyon be fog jönni az embernek, vagy nem igazán fogja megmozgatni. Én az előbbi csoportba tartozom, és néhány hete olvasgatok/videókat nézegetek/játszok vele, és sok érdekesség és felfedezni való van benne, az egyszer biztos.
(És ha ismered magad, és tudod, hogy olyan vagy, hogy könnyen bedarál, lehet, hogy bölcsebb elkerülni. Számomra elég addiktív volt).

Köszi, hogy végigolvastad! :D Itt az előző szett játékszabálya: https://images-cdn.fantasyflightgames.com/filer_public/f9/a2/f9a28865-cd96-4f36-97e5-0f8ea75288c0/keyforge_rulebook_v9-compressed.pdf