King of New York

Normál ár: 10 990 Ft


A Te árad: 10 441 Ft

Értékelés: 
(4.0)
A King of New York egy pörgős partijáték, melynek során minden játékos egy-egy félelmetes szörnyeteget irányít, és igyekszik átvenni az irányítást New York városa felett. A játék kétféleképpen érhet véget: vagy valaki eléri a húsz győzelmi pontot, vagy egyetlen szörny marad a játékban.

A játékosok minden körük elején dobhatnak a hat darab speciális dobókockával, majd kétszer újradobhatnak, végól végrehajthatják a dobott eredményt. A kockadobások segítségével belebokszolhatunk más szörnyekbe, épületeket rombolhatunk, pontokat szerezhetünk, energiakockákat gyűjthetünk, vagy éppen gyógyulhatunk. Energiakockák segítségével különböző kártyákat vásárolhatunk, ezzel speciális képességekre szert téve.

Azoknak a játékosoknak ajánljuk ezt a játékot, akik egy pörgős, jókedvű partijátékra vágynak, és nem ijednek el egy kiadós verekedéstől New York városában.

Értékelések átlaga 


(4.0)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 6 Családdal 7 Partijátéknak 7
44% (4)
22% (2)
22% (2)
11% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 9 értékelés
Adok-kapok kockapóker

sireon | 2019. április 18.

Az 5 csillaghoz valami még kellene, mondjuk kartonok helyett rendes figurák, meg kevesebb szöveg. A kártyák tisztán piktogramokkal is működhetnének, így kicsit hekkelni kellett az angol változatot (kártyavédő, alul magyar csík), hogy működjön a gyerekekkel. Apropó gyerekek: ezek az esztelen szörnyek bejönnek nekik, és az egész játék rajzfilmszerű jellege sokat dob rajta. Amikor a Bang! kocka laposodna, akkor jön ez. Ami szintén plusz, hogy nem kell kedveskedni, a pozíción múlik, hogy kit kell támadni. Ez is sokat segít.
King of Tokyo 2.

Ádám | 2019. február 13.

Nagyon jól eltalált, gyakorlatilag folytatás, rengeteg minden plusz került bele. A King of Tokyo hibáit/hiányosságait felismerve, szuper lett a játék. Könnyen tanulható, nagyon sok újra játszhatósági lehetőség, hangulatos világ, humoros és közben durva is tud lenni, attól függően ki melyik győzelmi opció szerint játszik. Az egyik legtöbbször játszott partyjáték lett nálunk.
Összetettebb King of Tokyo

Péter | 2018. január 3.

+ tökéletes, ha a King of Tokyo hangulatára, de valami összetettebbre vágysz
- ha a KoT-hoz hasonló egyszerű játékot, vagy sokkal bonyolultabb stratégiát keresel, ne ezt vedd meg

Láttam a sok ellentmondó értékelést, és szerintem az itteni leírás már alapjaiban félrevezethet sokakat:

"A King of New York egy pörgős partijáték"

Nem. A KoNY nem pörgős, és nem partyjáték.

A KoT partyjáték. És pörgős. Van benne 4 dolog, amire figyelned kell (pont, energia, életerő, pofonok) és kész. Egyszerűen tanulható, a kezdő (és/vagy enyhén illuminált állapotban leledző) játékos is gyorsan rávezethető, és ha csak részeit is fogja fel a szabályoknak, nem fogja úgy érezni, hogy csak asszisztál a többiek szórakozásához. Időnként kell 2-3 opció közül választani, de ezek többnyire eléggé egyértelműek, és nem nagyon kell hosszasan töprengeni.

A KoNY ellenben szélesre tárja a lehetőségek kapuját. Szupersztár kártya, épületrombolás, a Szabadságszobor megszerzése - ez mind bekerül egyetlen KoT elem, a pontszerzés opciójának a helyére. Jön még hozzá a mozgás, mint teljesen új lehetőség, plusz a rombolásból visszamaradó egységek okozta kár, és így már bőven elhúzódhat a döntési idő. Mert máris nem 2-3, hanem 4-5-6 interakciót kell figyelemmel követni.

Leszögezem, ez nem baj. Sőt! Csak ilyenkor el kell fogadni, hogy a korábbi pörgős adok-kapok belassul, pláne tapasztalatlanabb játékosokkal, akik nagyon el tudnak veszni az információk tengerében. Ha pedig könnyed partijátékként akarjuk játsza(t)ni , az ilyen élmények sajnos teret adnak az olyan játékgyilkos egysorosoknak, mint a "Most akkor mi van?" az "Ezt én miért nem tudtam csinálni?" vagy az "Ezt miért nem mondtad? De mondtam!" örökbecsűk, ami után a KoTY könnyen a szekrény mélyén fog landolni.

Hogy pozitívan zárjam le, a különböző játékmenet ellenére a KoT összes pozitívuma itt is jelen van. Őrült karakterek, igényes összetevők; már csak kézbe fogni is jó a játékot. A lüke hangulatból sem vettek vissza a készítők: óriási nyakat növesztve ketté akarod harapni az elnök különgépét? Kérlek, előtted a pálya!

Az én ajánlásom:
- Ha a maximális gyorsaság, és könnyed party társasozás a cél, akkor önmagában a King of Tokyo erre tökéletesen alkalmas.
- Ha már túlságosan is rutinból nyomjátok le a KoT partikat, és egy kis egyediséget is szeretnétek a figurákhoz, akkor a KoT: Power Up kiegészítővel ezt megkapjátok.
- Ha sokkal komplexebb lehetőségekre vágytok, mint ami az alap KoT-ban volt, és bejön a játék hangulata, akkor a KoNY ideális jelölt.
- Ha a maximális bonyolultságra vágytok a King of... szérián belül, akkor pedig a KoNY a Power Up kiegészítőjével, meg esetleg a Cthulu expansion fogja megadni nektek.
Fenomenális

Yodam | 2016. május 21.

Egyik, ha nem a kedvenc játékom. 2 játékossal nem jó, de minden más felállásban abszolút az. És a King of Tokyo-nál egyszerűen JOBB , még pedig a következő okból: több stratégiai elem van benne, változatosabb a játék. Aki azt állítja hogy túlbonyolított, az vagy nem játszott eleget vele, vagy butácska lehet ha tényleg ezt egy kicsit is bonyolultnak gondolja, vagy csak simán a Tokió Királya van meg neki, és azért azt isteníti :) Egyetlen hátránya: miután megveszed, a Tokió Királya garantáltan kevésszer fog előkerülni :))
King of Tokyo javított kiadás

Torkosborz | 2015. október 31.

Nagyon szeretem az eredeti játékot is, de a King of New York az összetettebb szabályaival és a két különleges kártyával még nagyobb kedvenc. A két játék kellően eltérő, hogy érdemes legyen mindkettőt kipróbálni/beszerezni. A szabályokat könnyen meg lehet tanulni, így jó játék kezdőknek, viszont kellően változatos ahhoz, hogy gyakorlott játékosok is élvezzék.
Nem olyan

Boly | 2015. szeptember 29.

A King of Tokyo jobb, és ennyi.
KoNY

St | 2015. augusztus 19.

Az a baj a játékkal, hogy nem tudom hova tenni. Amikor először kipróbáltuk 4, majd 3 fővel, meg voltunk győződve, hogy nagyon jó játék. Aztán amikor próbáltunk 5-en, 6-an, levezető játéknak, iszogatás közben rombolni vele - ami ideális környezet lenne a játék egyszerűsége és az egymás szivatására való lehetőségek miatt - nagyon nem működött. Valahogy soknak tűnik a szabály az új játékosoknak, sok a holtidő, nem is látja/érti a játékosok fele a másik mit csinál.. Ha pedig nem ilyen hangulatban vagyunk (értsd: józan), akkor már inkább valami komolyabb stratégiát játszunk. Ehhez hozzá jön, hogy 2 fővel gyakorlatilag játszhatatlan, és így már fogalmam sincs, mikor fogunk vele játszani igazából. A King of Tokyo-val nem játszottam, sokak szerint az ideális, és ebbe totál felesleges "bonyolítások" kerültek be.
Hát...

LA | 2015. augusztus 13.

Nekem csalódás volt a King of Tokyo után. A bonyolításoktól szerintem nem lett jobb a játék. Sőt, ehhez a típusú játékhoz szerintem felesleges volt.
Szörnyek keringője

Gubirobi | 2015. július 16.

A neves előddel nem találkoztam, egyből az újat szereztem meg, így összehasonlítani a két játékot nem fogom. Inkább nézzük meg azt, hogy mit is ad a játék.
Az alapfelállás egyszerű: legyél a legnépszerűbb szörny vagy maradj csak egyedül életben. Tehát két út vezet a győzelemhez, amelyben a többi kis karmos-csápos-fogaskerekes-páncélos-agyaras-szőrős szörnyeteg meg akar akadályozni, hiszen csak egyetlen királya lehet ennek a városnak is.
Akcióid kockadobásokon, újradobásokon alapulnak, amelyek során gyógyulsz, sebzel másokat, energiát szerzel a továbbfejlődéshez és zúzod a várost (amely nem szégyellős és vissza is csap).
A szerencse szerepe igen nagy, viszont cserébe a jó hangulat garantált (ha nem vagy sértődékeny). Meglepetés győztesek is születhetnek, de királlyá nem csak válik az „ember”, hanem néha azzá teszik.:)
Ami negatívum, hogy 5-6 játékosnál nagyban megnő a holtidő, a játék hosszúvá válik. 3-4 fővel viszont szépen felpörögnek az események, főleg, ha az egyik játékos valami „atom” jó tulajdonságot szerez meg.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

King of Tokyo játékcsalád