Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
7.990 Ft

Kingdomino

7.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (60)
Tedd kosárba a játék kiegészítőit is!

Leírás

Építsétek fel a saját királyságotokat színes dominólapkákból!
A Kingdomino egyszerű szabályú, változatos, Év játéka díjas családi társasjáték. A játékosok mezőkből, erdőkből, bányákból, szántókból felépítik a saját birodalmukat, vigyázva, hogy úgy válasszanak lapkákat, hogy ne hagyjanak ellenfeleiknek túl értékeseket. Az előre tervezést fejlesztő társasjáték.

A játékcsalád további termékei

Vélemények

4.77
60 értékelés
(46)
(14)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2023. 07. 26.
Igazolt vásárlás
Egyszerre gondolkodós és pihentető játék ! Minél többször vesszük elő annál jobban tetszik. A dominó lapok megkeverése kissé nehézkes és időigényes nekem de ezen kívül igazán pörgős és szórakoztató :)
2023. 03. 20.
Nagyon jó játék! Nem kíván nagy helyet és előkészületet. Imádjuk!
2021. 03. 01.
Nagyon jó családi játék, többen játsszva sokkal jobb, és jókat lehet nevetni. Ajánlom a családoknak!
2020. 08. 17.
Igazolt vásárlás
Gyors, pörgős meneteket tudtunk már le a Kingdomino-ban. Kicsik és nagyok is egyaránt élvezik. A kicsiket elvarázsolja az illusztráció, a különböző kis "easter egg"-ek, amelyek egy-egy dominón felfedezhetők. Egyszerűen nagyszerű, de nem annyira egyszerű, mint elsőre gondolná az ember. Ügyes taktikai érzék és előrelátás is kellhet hozzá. Nálam 5*!
2020. 06. 23.
Egyszerű, gondolkodós

Egyszerű mégis nagy mélységekkel rendelkező játék. Kezdőknek tökéletes. Mindig mutat újat.
2020. 04. 20.
Egyszerű

Egyszerű, könnyű vele játszani.
2020. 04. 17.
Bevezető játéknak tökéletes

Könnyed és egyszerű játékmenete/szabályai elérhetővé teszik minden korosztály számára. Mivel pörgős a játék akár több kör is gyorsan lemehet.
A grafikája bámulatos az élénk színeivel.
2020. 04. 14.
Egyszerűen nagyszerű

Amennyire egyszerűen a szabályok, annyira sok taktika tud ebbe a piciny játékba beleférni. 2-en is fantasztikus, de 3-4 fővel is. A két fős játékban van egy olyan variáció, hogy 7x7-es birtokot lehet építeni, ezzel még a játékidő is növelhető kicsit (hogyha valakinek túl rövid lenne egyébként). Pörgős, izgalmas.
2020. 04. 01.
Domino újragondolva

Kis dobozban, hatalmas játék. Ketten ha 7×7-es táblát játszotok, akkor minden lapka játszik, így könnyebb tervezni, ha kisebbet játszotok, nagyobb az újrajátszhatóság, mert nem biztos, hogy a készletben van a lapka, amit vársz. Nagyon sok taktikai lehetőséget ad a lapkaválasztás sorrendje, ami gyakorlottabb játékosoknak is kellő kihívást ad. Ugyanakkor kezdőknek is jó élmény lehet, mert mindenki megépíti a saját kis birodalmát garantáltan. Kedves, aranyos grafikájával gyerekek is nagyon fogják élvezni. Az elrejtett kisebb grafikai utalásokon pedig jót szórakoznak a felnőttek is.
2020. 03. 28.
Nagyon szuper játék

Nagyon tetszett már az elejétől fogva.
Olyan játékot kerestem amit 2 fő is játszhat, és azt kell mondanom, hogy eltaláltam ez a játék szuper akár 2 főre is.
Sajnos még nem volt szerencsém több fővel játszani, de gondolom úgy még izgalmasabb.
Ami még szuper benne, hogy a játékszabályt is át tudod egy kicsit alakítani, és tudsz bele vinni egy kis pluszt.
Például bónusz pontot kap az akinek mindegyik mezőből van legalább 1, vagy valami hasonlót.
Nagyon szuper, tényleg ajánlom mindenkinek!
2020. 03. 20.
Az egyik legjobb bevezető társasnak

Nagyon könnyű szabályokkal kicsiknek és időseknek is egyszerű megtanítani, gyors játékmenet. Amilyen egyszerű, annyira nagy mélységei is vannak. Kezdőknek és "gamereknek" is ideális, nincs szinte semmi szerencse, jól lehet számolni, nem véletlen, hogy versenyek is vannak belőle :).
Csak ajánlani tudom
2020. 03. 10.
Mindenkinek

Próbáltuk ketten, hárman, négyen bármelyik játékosszámmal jó volt. Szeretjük elővenni, nagyon szép látvány amikor összeáll a királyságunk :) Ahogy választunk dominót úgy alakul a játékos sorrend. Előfordulhat, hogy a királyságunkat nem tudjuk szépen befejezni :D
2020. 03. 02.
Nagy kedvenc lett

Kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak, vidám kivitelben. Egyszerű szabályrendszer, mégis élvezetes!
2020. 02. 09.
Egyszerű és nagyszerű.

Egyszerű, gyors, és rendkívül élvezetes játék. Kiegészítővel változatosabbá tehető, ha valakinek azüksége lenne rá.
2020. 01. 29.
Mindenki szereti

Nagyon hálás vagyok ennek a játéknak, amiért képes volt leültetni apukámat az asztalhoz, aki be van oltva társasozás ellen. :D Élvezte is és kérte a következő kört. Nagyon cuki a grafikája. Kellőképpen gondolkodós, szuper egyszerű szabályok, tényleg mindenkit pillanatok alatt beránt. 10 éves unokatesómtól kezdve, apukámig, barátokig, mindenki élvezte. Volt, aki kb. egy hét múlva írt is, hogy beszerezte otthonra. Szerintem ketten a legélvezetesebb 7x7-es birodalmat építve. Mindenképpen ajánlom, ha szeretnétek ismerősöket, családtagokat kicsit közelebb vinni a társasjátékozás világához. :)
2020. 01. 05.
Örök kedvenc

Bevezető játéknak ideális, könnyen tanítható, mégis pörgős és nem túlgondolós. Ketten a legizgalmasabb, akkor is a 7x7-es játékmód, de hárman és négyen is nyugodt szívvel bele lehet vágni a játszásba.
2019. 12. 25.
Tökéletes könnyed kikapcsolódáshoz

Amikor könnyed játékra van igény, tökéletes választás! :) Gyorsan tanulható a szabályzat, a szerencse-stratégia faktorok egyensúlya ideális. Pont annyira lehet nehezíteni a társak dolgát, hogy még ne legyen sértődés belőle. Nekünk nagy előnye volt a választásnál, hogy ketten is szuper játszani. Plusz pont a csodaszép grafikáért, az egyes dominókon fellelhető kis egyedi rajzocskákért. :) Mérete miatt utazós játéknak is alkalmas.
2019. 12. 12.
Bárkinek ajánlott

Nehéz eurojátékokért rajongó baráttal, 7 éves gyerekkel, csak koopot játszó élettárssal is játszottam már, mindenki nagyon szerette.
2019. 11. 27.
Családi modern dominózás

A Társasjátékok Ünnepén próbáltuk ki, és azonnal megtetszett. A könnyen megérthető szabályok miatt abszolút kezdőként gyorsan el tudtuk kezdeni a játékot, ami magával is ragadott minket. Kisebb és nagyobb gyerek (8 és 15 éves) is átlátta pár kör alatt a feladatot, így a második játéknál már igazán remek szórakozást kínált.
2019. 11. 21.
Kezdőknek ideális

Nagyon kreatív továbbgondolása gyerekkorunk játékának, amely ideális kezdők számára is. A szabályok egyszerűek, könnyen megérthetőek. Maga a játék pörgős, kevés benne a holtidő. Ügyesen ki van találva a kompenzációs rendszer, ha értékesebb lapkát veszel el, akkor a következő körben később választasz, míg ha a legkevésbé értékeset, akkor te választhatsz először. Érdemes közben azt is figyelni, hogy ki melyik lapkára akarhat lecsapni, ezzel is lehet kicsit taktikázni, hátráltatni az ellenfeleket. Ár-érték arányban kiváló és én nagyon örülök neki, hogy két fővel is remekül működik a 7x7-es játékmódnak köszönhetően, így bármikor elő lehet venni. Jó érzés látni, ahogy folyamatosan nőnek az egybefüggő területeid és épül a birodalmad.
2019. 11. 16.
Egyszerűen imádjuk

A napokban sikerült nagyon remek áron hozzájutnom a játékhoz, és meg kell hogy mondjam, nem csalódtam!
A játékszabály nagyon egyszerű, gyorsan tanulható, ezután már csak a taktikázásra, jól felépített stratégiára, no meg némi szerencsére van szükség. Elképesztő látni, ahogy szépen lassan kiépül a királyság és nehezedik az átláthatóság. Nekem nagyon tetszik az egész játékmechanika, az egyedi "licitrendszere" és a grafika is. Sőt, bár nem igazán kedvelem a pontgyűjtögetős játékokat, de a Kingdomino ebben is le tudott nyűgözni. A játékban nagyon fontos, hogy ne lankadjon az ember figyelme, mert akár egyetlen hiba, egyetlen rosszul lerakott kártya rengeteg ponttól megfoszthatja a játékost.
Tökéletes játék mindenki számára, akitől nem áll távol a stratégiázás, de véleményem szerint mindenki megtalálja benne az örömöt.
2019. 11. 06.
Egyszerű, de nagyszerű

Szép grafika, gyors játék, egyszerű szabályok és mégis nagyon meg tudja dolgoztatni az agyat. Egyedüli hátránya, hogy csak 4 fő játszhat vele, így a nagy családi játékból kimarad.
2019. 10. 20.
Helyes kis egyszerű játék

Kezdőknek, kisebb gyerekeknek ideális játék: a szabályok egyszerűek, a játék gyors, élvezetes (ha lehetne, ezért inkább 4,5 pontot adnék neki). Ráadásul a kivitele is szép, igényes. Bonyolultabb játékokhoz, startégiához szokott csapatoknak kicsit túl egyszerű , de mi pl. kooperatív játékmóddal is kísérleteztünk, amihez rajzoltunk egy táblát és a királyságok építését a játéktábla sarkaiból kezdtük. Ezzel a továbbfejlesztett változattal klasszul el lehet molyolni (akár egyedül is), mindenféle saját szabályokat, extra pontokat kitalálni.
2019. 10. 10.
Szuper játék!

Nagyon szuper játék, gondolkodós, de nem túlbonyolított. Ketten vagy négyen ideális játszani, könnyen megérthetőek a szabályok.
2019. 09. 26.
Családi és kétszemélyes játéknak is ideális kezdőknek és haladóknak egyaránt

Egyszerű szabàlyok, mégis változatos és izgalmas játék! Gyerekekkel is szuper, de komolyabb játéknak is ideális 2 felnőtt részére a 7x7-es kiràlyság építésekor. Hátránya, hogy 3-an nem annyira jó a játék, és 4-en nem lehet nagy királyságot építeni, pedig az az igazi!
2019. 09. 22.
Domino újragondolva

Kellemes kikapcsolódás az egész családnak, könnyed és gyors menetek jellemzik.
Gyorsan tanulható és sokszor újra játszható. És nem utolsó sorban szép, igényes (mind a játék doboza, mind az elemek) és egyszerűen jó ránézni.
A Kingdomino alapvetően a domino játék mechanizmusára épül, így aki azt nem szereti, ezt sem fogja valószínűleg. Bátran tudom ajánlani bárkinek, akár a kicsit gyakorlottabb játékosoknak is.
2019. 09. 03.
A játék menete nagyon jó. 7 éves kor felett nagyon jól játszható
2019. 08. 28.
Remek

Ötletes játék egyszerű szabályokkal.
Mégis sokszori játszásra is élvezetes.
Nincs két egyforma játékmenet.
Méltóan érdemelte ki az Év Játéka díjat.
2019. 08. 12.
Amikor a dominókat nem döntöd, hanem fekteted...

Előnyök:
Egyszerű szabályok.
Gyors játékmenet.
Szép illusztrációk.
Hátrányok:
Legfeljebb négyen lehet jászani.
Elég egy kis figyelmetlenség és máris nem jön össze a királyság.
Bár egyszerű, bizony kell tudni tervezni és számolni.
Összegezve:
Haverokkal ültünk le játszani és öt perc magyarázás után már mindeki értette a szabályokat. Nem csak, hogy tetszetős a kinézete, egyszerű a szabálya, de közben kellő kihívást jelent és szórakoztató is (jah és olykor egy "szerény" királyság gazdagabbá válhat a többieknél).
2019. 07. 23.
Építkezés mindenek felett

Egyszerű szabályok, gyönyörű grafika.
3-4 játékossal is működik. Versenyeket is tartanak belőle.
Az 5. csillagot csak a dominók minősége miatt nem kapja meg. A dominók nálam néha szétválnak és jöhet a javítgatás.
Ettől függetlenül a kötelező megvenni kategória.
Nagyon várjuk a kiegészítőt, hogy több lehetőség legyen konfrontálódni! :)
2019. 07. 11.
Remek!

A dominó untig ismert mechanizmusát Cathala mester bőségesen átgondolta! Eddig csak ketten játszottuk, de nagy kedvenc, kíváncsi lennék, hogy működik hárman, négyen, de el tudom képzelni, hogy ugyanolyan parádés. Mindenkinek ajánlom!
2019. 06. 30.
Király dominó!

A Kingdomino régóta szerepelt a társas-bakancsilistámon, nemrég sikerült lehúznom róla. Aki azt gondolja, hogy ez csak egy egyszerű domino-játék, az nagyon téved! Nekem - bár lehet, csak azért, mert azzal is sokat játszunk mostanában - az Azulra hasonlít: itt is érdemes előre gondolkodni és tervezni, valamint figyelni a játékostársaink taktikáját, lépéseit. Könnyű szabályok, szép kivitelezés, gyors játékmenet jellemzik ezt a méltán év társasjátéka díjat nyert remekművet. Hamar kedvencünkké vált: sokszor előfordult, hogy végig nyeregben éreztem magam, csak a játék végi pontszámítás során derült ki, hogy alulmaradtam:) Öt pont, jó szívvel ajánlom mindenkinek.
2019. 06. 03.
Egyszerű, de nagyszerű

A kingdominot a barátom mutatta meg és egyszerűen imádom nincs két egyforma játék. Egyszerűen megérthető, mégis nagyon sokrétű játék.
2019. 04. 11.
Könnyed "színt a színhez" társasjáték

Sok pozitívumot hallottam a játékról, így magamnak is beszereztem egy példányt. Nem csalódtam, erősen jó játék. Egy hihetetlen egyszerű, kicsit sem komplex játékról beszélünk, ami 100% élvezetes kicsiknek és könnyed agykikapcsolódás nagyoknak. Nem kell mást tenned, mint színt színre téve (mondhatni Domino lapkákból) építened a birodalmad és extra pontokért figyelni a kastély középen maradására, a királyság teljességére és az esztétika sem utolsó szempont. Minimális ketten ugyan olyan jókedvű társasjáték, mint maximális négyen. Nekem elég ez a minimális komplexitás, nem vágyom többre, holott megjelent a Queendomino és egy közös kiegészítő.
2019. 03. 23.
domino újratöltve

Unod a számok egymás mellé rakosgatását? Építs inkább királyságot, erdőt, mezőt tavakat, de nem mindig a gazdagabb terület ér többet a végére! A játék alaptematikája miatt ketten is jól játszható, nem érzi az ember egy butított, alapvetően többjátékosra készített játéknak. A kiegészítőkkel még nagyobb kihívásokkal küzdhettek meg.
2019. 02. 15.
Gyors, élvezetes, és nem is dominó :)

Még csak néhány partit játszottunk a fiammal, mindkettőnknek nagyon tetszik. Gyorsan tanulható, kellemes és gondolkoztató játék, és érezni, hogy még bőven van tere a fejlődésnek. Kíváncsi vagyok a 7*7-es módozatra is.
2018. 11. 25.
Long live the King!

Kiváló játék, maximális Buy or Die! kategória. Könnyen tanulható és tanítható, gyors játék, jó hangulat, igényesen kidolgozott grafikával.
2018. 09. 19.
domino újragondolva

nagyon jó kis dominós játék, szerezd be a legjobb lapokat hogy neked legyen a legértékesebb kis területed. a grafika nagyon cuki a kis vár is jól néz ki, ajánlom kicsiknek is nagyoknak is ez a játék mindenképp megér egy próbát.
2018. 08. 25.
Gyors

Nagyon egyszerűen megtanulható játék, hiszen a hagyományos, már jól ismert dominó szabályokra épít. Ugyanakkor sokkal izgalmasabb, hiszen jól kell tudni taktikázni a körökben, annak érdekében, hogy jó pontszámot kapjunk a játék végén. A kártyák, dominók sorsolása/kiválasztása kifejezetten izgalmassá teszi a jétékot.
2018. 08. 15.
Kedvenc lett

Kedvenc játék lett! Ketten játszottuk, nagyon megszerettük már az első játéknál! A szabályai nagyon könnyűek, hatalmas játékélményt nyújt!
2018. 07. 08.
Egyszerű stratégia 2-4 személynek

Kifejezetten egyszerű, gyorsan megérthető szabályok, ehhez képest van benne bőven lehetőség, stratégia. 2 személlyel érdemes 7x7-es területen játszani. Utazós játéknak is ideális, kis helyen elfér a csomag.
2018. 05. 15.
Szuperjó!

Aki szereti a pörgős társasozást, kicsit kikapcsolódna és csak fél óra van rá, nos ez pont elég arra, hogy felépítse a királyságát, akár a gyerekekkel akár barátokkal játszható a Kingdominó. Könnyen elsajátítható, egyszerű szabályok, zseniális játékmenet. Nagyon szeretjük!
2018. 05. 04.
Gyors, vagány játék

Könnyen megerthető, gyors lefolyású, szépen és minőségi anyagból kivitelezett jaték, Elsőre elnyerte a család tetszését.
2018. 02. 19.
Domino új alapokon

Könnyed játék, gyorsan és könnyen tanulható. Minden korosztályt szórakoztat, egyaránt játszhatnak vele kicsik és nagyok :)
Szép a grafikája és a kivitelezése a lapkáknak.
Gyorsan pörgős játék. Mi nagyon megszerettük itthon. Ketten is kiválóan működőképes és élvezetes.
2018. 02. 14.
Új kedvenc

Könnyen tanulható játék, kis gyakorlással az 5x5-ös négyzet is hiánytalanul kirakható, de a győzelemhez nem kell feltétlenül hiánytalanul kirakni az 5x5-öt. 2 fővel a 7x7-es terület nagyobb tervezési lehetőséget biztosít, így 2 fővel is igazán élvezetes. A tudatosabb tervezéshez érdemes megnézni melyik lapkából mennyi van és hány koronások a lapkák. Minden korosztálynak ajánlott.
2018. 01. 28.
#gyors #hamartanulós #stratégiai

A játékmenet gyors, pörgős. A szabályok hamar elsajátíthatóak. Párok, családok, kis társaságok számára kötelező darab. Sokszor újrajátszós, stratégiai játék.
2018. 01. 24.
Örök klasszikus új ruhában

A klasszikus dominó egy újra gondolt, szebb és izgalmasabb változata, ami ugyan úgy asztal mellé ülteti a kicsiket és a nagyokat is. A szabályok egyszerűek, a játék kis helyen is elfér tehát bárhol bármikor lehet kezdeni egy partit, akár új embereket is 2 perc alatt bevonva. Nekünk nagyon tetszik. A kivitelezés igényes, a doboz tartalma alapján utólag sem bánja meg az ember a kiadott forintjait. Egyetlen hátránya, hogy maximum 4 fő játszhatja, tehát ha együtt az öt fős család akkor nincs esélye, hogy asztalra kerüljön.
2018. 01. 21.
Dominózás újra? Igen!

Területeket ábrázoló dominókat pakolgatunk, így épül csinos kis birodalmunk. Megteszik ezt már ovisok is ügyesen, bár ők még kevésbé számolgatnak előre. Aki értékesebb területet elhappol, a következő választási sorrendben kissé hátrébb landol.
Bocsi ;) Aranyosak és szépek a dominók, és a kis királyi vár is meseszép ki kellék. Kezdő és látványos stratégiai játéknak ajánlom. Ketten is érdekes játszani, úgy nagyobb királyság dominózható.
2018. 01. 07.
Év játéka 2017

Szuper alapötlet, pörgős játékmenet. Egyszerű szabályok és a színes lapocskák miatt a család hölgytagjainak kedvence.
2 fővel elsősorban a 7 x 7-es alapterület miatt szuper. 3-4 fővel a dominók felvétele ugyan izgalmasabb, viszont itt az 5x5-ös területek miatt kicsit egyszerű, illetve túl gyors a játék.
De nincs ok aggodalomra, mert van megoldás => Queendomino. Ez utóbbi segítségével már 4-en is 7x7-es területen játszhatunk, elmélyítve kicsit a játékot épületekkel.
2018. 01. 03.
2 személlyel is kiváló

2 személlyel is kiváló játék, sőt!
2017. 11. 07.
Gyors és változatos családi játék

A stratégiai játékok nagy szerelmesei vagyunk. Ez az első olyan játékunk, ahol a 7 éves fiam is komoly ellenfél. Nagyon fejleszti a számolási készséget és komplex előrelátást igényel a játék (az egyes kártyák által szerezhető pontok vegiggondolása nem egyszerű), a kártyaválasztási mechanizmus révén kiegyenlített a játék. Mi már vagy 100 menetet játszottunk vele de még mindig nem unalmas, minden játékmenet különböző.
2017. 10. 30.
A név kötelez

Nem véletlenül lett az év játéka! Zseniálisan lett megalkotva, úgy hogy igazi családi játékként illetve meglett férfiak vérre menő csatáinak eszközeként is hibátlan. Gyorsan tanulható, gyorsan játszható 2-4 fő által. Kezdő társasjátékosoknak és gyakorlott gamereknek is kiváló szórakozást nyújthat.
2017. 10. 22.
Eurosított Domino

Aranyos lapkaelhelyezős játék a domino alapjaira építve, néha nehéz döntési helyzetekkel fűszerezve.
2017. 10. 15.
Pörgős, egyszerű lapkalehelyezős játék. A cél, hogy minél nagyobb, összefüggő területeket hozzunk létre, lehetőleg 5x5-ös méretben. A választás azonban nem mindig egyértelmű: ha a legértékesebb lapkát választod, a következő választásnál utoljára maradsz (ezért kell növekvő sorrendbe lerakni a lapkáka a választás fázis előtt). Az 5x5-ös méret pedig nagyon gyorsan fejfájást okozhat. Remek játék a Kingdomino, melyben nem csupán a saját királyságunkra kell figyelni, de reagálni kell az ellenfelek lépéseire is, ugyanis gyakran kényszerből el kell csenni a másiknak illő dominót, ha nem akarunk nagy hátrányba kerülni. Habár 4-en lehet maximum játszani, a két személyes mód is kiváló: itt már 7x7-es királyságot állíthatunk fel és az egymásra figyelés folyamatos feszültséget kelt, a versenyszellem pedig mindenkiben beindul. Családoknak, kisebb baráti társaságoknak, pároknak tökéletes választás. Megvannak a maga mélységei, amik a választás fázisban mutatkoznak meg igazán, néha előre kell tervezni, figyelni kell az ellenfél lépéseit. Az aranyos dizájn ellenére gyakorlottabb játékosoknak is érdemes rá beruházni, nem hiába rendeznek belőle versenyeket. A játék remek minőségű, a lapkák strapabíróak. Egyetlen negatívum a dizájn, nekem kicsit vásáriak a rajzok, nem éppen az én ízlésem, de ez teljesen egyénfüggő. Csak ajánlani tudom, hajrá!
2017. 08. 10.
Válasz "csoli1138"-nak

Mivel a szabály egymástól függetlenként említi a "Középső királyság" és a "Harmónia" játékvariánsokat, így az utóbbi nem feltétele az előbbinek. Az viszont már egy megoldandó geometriai probléma, hogy ha a királyságunk nem négyzet alakú, akkor hogyan értelmezzük a közepét. Én azt mondom, ha mindkét irányban meg van az öt tájegység méretű kiterjedés, akkor megadható a középső királyságért járó többletpont pont, még akkor is, ha 1-2 lapka hiányzik.
Az "1x1" méretű koronás területtel kapcsolatban az észrevételed jogos, a szöveg valóban félreérthető. Ez nem fordítási hiba, az angol eredetiben is így van. Azonban a pontozásnál szereplő magyarázó ábra egyértelművé teszi, hogy az "1x1" méretű koronás területekért is jár a pontszám.
2017. 08. 04.
Király dominó a Kingdominó!

Egyszerű és nagyszerű. Igazán egyedi a játék a kombinációs lehetőségek miatt és zseniálisnak tartom a sorrendiség állandó változatosságát a játék folyamán. Az angol játékszabálynak hála kibogoztuk a fordítási hibákat, erre feljövök ide és látom, hogy már minden megoldódott. Köszönjük, letöltöttem a javítottat.
Nagyra értékeljük, hogy a 2 játékos mód ugyanolyan jó mint a négyes. Ez nekünk nagyon fontos szempont egy játéknál.
Egy kérdés a játékvariációk közül "a középső királyság" -ért akkor is jár a pont, ha nem lett teljes az 5x5-ös placc? Vagy csak "harmónia" esetén adható meg? Ti hogy értelmezitek?
Ja és még egy, hogy mi nem adtunk pontot például egy 1x1-es két koronás mezőért ami önmagában áll, hisz a szabály azt írja, hogy "négyzetEK összefüggő csoportja" szorzandó a koronákkal. Egy egyedülálló négyzet is négyzetek csoportjának számítana? Mi úgy éreztük, hogy minimum 2 négyzet ami értékelhető.
2017. 07. 29.
Hatalmas Királyság

Ezt a játékot szokásommal ellentétben nem gondos utánaolvasást követően, hanem hirtelen felindulásból vettem meg Németországban tavaly Karácsony előtt. A címben lévő szójáték fogott meg, és persze a szerző neve is garancia volt a számomra, hiszen Bruno Cathala játékai kiemelkedőek. Könnyű, gyors menetű játék, azonban mégis van benne stratégiai lehetőség. A többszemélyes játékok kétszemélyes változata általában csak fékezett habzású játékélményt nyújt, itt azonban a kétszemélyes Mighty Duel (Hatalmas párbaj) játékvariáns ugyanolyan jó. Örülök, hogy megvettem, mert ez az első "év játéka" díjas játékom, amelyből első generációs, eredeti példányom van, plecsnik nélküli dobozban. 4000 Ft-ért vettem, ami reális ár. Itthon 6000 Ft körül lehet előrendelni, ami azért kicsit túlzás érte. Bár az "év játéka" díj elnyerése után valószínűleg odakint is fel fog menni az ára. Business is business ... you know.
2017. 03. 21.
A javított játékszabály már letölthető

A Kingdomino társasjátékba egy korábbi verzió szabályfordítása került, amelyben még nem voltak kiemelten megjelenítve koronák. Azóta javítottuk a fordítást, és a végleges szabályt feltöltöttük mindenki számára elérhetően.
2017. 03. 04.
Hibák a magyar játékszabályban

Nagyon jó, hogy a kiadó ad magyar nyelvű szabályt a játékhoz de sajnos a fordítás nem mindenhol sikerült. Az előkészületek fejezetben két játékos esetén nem 48 hanem csak 24 dominót kell használni. A játék vége fejezetben a korona helyett mindenhol épület szerepel. A játékvariációkból kimaradt a ketten játszható nagy párbaj amikor már valóban az összes dominó használatba kerül de 7x7-es területre lehet építeni.
2016. 12. 20.
Dominó újratöltve

Ha valakit meg akarunk ismertetni a társasjátékokkal akkor ez a játék pont ideális lesz számára. Gyönyörű grafika, szabálymagyarázat nem tart tovább 1-2 percnél. Egy játék lemegy 15 perc alatt. Két játékosnál erősen ajánlott a 7*7-es terület építése. A játék lényege: van egy központi épület, ebből kiindulva kell lerakni a lapkákat. Ehhez az épülethez bármelyik lapka csatlakozhat. Egyébként a lapkát olyan mellé kell lerakni, amelyiken legalább az egyik oldala azonos mintát (területet) tartalmaz. Alap esetben max egy 5*5-ös terület építhető, ha ezen kívül esik az egyik lapka, vagy nem rakható le szabályosan akkor el kell dobni. A játék végén összeszámoljuk a területekért járó pontokat és akinek több van az nyer.