Kingdomino

Normál ár: 6 490 Ft


A Te árad: 6 165 Ft

Értékelés: 
(4.8)
Dominókból gazdagabb királyságot építeni, mint az ellenfeleink? Nem olyan könnyű,
mint elsőre látszik!

Dominószerűen osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud
lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni, hová teszi az ember a következő elemet...
Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek, de a hely
korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek! Ráadásul minél
értékesebb dominót választunk, annál később választhatunk a következő fordulóban.
Okos és izgalmas – a Kingdomino nem véletlenül lett az Év Játéka 2017-ben!

A játék díjai

Spiel des Jahres 2017 fődíjas

Amikor az 5x5 nem feltétlenül 25

Királyságépítő dominójáték

Mindig örülök neki, ha olyan okos játékokkal találkozok, amelyeknek rövid a játékideje, de látványosan épül benne valamit. Ha még ráadásul szép is, akkor tuti nyerő!

Na, a Kingdomino telibe talált. Ebben a negyedórás játékban egy 5x5-ös területű királyságot kell felépítenünk olyan lapkákból, amelyeken vagy erdő szerepel, vagy búzamező, de van bánya, mocsár, legelő és tó is. Minél nagyobb egy terület, annál jobb, de koronaikonok nélkül mit sem ér - ezekkel kell ugyanis megszorozni a terület méretét.

A koronák általában valamilyen épület mellett (szélmalom, halászkunyhó) láthatóak, merthogy a dominók szemet gyönyörködtető színekkel, szép rajzokkal vannak dekorálva. Ráadásul nem minden humortól mentesen. A tóban akár Nessi, a skót túlélőmester is visszaköszönhet, de van olyan is, hogy a legelőn a bárányok félve bújnak össze a sárkány árnyékától megijedve.

 

 

Az uralkodói döntések súlya

A cuki kis királyságot persze nem simán úgy rakjuk össze, hogy húzunk egy dominólapkát és keresünk neki helyet. Döntenünk kell, hogy a körben felcsapott lapkákból melyiket választjuk. És hogy ki vehet el dominót először, azt az előző körben választott lapkák erősorrendje határozza meg, azaz, ha elsőként akarunk választani a következő körben, akkor az első dominót kell kivennünk - még akkor is, ha az nem igazán illik királyságunk fejlesztési tervébe. De ha az utolsó lapka kell nagyon, akkor bizony a következő körben utolsóként döntünk, helyesebben szólva a maradékot kapjuk meg.

Ezzel pedig akár rosszul is járhatunk: előfordulhat,hogy addig taktikázunk egy dominólapka lehelyezésével, míg valahol egy fél dominónyi terület marad a következő köre - azaz ide sem rakhatunk már lapkát. Vagy a kapott dominó egyik végét sem tudjuk a korábban lerakott területeinkhez illeszteni. Ergo már dobhatjuk is ki. Így előfordulhat, hogy nem tudjuk hiánytalanul megépíteni az 5x5-ös királyságunkat. Akkor aztán foghatjuk fenséges fejünket…

Az ilyen helyzetek elkerülésére való a királyság központját képező vár, amelyhez bármilyen színű dominót lehet illeszteni. Igen, maximum négyet. Maximum, mert a várat nem vagyunk kötelesek királyságunk közepén tartani, akár sarkon lévő kiindulópontként is használhatjuk.

Kingdomino

 

Egy király kis játék

Élvezetes és könnyed negyedórás játék a Kingdominót választók jutalma. A játékban persze van egy szerencsefaktor, mikor milyen dominók kerülnek elő, de az élmény java részét a taktikus döntés és az előrelátó tervezés adja. A kétszemélyes verzió nekem külön kedvencem: ebben körönként négy lapkából választhatunk 2-2 koronás figuránkkal, és külön elmebajt tudunk magunknak okozni, amikor rájövünk, hogy elkombináltuk: ügyesen lefoglaltuk a két, nekünk kellő dominót, csak azt felejtettük ki a számításból, hogy fordított sorrendben akartuk lerakni…

Szóval klassz kis fillerjáték, ráadásul jókedvre derítően színes. És még egy apró ráadás: aki veszi a fáradtságot, és közelről megnézegeti a dominókat, talál pár elrejtett meglepetést… 

Tíbaláj


Értékelések átlaga 


(4.7)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 41 Gyakorlott játékosoknak 18 Ketten 39 Családdal 41 Partijátéknak 6
73% (37)
27% (14)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 51)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Nagyon szuper játék

Dóra | 2020. március 28.

Nagyon tetszett már az elejétől fogva.
Olyan játékot kerestem amit 2 fő is játszhat, és azt kell mondanom, hogy eltaláltam ez a játék szuper akár 2 főre is.
Sajnos még nem volt szerencsém több fővel játszani, de gondolom úgy még izgalmasabb.
Ami még szuper benne, hogy a játékszabályt is át tudod egy kicsit alakítani, és tudsz bele vinni egy kis pluszt.
Például bónusz pontot kap az akinek mindegyik mezőből van legalább 1, vagy valami hasonlót.
Nagyon szuper, tényleg ajánlom mindenkinek!
Az egyik legjobb bevezető társasnak

Szabina | 2020. március 20.

Nagyon könnyű szabályokkal kicsiknek és időseknek is egyszerű megtanítani, gyors játékmenet. Amilyen egyszerű, annyira nagy mélységei is vannak. Kezdőknek és "gamereknek" is ideális, nincs szinte semmi szerencse, jól lehet számolni, nem véletlen, hogy versenyek is vannak belőle :).
Csak ajánlani tudom
Mindenkinek

Zsolt | 2020. március 10.

Próbáltuk ketten, hárman, négyen bármelyik játékosszámmal jó volt. Szeretjük elővenni, nagyon szép látvány amikor összeáll a királyságunk :) Ahogy választunk dominót úgy alakul a játékos sorrend. Előfordulhat, hogy a királyságunkat nem tudjuk szépen befejezni :D
Nagy kedvenc lett

Ildikó | 2020. március 2.

Kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak, vidám kivitelben. Egyszerű szabályrendszer, mégis élvezetes!
Egyszerű és nagyszerű.

Ádám | 2020. február 9.

Egyszerű, gyors, és rendkívül élvezetes játék. Kiegészítővel változatosabbá tehető, ha valakinek azüksége lenne rá.
Mindenki szereti

szandoo | 2020. január 29.

Nagyon hálás vagyok ennek a játéknak, amiért képes volt leültetni apukámat az asztalhoz, aki be van oltva társasozás ellen. :D Élvezte is és kérte a következő kört. Nagyon cuki a grafikája. Kellőképpen gondolkodós, szuper egyszerű szabályok, tényleg mindenkit pillanatok alatt beránt. 10 éves unokatesómtól kezdve, apukámig, barátokig, mindenki élvezte. Volt, aki kb. egy hét múlva írt is, hogy beszerezte otthonra. Szerintem ketten a legélvezetesebb 7x7-es birodalmat építve. Mindenképpen ajánlom, ha szeretnétek ismerősöket, családtagokat kicsit közelebb vinni a társasjátékozás világához. :)
Örök kedvenc

Ábel | 2020. január 5.

Bevezető játéknak ideális, könnyen tanítható, mégis pörgős és nem túlgondolós. Ketten a legizgalmasabb, akkor is a 7x7-es játékmód, de hárman és négyen is nyugodt szívvel bele lehet vágni a játszásba.
Tökéletes könnyed kikapcsolódáshoz

Bernadett | 2019. december 25.

Amikor könnyed játékra van igény, tökéletes választás! :) Gyorsan tanulható a szabályzat, a szerencse-stratégia faktorok egyensúlya ideális. Pont annyira lehet nehezíteni a társak dolgát, hogy még ne legyen sértődés belőle. Nekünk nagy előnye volt a választásnál, hogy ketten is szuper játszani. Plusz pont a csodaszép grafikáért, az egyes dominókon fellelhető kis egyedi rajzocskákért. :) Mérete miatt utazós játéknak is alkalmas.
Bárkinek ajánlott

picidzé | 2019. december 12.

Nehéz eurojátékokért rajongó baráttal, 7 éves gyerekkel, csak koopot játszó élettárssal is játszottam már, mindenki nagyon szerette.
Családi modern dominózás

Viki | 2019. november 27.

A Társasjátékok Ünnepén próbáltuk ki, és azonnal megtetszett. A könnyen megérthető szabályok miatt abszolút kezdőként gyorsan el tudtuk kezdeni a játékot, ami magával is ragadott minket. Kisebb és nagyobb gyerek (8 és 15 éves) is átlátta pár kör alatt a feladatot, így a második játéknál már igazán remek szórakozást kínált.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!