Kingdomino

Normál ár: 6 490 Ft

A Te árad: 6 165 Ft

Értékelés:  (4.7)
Dominókból gazdagabb királyságot építeni, mint az ellenfeleink? Nem olyan könnyű,
mint elsőre látszik!

Dominószerűen osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud
lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni, hová teszi az ember a következő elemet...
Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek, de a hely
korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek! Ráadásul minél
értékesebb dominót választunk, annál később választhatunk a következő fordulóban.
Okos és izgalmas – a Kingdomino nem véletlenül lett az Év Játéka 2017-ben!

A játék díjai

Spiel des Jahres 2017 fődíjas

Amikor az 5x5 nem feltétlenül 25

Királyságépítő dominójáték

Mindig örülök neki, ha olyan okos játékokkal találkozok, amelyeknek rövid a játékideje, de látványosan épül benne valamit. Ha még ráadásul szép is, akkor tuti nyerő!

Na, a Kingdomino telibe talált. Ebben a negyedórás játékban egy 5x5-ös területű királyságot kell felépítenünk olyan lapkákból, amelyeken vagy erdő szerepel, vagy búzamező, de van bánya, mocsár, legelő és tó is. Minél nagyobb egy terület, annál jobb, de koronaikonok nélkül mit sem ér - ezekkel kell ugyanis megszorozni a terület méretét.

A koronák általában valamilyen épület mellett (szélmalom, halászkunyhó) láthatóak, merthogy a dominók szemet gyönyörködtető színekkel, szép rajzokkal vannak dekorálva. Ráadásul nem minden humortól mentesen. A tóban akár Nessi, a skót túlélőmester is visszaköszönhet, de van olyan is, hogy a legelőn a bárányok félve bújnak össze a sárkány árnyékától megijedve.

 

 

Az uralkodói döntések súlya

A cuki kis királyságot persze nem simán úgy rakjuk össze, hogy húzunk egy dominólapkát és keresünk neki helyet. Döntenünk kell, hogy a körben felcsapott lapkákból melyiket választjuk. És hogy ki vehet el dominót először, azt az előző körben választott lapkák erősorrendje határozza meg, azaz, ha elsőként akarunk választani a következő körben, akkor az első dominót kell kivennünk - még akkor is, ha az nem igazán illik királyságunk fejlesztési tervébe. De ha az utolsó lapka kell nagyon, akkor bizony a következő körben utolsóként döntünk, helyesebben szólva a maradékot kapjuk meg.

Ezzel pedig akár rosszul is járhatunk: előfordulhat,hogy addig taktikázunk egy dominólapka lehelyezésével, míg valahol egy fél dominónyi terület marad a következő köre - azaz ide sem rakhatunk már lapkát. Vagy a kapott dominó egyik végét sem tudjuk a korábban lerakott területeinkhez illeszteni. Ergo már dobhatjuk is ki. Így előfordulhat, hogy nem tudjuk hiánytalanul megépíteni az 5x5-ös királyságunkat. Akkor aztán foghatjuk fenséges fejünket…

Az ilyen helyzetek elkerülésére való a királyság központját képező vár, amelyhez bármilyen színű dominót lehet illeszteni. Igen, maximum négyet. Maximum, mert a várat nem vagyunk kötelesek királyságunk közepén tartani, akár sarkon lévő kiindulópontként is használhatjuk.

Kingdomino

 

Egy király kis játék

Élvezetes és könnyed negyedórás játék a Kingdominót választók jutalma. A játékban persze van egy szerencsefaktor, mikor milyen dominók kerülnek elő, de az élmény java részét a taktikus döntés és az előrelátó tervezés adja. A kétszemélyes verzió nekem külön kedvencem: ebben körönként négy lapkából választhatunk 2-2 koronás figuránkkal, és külön elmebajt tudunk magunknak okozni, amikor rájövünk, hogy elkombináltuk: ügyesen lefoglaltuk a két, nekünk kellő dominót, csak azt felejtettük ki a számításból, hogy fordított sorrendben akartuk lerakni…

Szóval klassz kis fillerjáték, ráadásul jókedvre derítően színes. És még egy apró ráadás: aki veszi a fáradtságot, és közelről megnézegeti a dominókat, talál pár elrejtett meglepetést… 

Tíbaláj


Értékelések átlaga 


(4.7)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 19 Gyakorlott játékosoknak 8 Ketten 19 Családdal 21
67% (18)
33% (9)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 27)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Könnyed "színt a színhez" társasjáték

BenBen | 2019. április 11.

Sok pozitívumot hallottam a játékról, így magamnak is beszereztem egy példányt. Nem csalódtam, erősen jó játék. Egy hihetetlen egyszerű, kicsit sem komplex játékról beszélünk, ami 100% élvezetes kicsiknek és könnyed agykikapcsolódás nagyoknak. Nem kell mást tenned, mint színt színre téve (mondhatni Domino lapkákból) építened a birodalmad és extra pontokért figyelni a kastély középen maradására, a királyság teljességére és az esztétika sem utolsó szempont. Minimális ketten ugyan olyan jókedvű társasjáték, mint maximális négyen. Nekem elég ez a minimális komplexitás, nem vágyom többre, holott megjelent a Queendomino és egy közös kiegészítő.
domino újratöltve

Tibor | 2019. március 23.

Unod a számok egymás mellé rakosgatását? Építs inkább királyságot, erdőt, mezőt tavakat, de nem mindig a gazdagabb terület ér többet a végére! A játék alaptematikája miatt ketten is jól játszható, nem érzi az ember egy butított, alapvetően többjátékosra készített játéknak. A kiegészítőkkel még nagyobb kihívásokkal küzdhettek meg.
Gyors, élvezetes, és nem is dominó :)

Krisztina | 2019. február 15.

Még csak néhány partit játszottunk a fiammal, mindkettőnknek nagyon tetszik. Gyorsan tanulható, kellemes és gondolkoztató játék, és érezni, hogy még bőven van tere a fejlődésnek. Kíváncsi vagyok a 7*7-es módozatra is.
Long live the King!

Mátyás | 2018. november 25.

Kiváló játék, maximális Buy or Die! kategória. Könnyen tanulható és tanítható, gyors játék, jó hangulat, igényesen kidolgozott grafikával.
domino újragondolva

kiraly | 2018. szeptember 19.

nagyon jó kis dominós játék, szerezd be a legjobb lapokat hogy neked legyen a legértékesebb kis területed. a grafika nagyon cuki a kis vár is jól néz ki, ajánlom kicsiknek is nagyoknak is ez a játék mindenképp megér egy próbát.
Gyors

János | 2018. augusztus 25.

Nagyon egyszerűen megtanulható játék, hiszen a hagyományos, már jól ismert dominó szabályokra épít. Ugyanakkor sokkal izgalmasabb, hiszen jól kell tudni taktikázni a körökben, annak érdekében, hogy jó pontszámot kapjunk a játék végén. A kártyák, dominók sorsolása/kiválasztása kifejezetten izgalmassá teszi a jétékot.
Kedvenc lett

Álmos | 2018. augusztus 15.

Kedvenc játék lett! Ketten játszottuk, nagyon megszerettük már az első játéknál! A szabályai nagyon könnyűek, hatalmas játékélményt nyújt!
Egyszerű stratégia 2-4 személynek

Lipi | 2018. július 8.

Kifejezetten egyszerű, gyorsan megérthető szabályok, ehhez képest van benne bőven lehetőség, stratégia. 2 személlyel érdemes 7x7-es területen játszani. Utazós játéknak is ideális, kis helyen elfér a csomag.
Szuperjó!

Ágnes | 2018. május 15.

Aki szereti a pörgős társasozást, kicsit kikapcsolódna és csak fél óra van rá, nos ez pont elég arra, hogy felépítse a királyságát, akár a gyerekekkel akár barátokkal játszható a Kingdominó. Könnyen elsajátítható, egyszerű szabályok, zseniális játékmenet. Nagyon szeretjük!
Gyors, vagány játék

KatiD | 2018. május 4.

Könnyen megerthető, gyors lefolyású, szépen és minőségi anyagból kivitelezett jaték, Elsőre elnyerte a család tetszését.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!