Kingdomino

  Normál ár: 6 490 Ft

  A Te árad: 6 165 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Gyors, meglepően taktikus családi társasjáték – nem csak megrögzött dominósoknak!
  Dominószerű, osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni,
  hová teszi az ember a következő elemet... Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek,
  de a hely korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek!

  A játék díjai

  Spiel des Jahres 2017 fődíjas

  Amikor az 5x5 nem feltétlenül 25

  Királyságépítő dominójáték

  Mindig örülök neki, ha olyan okos játékokkal találkozok, amelyeknek rövid a játékideje, de látványosan épül benne valamit. Ha még ráadásul szép is, akkor tuti nyerő!

  Na, a Kingdomino telibe talált. Ebben a negyedórás játékban egy 5x5-ös területű királyságot kell felépítenünk olyan lapkákból, amelyeken vagy erdő szerepel, vagy búzamező, de van bánya, mocsár, legelő és tó is. Minél nagyobb egy terület, annál jobb, de koronaikonok nélkül mit sem ér - ezekkel kell ugyanis megszorozni a terület méretét.

  A koronák általában valamilyen épület mellett (szélmalom, halászkunyhó) láthatóak, merthogy a dominók szemet gyönyörködtető színekkel, szép rajzokkal vannak dekorálva. Ráadásul nem minden humortól mentesen. A tóban akár Nessi, a skót túlélőmester is visszaköszönhet, de van olyan is, hogy a legelőn a bárányok félve bújnak össze a sárkány árnyékától megijedve.

   

   

  Az uralkodói döntések súlya

  A cuki kis királyságot persze nem simán úgy rakjuk össze, hogy húzunk egy dominólapkát és keresünk neki helyet. Döntenünk kell, hogy a körben felcsapott lapkákból melyiket választjuk. És hogy ki vehet el dominót először, azt az előző körben választott lapkák erősorrendje határozza meg, azaz, ha elsőként akarunk választani a következő körben, akkor az első dominót kell kivennünk - még akkor is, ha az nem igazán illik királyságunk fejlesztési tervébe. De ha az utolsó lapka kell nagyon, akkor bizony a következő körben utolsóként döntünk, helyesebben szólva a maradékot kapjuk meg.

  Ezzel pedig akár rosszul is járhatunk: előfordulhat,hogy addig taktikázunk egy dominólapka lehelyezésével, míg valahol egy fél dominónyi terület marad a következő köre - azaz ide sem rakhatunk már lapkát. Vagy a kapott dominó egyik végét sem tudjuk a korábban lerakott területeinkhez illeszteni. Ergo már dobhatjuk is ki. Így előfordulhat, hogy nem tudjuk hiánytalanul megépíteni az 5x5-ös királyságunkat. Akkor aztán foghatjuk fenséges fejünket…

  Az ilyen helyzetek elkerülésére való a királyság központját képező vár, amelyhez bármilyen színű dominót lehet illeszteni. Igen, maximum négyet. Maximum, mert a várat nem vagyunk kötelesek királyságunk közepén tartani, akár sarkon lévő kiindulópontként is használhatjuk.

  Kingdomino

   

  Egy király kis játék

  Élvezetes és könnyed negyedórás játék a Kingdominót választók jutalma. A játékban persze van egy szerencsefaktor, mikor milyen dominók kerülnek elő, de az élmény java részét a taktikus döntés és az előrelátó tervezés adja. A kétszemélyes verzió nekem külön kedvencem: ebben körönként négy lapkából választhatunk 2-2 koronás figuránkkal, és külön elmebajt tudunk magunknak okozni, amikor rájövünk, hogy elkombináltuk: ügyesen lefoglaltuk a két, nekünk kellő dominót, csak azt felejtettük ki a számításból, hogy fordított sorrendben akartuk lerakni…

  Szóval klassz kis fillerjáték, ráadásul jókedvre derítően színes. És még egy apró ráadás: aki veszi a fáradtságot, és közelről megnézegeti a dominókat, talál pár elrejtett meglepetést… 

  Tíbaláj


  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 11 Ketten 12 Családdal 13
  68% (13)
  32% (6)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 19)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  Szuperjó!

  Ágnes | 2018. május 15.

  Aki szereti a pörgős társasozást, kicsit kikapcsolódna és csak fél óra van rá, nos ez pont elég arra, hogy felépítse a királyságát, akár a gyerekekkel akár barátokkal játszható a Kingdominó. Könnyen elsajátítható, egyszerű szabályok, zseniális játékmenet. Nagyon szeretjük!
  Gyors, vagány játék

  KatiD | 2018. május 4.

  Könnyen megerthető, gyors lefolyású, szépen és minőségi anyagból kivitelezett jaték, Elsőre elnyerte a család tetszését.
  Domino új alapokon

  Kata | 2018. február 19.

  Könnyed játék, gyorsan és könnyen tanulható. Minden korosztályt szórakoztat, egyaránt játszhatnak vele kicsik és nagyok :)
  Szép a grafikája és a kivitelezése a lapkáknak.
  Gyorsan pörgős játék. Mi nagyon megszerettük itthon. Ketten is kiválóan működőképes és élvezetes.
  Új kedvenc

  Csaba | 2018. február 14.

  Könnyen tanulható játék, kis gyakorlással az 5x5-ös négyzet is hiánytalanul kirakható, de a győzelemhez nem kell feltétlenül hiánytalanul kirakni az 5x5-öt. 2 fővel a 7x7-es terület nagyobb tervezési lehetőséget biztosít, így 2 fővel is igazán élvezetes. A tudatosabb tervezéshez érdemes megnézni melyik lapkából mennyi van és hány koronások a lapkák. Minden korosztálynak ajánlott.
  #gyors #hamartanulós #stratégiai

  Dániel | 2018. január 28.

  A játékmenet gyors, pörgős. A szabályok hamar elsajátíthatóak. Párok, családok, kis társaságok számára kötelező darab. Sokszor újrajátszós, stratégiai játék.
  Örök klasszikus új ruhában

  Dávid | 2018. január 24.

  A klasszikus dominó egy újra gondolt, szebb és izgalmasabb változata, ami ugyan úgy asztal mellé ülteti a kicsiket és a nagyokat is. A szabályok egyszerűek, a játék kis helyen is elfér tehát bárhol bármikor lehet kezdeni egy partit, akár új embereket is 2 perc alatt bevonva. Nekünk nagyon tetszik. A kivitelezés igényes, a doboz tartalma alapján utólag sem bánja meg az ember a kiadott forintjait. Egyetlen hátránya, hogy maximum 4 fő játszhatja, tehát ha együtt az öt fős család akkor nincs esélye, hogy asztalra kerüljön.
  Dominózás újra? Igen!

  Tirpák | 2018. január 21.

  Területeket ábrázoló dominókat pakolgatunk, így épül csinos kis birodalmunk. Megteszik ezt már ovisok is ügyesen, bár ők még kevésbé számolgatnak előre. Aki értékesebb területet elhappol, a következő választási sorrendben kissé hátrébb landol.
  Bocsi ;) Aranyosak és szépek a dominók, és a kis királyi vár is meseszép ki kellék. Kezdő és látványos stratégiai játéknak ajánlom. Ketten is érdekes játszani, úgy nagyobb királyság dominózható.
  Év játéka 2017

  Csanád | 2018. január 7.

  Szuper alapötlet, pörgős játékmenet. Egyszerű szabályok és a színes lapocskák miatt a család hölgytagjainak kedvence.
  2 fővel elsősorban a 7 x 7-es alapterület miatt szuper. 3-4 fővel a dominók felvétele ugyan izgalmasabb, viszont itt az 5x5-ös területek miatt kicsit egyszerű, illetve túl gyors a játék.
  De nincs ok aggodalomra, mert van megoldás => Queendomino. Ez utóbbi segítségével már 4-en is 7x7-es területen játszhatunk, elmélyítve kicsit a játékot épületekkel.
  2 személlyel is kiváló

  László | 2018. január 3.

  2 személlyel is kiváló játék, sőt!
  Gyors és változatos családi játék

  Bm81 | 2017. november 7.

  A stratégiai játékok nagy szerelmesei vagyunk. Ez az első olyan játékunk, ahol a 7 éves fiam is komoly ellenfél. Nagyon fejleszti a számolási készséget és komplex előrelátást igényel a játék (az egyes kártyák által szerezhető pontok vegiggondolása nem egyszerű), a kártyaválasztási mechanizmus révén kiegyenlített a játék. Mi már vagy 100 menetet játszottunk vele de még mindig nem unalmas, minden játékmenet különböző.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!