Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kódfejtő

Ár:
6.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (6)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Fejtsétek meg a másik csapat kódját, mielőtt ők fejtik meg a tiéteket! A Kódfejtő zseniális szóasszociációs partijáték rutinosabb játékosoknak is. A két csapat feladata, hogy olyan szavakat találjon ki fordulóról fordulóra, amelyekből a saját csapatuk számára egyértelmű lesz, mely szavaikra gondolt, de az ellenfél nem jön rá... A szókincset, a kreativitást és az egymásra figyelést fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.50
6 értékelés
5
(4)
4
(1)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 15.
Fedetlen nevek

Nagyon sokat játszottam már a fedőnevekkel és az után kicsit másabb élményt kaptam.
Ott sokszor megakadtunk, hogy nem igazán ismerjük a másik gondolkodását, hogy melyik szóra hogyan asszociál.
Ezzel szemben a Kódfejtőben sokkal inkább láthatjuk a másik gondolkodásán, hogy vajon melyik szóra gondolhatott.
Tetszik, hogy a két csapat interakcióban van a másikkal.
Nem azt mondom, hogy jobb mint a Fedőnevek, de nekem jobban tetszik, hogy a két csapat nem különül egymástól teljesen.
Tetszik a játék kialakítása, ötletes és egyedi kivitel.
Bátran ajánlom kezdő játékosoknak is, party játékként is.
| 4 / 5 csillag!
2020. 07. 04.
Asszociációs játékok között top kategória

Nagyon jól sikerült játék, van elég kulcsszó- és kódkártya, hogy jóformán a végtelenségig újrajátszható legyen.
Apró probléma, hogy min. 4-en éri meg játszani, mivel a 3 fős felállás nagyon asszimetrikus és az egyik fél nagyobb eséllyel nyerhet.

Megéri beruházni rá, viszont itt tényleg fontos a minimum játékosszám
| 3 / 5 csillag!
2020. 05. 27.
Túl sok írkálás

Több bajom is van ezzel a játékkal. Az egyik, hogy bármennyire szuper is a design, alig olvasható a táblákba helyezett vörös kártyákon szereplő szavak. Pedig nem vagyok színtévesztő!
A másik, a rengeteg adminisztráció. Azzal megy el a legtöbb idő, hogy az ember leírja a saját csapata szavait, a papír túloldalára az ellenfélét, aztán a kör végén még a lap aljára, milyen szavak hangzottak el... az ellenfélnél milyen szavak voltak... És hol marad a szórakozás?
Ki tud közben még figyelni a játékra is, az ellenfélre, a saját csapatra, hogy kitalálja-e a mi kódunkat... hogy az ellenfél ne találja ki a mi kódunkat... Nagyon összeszokott, egyforma képességű emberekkel jó lehet, de ha van egy gyengébb a csapatban...
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 03.
Remek!

Jó kis asszociációs játék.
Még a Fedőneveknél is izgalmasabb.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 04.
Izgalmas asszociációs játék

Nekem már a fedőnevek is elnyerte a tetszésemet, de ez a játék még annál is izgalmasabb, főleg , hogy itt a másik csapat játékára is oda kell figyelni, mert nem csak a saját utalásainkkal játszunk hanem az ellenfelével is. Ahogy halad előre a játék úgy válik egyre könnyebbé az ellenfél utalásai alapján következtetni a kódjukra, de egyre nehezebbé a saját szavainkra úgy utalást találni, hogy az ellenfél ne jöjjön rá, de közben meg a saját csapattársunkat se zavarjuk meg. Mindig amikor véget ér egy menet az az érzés van bennem, hogy na még1-et , na még1-et. Zseniális játék.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 18.
Rafináltan kódolt kódok

Nem gondoltam volna, hogy a Fedőneveket lehet még komplexebbé tenni, de a Kódnevek simán megoldotta. Itt már úgy kell egyszavas kódokat mondjunk a csapatunknak, hogy ők rájöjjenek, melyik kódszót melyik laphoz rendeltük, az ellenfelet viszont megtévesszük, mert ha hamarabb találják ki az alapszavainkat, ők nyernek. A Kódfejtő újrajátszhatósága hatalmas, és igényel némi kreativitást a megfelelő kódszavak megtalálásához, de egy parti hamar lefut, és jöhet a visszavágó. Legalább 4 főtől javaslom játszani (két csapat játszhatja és mindkét csapatban kell egy kódoló, és egy dekódoló), de az felett már mindegy a létszám, remek csapatjáték!