Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

16.990 Ft

Korokon át: A civilizáció új története

16.990 Ft

Leírás

Írd te a történelmet! A Korokon át: A civilizáció új története összetett, népszerű stratégiai társasjáték. A játékosok egészen az ókortól napjainkig irányíthatják civilizációjukat, ügyelve a gazdaságuk működésére, a nép elégedettségére, építhetnek történelmileg fontos épületeket, elérhetnek vívmányokat, rajtaüthetnek ellenfeleiken vagy akár katonai és gazdasági szövetségeket is köthetnek...

Vélemények

4.35
23 értékelés
(15)
(3)
(3)
(2)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 10. 12.
Sokan sok helyen azt mondják, hogy a játékszabály nehéz és hosszú a játék. Szerintem egyik sem sem igaz. A szabálykönyv bár nem rövid, de nagyon logikusan felépített és mint egy mesekönyv végigvisz a játékon. Figyelmes olvasással első alkalommal megérthető. A játék hossza... időben hosszú, valóban, de érzetre pedig egészen hihetetlen mennyire rövid főleg a vége felé, hogy még annyi mindent csinálnál, de lezárul a 3. kor is, s vége a játéknak.
2020. 06. 15.
Csak a legelszántabbaknak

Ez az a társas, aminek a megtanulás a leghosszabb időbe telt. Az első pár játék azzal fog eltelni, hogy lapozgatjátok a szabályokat és próbáljátok észben tartani, hogy a rengeteg dolog közül, mit is csináljatok. Több játék után is volt alkalom, hogy fejben részleges sötétség volt, és a rutinosabb játékost néztük, hogy hogyan is kell és mit.
Ha viszont belejön az ember és képes beleélni magát, akkor nagyon feeling-essé válhat, ahogy az alcím is mondja, egy konkrét civilizációt menedzselsz a kezdetektől a végig.

Nagyon nehéz belerázódni, de nagyon nagy élmény is, viszont tényleg csak a hardcore gémerek fizessenek be rá, ez családdal vagy ritkán társasozó barátokkal nagyon nem fog menni.
2019. 12. 02.
Zseniális

Imádnivaló
2019. 09. 21.
A játék nagyon szép, és igényes kivitelű. Változatos módon lehet pontokhoz jutni benne, viszont (2 személyes játéknál legalábbis) az esetek jelentős részében már egész korán kiderül, hogy ki fog nyerni, mivel ha valaki az elején felül tud kerekedni haderőben a másikon, annak nagyon bénának kell lennie ahhoz, hogy veszíteni tudjon. Az erőebbnek sosem fogynak a katonái mondjuk agresszió során, ellenben a gyengébb, ha el akarja kerülni, hogy kifosszák, azért katonákat kell beáldoznia, és akkor legközelebb még védtelenebb lesz, vagy hagyja, hogy elvegyék a nyersanyagait, és rombolják az épületeit, ami viszont ellehetetleníti, hogy felül tudjon kerekedni a másikon. Ha meg nem lenne elég, hogy a gyengébb termeli a nyersanyagokat, tudományt, kultúrát az erősebbnek, még vannak esemény kártyák is, amik többsége valami csapással sújtja a gyengébbet, és jutalmazza az erősebbet.
2019. 07. 05.
Hosszú lesz... Már vége is van?

Ez a játék megkívánja a hosszú szabadidőt, s a folyamatos figyelmet, viszont annyira magával ragad az egész, hogy fel sem tűnik, hogy elment 5 óra. Sőt játszanám tovább.

A játékszabályától viszont nem kell megijedni, hosszú, viszonylag, de teljesen érthető és aki nincs megijedve az ertelmesen sorba rendezett betűktől, az első olvasásra elsajátíthatja a szabályokat.
Esetleg érdemes egy kis jegyzetet csinálni emlékeztetőül amikre figyelni kell játék során.
2019. 02. 11.
Sajnos nem

Sokat vártam tőle, mert szeretem a hosszú, építkezős játékokat, és ennek a játéknak valóban jó híre van, de éppen magát a gyarapodás élményét hiányoltam belőle. Számomra egy sor kártya maradt, nem volt az az élményem, hogy civilizációt építek, elmaradt a hangulat.
A másik problémám az volt vele, hogy békésen nem lehet boldogulni benne. Ha nem kezdem az elején komolyan fejleszteni a hadsereget, semmi esélyem egy agresszívabb játékossal szemben. Nem lenne ezzel sem gond persze, de családdal emiatt nem ajánlom.
2018. 11. 25.
Hosszú.. nagyon hosszú...


Zseniális játék, de csak annak ajánlom akinek van 1-2 fix barátja, akikkel előveszik havonta 1x.
Egyértelműek, magától értetődőek a dolgok, de sok a "könyvelés" és még több a lehetőség. Mi eladtuk, mert fél évig nem került elő.
Aki viszont rászánja az időt a tanulásra, és a játékra, maradandó élményben lesz része.
2018. 10. 25.
Maratoni élvezet

Sok játékkal játszottunk, ismerünk, de az egyik legjobban kitalált, legigényesebben összerakott játék. Végigvezet egy civilizáció megalakulásától a modern korig és már a játék háttértörténetéből is ki lehet találni, hogy nem egy rövid játék. Mi általában ketten vagy négyen szoktuk játszani (két játékosnál is élvezetes), de nekünk még nem nagyon sikerult 3,5 óra alá szorítanunk a nettó játékidőt. Igazából ez az egyetlen amit negatívumként tudnék említeni, mert minden más nagyon szuper, jól illeszkednek egymásba a korok, az anyagminőség kiváló, szóval összességében nagyon jó játékélményt ad, ha az ember rászánja az időt. Stratégiailag is nagyon sok a lehetőség, de hogy mindet végigpróbálja az ember, ahhoz egy élet is kevés. Érdemes felkészülni arra, hogy a szabálykönyv egy kisregény, de nagyon rendesen megtanulható belőle a játék. Csatlakoznék az előttem szólókhoz, nem ajánlanám mindenkinek. Főleg azoknak tudom szívből ajánlani, akik nagy CIV rajongók, de már sokat játszottak vele és vágynak egy kis újdonságra. Ők egész biztosan szeretni fogják.
2018. 10. 15.
4 vagy 5 csillag ?

Nekem nagyon bejött a játék, mert én szinte mindent szeretek ami sokáig tart, bonyolult és sok kis alkatrész van hozzá. Hozzátenném, hogy csak elsőre tűnik bonyolultnak, de hamar megérthető a szabálya, ha játszottál már korábban efféle társasokkal. Akik még nem játszottak (nagyszabású) stratégiai játékkal azoknak nem ajánlanám, de ha szereted az ehhez hasonló játékokat (vagy a nagyobb kihívásokat) akkor ezt mindenképp ajánlom.
2018. 05. 10.
Hosszú, de jó

Elsőre komplikáltnak tűnhet a játék és elrettentőnek tűnhet a hosszú szabálykönyv miatt, de nagyon logikus és jól felépített a játékrendszer. Szinte minden játék más és más, mert több taktikával is lehet nyerni. Célszerű folyamatosan figyelni, hogy a többiek milyen akciókat hajtanak végre és hogy mi lehet a koncepciójuk. Kettő és több fővel is élvezetes a játék. Ha olyannal játszunk aki szereti alaposan átgondolni a lépéseket, akkor még inkább elnyúlhat az így sem túl rövid játék. Mivel bőségesen vannak kártyák azért nagyon sok köre van egy-egy játékosnak. Teljesen megérdemelten van benne a bgg top 5-ben
2018. 03. 14.
Komplex játék, ami még két játékossal is nagyon izgalmas

A játék maga elég komplexnek tűnik, de az első játék után már egyáltalán nem nehéz követni. Még két játékossal is nagyon jó, számunkra legalább annyira élvezetes, mint 4-en (persze 4 fővel a legjobb). Aki szereti a Civilization PC-s játékott annak mindenképpen ajánlom.
2017. 12. 28.
A legjobb társasjáték, amivel valaha találkoztam (pedig a boardgamegeek top 10-es listájából megvan pár darab)
Erényei:
- hatalmas újrajátszhatósága van
- saját kis civilizációdat dédelgeted
- a szabályrendszere rendkívül logikus, ennek köszönhetően hamar össze áll fejben a játék
- a grafikája nagyon hangulatos
Hátrányai
- A játékidő hosszúra tud nyúlni, mi ketten szoktunk játszani így 3-4 óra egy meccs, DE ez az idő úgy el telik, hogy észre se veszi az ember, egyáltalán nem tűnik lassúnak vagy vontatottnak
Összességében: ha hajlandó vagy rászánni az időt a játékra, akkor egy fantasztikus élményben lesz részed!
2017. 11. 28.
A játék a legideálisabb 2 főnél, de így is 2-3 óra a játékidő, de akik nem riadnak vissza ettől, azok többen is játszhatnak, maga a játék nagyon jó(egyik kedvencem).
2017. 11. 19.
Legjobb civilizacio epito jatek

Aki egy kicsit is szereti a civilacio epito jellegu jatekokat vagy a strategiat, kotelezo kiprobalnia. Ez egy mestermu! Jogosan a BGG Top 2 helyezett.
2017. 10. 20.
Minden játék egy élmény

Nagyon jó játék! Két fő esetén 2-3 óra alatt le lehet játszani, ha maximális létszámon játszunk akkor 5-6-7 óra attól függően, hogy mennyire gondolkodósak a játékosok. Egyáltalán nem érzem elvesztegetett időnek, amit erre a játékra szánunk. Mindig egy igazi élmény, ahogy építgeted a kis civilizációdat.. Nem olyan játék, ahol el vagy zárva a többi játékosoktól, háborúk-agressziók tarkítják a játékmenetet.
A háborúk-agressziók nem engedik, hogy elhanyagold ezt a területet, mert aztán kegyetlenül lecsapnak rád a játékostársaid és rengeteg kultúrapontodba kerülhet egy-egy elvesztegetett csata és persze a politizálás is megbüntet ha te vagy a leggyengébb civilizáció.
Amikor csak stratégiai játékként szeretnénk vele játszani, akkor egyszerűen kihagyjuk belőle a háborúzást és az agresszálást, úgy is élvezetesen, de mégsem jelenti azt, hogy elhagyhatod a hadászatot, mert a politizálás-gyarmatosítás megköveteli, hogy erre is fordíts energiát.

Egy olyan játék, aminél azt érzem, hogy minden kis apró szabálynak úgy kell lennie, ahogy meg van írva! Nem érzem azt, hogy bárcsak itt ne lenne olyan gagyi a játék. Nemhiába javított verziójú kiadás, egyszerűen tökéletes és imádok vele játszani, még akkor is ha nem én nyerek benne!
2017. 01. 15.
Jó kis játék

Nem egyszerű egy játék, az már biztos. Rengeteg lehetőség van kipakolva elénk és ez sokak számára lehet eltántorító. Plusz rá kell szánni pár órát: 2 fős játék kb 3-4 óra alatt megy le, 3 és 4 fővel nem próbáltam ki még, és 4-el már elég komoly várakozási idővel kell számolni szerintem, amíg a többiek lépnek. No persze ez az a fajta játék, amit nem fél óra alatt kell lezavarni, olyanoknak készült, akik nagyon nehéz játékra vágynak és képesek is rászánni az időt. Kicsit kényelmetlennek érzem, hogy egy csomó pontozó sávot kell frissen tartani, el tudtam volna képzelni valami felhasználóbarátabb kivitelezést (főleg, hogy ez a 2. kiadása a játéknak), illetve bár még nem tudtam sokat játszani vele, van egy olyan érzésem, hogy aki lemarad a elején, nem sok eséllyel tornássza vissza magát a pontozó sávokon. És ez egy sok órás játék esetén nem feltétlenül ad hozzá a játékélményhez... De kell még hozzá sok játék, hogy erről biztosat tudjak. Játékos interakció van elegendő, mely főleg katonai fenyegetésben jelenik meg, vagy szövetségekben, vagy egyszerűen csak abban, hogy 1-1 lap elvétele a kártyasorról későbbi használatra kihatással van másra. Szóval van itt pro és kontra is, annyi biztos, hogy megosztó játék. Aki szeret magában építgetni, töprengeni a legjobb úton és nem túl agresszívan, de azért hatni az ellenfelére, annak be fog jönni szerintem. Ha valami őrületes interakciókkal teli pörgős CIV játékra vágysz, akkor viszont inkább lapozz tovább.
2016. 12. 29.
Nem korokon, nem is kere(ke)ken, de (át)jött, látott és győzött

Időt kell szánni rá. Van "lörninkörv" szó se róla, cserébe végtelenül logikus, epikus. A játékmenet nem lapos, Vlaada igen alapos. Borzongatóan gyönyörű, ahogy fejlődik a civilizációd. Érdemes elsőre két fővel kipróbálni, idő, elszántság, tapasztalat függvényében a későbbiekben több fővel is rendkívül élvezetes. Tényleg komplex, divatosan olyan mélysége van... Javasolt a megvásárlása előtt elolvasni a kézikönyvet, néhány véleményt, 73 percet rászánni Paul Grogan-re az esetleges csalódások elkerülése érdekében és a két csillagokat megelőzendő. Ha olyan alaposak vagyunk a választás/beszerzés előtt, mint amilyen gyöngyszemet a szerző megalkotott, közel tökéletesre csiszolt valamint fényesre polírozott, akkor páratlan játékélményben lehet/lesz részünk. Tudomásul kell azonban venni és maximálisan tiszteletben tartani, hogy nem való mindenkinek.
2016. 12. 28.
Nem jön át

Kategóriájában jobb játékok is vannak, túl hosszú, unalmas. 2-szer játszottam, de már tovább is ajándékoztam. Számunkra nem jött át.
2016. 12. 26.
Zseniális

Abszolút favorit civilizációépítő játék! Tökéletes, rendkívül összetett játékmechanizmusok, rengeteg lehetőség, komoly agymunka. A játékidő tényleg hosszú, de komolyan, ez kit érdekel? Pont ezt várom tőle! Pont az a lényeg, hogy ne 1 óra alatt zavarjuk le. Ez egy epikus küzdelem. Olyan, mint egy hosszú számítógépes stratégiai játék, amit napokon, heteken át lehet gyűrni. Itt ez most 6-7 óra, ami szerintem még beütemezhető, ha van 2-3 elhivatott ember.
Maga a játékélmény parádés. Az a 2. hely a BBG-en nagyon nem véletlen. És csak idő kérdése, hogy lenyomja a Pandemic Legacyt is, és felüljön a trónra :)

2016. 11. 23.
Összetett, időigényes, de van benne lehetőség bőven...

Amikor a kivettem a szabálykönyveket a dobozból, kissé megilletődötten forgattam őket a kezemben. Hát az a terv, hogy már aznap játszunk egyet, gyorsan kútba esett mivel sajna nem volt a közelben aki a szabálymagyarázatokkal szolgálhatott volna... Több napon keresztül olvasgattam a szabályt, de nagyon sok kérdés csak az első játék során merült fel.. Az első játék tartott 6 órát, úgy, hogy be sem fejeztük, egy hétig újra a szabálykönyveket bújtam, majd a következő hétvégén újra előkerült a játék, de most a harmadik parti után mondhatom, hogy talán már átlátom a játékot. Persze a fiúk részéről még el-elhangzik, hogy "ezt nem mondtad", de hát ekkora információtömeg átadásánál lehet annak is örülni, hogy legalább arra emlékszem , hogy ezzel kapcsolatosan mintha lett volna valami... A játékmenet hosszú (5-6 órás), összetett játék, tehát jól meg kell gondolni, hogy kivel állunk neki a játéknak, egyébként korosztályfüggetlen, nálunk a három generáció együtt játszik.
2016. 11. 16.
Hosszú játékra számíts!

Először is el kell, hogy mondjam, hogy játszottam már sok játékkal és gamernek is tartom magam, de ez a játék szerintem sokakkal ellentétben, engem nem győzött meg és elő se venném többször (Igaz 1 menet után mélyre menő következtetéseket nem vonok le)
Előnyök: Ez a játék rendkívül összetett és rengeteg dologra kell figyelni. Mindig több lehetőség közül választhatunk, míg végigmegyünk a megadott 3-om koron. A játéktáblák igényesek és jól használhatók. Rengeteg kombináció és lehetőség rejlik a játékban és aki szereti a fejlesztős építős nyersanyag bekérős játékokat, azoknak ajánlom. Hadászat is van a játékban (bár ez nálunk nem volt számottevő)
Hátrányok: A legnagyobb hátránya, a bonyolultsága. A szabálymagyarázat kb1 óra volt nekünk úgy hogy aki elolvasta a szabályt ennyi ideig tartott átadnia nekünk az infót. A játék rendkívül hosszú volt este 8-kor kezdtük és hajnali 4-ig tartott. Annyira számomra nem volt izgalmas, hogy 8 óráig lekössön, bármennyire is jó a logikája. Ha csipkeditek magatokat akkor lejátszható 4 fővel sztem 4-5 óra alatt. Befolyásolni a másikat csak részben lehet. A másik, hogy az elején ha elszúrod akkor már vissza nem hozod a játékot. Én úgy játszottam végig a maradék 6-7 órát, hogy tudtam esélyem sincs, mert az első 2-3 körben nem jól taktikáztam. Aki nyert ő toronymagasan nyert és ez sajnos már egyértelmű lett a 2. kor végén.

Mindent összegezve egy igen összetett stratégiai játék, ami számomra nem hozta azt az élményt amire vártam. Kijelenthetem, hogy csalódás volt. Aki viszont szereti az összetett és igen bonyolult játékokat, és szeret órákon át agyalni azon, hogy milyen birodalmat építsen ki, annak tökéletes választás lesz ez a játék.
2016. 10. 22.
Jó is, meg nem is.

Elég vegyesek az érzéseim a játékkal kapcsolatban. Folyamatosan késztetést érzek magamban, hogy újra nekiálljunk, kicsit más taktikával játszva, másra koncentrálva, hisz annyi minden lehetőség van az ember előtt, és minden igényesen a legapróbb részletig megtervezve, de a szükséges 3-4-5 óra játékidő nem kevés, és őszintén szólva mindig alul marad más epikus méretű játékokkal szemben és ennek egy elég jól kimutatható okozója van: downtime, vagy magyarul az unatkozással eltöltött idő.

Kezdeném is ezzel: Nagyon sok idő tud lenni, amíg egy ember lelépi az akcióit (akciópont gazdálkodás folyik és nagyon sok mindenre lehet költeni ezeket a pontokat), akár percek is, és addig a többiek igazából... csak várnak. Ez persze kicsit kisarkított, hisz körünk alatt lehetőségünk van gondolkodni a stratégiánkon, de egyszerűen olyan sok minden változhat még mások köre alatt, ami befolyásol, továbbá a 3. játékóra után egyszerűen unja az ember a gondolkozást és majd amikor rákerül a sor, akkor gyorsan inkább dönt valamit, csak haladjon a játék. Összefoglalva: Túl lassan megy előre a játék, és túl sokat kell várni az ellenfélre.

Amit kicsit hátránynak érzek még, az a sok értéksáv, amit mindig frissen kell tartani. Őszintén szólva kicsit átláthatatlan, hogy ki, mit és miért is frissít és termel és sajnos óhatatlanul is az lesz belőle, hogy valakitől messze kerül valamelyik sáv, ami miatt fel kell állnia, át kell hajolnia az asztal felett amikor frissít ... és... meglöki az asztalt és a kis jelölők elmozdulnak a helyükről...

A kártyák minősége és megjelenése kiváló. Gyönyörű és igényes minden. A szabálykönyv jól szerkesztett, talán túl aprólékosan is. A két szabálykönyv összesen talán 40 oldal körül van, és azt az érzést kelti, hogy egy bonyolult játékkal van dolgunk, de nem... Maga a szabályrendszer egyszerű és logikus. A játékban kialakuló kombinációk száma az ami bonyolulttá teszi a játékot.

Újrajátszhatósága hatalmas. Bár ugyanazok a kártyák jönnek le mindig, de más sorrendben, és mivel nagy a kombinációk száma, mindig úgy érzed, hogy ki kell próbálnod mást, mert talán egy másik út jobban bejön... És akkor rájössz, hogy lehetne máshogy... Itt megjegyezném, hogy egy kicsit hiányolok amolyan titkos, játék elején kiosztott célokat, amivel lehetne kicsit fókuszálni. Ez persze ízlés kérdése, de kicsit az az érzésem, hogy órákon át csak épülök és épülök és épülök, de igazából nincs előttem egy cél, amit el kell érni, és ez demotiváló tud lenni amellett, hogy közben kielégítő látni, hogy kezdetben 1 vasat termeltem, 2 órával később meg légierőt sorakoztatok fel. Furcsa ezt így leírni, de ahogy az írásom elején jeleztem: kettős érzést vált ki a játék.

Játékos interakció megfelelő. Többnyire indirekt (az általam elvett lap nem lesz elérhető másoknak), de van lehetőség direktre is, csatával, szövetségekkel, egyszerű katonai fenyegetéssel.

Ami viszont nagyon kiemelnék pozitívumként, hogy végre itt (az elődjével nem játszottam) egy, az egész történelmet felölelő játék, valóban egy civilizáció bontakozik ki előttünk, és felemelő érzés, ahogy fejlődik a termelésünk, nő a kultúránk értéke, gyarmatokat szerzünk, szövetségeket kötünk, háborúzunk, egyszerűen minden benne van ebben a játékban ami egy civilizációépítéshez kell.

Összefoglalva: Alapvetően egy remek játék, irdatlan nagy mélységgel, de 1-1 játékmechanizmus miatt sajnos döcögős tud lenni ami miatt inkább már a végét várja az ember.
Játékmenet: 3, vágy az újrajátszásra: 4, minőség: 5 csillag . Átlagosan: 4.
2016. 09. 22.
Az elődjéhez méltó...

... játék lett, kicsit jobb is mint az eredeti. Egy játék a valós életben is, ha nem is korokon, de órákon át biztosan tart. De az idő múlását nem lehet észrevenni, mert a hangulat, a folyamatos tervezgetés beszippant. Előnyök: javított kör vége fázis, javított inerakciók a játékosok között, szebb design. Hátrányok: Miért ekkora a doboz és miért nem lehetett egy központi táblát, mint az elődben?