Köszöntünk... álmaid városában!

Normál ár: 6 490 Ft

A Te árad: 6 490 Ft

Értékelés:  (4.7)
Amerikai kertvároskát kiépíteni nem kis kunszt, főleg, ha a játékosok minden körben a három fejlesztés egyikével élhetnek csak!

Kertek, kerítések és medencék várnak a mindenkiben rejtőző lelkes telekfejlesztőre. A tervezési bizottság megadta a rajtjelet, és az utcák kivitelezése csak a játékosok ravaszságán múlik! A gurítsd-és-írd (roll & write) játékokhoz hasonlóan minden kör új lehetőségekkel szolgál, aminek az egyikét kell kiválasztani, majd máris jöhet a következő kör! Na ki ragadja meg legjobban az amerikai álmot?

A Köszöntünk… álmaid városában! -ban az amerikai ötvenes évek pasztell színűre pingált kisvárosainak kiépítése a cél. Mivel egy roll & write-ról van szó, mindenki kap egy üres kertvárost és egy tollat, amivel a sivár telkekből kell egy igazán csodás kis közösséget alkotniuk!


A szokványos dobókockák helyett a Köszöntünk… három pakliba osztott kártyákat használ, amelyeknek az arcán mindenféle lakcím, a hátulján pedig a várost valamilyen módon továbbfejlesztő munkásember szimbóluma található.


Minden kör elején a három pakli legfelső lapját felcsapjuk, ezzel három házszám+fejlesztés párost alkotva a játékosok számára. Az adott körben mindenki a három páros egyikét tetszés szerűen kiválasztja, és azt fogja felhasználni a kertvárosa burjánzására!Körmönfont kisvárosi kertészekA játékosok kisvárosa három-három utcából áll. Ezekbe kell a körönként kiválasztott házszámokat növekvő sorrendben beletömni majd a különleges képességekkel igazán elbűvölő kertvárost alkotni.


A földmérővel kerítéseket lehet a házak közé felhúzni, így szép (és profitáló) lakóparkokká alakíthatóak, amiknek az értékét ingatlanügynökkel még feljebb lehet tornázni. A tájrendezők (kertészek) az utcák végén található parkokkat, míg a medencekészítők (nem igazán meglepő módon) a medencékkel rendelkező lakásokat dobják fel!Közösen magadbanA játék egyik legfontosabb kulcseleme, hogy mindenki saját magáért játszik. Ahogyan a cikk legelején említettem, egy játékos nem attól fog veszíteni, hogy egy másik játékos kegyetlenül elorzott tőle valamit, vagy épp őt támadta meg: itt csak a saját döntéseink határozzák meg a szerencsénket!


A konfliktuskerülés mellet ennek nagy előnye az is, hogy szinte akárhány játékost le lehet ültetni a játék mellé. Amíg van elég pontozólap és toll, valamint rálátnak a három kártyára, a határ a csillagos ég!


Nukleáris család, atom jó játékA játék elején még eléggé szabadnak tűnő pontozólap jó hamar meg fog telni, és egyre állvakaróbb fejtörőként kell majd a legújabb kör lehetőségeihez hozzáállni. Végül, úgy harminc-harmincöt perc múlva valaki harmadszor se tud egy házszámot se elhelyezni, vagy valaki más nagy nehezen mind a három utcáját betöltötte, és játék a végéhez ér.


Vagyishogy a végéhez érne, ha nem lenne annyira magával ragadóan addiktív a játékmenet! Amennyiben a játékba épített logikai kihívás megragadja valaki figyelmét, az első játszma után nehéz lesz megállni, hogy ne ugorjon bele rögtön még egy meccsbe. Hiszen a játék előkészítése csak pár másodpercbe telik: a kártyákat újra kell keverni, egy új pontozólapot ki kell tépni a blokkból, és készen is áll a következő kertvárosi kiépítkezés!


Ezt tovább segítik a játékba csomagolt haladó játékszabályok, amik további trükkökkel (például: egy telek kicserélése egy körforgalommal, ami után lenullázódhatnak a házszászámok) teszik a várostervezést még kalandosabbá!


Amennyiben régi róka lennél a roll & write-okban, vagy még sose találkoztál ezzel a játék stílussal, a Köszöntünk...álmaid városában! elragadó élményére érdemes legalább egy pilanatot szentelni. Szerintünk egy klasszikus rejlik a dobozban.Mátyás

Értékelések átlaga 


(4.7)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

67% (2)
33% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 3 értékelés
Pörgős családi stratégiai játék

Fanni | 2019. augusztus 13.

Ha belejön az ember, már nagyon hamar lezavar 1-1 kört
Izgalmas, élvezetes játék
Egy körnél nem lehet megállni

Gina | 2019. augusztus 12.

Nagyszerű játék, érdekes hogy mindenkinek ugyanazok a lehetőségei vannak, mégis mennyire más taktikával állnak hozzá a játékosok. Nagyon jó benne, hogy ugyanaz a taktika nem biztos, hogy minden körben nyerő, így folyamatosan gondolkozni kell, hogy a pakliból kijövő kombinációk alapján merre indulunk el. Végtelen újrajátszhatóság. Sose állunk meg egy körnél, nagyon izgalmas játék, nem lehet megjósolni a pontszámolásig hogy ki fog nyerni.
Rajzoljunk várost

Péter | 2019. április 28.

Kis dobozban egy nagyszerű játék rejtőzik. Van egy pakli kártya házszámokkal a hátoldalán különféle akció lehetőségek. A paklit három egyenlő részre osztjuk házszámokkal felfelé. A felső lapokat a pakli mellé rakjuk hátoldalával felfelé. Így kapunk 3 pár választási lehetőséget. Ebből mindenki választ egyet, akár ugyanazt is lehet. Felírjuk a házszámot az egyik házra, ezzel egy házat meg is építettünk. A házszámhoz tartozó akciót nem kötelező használni. Lehet parkot, medencét építeni. Kerítéssel a házakat lehet elválasztani, így egy lakóparkot alakítunk ki. Ezek a lakóparkok fontosak lesznek, mert egyrészt a játék végén pontokat érnek, illetve a játék elején véletlenszerűen felfordított tervkártyák megadják, hány házból álló lakóparkot kell kialakítani. A játék végén összeadjuk a pontokat, akinek a legtöbb van, az nyert. A játékban 100 város lap van, akár egyszerre 100-an is lehet játszani. Aki kevesli a 100 lapot használjon átlátszó fóliát és rajzoljon arra. ;) A játék egyszerű szabályrendszerrel rendelkezik, ám néha nagy dilemma, hogy melyik házszám-akciópárost válassza az ember, és éppen ettől izgalmas és nagyszerű a játék.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.