Köszöntünk... álmaid városában!

Normál ár: 6 490 Ft


A Te árad: 6 166 Ft

Értékelés: 
(4.9)
Amerikai kertvároskát kiépíteni nem kis kunszt, főleg, ha a játékosok minden körben a három fejlesztés egyikével élhetnek csak!

Kertek, kerítések és medencék várnak a mindenkiben rejtőző lelkes telekfejlesztőre. A tervezési bizottság megadta a rajtjelet, és az utcák kivitelezése csak a játékosok ravaszságán múlik! A gurítsd-és-írd (roll & write) játékokhoz hasonlóan minden kör új lehetőségekkel szolgál, aminek az egyikét kell kiválasztani, majd máris jöhet a következő kör! Na ki ragadja meg legjobban az amerikai álmot?


AKöszöntünk… álmaid városában!-ban az amerikai ötvenes évek pasztell színűre pingált kisvárosainak kiépítése a cél. Mivel egyroll & write-ról van szó, mindenki kap egy üres kertvárost és egy tollat, amivel a sivár telkekből kell egy igazán csodás kis közösséget alkotniuk!-ról van szó, mindenki kap egy üres kertvárost és egy tollat, amivel a sivár telkekből kell egy igazán csodás kis közösséget alkotniuk!

A szokványos dobókockák helyett aKöszöntünk…három pakliba osztott kártyákat használ, amelyeknek az arcán mindenféle lakcím, a hátulján pedig a várost valamilyen módon továbbfejlesztő munkásember szimbóluma található.

Minden kör elején a három pakli legfelső lapját felcsapjuk, ezzel három házszám+fejlesztés párost alkotva a játékosok számára. Az adott körben mindenki a három páros egyikét tetszés szerűen kiválasztja, és azt fogja felhasználni a kertvárosa burjánzására!


Körmönfont kisvárosi kertészek


A játékosok kisvárosa három-három utcából áll. Ezekbe kell a körönként kiválasztott házszámokat növekvő sorrendben beletömni majd a különleges képességekkel igazán elbűvölő kertvárost alkotni.

A földmérővel kerítéseket lehet a házak közé felhúzni, így szép (és profitáló) lakóparkokká alakíthatóak, amiknek az értékét ingatlanügynökkel még feljebb lehet tornázni. A tájrendezők (kertészek) az utcák végén található parkokkat, míg a medencekészítők (nem igazán meglepő módon) a medencékkel rendelkező lakásokat dobják fel!


Közösen magadban


A játék egyik legfontosabb kulcseleme, hogy mindenki saját magáért játszik. Ahogyan a cikk legelején említettem, egy játékos nem attól fog veszíteni, hogy egy másik játékos kegyetlenül elorzott tőle valamit, vagy épp őt támadta meg: itt csak a saját döntéseink határozzák meg a szerencsénket!

A konfliktuskerülés mellet ennek nagy előnye az is, hogy szinte akárhány játékost le lehet ültetni a játék mellé. Amíg van elég pontozólap és toll, valamint rálátnak a három kártyára, a határ a csillagos ég!

 


Nukleáris család, atom jó játék


A játék elején még eléggé szabadnak tűnő pontozólap jó hamar meg fog telni, és egyre állvakaróbb fejtörőként kell majd a legújabb kör lehetőségeihez hozzáállni. Végül, úgy harminc-harmincöt perc múlva valaki harmadszor se tud egy házszámot se elhelyezni, vagy valaki más nagy nehezen mind a három utcáját betöltötte, és játék a végéhez ér.

Vagyishogy a végéhez érne, ha nem lenne annyira magával ragadóan addiktív a játékmenet! Amennyiben a játékba épített logikai kihívás megragadja valaki figyelmét, az első játszma után nehéz lesz megállni, hogy ne ugorjon bele rögtön még egy meccsbe. Hiszen a játék előkészítése csak pár másodpercbe telik: a kártyákat újra kell keverni, egy új pontozólapot ki kell tépni a blokkból, és készen is áll a következő kertvárosi kiépítkezés!

Ezt tovább segítik a játékba csomagolt haladó játékszabályok, amik további trükkökkel (például: egy telek kicserélése egy körforgalommal, ami után lenullázódhatnak a házszászámok) teszik a várostervezést még kalandosabbá!

Amennyiben régi róka lennél aroll & write-okban, vagy még sose találkoztál ezzel a játék stílussal, aKöszöntünk...álmaid városában!elragadó élményére érdemes legalább egy pilanatot szentelni. Szerintünk egy klasszikus rejlik a dobozban.


Mátyás

Értékelések átlaga 


(4.9)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 7 Egyedül 5 Ketten 6 Családdal 8 Partijátéknak 5
88% (7)
13% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 8 értékelés
Gyors, élvezetes

Marci | 2020. április 26.

A családban nagyon szeretjük a komoly több órás stratégiai játékokat, ezt a játékot meg pont azért szeretjük, mert egy menet 15 perc, mégis élvezetes, szórakoztató. A lapokat felcsapni és utána gondolkodni hogy mit a legjobb felhasználni, nagyon jó érzés. Az egész látványvilág nagyon megkapó, szinte tényleg az ötvenes évek Amerikájábna érzi magát az ember. Mindenkinek ajánljuk aki gyors élvezetes kikapcsolódás keres kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Magával ragadó

szandoo | 2020. január 29.

Érdekes, hogy többen partijátéknak is ajánlották, nálunk ez biztosan nem működne, de nyilván társaságfüggő. Kevés benne az interakció a többi játékossal és nálunk mindenki szeret hangoskodni, úgyhogy a kommunikációs játékok nagyobb társaságban jobban mennek. :D Egyedül is szuper, többen is, családi játéknak, de ha valakik még nem gyakorlottak benne, sok embernél lehet kicsit zavaros mindenkire figyelni, hogy ki és mit jó helyre ír-e. Ahogy fentebb is írták, biztos kell egy-két kör mire belejön mindenki. Nekem mindenesetre nagyon tetszik és szuper élmény az egész játék, ahogy alakul a városkád, jól lehet benne taktikázni. :)
Szuper írogatós

Viktor | 2019. december 6.

Egyszerű szabályok, rövid játék idő. Ideális lazulós és partijátéknak. Nagy a szerencse factor, de a megfelelő stratégiával általában jó pontokat lehet elérni.
Menő

rambo666 | 2019. november 21.

Jó kis alap stratégiai játék. Élvezetes vele játszani, de kell
1-2 kör amíg belejön az ember. Nagy társasággal az igazi.
Az ára is igen kedvező!
Hello 50-es évek

Andi | 2019. október 13.

Számomra a grafika és emiatt a hangulat, mind hozza az 50-es évek hangulatát. A játék gyorsan tanulható. Könnyedsége ellenére jó kis stratégiai játék.
Pörgős családi stratégiai játék

Fanni | 2019. augusztus 13.

Ha belejön az ember, már nagyon hamar lezavar 1-1 kört
Izgalmas, élvezetes játék
Egy körnél nem lehet megállni

Gina | 2019. augusztus 12.

Nagyszerű játék, érdekes hogy mindenkinek ugyanazok a lehetőségei vannak, mégis mennyire más taktikával állnak hozzá a játékosok. Nagyon jó benne, hogy ugyanaz a taktika nem biztos, hogy minden körben nyerő, így folyamatosan gondolkozni kell, hogy a pakliból kijövő kombinációk alapján merre indulunk el. Végtelen újrajátszhatóság. Sose állunk meg egy körnél, nagyon izgalmas játék, nem lehet megjósolni a pontszámolásig hogy ki fog nyerni.
Rajzoljunk várost

Péter | 2019. április 28.

Kis dobozban egy nagyszerű játék rejtőzik. Van egy pakli kártya házszámokkal a hátoldalán különféle akció lehetőségek. A paklit három egyenlő részre osztjuk házszámokkal felfelé. A felső lapokat a pakli mellé rakjuk hátoldalával felfelé. Így kapunk 3 pár választási lehetőséget. Ebből mindenki választ egyet, akár ugyanazt is lehet. Felírjuk a házszámot az egyik házra, ezzel egy házat meg is építettünk. A házszámhoz tartozó akciót nem kötelező használni. Lehet parkot, medencét építeni. Kerítéssel a házakat lehet elválasztani, így egy lakóparkot alakítunk ki. Ezek a lakóparkok fontosak lesznek, mert egyrészt a játék végén pontokat érnek, illetve a játék elején véletlenszerűen felfordított tervkártyák megadják, hány házból álló lakóparkot kell kialakítani. A játék végén összeadjuk a pontokat, akinek a legtöbb van, az nyert. A játékban 100 város lap van, akár egyszerre 100-an is lehet játszani. Aki kevesli a 100 lapot használjon átlátszó fóliát és rajzoljon arra. ;) A játék egyszerű szabályrendszerrel rendelkezik, ám néha nagy dilemma, hogy melyik házszám-akciópárost válassza az ember, és éppen ettől izgalmas és nagyszerű a játék.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!