Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

7.490 Ft

Légy résen!

7.490 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (13)

Leírás

A Dolog itt van közöttünk... A Légy résen! félelmetes partijáték nagyobb társaságoknak. A játékosok célja rájönni, kiket fertőzött meg a Dolog, és elpusztítani őket... vagy mindenkit megfertőzni!

Vélemények

4.42
13 értékelés
(6)
(5)
(1)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2022. 04. 28.
Kedves Zümzüm!
A fertőzöttek használhatnak lángszórót az emberek ellen. Mivel ez egy titkos szerepes játék, kívülről nem lehet tudni, ki fertőzött és ki nem. Alapvetően mindenkit ember(nek gondolunk), így bárki használhat lángszórót, a titkos szerepétől függetlenül.
2022. 03. 22.
Nekünk 4 főnél szinte mindig a Dolog nyert, 5 főnél már játszhatóbb, 6-8 között a legideálisabb, 9 fő felett pedig már elég lassúcska.
Egy kérdés azonban maradt bennem sok játék után is: A fertőzöttek használhatnak e lángszórót az emberek ellen? Mert mi eddig úgy játszottuk, hogy "igen". Erre a szabálykönyvben sem találtam konkrét engedélyt vagy tiltást.
2022. 01. 01.
Igazolt vásárlás
A játék szerinti feltevés, miszerint megbízhatunk-e egymásban, teljesen leírja a játékot. Eszméletlen nagy hátbatámadások, asztal alatti vagy a másik háta mögötti sunyítások / szövetkezések mennek. Igazán izgalmas játékról van szó. Sose tudhatod, hogy elfogadd-e a kártyacserét vagy jobb ha elutasítod és mented a bőröd.


Ami minket zavart, az a játékosszám alapján megszabott kártyák. 4-6 főnél a meghatározott kártyákon felül hozzáraktunk még a húzópaklihoz, mivel kis létszámnál unalmasabb, ha nincs benne kellő csavar vagy nehezítés, plusz a csapat döntésére a pánik pakliból is kiszedtük a nagy helycserélős kártyákat, így a Dolognak is nehezebb helyezkednie.

A kártyák aránya kedv szerint változtatható. Nehézségi szint (hány lángszóró / fertőző kártya legyen), mennyire legyen helycserélős, egyebek.

Nagyon tudom ajánlani.
Nálunk csak az rontotta el az élményt egy idő után, hogy pár játék után mindenki eldöntötte "kit fog támogatni". Ergo az emberek egyből "whiskyztek", vagyis felfedték első körökben a lapjaikat, hogy ők tiszták. Az viszont ha túl hamar kiderül, ki a Dolog, az rettentően el tudja rontani a játékélményt sajna.
2020. 05. 19.
Sok lesz az a 12 fő

Először egy 12 fős társasággal sikerült kipróbálnunk a játékot úgy, hogy még senki sem játszott vele. Szóval a társaság is túl nagy volt, illetve még nem volt senki jártas a szabályokban. Ilyen formában a játék nagyon eltemette sajnos magát a szemünkben akkor, de nekem ettől függetlenül nagyon tetszett továbbra is a koncepció. A tematika egyáltalán nem mozgat meg, de a felépítés nagyon érdekes.
Aztán jött egy nagyobb akció, és úgy döntöttünk, hogy egyszer élünk, beszerezzük a játékot, és megpróbáljuk más formában. Kipróbáltuk 4-6 fővel játszva, és mindjárt más volt az élmény. Végre pörgős volt, de mégis kiszámíthatatlan. Sőt, még ha egyértelműen ki is derül, hogy ki a Dolog, akkor is simán nyerhet, hiszen jobb esetben vannak már segítői.
12 fővel hihetetlenül vontatott játék, óriási a holtidő, főleg némelyek számára, ha nem sokkal előttük folyton forgatják az irányt. Így természetes, hogy előkerül az okostelefon, és garantált az unalom. Egyszerűen erős túlvállalásnak tartom a 12 fős maximális létszámot a játék számára, nagyon nem kezeli jól a skálázódást játékosszám tekintetében.

Szóval ha 4-8 fővel játszaná valaki főleg, akkor egy nagyon izgalmas partijátékot kaphat a pénzéért.
Az inzert nincs felkészítve a kártyavédőkre, de a kis kartont kivéve elférnek a kártyák védőzve. Érdemes abba is befektetni, ugyanis tudtommal eléggé könnyen tönkremennek a kártyák.
2019. 12. 04.
... és ott a szöny!

Nagyon jó a koncepció, hogy kooperatív és kompetitív is egyben. Jól skáláz a játék a játékosok száma szerint, azaz vannak lapok amik csak bizonyos játékosszám felett kerülnek be a pakliba.

12 fővel már kaotikus és nem annyira élvezhető, ahogy 4 játékos esetén sincs meg a megfelelő élmény, viszont 6-9 fővel nagyon élvezhető.

A kártyák minősége nagyon rossz, azonnal érdemes kártyavédőt rakni rá.
2019. 09. 21.
A dolog

Egy igazi pörgőd, és mozgalmas parti játék, ami számomra, hogy a filmeket is láttam, játék közben egy az egyben átadta a borzongás élményét, mikor elképzelésem sincs róla, hogy épp ki barát és ki ellenség. Szerintem a játék annál izgalmasabb minél több embert sikerül az asztal köré ültetni. Könnyed parti játéknak, nagyobb társaságokba ajánlanám.
2019. 09. 02.
Nagyon bejött :)

legalább nyolcan ültünk le első alkalommal és igen izgalmasra sikerült a betanulókör
másodjára már belefutottunk az alfajátékos problémába de megfelelő csapattal az kezelhető
csak ajánlani tudom!
2019. 04. 09.
Imádtuk!

A film is csúcs volt.(Bár csak a 82'-es) Barátokkal és családdal is játszottuk.Teljesen beleszerettem! (Először csak kölcsönkaptunk, aztán meg kellett vennem.) Az elején egy kicsit döcögött a dolog,a szabályok miatt, de utána könnyen ráállt az ember agya. 6-8. emberrel az ideális, szerintem. Ha ettől kevesebb túl könnyű rájönni. Kijátszhatóságot nem igazán vettem észre. Mindig más helyzetek adódnak. Party játéknak sem annyira nem mondanám,mert mindig oda kell figyelni a reakciókra. Csak ajánlani tudom!
2019. 03. 22.
Létszámban a kulcs

Megvettem mert szeretjük a filmet. De a játék valahogy nem ragadott meg minket. Lehet hogy kevesen voltunk, mi 4 játékossal próbáltuk és hamar kiderült, hogy ki kicsoda.. ezután meg gyorsan vége lett.
2019. 01. 02.
azonnal imádtuk

A szilveszteri házibulin vetettük be először, hatalmas sikert aratott!! :) 9 fővel játszottuk, tény, hogy így egy kicsit lassúcska a játék, de legalább tovább tartanak az izgalmak. Elsőre nyilván a szabályok értelmezése, megtanulása miatt is tovább tart egy kör, de a sokadik játék után rájössz, hogy nem is bonyolult, ráadásul a lényeg a kártyalapokra van írva.
Egyetlen negatívum, hogy a lapok minősége lehetne jobb is, nekünk 4 kör után "cinkelődött" pont a Dolog kártya, szóval kártyavédő jól jön mellé!
2018. 11. 08.
A Dolog

Ha egy szóval kellene ezt a játékot jellemeznem, csak ennyit írnék: szuper! Iszonyatosan hangulatos partijáték, azoknak is bejött a társaságból, akik nem ismerik a filmet (ami amúgy abszolút kedvenc)!
2018. 06. 14.
The Thing 4 ever

Imádtam a filmeket. A sztorit. A hangulatát. Na de hogy ez party játékban? Instant vétel! Magyarul ráadásul!
2018. 01. 02.
Igazi Partijáték

Mi tizenkét játékossal próbáltuk ki eddig, és kicsit döcögött a játék, mert ilyenkor túl nagy a szerencse faktor. És a mi esetünkben a Dolognak pont nem jötek a fertőzött kártyák. De egyébként kevesebb játékossal valószínűleg sokkal pörgösebb, nekünk nagyon tetszett!